Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

25.2.05

Fiecare cu Steaua lui...




Este interesant episodul sportiv in care Steaua a trecut de Valencia in conditiile bine stiute--pentru romani mai ales, pleaca favoriti, apar a se ineca la mal si cateodata chiar le iese. Nu, nu de sport am sa aduc vorba, ci de semnificatia acestei intamplari sportivo-economice pentru noi.

"Ciobanul" Becali face ceea ce e de nefacut in sport: trece peste autoritatea antrenorului si isi impune vointa in ceea ce priveste strategia jocului. Mai mult decat atat, jucatorilor li se promit sume mare de bani in cazul reusitei. Si cum mamaliga mai si explodeaza, Becali / stelistii / romanii au invins pe teren.

Iata de ce cred ca episodul acesta ar trebui sa fie exemplar: Becali si-a asumat, implicit si explicit, responsabilitatea financiara totala pentru a-si pune viziunea in practica. Indiferent de rezultatul meciului, faptul ca el si-a impus sa mearga intr-o directie si nu in alta este remarcabil. Daca esua, oricat ar fi de bogat acest Becali, ar fi luat o lovitura care ar fi putut sa-l aduca mai aproape de sfarsitul imperiului sau financiar--ca sa nu mai vorbim de cel al vanitatii. Deci in alte cuvinte, Gigi plateste, Gigi iubeste!

Nu asta-i situatia insa in cele mai multe cazuri din economia romaneasca din pacate. Atatia nechemati intr-ale economiei au ajuns in fel si chip in posesia a mai tot ce era de valoare in tara. Blestemul cel mare este ca acesti oameni nu sunt talentati in ceea ce priveste mersul mai bun si in mai bine al lucrurilor. Spre deosebire de Becali insa, ei nu trebuie sa plateasca (deocamdata), ci tot noi. Intradevar, un amic imi spune de curand cum Poiana Brasov a fost mai scumpa pentru turisti in iarna din 2004 spre 2005 decat ar fi fost Austria. Partiile de schi ale Poienii (foste "a noastra") nici macar nu aveau zapada. Hotelurile erau piperate cu tot felul de stele si tarife, insa serviciul aducea aminte mai degraba de vrema "pre-". George, ia aminte de cum o face Gigi si mai si plateste pentru ce iubesti!

Hai Steaua!

Ca Becali are banii sau nu, ca el a citit sau stie strategie conform careia castigarea bataliei nu echivaleaza cu castigarea razboiului samd sunt chestii de natura secundara pentru intentia luarii de pozitie intitiale. Ce conteaza este ca Becali invata pe banii lui!


Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare