Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

29.3.05

Despre rapirea din Irak, cateva ganduri deocamdata...

Numai Dumnezeu prin intuitia data acestor copii 'obraznici' va putea sa-i scape pe acestia din urma din mainile irakienilor. D-soara Ion, dupa ce a spus ca vine dintr-o tara prea saraca pentru a merita sa fie rapita, ar putea sa-i convinga poate pe rapitori ca e fiica unui politician din opozitie care nu sprijina actuala pozitie a guverunul in Irak.

Oameni buni, copiii astia au ales sa fie jurnalisti inainte de a li se coace instinctele de conservare. Dupa cum s-au intamplat lucrurile pe acolo si judecand dupa asumtiile lor privind securitatea individuala, aproape ca ne inchipuim ca teatrul de actiune ar fi fost Ferentari-ul din sectorul V(anghelie)!

Am spus-o si noi in cateva randuri: la razboi (impotriva terorismului) e ca la razboi, iar populatia trebuie sa constientizeze ca vor fi costuri. Tot ce putem face e sa speram ca ai nosti lideri au avut grija si de rasplata.

Haideti acum sa ne intrebam: daca italienii si francezii s-ar oferi sa negocieze pentru eliberarea ostatecilor, cine ar plati rascumpararea? Dupa aceea, cum vor fi ei extrasi de acolo fara sa mearga cu masina prea repede pe la vreun punct de control? Greu de raspuns...

Pe de alta parte, daca noi am avea printre cititori, sa zicem, electricieni. Care ar fi reactia cand vreunul s-ar 'praji' lucrand cu curentul electric? Ar condamna cineva Renelul sau generatiei urmatoare de electricieni i s-ar spune: nu faceti cum va taie capul ci cum va spun metodologiile de lucru...

Cred ca e nonsens sa criticam pe liderii politici la acest timp--ne vor da ei ocazii fara indoiala. Ce putem face e sa intelegem costurile si sa decidem cum sa le platim...

Iata aici si link-urile la luarile noastre de pozitie anterioare:
http://peromaneste.blogspot.com/2005/03/este-totusi-vorba-de-costuri.html
http://peromaneste.blogspot.com/2005/03/comentariul-la-editorialul-lui-rosca_03.html

10 comentarii:

Anonim spunea...

marie janne, fiica senatorului nostru psd de buzau... hahaha, jigodiilor astea patentate li s-a aplicat singura justitie care-i mai poate ajunge din urma.

s-o fi vazut-o pa marie janne asta la prima tv dom'le, ce mai usurare sa stim ca necazurile noastre au devenit si ale lor!

peromaneste spunea...

author: lamda (de pe forumul Jurnalului National)

Toate astea au o cauza si anume existenta unor forte de ocupatie in aceasta tara, printre care si Romania. Nu avem ce cauta acolo. Nu avem nimic de castigat transformandu-ne in niste lingai internationali. Ar trebui sa avem demnitatea sa refuzam un amestec intr-o treaba murdara.

Raspunsul peromaneste:

Cam tarziu pentru a realiza asta. Sa intelegem ca, implicit, dvs. recomandati retragerea? Daca asta este cazul, dati-mi voie sa nu fiu de acord. Romania, ca si alte tari, au decis sa ia parte intr-o coalitie care sa intervina in Irak. Ca motivele initiale de a fi acolo nu au fost satisfacute este o alta problema. Romania tocmai a avut alegeri generale si nimeni nu a parut sa faca din inconsistenta motivelor de a intra in Iraq cu realitatea o problema. Germanii sau spaniolii, aparent, au tinut cont si de asta cand si-au exprimat opiunile electorale.

Pe de alta parte, ce sa faca aceasta coalitie condusa de americani acum? Nu credeti ca nu e momentul potrivit pentru a abandona speranta in ceea ce priveste stabilizarea (daca nu democratizarea) Irakului? In functie de ce jurnalisti urmarim, cei care se opun armat prezentei coalitiei in Irak sunt numiti teroristi, insurgenti, forte de rezistenta. Cum se face insa ca acestia rapesc oameni nevinovati numai pentru a santaja guvernele SAU cum se face ca chiar si dupa ce au fost alegeri in Irak (judecand dupa rezultate, alegeri LIBERE) situatia e inca asa cum e? Inca odata, ce poate coalitia sa faca, sa se retraga?

Propun ca inainte de a lua vreo hotarare, mai ales in momente incarcate emotional cum este acesta, sa deliberam indelung si dupa aceea sa decidem cum ne spune constiinta. Si nu uitati, atat militarii cat si reporterii romani aflati in Irak, sunt acolo prin voia lor!

Anonim spunea...

hahaha, sirianul de care toata lumea pacilea stie ca-i mana in mana cu vasile ion... n-au furat impreuna cheresteaua pe care sirianul o exporta neprelucrata dupa ce inchisese fabrica la nehoiu?

vasile ion, jigodia patentata a buzaului care a avut deschise peste 40 (patruzeci) de procese impotriva ziaristilor buzoieni fara macar sa fi castigat vreunul...

daca vasile ion e mana in mana cu sirianul si de data asta, basescu si cu americanii o sa-i vina de hac. altfel, n-am nici o simpatie pentru el si mai sunt si altii in buzau ce cred la fel.

Anonim spunea...

Gigi Becali: "Marie-Jeanne Ion se afla in relatii mai mult decat de prietenie cu Omar"

Gigi Becali a dezvaluit, marti seara, in direct la OTV ca Marie-Jeanne Ion se afla in relatii foarte apropiate cu Omar Hayssam, "mai mult decat de prietenie".

Afirmatiile lui Gigi Becali au fost sustinute de mai multi telespectatori care au sunat la OTV.

Anonim spunea...

Mon Cher peromaneste, m-ai pus la treaba cu declaratia facuta pe forumul Zilei cand ai spus ca-ti place ce a spus cicibebe si Sobru. Iata ce spune cicibebe ca Sobru e mai greu de adunat.


Sambata, 23 aprilie 2005
Comentarii

--------------------------------------------------------------------------------
Eveniment
Data: 2005-04-23
Santaj cu moartea


--------------------------------------------------------------------------------


De la: cicibebe
Data: 2005-04-23 11:42:29 , IP: 213.233.121...
Iata ca am ajuns la ceea ce estimam inca de la bun inceput !

Evident ca nici nu poate fi vorba de retragerea trupelor din Irak. Ar fi o prostie ! Sau, spus altfel, daca Iliescu si Basescu s-au dat "rotunzi" si "impliniti", acu' nu se mai poate da inapoi. Acestea sunt efectele unei politici prost gandite inca de la bun inceput. Mai bine spus, politica poate fi buna dintr-un alt punct de vedere, insa in privinta unor interese marunte, ea nu poate da aceleasi rezultate.

Vor fi numeroase voci care vor cere retragerea trupelor romanesti din Irak.... Nu se poate ! Prin urmare, cei trei vor muri. Si se va spune ca este nevoie si de sacrificii... adica, vieti nevinovate. Asa a fost mereu, in orice perioada a istoriei. Nevinovatii platesc greselile guvernantilor... Iar, stimatii basescieni vor sari degraba in "picioare" din pozitia "sezut" si ma vor injura "civilizat". Dar indiferent de continutul acestor interventii, trebuie sa recunoastem ca cei trei sunt aproape de moarte... Si, vor fi puse iar aceleasi intrebari. "Ce cautau acolo ? Cine i-a trimis ? Nu sedeau mai bine acasa ?". Si altele ca acestea... Nu m-as mira sa "aflam" ca jurnalistii si-au "facut-o" cu mana lor si alte argumente tampite care sa abata atentia de la responsabilitatea guvernantilor.

Sa trecem dincolo de episodul executiei celor trei jurnalisti. Ce trebuie facut ?.... Pai, daca tot ne pastram aceasta linie politica, pentru ca ne aduce avantaje (este incontestabil !), cred ca este momentul sa ne trezim. Si poate ca Statul va lua masuri consistente pentru organizare... poate ca aceasta este calea prin care vom iesi la lumina... Din sacrificiul facut trebuie sa invatam multe... In primul rand ca suntem in razboi... si trebuie sa terminam cu "joaca". Presedintele trebuie sa devina un om serios din toate punctele de vedere. Sa vorbeasca mai putin si sa faca mai multe. Natura acestui razboi este diferita de cea a unui razboi clasic. Nici nu cred ca noi vom mai avea vreodata parte de un razboi "clasic". Tocmai de aceea trebuie sa gandim totul ca in cazul unei stari de necesitate si sa organizam totul ca atare. Adica, nu ma refer la interdictia de a circula pe strada dupa ora 22:00 sau alte "mizilicuri" similare. Ma refer la organizarea corespunzatoare a locurilor de munca, la educarea rapida a populatie pentru un pericol ce se intrevede tot mai apropiat (sabotaje, detonarea materialelor explozive in locuri aglomerate, inasprirea pedepselor care se aplica pentru faptele penale, eventual introducerea pedepsei capitale pentru infractiuni grave, etc.). Organizarea Justitie dupa principii de necesitate si nu dupa bunul plac al presedintelui si numai ca urmare a interventiei lui. In fine, sa ne organizam serios dupa principii noi. Nu ma gandesc sa isterizam populatia sau sa nelinistim locuitorii de la tara (oameni mai creduli si mai putin educati !)... Vreau numai sa spun ca trebuie sa incepem sa gandim iar Guvernantii sa gaseasca solutii pentru a incuraja aceasta noua stare de lucruri.

Iar daca nu vom intreprinde nimic si vom rade ca prostii in ecranul televizoarelor, vom vorbi in "doru' lelii" ca sa ne aflam in treaba fara ca sa luam lucrurile in serios, este posibil ca chiar daca avem atatea servicii de informatii, zilnic sa ne rugam la Dumnezeu sa nu ne indrume pasii spre locurile unde urmeaza sa se detoneze o incarcatura exploziva. Adica, in loc sa ne "gandim" viata, sa ne rugam pentru ea.

Prin urmare, inca mai avem timp sa luam lucrurile in serios. Pentru ca chiar daca furam cat putem si nu ne prinde nimeni (ca si ei fura !), s-ar putea sa nu mai putem beneficia de ceea ce am acumulat. Pentru ca chiar daca ne imbuibam cu lacomie (cum am vazut ca faceau membrii PSD in pauzele conferintei ! ... pentru ei a devenit un reflex, mai ales ca s-au ingrasat ca nu mai incap intr-un singur scaun !), este posibil ca a doua zi sa ne pierdem viata... Iar daca traim cu iluzia ca exista alte locuri, mai sigure, pe aceasta planeta, sa revenim la realitate. Au grija fortele combatante sau cele naturale, sa nu mai fie nimic in siguranta. Prin urmare, este mai bine sa muncim aici si sa realizam o tara sigura, decat sa speram aiurea, intr-o viata "de vis".

PS. Ma uit la vremea asta de afara... Suntem in preajma pastelui si tot frig este... Cand mai vine Bush pe la Bucuresti... apare curcubeul... Este ciudat, nu-i asa ? Nici asta nu ne da de gandit ? Este suficient sa deschidem pagini pe internet pentru a vedea la ce nivel a ajuns agresiunea unui popor de catre altul (atmosferica, demografica, parapsihica si alte asemenea preocupari !)... Nici asta nu ne da de gandit ? Ce ne trebuie noua ca sa ne trezim ? Ce le trebuie Guvernantilor ca sa ia lucrurile in serios ? Victime nevinovate ? Le vor avea in curand ...
Sa speram ca cei trei jurnalisti vor fi ultimile victime ...





Sambata, 23 aprilie 2005
Comentarii

--------------------------------------------------------------------------------

Eveniment
Data: 2005-04-23
Santaj cu moartea




--------------------------------------------------------------------------------




De la: cicibebe din Bucuresti (...@yahoo.com)
Data: 2005-04-23 19:18:57 , IP: 193.138.218...
Re: Responsabilitatea guvernantilor? /Prioritati.... Sa ma explic

Zau, cateodata cred ca traiesc in alta tara ! Este cat se poate de clar ... Sa ma explic... inca odata.

La 2005-04-23 17:20:01, Anticomie a scris:

>> La 2005-04-23 15:39:10, cicibebe a scris:
> > Nu m-as mira sa "aflam" ca
> > jurnalistii si-au "facut-o" cu mana lor si alte argumente
> > tampite care sa abata atentia de la o anumita responsabilitate a
> > guvernantilor.

>Si cam care credeti ca ar fi responsabilitatea guvernantilor in asemena >cazuri? Sa se implice direct in tragediile personale ale tuturor >turistilor romani in strainatate? Sau ale celor trimisi in interes de >servici? Nenorociri se intampla, credeti ca guvernantii ar trebui sa >actioneze direct in fiecare tragedie personala?
> Apar mereu apeluri umanitare de la nenorociti ai caror copii au nevoie
> de $30,000 pentru o operatie chirurgicala decisiva. Pe o lista de
> prioritati, in opinia dvs. care caz ia precedenta: $30 milioane ptr.
> salvarea unor aventurieri sau $30 de mii ptr. un copil care va muri
> in 2 saptamani?
> Eu zic ca ambele cazuri sunt la fel de importante ptr. cetatenii
> privati si milosi, dar guvernul nu se poate implica in tragedii
> personale. Cum spunea si Marie-Jeanne Ion, Romania este o tara >saraca. Nu poate injgheba o suma exorbitanta de la cetatenii privati.
> Iar acum Romania e confruntata cu situatia sinistratilor din Timis,
> in opinia mea, prima pe lista prioritatilor: acolo trebuie sa mearga
> interesul guvernantilor si caritatea publica.

Voi incerca sa redau altfel ceea ce am spus... Cred ca este cazul...
Cei care guverneaza au o obligatie... nu numai morala. Intotdeauna au avut toate mijloacele necesare pentru organizare, orientare, actiune ... pentru realizarea unui trai mai bun. Este ciudat ca nici astazi nu intelegem acest lucru... Oricum, de la dvs. aveam alte asteptari... V-am urmarit postarile anterioare... sunteti mai lucid.

Asa cum stau lucrurile, totul ne surprinde... Inundatiile ne surprind, viscolul ne surprinde mereu, in fiecare iarna, nu numai in Bucuresti... in toata tara si pe toate drumurile... Furtunile ne surprind... Alunecarile de teren ne surprind ... Cutremurele ne surprind... Intr-un cuvant, totul ne surprinde si ne afirmam permanent incompetenta si impotenta... Dar daca alesii nostri isi tripleaza salariile fara rusine, daca tot ei isi maresc exagerat veniturile prin trafic de influienta si alte asemenea "matrapazlacuri", daca ravnesc la o casa pentru ca au de unde sa "ia" , ei bine, toate acestea nu ne mai surprind.

Nici nu am spus ca Guvernul sa se implice in dramele personale... Nici nu cred ca este bine, cu toate ca este mult mai usor, iar pentru ca se poate impresiona mai usor alegatorul, alesii nu mai pregeta sa se "implice"... dar totul este numai de forma... de fatada.

Si, ca sa revin la fraza pe care mi-ati preluat-o "Nu m-as mira sa "aflam" ca jurnalistii si-au "facut-o" cu mana lor si alte argumente tampite care sa abata atentia de la o anumita responsabilitate a guvernantilor". Va aduceti aminte ceea ce a spus imediat Basescu, dupa ce a aflat ca ziaristii au fost rapiti ? Ei bine, voi incerca sa redau: "Ne vom implica cu toata responsabilitatea in eliberarea celor trei....", si nu are rost sa mai repet cuvintele domniei sale... Adica, ce responsabilitate ? Are vreo responsabilitate ? Iar daca analizam cu atentie cuvintele sale, cam ce concluzii puteam trage ? Dar nu am tras pentru ca il cunostem si stim ca uneori, vorbeste gura fara el.... asa ca sa dea sperante desarte unor oameni, chiar daca stie ca nu poate face nimic concret. I-a intrat in reflex... Prin urmare, daca el considera ca are responsabilitati, iar tara crede in chestia asta (mai ales pe acest forum !), acum ca tot urmeaza ca jurnalistii sa fie executati (si sa dea Dumnezeu sa nu fie asa !), unde au ramas "responsabilitatile" lui Basescu ?

Evident ca va dau dreptate... sunt alte prioritati, iar Guvernantii trebuie sa se concetreze asupra lor... Asta am si spus in postarea mea, atragand inca de la inceput atentia asupra faptului ca jurnalistii sunt deja condamnati... Dar "chestia" cu Basescu a sunat cam asa ... mai, baieti, daca sunt salvati ... este si "meritul" nostru, daca nu, oamenii vor fi convinsi ca nu se putea face nimic.... Adica, omul vinde iluzii, pentru prosti.

Dar sa revin asupra postarii mele ... Nu credeti ca sunt necesare masuri extreme de reorganizare a traiului zilnic ? Credeti ca trebuie sa "taiem frunza la caini", in continuare ? Nu credeti ca un presedinte trebuie sa fie sincer si nu "sincer". Pentru ca daca voiam un presedinte "sincer" il alegeam pe altul, ca aveam de unde. Dar, ce vrea tara asta iar alesii nostri nu inteleg de fel ? Oamenii vor sa stie ca lucrurile se reorganizeaza
intr-o directie corecta. Ei sunt dispusi sa suporte dar trebuie sa aiba certitudini ca nu vor mai fi "cumparati" cu vorbe si ca se va putea trai omeneste in propria tara. Nu crdeti ca eforturile Guvernantilor trebuiesc concentrate in a nu ne mai "surprinde" mereu vicisitudinile naturii ? Ca asa au facut si olandezi si altii de pe alte meleaguri... unde conditiile naturale erau mult mai vitrege iar astazi au un trai mult mai sigur.

Ce sa asteptam ? Sa se puna bombe pe la metrou ? Sau in pietele publice ? Sa stea oamenii inchisi in case. Sa nu mai lucreze pamantul ca tot nu vor culege nimic in toamna si tot nu le da nimeni nimic pe agoniseala de o vara ? Sa plece in bejanie pe alte pamanturi ca aici mor de foame ?

Iar "chestia" asta cu responsabilitatea Guvernantilor pentru ajutorarea sinistratilor este subtire si ati vazut si dvs. suficiente cazuri in care Guvernantii au promis numai si nu au dat fondurile necesare. Adica, minciuna, stimabile... ca nu costa nimic... Imi aduc aminte de Vacaroiu care pentru a stinge un mare conflict de munca, transmitea liderilor de sindicat ca le va da posturi grase daca "tradeaza", imi aduc aminte de Nastase care se "deplasa" in stilul "Ceausescu" la locurile sinistrului si promitea "marea cu sarea", pentru ca ulterior sa uite de cele afirmate si sa sustina ca nu sunt fonduri. Dar imi aduc aminte si de iesirea la rampa a lui Basescu care a dat toate asigurarile ca jurnalistii vor fi eliberati ca urmare eforturilor "celulei de criza" iar astazi vedem ca "da in bobi". Adica, iar minciuna...

Iar daca nici aceste exemple nu le intelegeti, inseamna ca meritati conducatorii pe care i-ati ales. Eu unul, am ales si spun ca am gresit... Nici nu stiu cum sa imi rascumpar aceasta uriasa eroare... Si, sunt sigur ca voi plati, intr-un fel sau altul.

PS. Nu cred ca este cazul sa gasim scuze Guvernantilor si nici sa explicam "pornirile omenesti". Am mai spus-o, una este sa fi Guvernant si alta guvernat. Sunt alte legi care guverneaza in cele doua situatii... Ma deranjaza numai minciuna si angajamentele neacoperite, lipsa de intelegere, mofturile si pretentiile unora care schimba, printr-o toana a destinului, cele doua pozitii, uitand de fiecare data de locul de unde au plecat si promisiunile facute. Ma deranjaza ca "ducem prostimea cu zaharelul" si ne asumam responsabilitati acolo unde acestea nu trebuie sa fie. In schimb, dam mereu vina pe altii atunci cand trebuie sa ne asumam o reala responsabilitate... dar vorba Monei Musca ... cateodata trebuie sa mai si minti ... Ce sa minti ? Un popor ? Iar in televizor, sa joci rolul omului corect si cinstit ? Cat mai esti crezut, ca apoi vezi tu...

Astept replica dvs., stimate domn.



Sambata, 23 aprilie 2005
Comentarii

--------------------------------------------------------------------------------
Eveniment
Data: 2005-04-23
Santaj cu moartea


--------------------------------------------------------------------------------


De la: cicibebe din Bucuresti (...@yahoo.com)
Data: 2005-04-23 15:39:10 , IP: 213.233.121...
M-am gandit ca trebuie sa-mi modific putin postarea anterioara ... Adaug ca simultan traiesc in Bucuresti si la tara...

Evident ca nu poate fi vorba de retragerea trupelor din Irak. …Ar fi o prostie ! … Daca am implicat tara in acest conflict local, a da inapoi este echivalent cu o retragere rusinoasa. Din fata cui ? A terorismului manifestat la nivel de stat…

Politica lui Basescu este buna dintr-un important punct de vedere, dar ea nu poate da rezultate pozitive pe termen scurt si nu in privinta unor interese marunte…

Vor fi numeroase voci care vor cere retragerea trupelor din Irak.... Nu se mai poate ! .. Prin urmare, cei trei vor muri.

Si se va spune ca este nevoie si de sacrificii... adica, vieti nevinovate. Istoria a evidentiat din plin… nevinovatii platesc mereu pentru deciziile Guvernantilor... Trebuie sa recunoastem ca cei trei sunt aproape de moarte... Iar se vor pune aceleasi intrebari. "Ce cautau acolo ? Cine i-a trimis ? Nu sedeau mai bine acasa ?". Si altele ca acestea... Nu m-as mira sa "aflam" ca jurnalistii si-au "facut-o" cu mana lor si alte argumente tampite care sa abata atentia de la o anumita responsabilitate a guvernantilor.

Dar, sa trecem dincolo de momentul executiei celor trei jurnalisti. Ce trebuie facut ?....
Daca tot ne pastram aceasta linie politica, pentru ca ne aduce avantaje (este incontestabil !), cred ca este momentul sa ne si trezim. … Statul trebuie sa ia masuri consistente pentru organizare... Numai aceasta este calea prin care vom iesi la lumina... Iar din acest sacrificiu, trebuie sa invatam ...

In primul rand ca suntem in razboi... si trebuie sa terminam cu "joaca". Presedintele trebuie sa devina un om serios din toate punctele de vedere. Sa vorbeasca mai putin si sa faca mai multe. Natura acestui razboi este diferita de cea a unui razboi clasic. Nici nu cred ca noi vom mai avea parte de un razboi "clasic". …

Trebuie sa regandim totul ca in cazul unei stari de necesitate si sa organizam tara ca atare. Nu ma refer la interdictia de a circula pe strada dupa ora 22:00 sau alte "mizilicuri" similare. Ma refer la organizarea corespunzatoare a locurilor de munca, la siguranta locuintelor, la educarea rapida a populatie pentru un pericol ce se apropie (sabotaje, detonarea materialelor explozive in locuri aglomerate, racolarea de elemente atasate religios sau pecuniar unor interese potrivnice Statului) si inasprirea pedepselor care se aplica pentru faptele penale, eventual introducerea pedepsei capitale pentru infractiuni grave, etc… Sa lasam filozofia de viata americana… Ei traiesc la ei acolo si au un alt nivel de trai si alte preocupari, noi traim aici aproape de zona de conflict.

Nu ma gandesc sa isterizam populatia sau sa nelinistim locuitorii de la tara (oameni mai creduli si mai putin educati !)... Vreau numai sa spun ca trebuie sa incepem sa gandim iar Guvernantii sa gaseasca solutii pentru a incuraja aceasta noua stare de lucruri.

Iar daca nu vom intreprinde nimic si vom rade ca prostii in ecranul televizoarelor, vom vorbi ca sa ne aflam in treaba fara ca sa luam lucrurile in serios si este posibil ca chiar daca avem atatea servicii de informatii, zilnic, sa ne rugam la Dumnezeu sa nu ne indrume pasii spre locurile unde urmeaza sa se produca o explozie. Ca in Israel… Adica, in loc sa ne "gandim" viata si sa o facem sigura, sa ne rugam pentru ea.

Prin urmare, inca mai avem timp sa luam lucrurile in serios. Pentru ca chiar daca furam cat putem si nu ne prinde nimeni (pentru ca si ei fura !), s-ar putea sa nu mai putem beneficia de ceea ce am acumulat. Pentru ca chiar daca ne imbuibam cu lacomie si avem o inclinatie morbida catre mancare, este posibil ca a doua zi sa ne pierdem viata... Iar daca traim cu iluzia ca pe aceasta planeta exista alte locuri, mai sigure, sa revenim la realitate. Au grija fortele combatante sau cele naturale, sa nu mai fie nimic in siguranta. Prin urmare, este mai bine sa muncim aici si sa realizam o tara sigura, decat sa speram aiurea, intr-o viata "de vis".

PS. Ma uit la vremea asta de afara... Suntem in preajma sarbatorilor de Paste si este tot frig ... Cand mai vine Bush pe la Bucuresti... apare curcubeul... Este ciudat, nu-i asa ?... Nici asta nu ne da de gandit ?... Este suficient sa deschidem unele pagini pe internet pentru a vedea la ce nivel a ajuns agresiunea unui popor de catre altul (atmosferica, biologica, parapsihica si alte asemenea preocupari !)... Nici asta nu ne da de gandit ? Ce ne trebuie noua ca sa ne trezim ?.. Ce le trebuie Guvernantilor ca sa ia lucrurile in serios ? Victime nevinovate ? Le vor avea in curand ...

Iar daca speram ca cei trei jurnalisti vor fi ultimile victime si persistam sa nu fim preocupati de propria noastra siguranta, inseamna ca nu mai suntem sanatosi la cap si ca chiar daca ne diminuam populatia prin plecarea din tara a oamenilor, disperati de inechitatea si abuzurile de aici, vom continua sa o decimam prin lipsa unor masuri siguranta coerente si serioase...




Sambata, 23 aprilie 2005
Comentarii

--------------------------------------------------------------------------------
Eveniment
Data: 2005-04-23
Santaj cu moartea


--------------------------------------------------------------------------------


De la: cicibebe din Bucuresti (...@yahoo.com)
Data: 2005-04-23 22:41:22 , IP: 213.233.121...
L-am vazut la televizor pe senatorul Ion, tatal jurnalistei rapite...

Spunea ca ii este rusine ca este politician roman ... Deci, trebuie sa ai un soc in propria-ti familie, ca sa vezi realitatea ...

cicibebe spune sa nu ne retragem iar Sobru spune sa ne retragem. Cum naiba se face ca peromaneste le considera contributiile amandoua deopotriva de bune? Duh!

peromaneste spunea...

Anonimule (in) francez(a), multumim pentru contributie! Consideram ca nu e nici o contradictie in ceea ce am spus despre Sobru si Cicibebe. Daca citeai atent contributiile noastre pe forumul de la Ziua (scuze daca nu le-am facut destul de clare) vedeai ca noi apreciem punctele de vedere bine argumentate, chiar daca nu suntem de acord cu ele 100%. Pentru a face dovada, iata cele doua postinguri ale noastre de la Forum pe subiectul rapirii cu sfarsitul in curand:


De la: flachi din RO, USA si ce s-o mai adauga la echipa HTTP://PEROMANESTE.COM (...@gmail.com)

Data: 2005-04-24 06:31:53 , IP: 68.92.150...
treaba cu empatia / Re: Intrebare pentru traktorist si nu numai

Cu tot respectul pentru nivelul empatiei persoanelor de fatza si nu numai, trebuie sa spunem doua lucruri:

1) Celor cu nivel redus al empatiei le este imposibil sa se puna in pielea altora, mai ales in situatii la limita ca aceasta. Nu emitem judecati de valoare ce sa coreleze gradul de empatie cu epitete/adjective etc. De asemenea, admitem ca vor fi si unii care vor arata nivele diferite decat cele reale, asta doar pentru a ramane consecventi cu pozitiile luate pe forum pana acum.

2) Romania a avut cel putin in marea parte a ultimilor 15 ani o conducere empatica la maximum. Si la ce ne-a folosit? Ideea este ca familiile pot fi ajutate sa treaca prin aceste momente samd. Ce nu se face la nivel de politica de stat este sa iei o decizie numai pe baza emotiilor/empatiei, desi se poate spune ca si asta depinde de numarul celor afectati.

In cazul de fatza, istoria ne-o va arata, daca aveti putintica rabdare, ca mass-media romaneasca a gresit enorm prin felul in care s-au lasat manevrate de 'sursele' arabe. Presedintele Basescu, cel care si-a angajat 2 artizani ai cuvantului si comunicarii din mass media (d-l Saftoiu chiar autorand o carte de cum sa intoxici mass media), din pacate, n-a putut conta pe mass-media romaneasca in acest episod cu sfarsit incert/tragic.

Gasind pozitiile Sobrului si Cicibebeului foarte bine argumentate, e greu de adaugat ceva care sa nu ridice nivelul de zgomot al conversatiei. Si asta fara a fi de acord 100% cu domniile lor...

Deci, in concluzie, chestia cu empatia nu merge!

La 2005-04-24 06:05:41, neimpresionatul a scris:

> Citesc si inca ma mai minunez, desi de cinci ani de zile de cand
> intru pe forumul asta cunosc multe personaje. Ma tot intreb, chiar
> nici unul dintre voi nu s-a gandit sa se puna in pielea parintilor
> acelor tineri, sau a copiilor lor , sau a celor care-i iubesc,
> oricine ar fi ei... Tot asa radicali ati mai fi?
> Traktorila, tu ai o fata, daca ar fi ea acolo, in mana
> "insectelor" arabe, ce AI FACE, CE AI VREA CA GUVERNUL
> ROMAN SA FACA? Te provoc la un raspuns , sincer, daca poti. Dar
> incearca sa nu vii cu chestii de genul "fiica-mea nu are ce
> cauta acolo...bla bla bla"...
> Fii barbat si nu ignora mesajul asta. Intrebarea o adresez si
> celorlalti care adopta pozitii similare de genul "nu negociem cu
> teroristii, etc"





De la: flachi din RO, USA si ce s-o mai adauga la echipa HTTP://PEROMANESTE.COM (...@gmail.com)

Data: 2005-04-23 22:49:47 , IP: 70.240.13...

Re: L-am vazut la televizor pe senatorul Ion, tatal jurnalistei rapite...

Si noi credeam ca prostii ca rusine ar fi trebuit sa-i fie cand a batjocorit muncitorii buzoinei (din industria lemnului) prin privatizarea facuta cu sirianul de trista actualitate. Mai credeam ca s-ar fi rusinat cand a pierdut in instanta ZECILE de procese intentate ziaristilor buzoieni. Sau, ne spune unul, cand imediat dupa '90, stanjenit fiind de suportul pe care-l dadea noii puteri, spunea colegilor medici ca el o sa lupte impotriva FSN-ului 'dinauntru'.

Da d-le Cicibebe, i-a trebuit acestui medic de tzara, un episod melodramatic la scara asta pentru a-l face sa spuna 1/2 din adevar!


La 2005-04-23 22:41:22, cicibebe a scris:

> Spunea ca ii este rusine ca este politician roman ... Deci, trebuie sa
> ai un soc in propria-ti familie, ca sa vezi realitatea ...




Pozitia noastra este ca Romania nu trebuie sa actioneze sub impulsul emotiilor care par a fi luat imaginatia oamenilor cu asalt. De aceea, in privinta ramanerii sau plecari in si din Irak, suntem de acord cu Cicibebe. In alte privinte suntem de acord cu Sobru.

Speram ca asta sa clarifice ceea ce era de clarificat.

Pentru a urmari aceste schimburi de opinie, mergeti la sectiunea de comentarii a articolului "Santaj cu moartea" din Ziua la : http://www.ziua.net/search.php?year=2005&id=10409


P.S. Iata inca o contributie de ultim moment a Cicibebeului:



De la: cicibebe
Data: 2005-04-24 07:18:01 , IP: 213.233.121...

Re: Intrebare pentru traktorist si nu numai... Poate nu era cazul sa "ies in fata", dar ...

La 2005-04-24 06:05:41, neimpresionatul a scris:

> Citesc si inca ma mai minunez, desi de cinci ani de zile de cand
> intru pe forumul asta cunosc multe personaje. Ma tot intreb, chiar
> nici unul dintre voi nu s-a gandit sa se puna in pielea parintilor
> acelor tineri, sau a copiilor lor , sau a celor care-i iubesc,
> oricine ar fi ei... Tot asa radicali ati mai fi?

L-am vazut la televizor pe senatorul Ion, tatal jurnalistei rapite... Am spus asta, mai devreme si am vazut si o anumita reactie corecta dinpartea unor forumisti... Aici pot fi spuse mult mai multe despre viata acestui om... Ceea ce m-a impresionat neplacut este ca omul a mai avut puterea sa dea interviu la televizor (totusi fiica lui pe care, presupun ca o iubeste, este aproape de moarte !) ... Dar si mai mult m-a impresionat ceea ce a spus ... ca regreta. Si nu regreta ca lucrurile au ajuns aici, ci ca este politician roman...

Cu sinceritate va spun (am si eu o fiica !) ca am incercat sa-l inteleg. La mine este foarte dezvoltat simtul empatiei ... Si brusc, am realizat ca omul acesta nu merita nimic bun... este numai rasplatit dupa felul si apucaturile sale...

Nu vreau sa intelegeti de aici ca sunt un radical... Va pot marturisi ca nu sunt de fel. Mai mult, sunt un individ foarte tolerant... Prin urmare, am incercat sa duc pana la capat aceasta "experienta", in modul meu propriu de a gandi lucrurile ... Intr-un final, am vazut realitatea ... fiecaruia din noi ni se da sa traim ceea ce meritam... Nu vreau sa spun ca omul este rau si, vezi Doamne, este pedepsit ... ca poate nu este asa... Dar omul acesta actioneaza intr-un anume fel, are ratiuni personale, interese personale... Mai mult, ca orice fiinta vie, el transmite genetic (fara sa aiba cunostinta de asa ceva !) niste tare. Eu, am alte tare ... si voi trai consecintele actelor mele. Prin urmare, solicitarea dvs. de a ma pune in pielea unui parinte a fost deja realizata, insa efectele sunt neasteptate si in total dezacord cu ceea ce reiese din cuvintele dvs....

> , tu ai o fata, daca ar fi ea acolo, in mana "insectelor" arabe, ce AI FACE, CE AI VREA CA GUVERNUL ROMAN SA FACA?

Evident ca as cere Guvernului sa ma ajute... Este in firea lucrurilor ... dar problema aceasta nu are nimic in comun cu un anumit "radicalism" ... Si, de fapt, unii forumisti nu sunt asa ... Ei sunt numai inconstienti ... Asa zisul radicalism este numai un calificativ, ales in mod nefericit, la intamplare sau deliberat, de dvs.

Nu stiu daca ati accesat zilnic acest forum ... Probabil ca nu... nu merita sa citesti balacarelile tractoristului, iar tractoristul este unul destul de simpatic ... Dar, daca s-a intamplat sa cititi postarile realizate imediat dupa rapirea jurnalistilor, nu se poate sa nu fi citit si interventia mea... Am spus chiar de atunci ca destinul acestor oameni este pecetluit ... Am spus-o direct, o sustin cu luciditate si am o oarecare speranta ca ma insel ... Adica, vreau sa spun ca initial am fost surprins ... ca am intors problema pe toate fetele, in speranta ca ceea ce intrevedeam nu se va realiza... Si totusi, se pare ca s-a realizat ,in parte ... Nu vreau sa spun ca sunt destept ... vreau sa va spun ca mintea mea este alaturi de acesti oameni... ca incerc sa-i inteleg, sa le inteleg menirea si, daca pot, sa-i sprijin... Nu pot ... Acesta este adevarul ... Si cred ca nimeni nu mai poate ... Restul este numai "balast"...

Iar daca numiti radicalism, exprimarile puierile, superficiale si rautacioase ale unor forumisti, vreau sa va spun si sa le spun ceva (sper sa ma citeasca !) ... Ei bine, fiecare isi scrie propriul destin ... Si, nu va putea scapa de el ... Asa se intampla si in cazul senatorului Ion... Si, pentru ca veni vorba ... ma gandeam cand il vedeam la televizor, la ceea ce as face eu ... Ei bine, as fi fost mai demn ... pentru ca nimeni nu este vinovat de actele sale decat numai el insusi ... iar prin extindere ... nimeni nu este vinovat de faptul ca jurnalistii s-au aflat in calea prapadului ... decat numai ei singuri. Am incercat sa fiu in pielea jurnalistilor ... nu mi-a placut ca unul plange ca un copil ... pentru ca aceasta inseamna ca nu a inteles realitatea si inca mai spera ... dar mi-a placut ca celalalt era demn ... Ei bine, el va ramane definitiv in amintirea mea... chiar daca vor fi salvati si sper sa fie asa. Iar in asemenea situatii, chiar daca este imposibil, este extraordinar sa mori cu demnitate. Numai aceasta mai ramane... Si, il rog pe Dumnezeu sa imi dea demnitate in fata mortii... este mai mult decat poate spera un om fricos si temator, las si plin de pacate, asa cum ma vad si singur... Nu stiu cand si cum va fi atunci ... si, este posibil sa uit de aceste momente, este posibil sa traiesc pana atunci experiente care sa ma intoarca impotriva acestei rugaminti intime. Dar de un lucru sunt sigur ... Niciodata nu am ras de altii aflati la ananghie, nu am asuprit pe nimeni din cauza propriului meu orgoliu ramas nesatisfacut... Mi-am plecat intotdeauna urechea la pasurile oamenilor si, de multe ori am uitat chiar de mine ... Aceasta nu inseamna ca sunt sfant, bun sau generos. Inseamna ca asa sunt eu ... un om. Si, accept sa-mi traiesc rezultatele propriilor mele decizii...

Prin urmare, solicitarea dvs. nu are sens si nu se poate aplica unor oameni aflati intr-o anume stare pe scara constiintei ... Nu vreau sa ii jignesc, pentru ca de fapt ceeace afirm nu are nici o incarcatura afectiva... este numai o pura constatare. Nu vreau sa va deranjez nici pe dvs... in definitiv ati fost foarte bine intentionat.

Vreau un singur lucru... sa incercam impreuna sa ne constientizam proprii Guvernanti (pentru ca numai de ei mai depindem !) ca lucrurile in tara asta nu trebuiesc luate in joaca si chiar in aceasta speta, ele trebuiesc privite foarte serios. Promisiunile fara acoperire pe care le face presedintele ales, trebuie sa inceteze... Seriozitatea masurilor ce vor urma, trebuie sa fie incontestabila ... Vreau sa ma mandresc ca sunt roman ... Inca se mai poate !

Si, pentru ca ati ridicat aceasta problema, va multumesc... iar daca v-am gresit cu ceva, va cer iertare.

PS. Poate nu era cazul sa intervin ... Nu cred ca v-ati referit la mine... Insa, pentru mine, a fost important ...

Cu sinceritate,
Cicibebe

Anonim spunea...

Daca ei nu ne vor in tara lor sa plece si ai lor de la noi cu ambasada cu tot.

Anonim spunea...

So...Sa va lamuriti odata pentru totdeauna cine sunt arabii, chinezii, tiganii, evreii si restul imputitilor si sa stiti ce masuri sa luati de-acum incolo impotriva lor. Nu credeti nici un tigan, nici un arab...Cu vorbele lor mieroase, stiu sa puna mana pe arma la fel de mieros. Sa ne mai potolim sa fim gazde bune, lingai in fund si altele. Noi suntem de vina!

peromaneste spunea...

Un schimb cu un forumist al Romaniei Libere:


zici "Haideti acum sa ne intrebam: daca italienii si francezii s-ar oferi sa negocieze pentru eliberarea ostatecilor, cine ar plati rascumpararea? Dupa aceea, cum vor fi ei extrasi de acolo fara sa mearga cu masina prea repede pe la vreun punct de control? Greu de raspuns..."

adica guvernul roman n-are bani ptr situatii de urgenta sau nu ar vrea sa plateasca daca ar fi vorba doar de rascumparare! iar americanii trag asa de cretini in orice masina care se aproprie de ei, mai ales in alea cu ostatici eliberati (nu stiu ce punctuatie sa folosesc aici: exclamatie - prea fad, intrebare - neconclusiv; ar trebui unul de "ce adanc gandesti!!!!!!")



cati bani are sau nu guvernul roman e una; cati bani catadicseste guvernul sa cheltuie pe situatiile de urgenta in urma calamitatilor naturale e o indicatie mai buna pentru ce vreau sa spun...

de asemenea, nu stiu cum vor fi americanii insa cert e ca nu prea le-a mers nici francezilor si nici italienilor exact asa cum au vrut.



spui tu "Pe de alta parte, daca noi am avea printre cititori, sa zicem, electricieni. Care ar fi reactia cand vreunul s-ar 'praji' lucrand cu curentul electric? Ar condamna cineva Renelul sau generatiei urmatoare de electricieni i s-ar spune: nu faceti cum va taie capul ci cum va spun metodologiile de lucru..."

analogia e zdrobitoare, egalitate intre o dilema covarsitoare si un accident de munca, vad unde bati! adica, pai bine boilor, nu puteati sa holbati dracului ochii, ce-ati cautat in irak, nu v-a priit acasa.. ca doar nu sunteti reporteri, ci coji de banane..



fiecare om are un job de facut. fiecare isi asuma niste riscuri. copiii astia si-au asumat mai mult decat le-a convenit celor care i-au luat ostateci. eu te intreb pe dumneata: care este beneficiul societatii prin asumarea unui asemena risc de catre jurnalistii in spetza? alege dumneata societatea care-ti convine si spune care-i sunt foloasele. pun aceasta intrebare pentru a reaminti ca sunt o sumedenie de meserii pe lumea asta care au riscurile lor si cu toate astea societatea nu intra in criza de fiecare data cand necazul se manifesta.

societatea romaneasca ar face mai bine sa deprinda riscurile asociate cu a fi in linia intai a razboiului impotriva (terorismului etc.)

doar o opinie...

peromaneste spunea...

Corespondentul ZDF la Bagdad, Adnan Al-Ebadi. "Noi asteptam in fiecare zi stiri pozitive de la autoritatile romane in problema jurnalistilor rapiti. Suntem uimiti. Astazi (n.r. – ieri), toate ziarele din Irak au avut vestea din Romania ca presedintele Basescu a taiat toate negocierile cu rapitorii, ca a oprit toate negocierile si ca a declarat ca "aceasta este politica noastra externa, nu luam contact cu nimeni si nu platim nimic, pentru cetatenii nostri". Este cu adevarat o schimbare simtita in Bagdad, in privinta acestui subiect", a spus Adnan Al-Ebadi. sursa: Jurnalul National din 12 mai 2005.

Presedintele Basescu adopta in felul asta o directie riscanta pentru viatza jurnalistilor. Ce motive are? Nu credem ca ar fi insensibilitatea cat:
1) sporul de energie pe care-l va fi capatat domnia sa (si ministrul Ungureanu) dupa recentele intalniri cu americanii;
SAU
2) cunoasterea vreunui dedesubt al afacerii la care noi, neofitii, n-am avea acces--asemenea 'dedesubt' ar fi putut ajunge la cunostinta domniei sale mai ales pe calea serviciilor secrete americane.

Si intr-un caz si in altul, daca totul ramane doar la declaratia sa si lucrurile nu iau intorsatura dorita de populatie, presedintele Basescu joaca foarte riscant aceasta ruleta americana. Altfel, el mai castiga o mutare pentru ca deh, harta ce-l orienteaza pe presedintele Basescu in jocul ostaticilor e mai intinsa decat ale noastre toate puse la un loc.

Google
 

Postări populare