Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

12.3.05

Schimbarea codului muncii?

Pentru parte din cititorii nostri din Romania, prinsi in entuziasmele vizitelor si victoriilor de moment, se pare ca nu se pun in atentie tensiunile din jurul schimbarii codului muncii. Un email primit dela un cititor ne atrage atentia de schimbarile propuse de actualul executiv la contractulu de munca. In prezent, contractele de munca in Romania sunt pe termen nedeterminat. Propusa schimbare consta in inlocuirea duratei nedeterminate cu termenul de 2 ani.
Fara mai multe detalii, se pare ca actualul guvern intentioneaza sa scada in felul acesta costurile fortei de munca. Daca un contract de munca este deschis renegocierii la fiecare 2 ani, inseamna ca angajatul isi poate pierde locul de munca sau i se pot refuza mariri de salariu si alte beneficii ce s-ar acumula automat odata cu cresterea vechimii in munca. Sa fie aceasta una din manierele prin care sa se controleze costurile statului cu regiile autonome? Data fiind cantitatea limitata de informatii pe care o detinem la momentul acesta, orice detalii, discutii si luari de opinie sunt binevenite si vor fi publicate pe site.
Merita mentionat si faptul ca opozitia PSD ameninta cu motiunea de cenzura in cazul in care o asemenea modificare ar fi propusa codului muncii.

Un comentariu:

peromaneste spunea...

Acest comentariu a fost adaugat la articolul REVANSA PSD din Ziua (22 martie 2005). Articolul este la adresa: http://ziua.net/search.php?year=2005&id=7370



PSD se pare ca imprumuta o fila din dosarul fostei opozitii si anume subminarea puterii prin intermediul structurilor UE. Actuala putere este oarecum vulnerabila daca:

1) Ameninta aramjamentele facute de fostul premier Nastase prin care se 'mituiau' vest-europenii;
2) Daca europenii se decid sa ia tensiunile trans-atlantice la un alt nivel si incep sa corijeze comportarea europenilor 'noi'.

Cum remarca d-l Rosca Stanescu in editorialul sau de azi, in urmatoarele zile vom vedea pe ce picior stam, mai precis la intoarcerea presedintelui Basescu din Germania.

In treacat fie spus, in politica nu conteaza daca ai dreptate sau nu cat conteaza sa-ti atingi scopurile. Asa stand lucrurile, PSD face tot ce-i sta in putinta pentre a deraia puterea de la agenda-i reformista. Puterea trebuie sa arate ca a) stie sa convinga pe plan intern ca face ce trebuie facut si b) pe plan extern trebuie sa prezinte o situatie pe care tintele politicii externe romanesti s-o gaseasca preferabila PSD-ului. Bineinteles ca nu e usor, insa cine ar zice ca e altfel dupa 15 ani de inradacinare PSD?

Google
 

Postări populare