Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

12.3.05

Vesti bune dela finante, speram si complete!

Salutam initiativa ministrului de finante de a refuza pasuirea datornicilor la bugetul de stat! Asa cum am spus si in alte randuri, numai cand economia de piata isi va exercita rigorile-i in mod egal asupra cosnumatorilor/angajatilor cat si asupra agentilor economici vom avea face ca legile pietii sa aleaga neghina practicilor comerciale nesanatoase. Pana acum, cetateanul si consumatorul roman au fost foarte dur atinsi de rigorile pietei--preturi mari, taxe etc. Agentii economici, dela cluburi de fotbal la televiziuni private si mai departe la agenti economici ai statului, au fost tolerati cand nu si-au platit taxele. Situatia aceasta a condus nu numai la combinatii politico-economice suspecte sau chiar criminale, dar si la un climat de afaceri nesanatos in care patronii ineficienti au fost izolati de semnalele pietii/consumatorului. Asa s-a ajuns de exemplu la situatii paradoxale-economic in care noi proprietari de puncte turistice isi pot permite sa stea cu hotelurile/restaurantele goale din cauza preturilor si serviciilor practicate. Consumatorii turisti romani gasesc in conditiile acestea ca este mai convenabil sa mearga in concediu in Turcia, Grecia, Italia, Austria decat in Romania.
In conditiile in care Ministerul de Finante este decis sa actioneze pana la capat, intrevedem o situatie in care a) multi vor da faliment, b) cei care vor ramane in activitate sunt cel mai probabil cei care se comporta bine cu clientii, c) un set de reguli de buna comportare comerciala se va impune dela sine, d) vom asista la o consolidare a agentilor comerciali si e) consumatorul va plati mai putin pentru mai mult/bine.
Speram ca legea falimentului impreuna cu intreg cadrul legal pentru evolutia fireasca a companiilor vor fi in curand puse la punct, in caz in care nu sunt deja in aceasta situatie, asaincat nu se va mai pierde timpul si resursele tuturor.

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare