Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

27.4.05

Desi juriul inca delibereaza, nu-l subestimati pe Geoana!

Email 1 (de la un cititor al peromaneste.com):

...Exista un izomorfism istoric intre caderea lui Ceausescu si caderea lui Iliescu...Amandoi au fost tradati de proprii acoliti... Celebrul miting a lui Ceausescu a fost sedinta de alegeri ...unde Iliescu credea ca Ceausescu ca va fi aclamat de multime...cand colo...cei apropiati lui i-au dat-o in barba....Nastase,Mitrea si Geoana au facut o coalitie si l-au dat jos pe batran...Batranul nu mai este bun de nimic ptr ei...ei vor sa nu-i mai intrebe nimeni de averi,de afaceri etc...Ceausescu a fost inlaturat intr-un chip barbar...Iliescu ceva mai democratic....Urmeaza rafuielile...

Altfel toate bune pe aici ...vorba vine....Rapiri in Irak,inundatii catastrofale in Timisoara....asta si din lipsa masurilor luate de autoritati in constructii...statul nu mai exista....in constructii face fiecare cum vrea si cum are bani...proprietatea privata zice ca-i sfanta...si uite ce iese...


Re: Email 1:

Prin firea lucrurilor, sfarsiturile astea merg inapoi mii de ani. Cand cei batrani devin incapacitati (in cazul lui Iliescu fiind vorba de limita constitutionala la numai 2 mandate) cei tineri 'reinvigoreaza' structura puterii. Daca nu s-ar fi stiut de modul in care Iliescu pierdut si Geoana a castigat, am fi crezut ca totul a fost un aranjament destept prin care Batranul dumitale l-a propulsat pe Geoana in fata lui Nastase. Se vede treaba ca Iliescu e cel care n-a invatat lectia ISTORIEI, altfel se dadea el insusi la o parte si scutea pe toti de un episod penibil!

Aiureala ca statul nu mai are un rol si proprietate privata e 'sfanta' e o aberatie fara proportii! Problema Romaniei e ca nu-i nici calul (proprietatii) american si nici magarul (statist) european! E doar o insailare politico-administrativa prin care o minoritate isi face de cap, restul sunt efecte laterale.


Presedintele PSD, d-l Mircea Geoana are cuvantul:


"Evident ca modificarile in conducerea partidului fac ca Miron Mitrea sa fie un secretar general care va avea nevoie de mai mult timp pentru aceasta functie. In aceste conditii, va trebui sa numim un alt lider la Camera Deputatilor. Si la Senat va trebui sa gasim o formula dupa plecarea foarte probabila a lui Ion Iliescu din functia de lider de grup. Sunt mai multe solutii la care ma gandesc, dar vom mai discuta", a spus Geoana. Cum Ion Iliescu nu a spus pana acum, niciodata oficial, ca va parasi pozitia de lider al senatorilor pesedisti, iar din declaratia data presei Geoana a precizat ca are chiar "solutii" pentru acest post, ziaristii l-au intrebat pe presedintele PSD daca detine date certe ca Iliescu renunta la aceasta functie. "Nu, dar am vazut prin ziare", a replicat Geoana. El a mai spus ca nu a discutat pana acum cu Iliescu despre viitorul acestuia in partid. "Discutiile cu privire la ceea ce si-ar dori nu au avut loc pana in acest moment. Trebuie sa lasam cateva zile ca focul de la Congres sa se mai domoleasca. Este decizia lui sa participe cu functia in PSD sau doar cu experienta", a mai spus presedintele partidului.


"Am memoria lunga si nu uit usor"
Legat tot de declaratiile ce au urmat Congresului PSD, Mircea Geoana a comentat si reactia Organizatiei PSD Bucuresti care si-a arogat meritul de a-l fi lansat in competitia pentru castigarea presedintiei. "Dupa razboi multi viteji s-arata! Toata lumea gaseste merite si mari eroisme care l-au propulsat pe Mircea Geoana la conducerea partidului. Stim bine ce s-a intamplat, vom analiza si vom vedea la momentul potrivit", a spus liderul social-democratilor. El a avertizat ca are memoria lunga, facand aluzie la gestul organizatiei PSD Bucuresti de a-l exclude din conducerea sa, imediat dupa esecul de la alegerile pentru Primarie. "Am memoria lunga si nu uit usor, dar asta e cu totul un alt subiect", a comentat liderul PSD. Geoana a sustinut insa ca PSD are o problema "masiva" in Bucuresti, nu doar ca organizatie, ci ca partid politic in general.


Liderul PSD respinge implicarea sa in vreo "gasca"
Un alt subiect atins de Geoana in conferinta de presa a partidului l-a constituit sprijinul de care s-a bucurat in timpul Congresului si implicit pentru castigarea functiei de presedinte, din partea unor grupari influente din PSD. El a respins vehement o astfel de posibilitate, sustinand ca nu face parte din nici o gasca sau grupare a PSD. "Nu am fost, nu sunt si nu voi fi parte al vreunui grup de interese, cu atat mai putin prizionierul lor", a punctat Geoana. Eventual, a continuat liderul PSD, am fost apropiat de unii colegi care aveau aceeasi viziune despre ceea ce urma sa se intample in partid. El a subliniat ca nu a facut jocurile nimanui nici acum si nici cand a fost ministru in Guvernul Adrian Nastase, "desi tentatiile au fost multe". "Am invatat un lucru: cel mai important pentru un om politic este reputatia sa. Cand s-a dus naiba si reputatia sa, nu se va mai putea vorbi despre o persoana politica influenta", a tinut sa precizeze Mircea Geoana. Liderul PSD a criticat si comentariile aparute in presa potrivit carora Adrian Nastase ar fi adevaratul conducator al partidului. "Aberatii ca astea n-am mai auzit niciodata, cum ca Adrian Nastase a castigat. Poti sa spui ca ultimul cuvant avut de Nastase la Congres, cand l-a sustinut pe Iliescu, a indicat altceva?", s-a intrebat retoric Geoana. El a subliniat ca distributia de roluri din PSD este foarte clara si ca in acest moment partidul are o conducere colegiala.

Sursa: Ziua din 26 aprilie 2005.


Punct 1:

Hotarate declaratiile d-lui Geoana, se anunta un show!

D-l Geoana face niste declaratii incarcate de testosteron! Primul lui obiectiv e sa-si consolideze puterea peste un partid care sa nu se destrame in 2 sau 3 grupuri. In orice caz, microbul revolutiei pare sa-i fi ajuns din urma si pe PSD-isti. Surprizele se vor tine lant de aici si e bine ca Presedintele Basescu va avea ca unul din adversari un tip ca in pofida aparentelor face declaratii de asa magnitudine si a reusit sa intoarca un partid asa de mare intr-un spatiu/timp asa de ingust!

Nu-l sub-estimati pe Geoana!



Contrapunct 1 (Sobru, forum Ziua):

Re: Hotarate declaratiile d-lui Geoana, se anunta un show!

Geoana e un nimeni. El e doar purtator de cuvant. Asteptam contraatacul lui Iliescu.



Punct 1' (Katty, forum Ziua):

Geoana posibil nutreste revanse de la alegerile locale. Se pare totusi ca Basescu ii stie punctele slabe. Dar mai stii , si Maurer a crezut la inceput ca Ceausescu poate fi condus din spate si a regretat dupa aia. Aici ma refer la Nastase in caz ca trage nadejdea sa conduca partidul din umbra.



Punct 1":

Sobru, iti amintesti ce sters era si d-l Nastase? Dintre toti cei grei si in fatza, el era tanar, departe si in spate. A trebuit ca Roman si o intreaga aripa sa-si rupa gaturile si in plus o alta multime sa plece de langa Iliescu in '96 pentru ca Adrian Nastase sa vina pe pozitia care a fost.

Deci juriul inca delibereaza. Da, Iliescu poate sa actioneze si sa rupa o parte din PSD care sa-i satisfaca setea nesatioasa de putere. Insa chair si el are nevoie sa puna un chip nou in fata pentru ca deh, curcanul presidential trebuie indopat 4 ani pana la formarea reflexului presidential al votantilor.

Katty aduce un element, cu valoare de exemplu deocamdata. Si anume ca greii din PCR-ul lui Dej l-au pus pe pelticul Ceausescu in fatza, crezand ca-l vor putea controla. Din punctul asta de vedere, si d-l Geoana apare ca unul inca tanar si sub-estimabil ce are pe deasupra un usor caracter al vorbirii...

Geoana trebuie sa vada ce face cu dinozaurii cei corupti si cu aripa Mitrea/Nastase. Peste 4 ani la Casa Alba va fi, cel mai probabil, presedinte democrat si Geoana se intelege bine cu acestia. In plus, se pare ca Europei ar prefera unul pe linia Nastase lui Basescu any time now!



Contrapunct 1" (Sobru, forum Ziua):

Nastase era sters pentru opinia publica, in partid insa nu era asa, fiind protejat de Iliescu, care l-a si facut mare. Apoi a putut sa se intareasca cat a lipsit Iliescu. Pe Geoana l-a pus in fata un grup, activ si puternic. Nu poate rezista pe cont propriu. Nici sa nu te gandesti ca Geoana poate face ceva cu "dinozaurii". PSD ramane acelasi, dar mai "pragmatic", adica mai abject si mai corupt. Nimeni nu poate curata PSD, oricine ar veni la sefie, pentru ca PSD este el insusi gunoiul. A-l curata, inseamna a-l omora cu totul.


Eu sper ca peste patru ani, PSD va fi doar o urata amintire.



Punct 2:

Problema nu e atat de mare cu dinozaurii ci cu baza electorala a PSD-ului care: fie va fi preluata de Geoana sau una din factiunile PSD, fie (impartite) de partide non-PSD. Dionozaurii se vor plia pe structura de partid ce le va pune din nou in spate partea leului din baza electorala PSD.

Basescu si/sau Cihandu ar face bine sa inceapa campania de atragere a electoratului PSD cat mai repede. De asemenea, Basescu trebuie sa inceapa sa distruga baza de putere financiar-logistica asociata cu 'mafiotzii' PSD. Sa vedem ce va intreprinde dupa cele 6 luni...

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare