Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

23.5.05

de pe forumul Ziua

De la: Marchizul din Franta

BASESCU SI TARICEANU....MECI FINAL

Acum ori niciodata







Tratative secrete intre Tariceanu si Nastase

PNL si PSD au batut palma sa-l izoleze pe Traian Basescu si sa guverneze impreuna!

Adrian Nastase trage cu dintii de fotoliul de presedinte al Camerei Deputatilor. Asa se explica de ce PSD voteaza, sistematic, alaturi de PNL


Nota Speciala. In data de 12 mai 2005 au luat sfirsit tratativele secrete (in mare parte la Snagov) dintre echipele PNL si PSD, conduse de Calin Popescu Tariceanu si Mona Musca/Eugen Nicolaescu si, respectiv, Adrian Nastase si Miron Mitrea. In principiu, discutiile s-au finalizat in forma urmatoare:

1) PNL si PSD vor evita orice actiune ostila unul impotriva celuilalt. Acest punct va fi materializat astfel:

a) Nu se va merge mai sus de nivelul Corneliu Iacobov (RAFO Onesti) in materie de arestari;

b) Ministerele de Interne si Justitie (ocupate de oamenii PD, Vasile Blaga si Monica Macovei) vor fi canalizate spre actiuni impotriva unor oameni de afaceri ce nu fac parte din PNL si PSD;

c) Daca se poate, actiunile anticoruptie vor viza doar membri marcanti ai PD, PUR si UDMR.

2) PNL si PSD isi vor coordona grupurile parlamentare impotriva oricarei actiuni a presedintelui Traian Basescu privind alegerile anticipate. In acest sens, se vor initia unele diversiuni, printre care scurgeri de informatii in presa privind presupuse afaceri necurate ale lui Basescu si ale apropiatilor sai, dar si ale unor membri de frunte ai PD. S-a elaborat si deja s-a pus in aplicare un plan de compromitere si izolare a lui Basescu (ca si pentru Ion Iliescu) cu unii specialisti din Serviciile Secrete si ziaristi pe care acestia ii au in legatura. Astfel, orice initiativa a presedintelui Basescu care ar leza imaginea sau interesele PNL si PSD va fi contracarata atit prin vot parlamentar, cit si prin intoxicari sau manipulari in mass-media. Intrucit nici PNL (care nu vrea sa mai lase Puterea 4 ani), nici PSD (zguduit de convulsii interne si amenintat cu spectrul scindarii aproape inevitabile) nu doresc alegeri parlamentare anticipate, acestea vor disparea total din limbajul celor doua partide.

3) Deoarece majoritatea parlamentara este inca fragila, iar PSD nu poate vota pe fata cu Guvernul Tariceanu, se vor face aranjamentele necesare ca, in toamna, PPRM sa se scindeze. Se urmareste ca, la incheierea legislaturii 2004-2008, PPRM sa fie absorbit de PSD, care isi va completa astfel bazinul electoral pe care, oricum, il pierde, indiferent daca Iliescu ramine sau pleaca (si-si face alt partid).

4) Prin coordonarea tuturor actiunilor, PNL si PSD isi propun, in principal, izolarea presedintelui Basescu, si, in consecinta, scaderea popularitatii acestuia pina in 2009, cind este programat (de unele cancelarii occidentale) sa cistige alegerile prezidentiale Adrian Nastase. Indiferent de rezultatul alegerilor parlamentare din 2008, PNL si PSD vor forma o coalitie si vor guverna.

Reamintim ca, in decembrie 2000, PNL a votat pentru investirea, in Parlament, a Guvernului Nastase.


Internautule, unde naiba sa postam chestia asta, la Poante, Cafenea sau... aici?

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare