Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

13.5.05

ping-pong de weekend cu unul mircea

In Gandul de sambata, 14 mai 2005 Mircea Dinescu arunca una de sfarsit de saptamana in articolul: Prefectul care trebuie să zboare.


Prefectul care trebuie să zboare
În ritmul în care se demisionează acuma la vîrf, nu-i exclus ca mîine-poimîine femeia de serviciu care dă cu teul în cabinetul primului-ministru să ne anunţe şi dînsa, ţîfnoasă, la telejurnal, că şi-a depus demisia de onoare.

După ce marele arogant a fost trimis puţin la plimbare să-şi mai răcorească ouăle, guvernul Tăriceanu şi-a împins la înaintare colecţia de mici aroganţi judeţeni, ca să ne demonstreze că-n mahmureala puterii cuiul care să-l poată scoate pe cui tot bătut în cap trebuie să fie.

Aflat în vizită de lucru prin propriul judeţ, prefectul Ovidiu Drăgănescu a sărit ca prostul din baie, răţoindu-se către jurnaliştii ce au îndrăznit să i se bălăcească în piscină: „Nu prefectul e specialist în situaţii de urgenţă, nu e militarul care trebuie să intervină, nu e pontonierul şi nici specialistul în ape. Eu sunt conducătorul celor peste 40 de reprezentanţi ai instituţiilor statului care fac parte din această comisie”.

Conform logicii iubitului Conducător, înţelegem că dînsul, fiind specialist în nimic, trebuie, pe bună dreptate, să-i dirijeze pe alţii, aşa cum pompierul de la Ateneul Romîn, care se uită-n partitura muzicală precum curca-n lemne, e musai să ia bagheta în mînă şi să strunească orchestra.

Cum prefectul Drăgănescu nu poate fi nici specialist în intervenţii de urgenţă, nici militar, nici pontonier, ce să deducem din ce vedem noi la televizor? Că dînsul e, de fapt, acei unguri cu pompa?!
Parafrazîndu-l o ţîră pe Carl Sandburg, prefectul e un animal marin care trăieşte pe uscat şi încearcă să zboare. Însă numai cu un şut bine plasat în popou.
Iata si pongul nostru la pingul lui Mircea:

Ce sa-i faci Mirceo, n-ai ce-i face! Nu toata lumea se pricepe scriitoriceste sa iasa din rahat cu gratzie. Astia suntem si pana la sorocul brucanian mai avem exact un cincinal. Sa nu ne grabim sa-l facem si p'asta in 4 si 1/2 ca iar dam cu asteptarile'n realitate si mai ia reactiunea inca o runda de putere.

Oricum, frati romani, iata si un comunicat important pentru tara: la implinirea sorocului brucanian, nu ne va fi mai bine din cauza iluminarii interioare a plavanilor prefecturali cat din scoaterea la vopsea a acestora ca manji evropeni de rasa cu vacseluri si trambite de sta Policoloru'n curcubeu...

2 comentarii:

Alyin Adryang spunea...

unii spun că este printre puţinii oficiali care s-au descurcat,dar remarca
asta mă face să mă Gândesc şi la alţi prefecţi în afirmare-cu mult entuziasm şi aflaţi pe drumul spre profesionalizare.La anul ar trebui să aleagă:devin PROfi sau rămân in MOCIRiţa politică!Succese!

peromaneste spunea...

Ne scapa ce ar trebui sa se intample la anul. Sa devina astia vreodata profesionali? Da de unde atata optimism?

Altfel, multam de vizita si spor la frumosul tau/vostru blog!

Google
 

Postări populare