Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

15.7.05

Lectia apelor

Ca si cu rapirea jurnalistilor romani in Irak, recentele inundatii din Romania au fost inca o ocazie pentru mass-media romaneasca de a vinde reclama, politica si comerciala deopotriva, publicului. Iata in continuare cateva pozitii, ale unor oameni de la diferite altitudini/adancimi intelectuale:



De la: lucid
realitatea inundatiilor si delirul massmedia

Televiziunile si presa si-au dovedit inca odata penibilitatea inventand un apocalips generalizat complet alaturi de realitate, tragica, desigur, dar care este urmatoarea:
1. Supusi inundatiilor in mod direct sunt in jur de 100 mii de oameni (in Banat au suferit 10 mii, deci saltul in rau e evident), deci mult sub 1% din populatia tarii.
2. Ce se vede chiar la TVurile pedeseriste gen Antenele este ca autoritatile au actionat - spre deosebire de Banat - eficient si profesionist, marele merit al armatei si jandarmilor fiind evident. Nicaieri scene de panica, doar durere "normala" in aceste imprejurari. Iar prin planul profesionist de deschidere de brese spre terenuri nelocuite aplicat ieri noapte la un Siret cu debit cat Dunarea - record in O MIE DE ANI!!! - au fost salvate marea majoritate a satelor expuse. Penibilul massmedia este evidentiat de faptul ca nu au suflat o vorba despre aceasta evitare a catastrofei
3. In Bucovina, vina este in primul rand a celor ce au defrisat demential padurile - vezi mafia pedeseristo-araba a lui Hayssam. Dealtfel, la Voronetz, majoritatea caselor luate de ape erau case "de vacanta" ale acestor mafioti, de aceea massmedia nu a mai considerat suficient de lacrimogen subiectul.
4. Loviturile cele mai grele le-au primit judetele Vrancea si Bacau, in care mafia pedeserista a "gestionat " absolut toate lucrarile publice pana acum: diguri, poduri, soseler, imbunatatiri funciare etc si rezultatele se vad. Hotziile bandelor Oprisan, Sechelariu, Hrebe et co vor ajunge de data asta in justitie si, daca vor fi alti sefi de instante alesi prin concurs putem spera ca vor plati.
5. Profesionalismul interventiei autoritatilor se vede in numarul foarte mic de retele de utilitati publice afectate : electrice (au fost numai cca 200 de asezari intrerupte, dar nu mai mult de o zi - doua majoritatea), gaze, produse petroliere.
6. Terenul agricol afectat e in jur de 100 - 150 mii hectare, cam 1% din totalul Romaniei. Balivernele cu criza graului nu prostesc pe nimeni, caci Romania produce in mod curent DUBLU de cat este nevoie efectiv si asa graul il mananca pasarile, vacile si porcii. E suficient sa vezi abundenta de produse - mai ales de baza: legume, fructe, oua, branzeturi inferioare - din orice piata in tara si ieftinatatea lor (cartofi 0.12 Eu, rosii 0.20, piersici 0.60, fasole 0.15, oua 0.780 zece bucati, paine 0.12 - totul in Euro) ca sa te convingi de aberatiile gen "criza alimentara" si "vom muri de foame".
7. Marea problema este cea a distrugerilor in infrastructura: se razbuna incropelile, incompetenta si hotziile din ultimii cca 30 de ani, suprapuse cu indiferenta si smecheriile in deturnarea banilor de dupa 89. Aici trebuie facuta lumina prin anchetarea tuturor care au luat bani grei sa faca - repare - intretine poduri, drumuri si cai ferate si care sunt direct vinovati de situatia de azi. Remarcabil totusi ca la ora actuala s-au gasit rute ocolitoare si improvizatii gen poduri militare incat transportul e perturbat serios in unele zone dar nu e intrerupt in nici o zona vitala. Dealtfel Basescu a cerut deja ajutor UE in infrastructura - ceea ce cade la fix cu prioritatile europene - asa ca vom primi bani destui, care, daca nu-i furam, ne vor repara multe.
Concluzia pentru oricine incearca sa fie obiectiv in dezlantuirea demagogica prosteasca - massmedia - sau ticaloasa - pedeseristii - despre inundatii nu poate fi decat ca autoritatile, spre deosebire de Banat - au trecut bine examenul. Si asta se va vedea la vot, mai ales daca refacerea va incepe serios pana atunci si se vor opri in fasha orice incercari de afaceri pe spinarea sinistratilor atat de batuti nevinovat de soarta acum.


De la: Livius Chilian din Liberty, New York
Ba, Tilica Pristanda!

..."7. Marea problema este cea a distrugerilor in infrastructura: se razbuna incropelile, incompetenta si hotziile din ultimii cca 30 de ani, suprapuse cu indiferenta si smecheriile in deturnarea banilor de dupa 89. Aici trebuie facuta lumina prin anchetarea tuturor care au luat bani grei sa faca - repare - intretine poduri, drumuri si cai ferate si care sunt direct vinovati de situatia de azi."

Si cine sa faca, ba 'dasteptule', anchetarea? Ex-pesedistul Birjaru Partzanu?! Al care, ani de'a randu', a platit cu bani grei(ministerul transporturilor) 'lucrarili" la poduri, drumuri, sosele si cai ferate facute de mafia arabo-pesedista? Al care, cu ajutorul shogunului, a distrus munca poporului de douzeci de ani a poporului(nu a lu' ta'si sau mamitzica sa Mozaica) investita in flotele comerciala si de pescuit oceanic? "Sanatosul"(paranoic coplesit de febra aftoasa a puterii absolute) scandalagiu portuar care a produs cea mai "pretioasa" margica din politichia postdecembrista? - el reusind, folosind armele taranistilor, sa'l distruga pe Victor Ciorbagi, primul primar-prim-ministru rrroman post-decembrist; telul fostului coiot de mare iesind la iveala abia acu' - el tintea mult mai sus ca Ciorbagi, dupa ce a reusit sa'i pacaleasca pe Tiganii si pensionarii Bucurestilor sa'i dea primaria capitalei pe mana...

Sa fie "anchetare"!? Primesc. Daa', numai p'acolo, prin partile...esentiale ale Elenei Udrea. Iar daca vrei anchetarea serioasa a crimei organizate din ministerul mediului sau transporturilor, asta numai patriotii o mai pot face. Fara ura si partinire.



De la: G.B.
Clasa politica de rahat!!!!

Pentru trei basbuzuci plecati aiurea-n Irak, s-a creat celula de criza. Si aparea piratelu' la teve, mama-mama, si se agita si..... nu mai prididea. Acu', cand mai bine de juma' de tara este sub ape, cre' ca se simte in largu' lui de nu ia nici o masura. Se ocupa de decorari, viziteaza expozitii de pictura....
Parca s-a agitat mai mult cand a facut apel pentru ajutorarea victimelor din Asia! Faptu' ca a facut apel la UE nu-i decat frectie Diana la picior de frasin. L-ati vazut aseara pe Tzontzonel Tariceanu in vizita de lucru? S-a lasat rugat de nefericitii aia ca sa mearga cu masina 5-10 minute sa vada dezastrul la fata locului. Nici n-a coborat din masina dupa ce a ajuns. Isi murdarea cizmele. Atunci de ce si le-o mai fi luat? Da bine la imagine, n'asa? Comentariile sunt de prisos!
Ce-i si mai trist, e faptu' ca toti politicienii, indiferent de culoarea politica, incearca sa-si creeze sau imbunatateasca imaginea pe seama amaratilor din zonele calamitate. Se infiereaza unii p-altii cu manie proletara, da' nu face nici unul nimic concret. Toti dau din clantza, si-atat.
Ati auzit vreun ales sa-si ofere vreuna din casele de vacanta pentru adapost temporar amaratilor ramasi decat cu hainele pe ei? Aida de! N-au aia fetze pentru a calca pe marmura.
Nenorociti. Folosesc orice prilej pentru a se parui intre ei. Si asta pentru a insfaca fiecare o bucata mai buna si mai mare din ciolan. Restu' duca-se dreaq.



De la: George-Felix
Re: Clasa politica de rahat!!!!

G.B., Cred ca faci o confuzie ideatica. Presedintele Romaniei, dupa Constitutie, nu e regele Thailandei. El, regele, se ocupa de ajutorarea poporului. La noi presedintele are alte atributii.

Cat despre inundatii, ecuatia e simpla: judetele respective au parlamentari, care de aia sunt acolo ca sa reprezinte judetele. EI tre' sa se duca, nu cu girofaru' si nici cu TV-ul, ci sa mearga, sa evalueze pagubele si sa directioneze banii. Si, uimitor, chiar asta fac.

Nu stiu cum e in Romania, dar aci' in Vest, in nici o fabrica nu trage directoru' la saiba. El are alte atributii.

Stii ce a zis Wellington inainte de Waterloo? "Fiecare sa isi faca datoria" SI a castigat!


Felix

P.S. "Ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a primit sarcina din partea primului-ministru sa identifice liniile de ajutorare externa de care Romania poate beneficia in aceasta situatie de criza. Guvernul a contactat deja Centrul de Combatere a Dezastrelor, aflat sub tutela NATO, precum si Consiliul Europei. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe trebuie sa identifice diferite asociatii aflate sub patronajul ONU, Crucii si Semilunei Rosii si al Organizatiei Mondiale Ecologiste si de Mediu pentru a le cere ajutorul. "Vom apela la sprijinul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, ale NATO, dar si din Asia si Orientul Mijlociu. Am si primit cateva oferte concrete de sprijin din partea unor state din intreaga lume", a spus Mihai Ungureanu. Totodata, ministrul a spus ca studiaza si posibilitatea deschiderii unei linii de credit la Banca Consiliului Europei "



De la: Oarecare
Re: Clasa politica de rahat!!!!

Hai sa vorbim de atributiile presedintelui la concret:

Constitutia prevede, la articolul 93, modul in care presedintele poate cere instituirea starii de urgenta. "Presedintele Romaniei instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenta in intreaga tara ori in unele unitati administrativ-teritoriale si solicita parlamentului incuviintarea masurii adoptate in cel mult cinci zile de la luarea acesteia".

Legea nr. 453 din 2004, privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta, spune ca acestea privesc "situatii de criza ce impun masuri exceptionale care se instituie in cazuri determinate de aparitia unor pericole grave la adresa apararii tarii si securitatii nationale, a democratiei constitutionale ori pentru prevenirea, limitarea sau inlaturarea urmarilor unor dezastre".

PS: De ce sa piarda vremea presedintele cu limitarea urmarilor dezastrului produs de ape, ca doar nu-i aduce nici un beneficiu de imagine, nici putere mai multa.



De la: George-Felix
Re: Clasa politica de rahat!!!!



Ei dragul meu, aici presedintele are intr-adevar putere de decizie. Daca el considera ca trebuie, declara starea de urgenta. Si, dupa discutii cu Tariceanu, a constatat ca nu trebuie.

Smecheria lui Ilici e transparenta (ca toate smecheriile comunistoide:)), ca daca introduce starea de urgenta, nu se mai poate dizolva parlamentul. Chiar atat de prosti nu suntem:))) Pe bune:) SI cat timp problemele se pot rezolva si fara starea de urgenta, e ok. Daca o sa fie probleme atat de mari incat sa fie nevoie, o sa o facem. Dar inca nu e nevoie.


Felix



De la: bebe1 din Bucuresti
Re: Clasa politica de rahat!!!! George-Felix

D-le, hai sa vedem, pina la urma ne intelegem. E o diferenta intre "a-ti da cu parerea" si "a te implica". Orice cetatean poate sa isi dea cu parerea, asa cum o facem si noi in momentul asta.
Cu implicarea insa e altceva. Spre exemplu eu pot sa va intreb de ce nu va duceti sa faceti o "celula de criza" pentru inundatii si sa va puneti in fruntea ei si sa actionati. O sa raspundeti, foarte corect, "dar ce sint eu?", in sensul ca nu aveti nici o "putere" sa luati decizii. Cam asa e si in cazul presedintelui. Presedintele nu are atributii in distribuirea de fonduri, nu poate impune decizii guvernului. Prin urmare asezarea lui in fruntea unei astfel de "celule" nu inseamna altceva decit asezarea unui om legat de miini si de picioare prin lege. Singura posibilitate de a-i dezlega presedintelui miiinile si picioarele este instituirea starii de necesitate, lucru cerut de altfel de PSD. Numai ca faptul asta afecteaza tot teritoriul si toata populatia, nu se poate institui strict acolo unde sint probleme. Iar in momentul asta afectati de inundatii sint, conform datelor oficiale, afectati de inundatii 12.000 de persoane si 5% din suprafata tarii. Acum puteti rationa si hotari daca se impunea starea de necesitate. Nu zic ca da sau nu, hotarirea insa nu o iau eu sau altcineva, ci numai presedintele. Iar el se pare ca a hotarit sa "nu".

In ceea ce priveste rica intre politicieni si "sa faca ceva": puteau sa se duca toti politicienii cu jeepane si masini de lux acolo, ca apa tot nu o opreau. Ba mai mult, reuseau sa si instituie o stare de "lipsa de autoritate", autoritate care in asatfel de cazuri se dovedeste esentiala. O sa spuneti ca nu trebuiau sa mai faca intrunirea extraordinara... poate. Si acolo au fost insa probleme importante dezbatute; sa nu uitam ca o "criza" a fost creata, artificiala sau naturala nu stiu, dar ea exista.

Pina la urma am impresia ca ce blamati d-voastra este lipsa compasiunii acestora. Dar asta e cu totul altceva.

Acum, haideti sa va dau si altceva de gindit: guvernul a hotarit anticipate. Ei, paradoxal, tocmai acest lucru vine in sprijinul celor afectati de inundatii (asta daca simtiti inttr-adevar compasiune pentru ei), pentru ca nu isi vor permita sa faca greseli din ignoranta sau nepasare.

(sursa: forum Ziua)


s.a.m.d., s.a.m.d., s.a.m.d., s.a.m.d., ...


Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare