Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

6.7.05

Presedintele Basescu si Basarabia







Raspunsuri ale presedintelui Basescu, sursa: interviu in "Gazeta Romaneasca" din 4 iulie, de la Chisinau.

"Obiectivul nostru este ca Republica Moldova sa devina un stat membru al Uniunii Europene. Acolo ne putem intalni intr-un climat reglementat in care se intalnesc toate natiunile".

"Nu pot sa fac abstractie de istoria poporului meu, nu pot sa fac abstractie de realitatile in care si romanii din Romania, si romanii din Republica Moldova, si romanii din Ucraina sunt parte din aceeasi natiune".

Intrebat cu ce mandat a pledat pentru interesele Republicii Moldova la Moscova, Traian Basescu a raspuns: "Cu dreptul pe care il are un Presedinte al Romaniei sa sustina interesele unui stat vecin, stat care s-a creat in urma unui pact nedrept - Ribbentrop-Molotov, un stat care are o populatie ce este parte a poporului roman. Cu aceste drepturi. Si cu nici un alt mandat decat cu mandatul pe care l-am primit ca Presedinte de la poporul roman. Eu nu pledez si nu am pledat interesele Moldovei numai la Moscova. Am facut-o si la Washington si la Berlin si la Londra si la Bruxelles si la Roma si oriunde, inclusiv la Tokyo".


"Pentru a deveni o zona a pacii [Marea Neagra] trebuie scoasa de sub influenta unica a Federatiei Ruse si eu sunt convins ca presedintele Putin va accepta un proces mai mult sau mai putin rapid de internationalizare a Marii Negre, data fiind importanta strategica pe care zona extinsa a Marii Negre a dobandit-o deja".

"Romania are obligatia si politica si morala sa fie implicata in negocieri [din Transnistria] /.../ Indiferent care va fi optiunea pana la urma - implicarea directa sau nu a Romaniei in procesul de negociere pentru solutionarea problemei Transnistriei - Romania va furniza continuu puncte de vedere partenerilor europeni, SUA, oricui va fi implicat in negociere. /.../ Decat sa ducem la un blocaj prin fortarea intrarii Romaniei la masa negocierilor pentru Transnistria, preferam ca lucrurile sa mearga inainte si sa oferim expertiza, pentru ca atunci cand UE este implicata, este implicata si Romania".





Da click aici ca sa vezi totul!

2 comentarii:

peromaneste spunea...

De la: neamtu tiganu din nemtia

Iar bate cimpii

bag seama ca domnu presedinte se ocupa de tot felu de frectii la picioarele de lemn doar doar sa nu fie nevoit sa se ocupe si de ce e nevoie., de ce doare in Ro. S-a intors victorios din Japonia, a lauat parte la interviuri cu studentii, a vorbit pina la exasperare de ziaristii din Iraq, Marea Neagra e deja o obsesie, intre timp s-a ocupat si de ceva legi de circulatie..i-a mai certat pe juristi, se pune insa intrebarea oare cind se va ocupa si de chestiile care ard?


De la: malmö

Re: MAI BAIETE ...

Faptul ca stii sa scrii si probabil sa citesti romaneste nu dovedeste ca esti nascut din familie de romani. Problema pe care in sfirsit presedintele Romaniei (dupa atita amar de vreme) a binevoit sa o ridice e problema romanilor de pretutindeni. Ma tem insa ca ma adresez unei persoane care poseda doar cetatenia romana fara a fi de origine romana. Asta ar explica indrazneala si nesabuinta (incapacitatea) savirsita. Nu presedintele Basescu avea datoria sa deschida aceasta "rana" a poporului roman. Ci predecesorii sai care n-au facut cinste "scaunului" Tarii Romanesti. Niste oameni nedemni. Sunt 15 ani de rusine si tacere din partea Romaniei care si-a permis cu nerusinare in tot acest timp sa-si negljeze si sa-si tina fiii la distanta, tratindu-i nu de putine ori cu mindrie si dispret. Cum indraznesti Tu STRAINE sa ceri socoteala unuia care are meritul de a spala in sfirsit rusinea savirsita de fostii conducatori romani?






De la: Ratacitul

Re: MAI BAIETE ...Ia-ne mai usurel, Tataie

La 2005-07-06 01:26:36, malmö a scris:

> Faptul ca stii sa scrii si probabil sa citesti romaneste nu dovedeste
> ca esti nascut din familie de romani.
Matalutza ai on glob de cristal? Nu-i roman ca nu s-a aliniat patriotismului de parada pe care-l afisezi?
Problema pe care in sfirsit
> presedintele Romaniei (dupa atita amar de vreme) a binevoit sa o
> ridice e problema romanilor de pretutindeni.

Ba sa-si vada de romanii de acasa' daca-i in stare, n-as vrea sa-si bage nasu-n ciorba mea. Si, in afara de gargara, ce mai face iubitul tau presedinte pentru "romanii de pretutindeni"?

Ma tem insa ca ma
> adresez unei persoane care poseda doar cetatenia romana fara a fi de
> origine romana.

E total invers, da' cu ce schimba asta datele problemei? Te deranjeaza ca Basescu este criticat? Posteaza omagii (a revenit moda, baga tare sa ai loc in fata) si deschide numai postarile tale.

Asta ar explica indrazneala si nesabuinta
> (incapacitatea) savirsita.

Fa o scrisoare de denunt si o semnezi anonim.

Nu presedintele Basescu avea datoria sa
> deschida aceasta "rana" a poporului roman.

Vax albina!

Ci predecesorii
> sai care n-au facut cinste "scaunului" Tarii Romanesti.

Hai ca era sa ma dai pe spate "cu scaunul".

> Niste oameni nedemni. Sunt 15 ani de rusine si tacere din partea
> Romaniei care si-a permis cu nerusinare in tot acest timp sa-si
> negljeze si sa-si tina fiii la distanta, tratindu-i nu de putine ori
> cu mindrie si dispret. Cum indraznesti Tu STRAINE sa ceri socoteala
> unuia care are meritul de a spala in sfirsit rusinea savirsita de
> fostii conducatori romani?

Bleah. Patetic. Ramane cum am stabilit la capitolul "ode".







De la: Aberescu din Romania

Tinutul secuiesc ?

"Acolo ne putem intalni intr-un climat reglementat in care se intalnesc toate natiunile", a declarat presedintele Romaniei, Traian Basescu...........

Asa gandeste un roman democrat. Alti conationali, au demult alta parere...

Aberescu

P.S. Nici eu nu sunt intru totul de acord. Nu sunt xenofob dar ii vad pe altii ;-)



De la: Aladin

Cum vine treaba ca : " Ne unim in Europa" ?

Mai adulatorilor n-ati observat metafora?
Pai ce unire e aceia? deci si ungurii din transilvania se unesc in europa cu cei din Budapesta si cu austria deci sa reface Austro-ungaria unita in europa.
Si ne mai unim si cu Germania care deja s-a unit cu multe din tarile ce le ocupase,deci vom face parte din Deuchlandul european unit!
Baaaaa va afumat acest flutura vorbe si shuvitze si stati ametiti si nu vedeti nimic.
Intre timp banda rulanta de arestare de corupti care-s eliberati pe usu din dos continua in aplauzele voastre ORBETI ce sunteti.
Cand se va termina show-ul sa va cereti banii inapoi !!
Dar voi sunteti credinciosi rabdatori, asa ca pastele cailor e data precisa a rezolvarii problemelor acolo.
Si nu mai cantati imnul ( desteapta-te Romane ) ca tot degeaba ! ca tot adormiti sunteti.
Si nu mai adaug ca intrarea in europa e cu multe probleme, ca sa nu zic a Basarabiei.



De la: Sapiens din Toronto, Canada

Re: Cum vine treaba ca : " Ne unim in Europa" ?

Coruptii nu sant eliberati ori retinuti de Basescu ci de justitia care este controlata de PSD. Cum sa-si aresteze propriii fii? Totul a fost pentru show. Singura metoda ca justitia sa faca ceva este pachetul ala de legi care CC o sa-l respinga. Si asa o sa mai fie luni bune pana cand justitia va fi reformata. Este Basescu de vina? Nu, ci sistemul controlat de PSD si partidele din Alianta care lucreaza la doua capete. De aceea era asa de importante acele alegeri anticipate.



De la: Andrei Valan din Bucuresti

Basescu este Primul Presedinte adevarat al Romaniei.

Am urmarit cu atentie declaratiile domnului Basescu pe mai multe problematici si mi se pare nu doar competent ci si un foarte bun strateg si tactician.
El reuseste sa fie si un bun roman, un patriot roman, spre deosebire de sleahta de politicieni interesati numai de sporirea propriei averi si care si-au batut joc de noi, oamenii de rand, saracindu-ne si tradand de multe ori interesele nationale fundamentale.

Felicitari domnule Basescu! Ma regasesc in dumnevoastra, iar ca presedinte sunteti energia si simbolul de care avem atata nevoie dupa o epoca securisto-kgb-ista de care sper sa scapam.

Anonim spunea...

OSCE acuzata ca face jocul Kremlinului

Vicepresedintele Parlamentului Republicii Moldova, Iurie Rosca, a acuzat, ieri, Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) de lipsa de impartialitate, propunand inlaturarea unor reprezentanti ai acesteia din Moldova, transmite Mediafax. Sugestia deputatului moldovean, care ii vizeaza pe deputatul finlandez Kimmo Kiljunen si pe seful misiunii OSCE in Republica Moldova, William Hill, a fost motivata de faptul ca cei doi aduc grave prejudicii tarii si simuleaza impartialitatea, fiind, de fapt, de partea Federatiei Ruse. Nemultumirea oficialului de la Chisinau a fost provocata de adoptarea, in cadrul Adunarii Parlamentare a organizatiei, a unei rezolutii cu privire la conflictul transnistrean deloc favorabila partii moldovene.

"Republica Moldova este membru cu drepturi depline al OSCE si nu un teritoriu in administrarea lui Hill si Kiljunen. Voi propune sa cautam o modalitate pentru a pune capat prezentei celor doi demnitari in Republica Moldova. Este cert ca ei nu mai trebuie sa-si continue mandatul. Totodata, este nevoie de o participare mai activa a Uniunii Europene si a altor organizatii internationale in reglementarea diferendului transnistrean. Prezenta exclusiva a OSCE de mai bine de un deceniu in aceasta problema a adus doar prejudicii tarii noastre", si-a argumentat Iurie Rosca punctul de vedere, amintind ca toate amendamentele Chisinaului au fost ignorate de forul legislativ al OSCE.

Kiljunen si Hill, pro-Tiraspol

"Din acest moment, rusii nu-si vor mai putea face jocul prin OSCE, deoarece ne-am dat seama ca aceasta organizatie nu este impartiala. Regret lipsa de corectitudine din partea lui Kiljunen si a lui Hill - prin faptul ca au promovat o rezolutie care dezavantajeaza Moldova si care pune pe picior de egalitate autoritatile constitutionale ale tarii cu regimul criminal separatist din Tiraspol, acorda drepturi egale Parlamentului legal constituit al tarii si organului legislativ al autoproclamatei republici - precum si angajamentul OSCE de a organiza anul acesta alegeri in regiunea transnistreana, ocupata militar si terorizata de un regim criminal. Textul declaratiei este scandalos", a mai precizat oficialul moldovean.

Potrivit rezolutiei adoptate, OSCE considera ca reglementarea conflictului transnistrean este posibila doar cu acordul locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului si doar in cadrul unui proces democratic, solicitand autoritatilor transnistrene sa stimuleze dezvoltarea partidelor politice, a societatii civile, a mass-media si a altor institutii democratice. Documentul OSCE mai propune partilor, in special Parlamentului de la Chisinau si Sovietului Suprem din Tiraspol, precum si Rusiei si Ucrainei, sa reia negocierile.

Google
 

Postări populare