Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

17.10.05

PNL-ul pe urmele PNT-ului?



lucid din Bucuresti
Peneleul din buzunarul lui Patriciu - celalalt bratz al sistemului ticalosit


In 1990, "baietzii" au organizat privatizarea averii tzarii prin diversi interpusi, mai mult sau mai putin cunoscuti (Voiculescu Crescent, SOV, Patriciu, mafiile de la bancile Transilvania, BIR, Bankcoop etc etc), pe care-i aveau la mana inca inainte de 89. Politic au creat pedesereul in prima etapa. Vazand cum evolueaza "democratia" pe la sfarsitul anilor 90 au inceput sa creeze si "alternativa". Asa a aparut grupul Patriciu la conducerea peneleului, reusind sa acapareze acum practic tot partidul (Stolojan expulzat, Mona Musca marginalizata, Flutur trimis pe baltzile Dunarii). Dar sa vedem cine sunt oamenii lui Patriciu (el fiind evident doar o marioneta in mainile celor care i-au dat banii cu care a cumparat Rompetrolul):
1. Nepotzelul tovarasei Ghizela Vass. In anii 30, tanara croitoreasa Ghizela a fost primita in pecereu si trimisa pe "linie sindicala" la Chisinau sa lupte din rasputeri pentru eliberarea moldovenilor de sub jugul burghezo-mosieresc romanesc. Si-a indeplinit cu brio misiunea si a fost recuperata din 1944 la comitetele de partid Ilfov si Bucuresti cu misiunea de a zdrobi pe fascistii lui Maniu si Dinu Bratianu. A reusit din plin, asa ca a fost avansata sefa sectiei organizatorice a cc al pecere de - cica - nationalistul Dej. Intre timp, primise o casutza in cartierul Primaverii, umpluta cu mobila si tablouri confiscate de la burgheji de catre gospodaria de partid. In 1954, cand s-a incercat o oarecare intrare in legalitate, tovarasa Ghizela a fost inclusa de secretariatul cc (Ceausescu, Apostol, Draghici) pe lista luptatorilor antifascisti cu mari merite care nu trebuiau sa dea un sfantz pentru bunurile daruite din osanza burghezo-mosierimii. Tovarasa Ghizela a devenit pe vremea nationalistului Ceausescu sefa sectiei relatii internationale a cc al pecere, dar la implinirea varstei de 60 de ani a fost nitzelush "marginalizata" devenind doar prim-adjuncta a acestei sectii, dar ramanand omul de baza. Multidecorata a fost pensionata la 70 de ani in 1982. Dupa revolutie si-a cumparat ca orice nomenclaturist ce se respecta casa in care locuia conform legii 112. A decedat si casa plus ce era in ea luat de la burgheji a fost mostenita de nepotzel, fiul fetei sale (mai avea un baiat, Andrei, care a fost coleg cu Nicushor la fizica). Cum il cheama pe nepotzel? Bogdan Olteanu. Hai ca e tare! In fond, daca pedesereul il are pe Severin - nepotul lui Brucan, de ce sa nu aiba si peneleul un nepot de gornisti? Nimic condamnabil. DAR... E un dar. Olteanu asta sta bine mersi de vreo 13 ani in casa "repartizata" bunicii Ghizela de catre gospodaria de partid si nu vrea in ruptul capului sa o retrocedeze proprietarilor de drept. D-aia e atat de mare sustinator al despagubirilor platite din banii prostilor, ca el sa ramana cu casutza bunicutzei. Si asta vrea sa fie presedintele parlamentului Romaniei.
2. Un tanar cercetator a studiat amanuntit dosarul lui "Licu" - cel mai eficient agent DIE in supravegherea emigratiei in anii 70-80. Cine era "Licu"? Don Amedeo, taticul adoptiv al lui Tariceanu. Nici pana azi studiul despre Licu nu s-a publicat, cineva tot se opune. Oare cine?
3. Clantzaul Ludovic Orban are un fratzior, Leonard Orban, mare "specialist" in integrare europeana, adjunctul si omul de incredere al fostului ministru colonel SIE-DIE Puscas. Leonard e cel care a negociat o lunga perioada de tranzitie la pretzul tzigarilor (Peter Imre e prieten nu numai cu Tariceanu dar si cu Nastase) dar a uitat sa negocieze acelasi lucru pentru pretzul energiei electrice, asa ca ferice de exporatatorii de hidro (Buzaianu and DIP) care fac prapad cu pretzul lor relativ mic fata de cel termo adaptat celui din EU. Acum Tariceanu se pregateste sa-i faca lui Leonard un minister care sa manareasca fondurile de infrastrucura de la EU, mana in mana mafiotii peneleului cu cei ai pedesreului.
3. Recent, revenit pe meleagurile natale, Raceanu a reiterat "lista" cu "acoperitii" pe care-i cunoaste. In frunte: Melescanu. Ce se aude: peneleul e in tratative cu pedeseristii sa-l puna pe Mele presedinte de senat, ca face pereche sexy cu "Olteanu - urmasul lui Bratianu".
4. Targul se vrea facut intre Tariceanu si Geonelu (adica papusarii din spate, cei cu banii, doresc asta). Geonelu a declarat deja ca va sustine un guvern minoritar penele si pentru asta vrea capul adversarilor din partid - Nastase si Vacaroiu (ca sa dea si in Iliescu). Deci "baietzii" vor sa schimbe garda veche cu "nepotzii" dar tot ei sa mulga Romania.
5. Saptamana trecuta Tariceanu a recunoscut tupeist ca da, a fost administratorul unei firme a lui Patriciu pana in decembrie 2004, ca a utilizat normal informatiile din inside ca sa speculeze pe bursa actiunile Rompetrol in aprilie 2004, ca asa-i viata, cui nu-i place sa se duca sa cante la alta masa (ziaristii de la Romania Libera care-l incoltisera). Deci se si mandreste ca e in mafia lui Patriciu (a securistilor din spatele lui, evident). Iar daca amintim ca tot last week SOV - proprietarul Realitatii TV si al unor anumite ziare - a fost ACHITAT in procesul FNI pricepem clar cine are adevarata putere in Romania de azi.
Au evident doi dusmani: Basescu si, culmea, Iliescu. Batranul oltenitzan care a pastrat bun din anii tineretii sale ura neimpacata fata de borfashii roshii convertiti la capitaliusm, are insa un capital electoral serios, fiind impreuna cu Basescu singurii politicieni cu sprijin popular efectiv. Jocul "nepotzilor" trebuie impiedicat cu orice pretz, altfel riscam sa ne transformam intr-o cleptocratie securista care sa ne tzina in afara lumii civilizate timp indelungat.






Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare