Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

21.11.05

Resursele taranului roman



Recenta galceava dintre ministrii de la agricultura si finante n-ar fi nimic deosebit in peisajul politic romanesc daca subiectul discutiei n-ar fi unul asa major.

Ministerul Finantelor Publice propune impozitarea veniturilor provenite din vanzarea productiei agricole. Ministerul Agriculturii, minister avizator, respinge propunerea Finantelor, considerand-o "neoportuna". Oficialii de la Agricultura declara ca prioritatea anului 2006 este consolidarea fermelor familiale: "Nu le putem impozita inainte de la le incuraja sa se formeze".

Daca cei de la Agricultura prevaleaza, taranul roman mai are inca o motivatie sa ramana in economia evului mediu.

Povestea cum ca o economie rurala mai intai trebuie sa se formeze si abia dupa aceea impozitam o auzim de 15 ani si oraseanul tot din import cumparam produse atat de banale ca merele si rosiile. Da, impozitarea taranului ar distruge taranul asa cum il stim noi, dar ar crea sansa de a-l aduce in zilele noastre, cu beneficiul ca Romania ar putea macar sa-si asigure hrana daca nu sa devina exportatoare de produse agricole.

Taranii au fost mentinuti ca cea mai conservatoare parte a populatiei (economic, cultural si politic) cu subventii si fara impozite; catastrofal pentru societatea romaneasca. Macar din respect, potentialul taranului roman ar trebui eliberat, iar taxele sunt cea mai directa, chiar daca si dureroasa cale!

Vezi si acest link pentru o imagine a taranului roman la inceput de secol XXI si judeca ce-i de facut (la comentarii carevasazica).



Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare