Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

9.2.06

Amerlocul



O suita de comentarii la un posting aici atrage atentia prin natura abordarii si subiect: amerlokul
.

O definitie a amerlokului nu este facila din momnent ce aceasta notiune abia acum emerge, mai cu seama in grupurile de discutii pe internet. In principiu, amerlokul este persoana care s-a nascut in Romania si suporta actiunile SUA, chiar si atunci cand americanii insisi nu ar suporta sau nu ar fi mandri de actiunile in discutie.

peromaneste a remarcat si in alte contexte ca, spre deosebire de alte natii, exista cate un roman in diaspora care se intrece pe sine in a fi mai national decat gazdele insile. Poate ca asta-i necazul noi incercam sa fim mai catolici decat Papa si asta nu oriunde, ci la Vatican!

Iata ce au altii de spus:

Amerlocul ! (o incercare de definitzie)


Amerloc este romaul care este venit, de obicei recent in SUA, si care crede ca stie tot si toate despre america, despre afaceri etc, etc, _el este de obicei Republican si mai "patriot" decit texanii ....amerlocul tipic este vizator de cirnati sau sofer de taxi....si are mari dificultati cu limba engleza sau cu integrarea in sistemul american ......

Multi amerlocu au fost membrii ai PCR sau chiar secretari BOB ...pentru ei sprijinirea liniei partidului si a "presedintelui" este un mous vivendi ! Amerlocii vorbesc despre valorile democratiei si drepturile omunlui ...dar intim prefera dictatura ...si totalitarismul..
Giuseppe Cocos din Wanderland


Re: Amerlocul ! (o incercare de definitzie)

Reiterez cele spuse de dumneavoastra cu un fragment dintr-o carte despre care am auzit astazi.

"Modul cum muncesc americanii trebuie adoptat, nici nu mai incape discutie, mai ales daca vrei sa-ti castigi painea in America, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la propriile idealuri. Un fel de coexistenta pasnica trebuie stabilita intre atatea traditii. Desigur, erau si extremistii, care insistau ca, odata stabilit aici, trebuie sa renunti la limba materna, sa-ti uiti trecutul, sa-ti uiti prietenii, sa uiti totul si sa devii un american nou-nout. Ion nu avea nimic impotriva acestei teorii si poate ca americanii gandeau sincer ca asa ar fi mai bine, dar i se facea pur si simplu scarba cand auzea pe vreun renegat dezgustator ca-si uraste limba ori pamantul in care s-a nascut. Nu-i placeau nici falsii, care-ti repetau fara sa clipeasca, "Domnule, eu ma simt atat de liber aici, sunt total eliberat: asta-i adevarata democratie!". Ion auzise ca unii dintre acesti indivizi fusesera mari activisti de partid, lucrasera pe la sindicate ori pe la ministere si directii care trezeau groaza si semanau moarte. Acestia erau sobolanii diasporei, tipi care-ti ocoleau privirea si se enervau cand ii intrebai cu ce se ocupasera in tara. Ion ii evita, ca sa nu piarda timpul ori sa-si strice buna dispozitie. Erau atat de multe lucruri frumoase si interesante in lumea noua: locuri, evenimente, incat, chiar daca ar fi vrut, nu ar fi avut timp sa le acorde cretinilor alora vreo atentie".
Gabriel Plesea: Arunca piinea ta pe ape
Cristiana din Terra


Re: Amerlocul ! (o incercare de definitzie)

Nu e valabila chestia cu "venit de obicei recent in SUA". A trecut ceva vreme de cand cei care mai pleaca au capul pe umeri si au idee despre ce vor gasi acolo unde se duc. Nu se mai pleaca dupa povesti nemuritoare si cai verzi pe pereti.
sobru


Amerlocul definitia mea

Amerlocul e individual care priveste lumea exclusiv prin prisma mediei sindicalizate americane .

Etimologie AMER-merican LOCK-in .
Nu ca nu ar calatori sau nu ar avea bani sa o faca dar stau si ma intreb si eu ca fraierul ce intelege el din vizita de la Voronet sau dintr-o vizita la manastirile de pe muntele Wudang ?

Amerlocul lucreza minimum 50 de ore pe zi ca sa tina piept la motgage si alte expenses
Putinul timp liber si-l petrece urmarind stirile redactate de gasca de la ABC sau CBS sau de ce nu Fox care ghinion de nesansa sunt au cam 50% din posturile de decizie editoriale ocupate cu personal de religie mozaica .

Deci implicit au o anumita optica si sensibilitate , ca doar n-or fi toti Petter Jennings .

Despre ce carti de alta opinie decta ce ii torna pe gat gasca de ta TV nu se pune problema nu are timp si cel mai adesea nici aplecarea .

Intrucat nu e expus la surse de propaganda discordante nu si-a dezvoltat niciodata vre-un simt critic .
TV este zeu iar presedintele e vocea lui dumnezeu pe pamant (asta pana ii zice teleevanghelistul de serviciu altfel ) de aici si eticheta pe produsele cu reclama intensiva pe canalele de teleshoping "as seen on TV" si parerea ca "daca s-a dat la TV insemna ca asa e".

Cum sa simplific complicand simulan explicatia ? Hmmm
Are o mentalitate de quaker adus in epoca internet . Cam asta e amerlock-ul.

El exista in toate tarile da nu sunt la fel de vizibil .
Ca Gracea , Tanta si Costel (stia Baiesu ce stia) sau Leana si Costel (trebuie ca bascalia sa aibe azi si conotatii sexuale ) nu sunt la fel de toxici pentru lume in ansamblul ei ca amerlocii prostangii de serviciu care pufnesc si se infoaie la fiecare glugluglu pe care il emite curcanul sef Bush .

Nu de alta da ei ar fi in stare sa spuna ca America s-a creat pe sine ca sa dea liberate a la tot neamu (excluzand evident sclavii si pieile rosii) cand de fapt sloganul razboiului de independenta a fost "No taxation without representation". Ceea ce e oarecum altceva .
laur din Bucuresti


Re: Amerlocul ! (o incercare de definitzie) Hahahahahaha ! Ba asta e definitia !

Sint(em) peste 200 de "amerloci" in informatica, lucrind in Seattle, la Microsoft-ul lui Bill Gates. Salariul minim $110,000 pe an, intreaba-i pe ziaristii romani veniti aici si care ne-au luat interviuri.
Tu, "+", FB si multi altii pe internet, sinteti de o calitate indoielnica. Nu veti intra niciodata in rindurile elitei romanesti. Caci exista una, dar voi nu aveti acces pentru ca nu aveti nici studiile necesare, nici dorinta sincera de a vedea adevarul. Placerea voastra e sa barfiti America si pe romanii americani, de parca aia care s-au dus in Franta sau Germania aveau stea in frunte. Voi aveti "intrare" cel mult pe la bisericile romanesti din America, unde intalnesti cel mult toata colectia de basmale din Ro...
Vai de voi !
motanul incaltat din USA


America este în faliment


Au vreo 500 de miliarde de datorie, moneda supraevaluata si bonurile de tezaur in buzunarul chinezilor (care deci îi finateaza).
Asta e realitatea!

Curind o sa le trimiteti voi bani & o mamaliga & o fasole batuta sub vid!
Pinkie din Franta


Re: America este în faliment!


Ai avea mai multa credibilitate daca n-ai scrie ca esti in Franta.
Americanii ,niste rusi mai moderni,au investit ani de zile in armament. Si nu se poate spune ca au gresit. Industria civila a ramas de caruta.
Americanii exporta armament,de acord e de calitate,in special avioane ,F 16 se mai fabrica doar pentru export, filme,(cu politisti),tigari,coca cola si cam atat. Si vand petrol. De-aia sunt in Iraq.
FB din Romania


Mon Cher Pinkie,

Datoria US nu este de 500 bil. Cifra aiasta este doar deficitul prevazut pentru 2006. Un fel de ... pierderi planificate din Comunismul biruitor. Evident ca at the end of the day deficitul va fi ceva mai mare, sa zicem 6-700 bil. Ca ce mai e bilionu' in ziua de azi? Il face pina si Tziriacul.
Datoria externa US (publica si privata) nu se stie nici macar estimativ. Este probabil, cel mai best kept secret de pe planeta. N'a fost facuta publica niciodata. Din datele aruncate publicului timp de decenii nu se poate reconstitui mai nimic. In spatele usilor inchise, se vehiculeaza cifre intre 12 - 28 tril., bazate in general pe insumarea tuturor bondurilor de trezorerie emise timp de decenii, cu maturare la ... pastele cailor (vazui io prin '96 niste Bonduri Canadiene care se maturau la ... 2035. Mishto tzeapa!). Da' datoriile corporatiilor, magnatilor, cetatzenilor US facute in exterior, este imposibil a se cunoaste cu exactitate. Si ele pot depasi suma tuturor Treasury Bonds emise de FEDS (Federal Reserve) in timp. Io sincer cred ca ea merge spre 50 tril. Da', ma rog, e just one man opinion.
Frumos este ca US n'are nici o treaba cu falimentul. Toate tzarile importante si/sau bogate, detzin munti de Treasury Bonds, care in caz de faliment US are deveni munti de .... kk. Toata lumea ii sustzine finaciar (si le finatzeaza deficitul), toti stiiind ca la o adica, nici daca ai vinde US pe parcele, tot nu-ti iei banii inapoi. Si asa a ajuns planeta .... Amer-locked.
the paraipan (din Canada)

PS 500 bil US este datoria externa a Canadei. Da' nici cifra asta n'o gasesti pe toate drumurile.



Esti mai optimista ca Krushciov !


America este unde nu a fost niciodata o natie. Domina absolut tot ce misca, domnisoara Krushciov !
500 de miliarde datorie ? Asta este bugetul armatei pe un an numai ! Romanii nu se pricep la marimi si proportii. Toate datoriile americii sint numai 8% din venit. Franta are 12 % si italia aproape 18 %. Romania e in jur de 10 % si in crestere.
US este singura economie care creste in toata Lumea dezvoltata. SINGURA ! Cind sint cresteri de productivitate ca in US, potzi avea cite datorii vrei. Ai uitat microelectronica fara egal, ai uitat inventiile unde 3 companii are mai multe inventii decit tot restul Lumii ( IBM, GE si INTEL ), ai uitat cercetarea care nu are egal (unu din 3 cercetatori sint in US ), ai uitat cea mai moderna agricultura sub soare, ai uitat prospectii si minerit pe intreg globul, ai uitat nanotehnologia, ai uitat cine a adus pe lume telefonul celular, televiziunea de inalta fidelitate ( derivate din tehnologia spatiala ), ai uitat tehnica medicala si industria farmaceutica.
Chiar si coca cola ! Uite ce a facut america din apa si zahar !!!! Arata pe cineva mai inventiv pe Lume !
Arata o industrie sau tara care a facut atita banet cu apa si zahar !
Ce putin stii tu america ! Chiar si romanii de aici se uita prin geam la america.
Industria este virful virfurilor. Nimeni nu are productivitatea US ! Nimeni !
traktorist din SMT


Tracktorist,

Recunosc ca pragmatismul, enormele rezerve, densitatea relativ redusa a populatiei, noii-veniti an de an, care sunt atat consumatori cat si mana ieftina de lucru, precum si teritoriul liber unde a putut fi implantata experienta europeana au facut din america un lider mondial, in aproape toate domeniile. Dar nu te-ai intrebat care e de fapt scopul miilor de inventii IBM sau a supertehnologiilor in final?! Sa-ti faca viata mai confortabila?! Poate, dar infinit mai complicata! O viata intre banda de montaj, smog si rush-hours, fast-food si vizita la hipermarket, sa-ti asiguri provizia de pop-corn, chips si six-packs pe saptamana ce vine. Apoi le consumi in cele cateva minute libere, privindu-l pe Springer la HDTV. Mai mult albundy-ism decat atat, ce sa zic?! Mai dai o raita pe la sala de fitness, sa ai constiinta impacata ca ai facut ceva pt sanatatea ta, dar stai de vb la celular in timp ce dai la pedale. Si spui ca ai facut sport si ca ai o viata echilibrata!
Sa-ti spun eu alte recorduri americane: 3 din 5 obezi in lume sunt americani, 1 din 2 diabetici sunt americani, 97% sufera de carii, 40% din pensionarii SUA nu-si pot asigura medicamentele fara a-si lua un job, prost platit si ala. Asta ca sa-ti faci si o parere atat despre agricultura cu manipulari genetice, despre coca-cola, cat si despre ingineriile financiare. Dar ne mandrim cu medicamente ce-i ajuta pe diabetici si obezi. N-ar fi fost mai bine insa, sa nu existe pacientii?! Urmeaza o noua diviziune sociala a muncii: unii care ne imbolnavesc, altii care incearca sa ne lecuiasca.
Recunosc ca principiile noi sau tehnologiile avansate au fost puse la punct in america. Autorii veneau insa adesea cu ideea de peste ocean, america oferind resursele financiare necesare. Produsele finite insa, cele mai bune, paradoxal NU sunt cele americane. Iar anumite supertehnologii nici n-ar fi trebuit sa patrunda, dupa parereamea, in cotidian, in viata casnica: SAT-TV, GPS, UMTS etc. Poate in viitor vom avea acasa si masina de spalat cu nanoroboti. Vom fi poate mai curati, dar si mai alergici, mai bolnaviciosi si mai blegi. O sansa ar fi bioelectronica, adica cipul care creste singur, precum coralii. Ideea e si ea in SUA acum!
Ti-ai trimis feciorul in vacanta la boy-scouts, sa aiba altii grija de el? Sa ai timp sa-ti afunzi mana sub bata pantalonului: este NFL la tembelizor! Sa nu te miri, daca la batranete, singura distractie va fi sa faci cu ochiul ingrijitoarelor de la azil! Feciorul n-are timp de vizite, ca se uita la NFL!
Eu prefer un trai mai simplut, sa muncesc ca sa traiesc-asa cum fac francezii si spaniolii, sa nu-mi pese de suprematii economice sau militare, sa nu trebuiasca sa ma laud cu realizarile tarii in lipsa celor proprii, sa merg la munca pe rotile, sa ma duc la brutaria din colt pe jos, cu sacosa in mana, sa trag o tuica la bodega cu vecinul, sa merg prin parc cu bicicleta, sa-l ajut pe ala micu sa-si faca temele, sa-i cumpar apa minerala mamei, sa-mi ajut nevasta la roastbeef – cumparat de la macelarul ce nu taie mai mult de 20 de vaci pe an, sa beau un suc de fructe de padure, sa merg la teatru, sa ma intoxic citind stirile in ziar, nu pe monitor. In fine, sa traiesc! Atat cat inca se mai poate! Pentru ca din pacate, superficialitatea modului american de viata si iluzia confortului patrunde tot mai adinc si in Europa. Iar balenele esueaza tot mai des! Tot datorita inventiilor alea pentru care ai mata atata admiratie!
Hantzy



samd

Da click aici ca sa vezi totul!

4 comentarii:

Anonim spunea...

O definitie scurta pt. Amerloc ? Poate ar merge "Pupator mecanic si neconditionat de kur american".

Anonim spunea...

Cateodata, cainele ma linge pe mana cand il hranesc. Stiu ca o face nepremeditat, dar de multe ori m-i se face asa de scarba ca-i trag un picior in dos. Cei ce va platesc o fac pentru business, nu pentru faptul ca-i lingeti intr-un fel sau altul. Cand nu vor mai avea nevoie de voi nu-si vor face nici un fel de mustrari de constiinta sa va zica "multumesc, esti foarte calificat dar, pentru moment nu avem contracte pe masura calificarii dumneavoastra. Va vom chema cand vom avea ceva."

Anonim spunea...

... zise ruslocul si mai inghiti o gura de rahat mujicesc...

Anonim spunea...

iN REALLITATE AMERLOCII SUNT ALTCEVA. Se pare ca provin din parteaintunecata a planetei Sirius.Caacestia se straduie sa ne inrobeasca. Acum ca noi ii numim astfel pe cei ce au fost in America e ceva care poate fi gandit astfel, fie unii din secutitatea veche au cunoastere avansata si stiu de realii intunecati - au forma de hidra, ca o caracatita cu multe tentacule, adica mai multe decat o caracatita reala ca sa se inteleaga bine ca nu e o gluma si ca se aseamana forma lor cu ceva de care avem cat de cat idee ca ar exista si pe planeta noastra. In realitate ei au contactat planeta acum cca 2000 de ani si cu un scop mallefic.

Google
 

Postări populare