Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

10.2.06

Senatul rusinii nationale



Senatul roman a votat recent pentru respingerea Ordonanta de Urgenta 134/2005 privind transformarea PNA in DNA. Reprezentanti ai partidelor la putere au contribuit si ei direct sau indirect prin lipsa de la vot, abtineri sau refuzand sa-si exprime optiunea, desi au participat la lucrari. Din cele 69 de voturi necesare in Senat pentru ca ordonanta sa treaca, din totalul de 96 de exprimate, doar 47 au fost favorabile. Acest vot coincide cu momentul in care DNA ancheteaza varfuri ale clasei politice din opozitie si putere.


lucid din Bucuresti
am ajuns la momentul decisiv

Lupta e care pe care: ori castiga tagma puscariabililor (vezi expresia din Gandul) pedeseristo-patricista (acum si-au dat arama pe fatza si udemeristii), ori oamenii cinstiti din Romania fac front comun in apararea justitiei care incepe in sfarsit sa-i ancheteze pe borfashi. Daca pierdem acum, nu mai avem dreptul sa ne plangem ca traim prost si fara speranta.
Un semn bun: pe langa solidarizarea fatisa a puscariabililor - vezi Patriciu care e "alaturi" de "terorizatul" Bombo - au inceput fisurile care se largesc treptat in tagma borfashilor. Astfel, autodenuntarile in cazul Nastase se succed zi de zi. Acum e randul celor care i-au dat "cadouri" artistice, majoritatea pedeseristi ei insisi cu funia aproape de par. Tot inainte!




Da click aici ca sa vezi totul!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Re: am ajuns la momentul decisiv iar tragi spuza doar pe turta ta

> Lupta e care pe care: ori castiga tagma puscariabililor (vezi expresia
> din Gandul) pedeseristo-patricista (acum si-au dat arama pe fatza si
> udemeristii), ori oamenii cinstiti din Romania fac front comun in
> apararea justitiei care incepe in sfarsit sa-i ancheteze pe borfashi.

Te referi la pesederisto-patricista-pedista nu?
Ce s-au hotarat colegii matale sa faca cu "urmatorii":

Dan Carlan (nu a votat) PD
Jan Vraciu PD
Nicolae Neagu PD
Radu Tarle PD
Vasile Blaga PD

Ca de pomana sunt parlamentarii daca nu sunt in sala sa voteze. Astia sunt tot de-ai lui patriciu sau sunt "simple accidente"?

> Daca pierdem acum, nu mai avem dreptul sa ne plangem ca traim prost si
> fara speranta.
> Un semn bun: pe langa solidarizarea fatisa a puscariabililor - vezi
> Patriciu care e "alaturi" de "terorizatul" Bombo
> - au inceput fisurile care se largesc treptat in tagma borfashilor.
> Astfel, autodenuntarile in cazul Nastase se succed zi de zi. Acum e
> randul celor care i-au dat "cadouri" artistice, majoritatea
> pedeseristi ei insisi cu funia aproape de par. Tot inainte!

Da ca bine spui tot inainte cum faceau si aia dinainte(adica inapoi). Psd-eii care trec la pd "e buni", aia care lipsesc la vot sunt "scuzabili" si doar "restul lumii" e vinovata de tot raul. Unde am mai auzit eu asta?
Sa nu uit pe "amicul" tender cand il cercetati sau pt el nu s-a dat verde de la "taica staret"? Nu-mi spune ca Rafo nu este pe "lista" intereselor foarte "fierbinti" ale pd. Am inteles asta e "loby normal".

Anonim spunea...

E o ocazie buna pentru dom' Basescu sa-si puna planul in actiune .

Daca Basescu a ramas la aceleasi optiuni ca la inceputul mandatului , se pare ca acum e momentul sa-si relanseze planul . Dupa un mic ping-pong cu legea de la Senat la Camera cu cateva pase din rever pe la Presedentie , ar putea constitui un motiv serios pentru declansarea procedurii de dizolvare a parlamentului si pregatirea de alegeri anticipate .
Momentul politic e destul de bine ales. In ultimile luni , ca urmare a scandalurilor pe tema marilor averi generate de coruptie , s-a produs o radicalizare a optiunilor electoratului . Pentru prima data devine posibila scoaterea din scena a unui partid care s-a remarcat numai prin nivelul coruptiei pe care l-a generat . Am numit aici PSD .
In acelasi timp e posibil ca "solutia imorala" sa nu mai fie necesara la sustinerea unui eventual nou guvern.

peromaneste spunea...

Lista senatorilor care au votat impotriva la ordonanta 134/2005

Ilusca Daniel (nu a votat) PNL

Dan Carlan (nu a votat) PD

Ion Chelaru PSD

Octav Cozmanca PSD

Ovidiu Cretu PSD

Teodor Filipescu PSD

Radu Cristian Georgescu PSD

Ion Iliescu PSD

Ion Vasile PSD

George Maior PSD

Serban Mihailescu PSD

Serban Nicolae PSD

Traian Novolan PSD

Dan Mircea Popescu PSD

Mihail Popescu PSD

Ilie Sarbu PSD

Doina Silistru PSD

Ion Solcanu PSD

Sever Ster PSD

Doru Ioan Taracila PSD

Angel Talvar PSD

Ioan Toma PSD

Vasile Ungureanu PSD

Viorel Arcas (s-a abtinut) PSD

Al. Athanasiu (s-a abtinut) PSD

Ion Florescu (s-a abtinut) PSD

Radu Mardare (s-a abtinut) PSD

Otilian Neagoe (s-a abtinut) PSD

Aurel Simionescu (s-a abtinut) PSD

Rodica Stanoiu (s-a abtinut) PSD

Petre Daea (nu a votat) PSD

Carol Dina PRM

Valentin Dinescu PRM

Viorel Dumitrescu PRM

Gheorghe Funar PRM

Constantin Gaucan PRM

Ilie Ilascu PRM

Nicolae Iorga PRM

Irina Loghin PRM

Ilie Petrescu PRM

Dan Claudiu Tanasescu PRM

Mihai Ungheanu PRM

Verginia Vedinas PRM

Szabo Fekete (s-a abtinut) UDMR

Pete Stefan (s-a abtinut) UDMR

Verestoy Attila (nu a votat) UDMR

Lista senatorilor absenti la votul asupra Ordonantei 134/2005:

Cristian David PNL

Gheorghe Flutur PNL

Ion Basgan PNL

Jan Vraciu PD

Nicolae Neagu PD

Paul Pacuraru PNL

Radu Tarle PD

Radu Campeanu PNL

Serban Cezar Stratila PNL

Stefan Mihail Antonie PNL

Teodor Melescanu PNL

Vasile Blaga PD

Dan Voiculescu PC

Silvia Ciornei PC

Gheorghe Copos PC

Ioan Codrut Seres PC

Irinel Popescu PC

Corneliu Vadim Tudor PRM

Aurel Ardelean PRM

Eugen Mihaescu PRM

Petru Stan PRM

Viorel Senior Duca PRM

Viorica Georgeta Pompilia Moisuc PRM

Adrian Paunescu PSD

Antonie Iorgovan PSD

Aristide Roibu PSD

Corina Cretu PSD

Cristian Diaconescu PSD

Ion Radoi PSD

Ion Moraru PSD

Mircea Geoana PSD

Nicolae Vacaroiu PSD

Razvan Emil Theodorescu PSD

Silvia Ticau PSD

Sorin Oprescu PSD

Vasile Dancu PSD

Viorel Stefan PSD

Csaba Sogor UDMR

Marko Bela (vicepremier) UDMR

Csaba Nemeth UDMR

Gyorgy Frunda UDMR

Peter Eckstein Kovacs UDMR

peromaneste spunea...

Presupunand ca lui Basescu n-o sa-i reuseasca, nu vor fi multi cei care au furat sa doarma linistiti. Tia, daca ne uitam la ce se intampla in democratii, adevarul iese la lumina pana la urma, conditia fiid ca cineva sa umble s-o faca.

Anonim spunea...

1) Partidul România Mare condamna manipularea opiniei publice pe tema votului de joi din Senat. Principalii vinovati pentru situatia în care s-a ajuns sînt Traian Basescu si Monica Macovei, care au încercat sa desfiinteze Parchetul National Anticoruptie, înlocuindu-l cu un foarte curios Departament National Anticoruptie, total subordonat ministrului Justitiei si obedient din punct de vedere politic. Este evident ca Monica Macovei executa o comanda politica, venita de la Palatul Cotroceni. Mie, unul, sa nu-mi vorbeasca aceasta Monica Macovei de lupta contra coruptiei, din moment ce are 3 case, 3 terenuri, multe alte bunuri si valori si, în plus, a tras sforile pentru a face cadou parintilor sai un imobil revendicat de fostii proprietari. În ceea ce ma priveste, mie îmi e indiferent cum se numeste organismul juridic care ar trebui sa lupte contra coruptiei – eu m-am tinut departe de asemenea mizerii, iar daca PRM a avut cîtiva corupti, i-am dat afara rapid si alte partide i-au luat de buni. Dar, daca acest regim politic vrea sa fie credibil si în tara, si în strainatate, atunci ar trebui sa înceapa anchetele cu redeschiderea Dosarului Flota. Fiindca e mai mare rusinea ca România sa fie singurul stat din lume care are un presedinte inculpat penal. Si înca ceva: nu Opozitia e de vina ca a cazut la vot Ordonanta Guvernului; nicaieri în lume Opozitia nu e obligata sa voteze legile si celelalte acte normative ale unui guvern bezmetic, care nu se consulta cu nimeni si nu e ascultat nici macar de parlamentarii proprii. Actuala coalitie trebuie sa se întrebe, foarte serios, ce se petrece cu ea, din moment ce i-au lipsit la vot nu mai putin de 24 de senatori.
2) Partidul România Mare este revoltat de campania de racolari, contra-cost, pe care o practica Partidul Democrat. Încercînd sa transpuna în viata, orbeste, o noua idee fixa a lui Traian Basescu, capeteniile PD vor sa formeze un fel de mega-partid, care sa aduca o zestre mare de voturi euro-parlamentare la grupul PPE. Începînd cu deputata Leonida Lari, inclusiv, tot ce va pleca asa, din senin, din PRM este cumparat cu bani grei de cei din PD. Este o politica murdara, care se va întoarce, în curînd, împotriva geambasilor de parlamentari. În ceea ce ne priveste, n-au decît sa plece toate uscaturile.
3) Avem informatii ca, pîna în luna iunie, la ordinul lui Traian Basescu – care e disperat de prabusirea în sondaje –, Partidul Democrat se va retrage de la guvernare, pentru a provoca alegeri anticipate. PRM e pregatit si de alegeri, si de guvernare.
4) Astazi, 10 februarie, întreaga Filiala Judeteana Gorj a Partidului Noua Generatie a intrat în Partidul România Mare. Vor intra si altele, atît de la PNG, cît si de la alte partide.
5) PRM este indignat de ,,politia politica" pe care o practica, împotriva membrilor sai, un compartiment din UM 0962, condus de comisarul-sef Emil Stoica. Asa ceva e inadmisibil într-o societate civilizata.
6) Anunt ca am luat legatura cu dl. Vasile Blaga, solicitînd protectie de la Ministerul de Interne pentru cele doua fetite ale mele, amenintate, de cîteva zile, de persoane dubioase, probabil din lumea Mafiei, care au început sa le faca vizite la scoala. De acum înainte, orice ticalosie e posibila. Nu ma tem pentru mine, repet, ci pentru copiii mei.
7) În sfîrsit, îmi face placere sa va anunt ca, zilele trecute, am primit o scrisoare din partea cunoscutului congresman american Trent Franks, care ma invita în SUA. Permiteti-mi sa-i reproduc continutul: ,,Draga domnule senator, am avut onoarea sa primesc vizita pastorului Ioan Miclea, membru al Partidului România Mare, si a domnului Constantin Ilioi, presedintele Centrului Cultural Român din Arizona. Am avut schimburi de opinii cu privire la importanta valorilor morale crestine în vremea noastra si la posibilitatea dezvoltarii relatiilor dintre România si Statele Unite, pentru care dvs. manifestati un interes special. Am avut onoarea sa primesc cartile dvs., pentru care va multumesc. As fi onorat sa va întîlnesc personal, într-o vizita în Statele Unite, pentru a întari relatiile dintre România si Statele Unite ale Americii. Cu deosebita onoare si consideratie, congresman TRENT FRANKS, Membru al Congresului".
Dr. Corneliu Vadim Tudor,
Vicepresedinte al Senatului României,
Presedintele Partidului România Mare
(Discursul a fost rostit la Conferinta de Presa a PRM de vineri, 10 februrie 2006)

peromaneste spunea...

Romanule, pe Basescu l-au avut in mana atunci cand a renuntat la imunitate pentru a fi anchetat in legatura cu flota. Pana una alta, daca l-au avut la mana, de ce nu l-au bagat la apa?

Problema pe care o avem acum este ca nu sunt recursuri legale 100% prin care sa-i aduci (macar) pe unii in justitie? Chestia cu DNA-ul pare a fi cel mai mic rau...

Cand institutional totul este blocat de oameni nenorociti,
aceasta transformare e tot ce a putut sa conceapa Basescu. Unde mai pui ca nici Guvernul nu-i controlat de Presedinte asa cum institutiile cu inamovibili sunt
controlate de PSD&mafia.

E clar ca DNA/Basescu e un pariu pe si, cum am scris-o aici, pariul asta e si din cauza disperarii la ideea timpului pierdut. De altfel, cum ar fi facut Vadim insusi justitie/justitia in pofida acelorasi institutii care-l obstructioneaza pe Basescu fara sa incalce nu stiu ce principiu/lege? Nici mijloacele proferate de el in revista sa nu-s intotdeauna cele mai democratice.


Mai bine l-am lasa pe Vadim sa fie canarul din mina, sa nu-i incredintam mai multa incredere decat a dovedit ca poate sa foloseasca in 15 ani. In politica n-a stiut decat sa recicleze fosti, sa voteze cu puterea post-comunista (pe care, vai, tot el o critica piezis) si sa-laduca pe un Nati in politica romaneasca.

P.S. Sa nu uitam ca parlamentarul PRM Tanasescu (fost la Saptamna), pe timpul cand era primar, i-a dat d-lui Tudor apa la moara incat presa l-a numit pe cel din urma Senatorul de Butimanu...

Google
 

Postări populare