Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

30.3.06

Din conul de umbra al Dosariadei
Transcrieri din ziarele vremii de Dumitru Iuga//Posibila rezolvare




Cu energia minţii şi a braţelor
În Vrancea, pe firul noilor microhidrocentrale


[...] Este o lucrare în măsură să impresioneze. Fiindcă a fost construită cu seriozitate, constituind un examen inedit pentru cei ce au materializat-o muncitorii conduşi de maistrul Nicolae Voicu, şeful punctului de lucru, reprezintă un fel de echipă de şoc în cadrul brigăzii noastre - ne precizează inginerul Constantin Dumitrescu şeful Brigăzii Antrepriză de construcţii montaj şi reparaţii Focşani, aparţinînd antreprizei de profil din cadrul trustului general de antrepriză Braşov. Avem două astfel de echipe în cadrul brigăzii: cea condusă de comunistul Voicu şi o alta condusă de comunistul Nicolae Bunghez. E o veche dispută pentru întîietate între aceste două formaţii. Nici una nu se lasă mai prejos, amîndouă preiau lucrările de mai mare dificultate; şi unii şi alţii le produc în avans beneficiarilor. Bunghez a lucrat pe Valea Nărujei şi a Putnei, şi-a încheiat cu două luni mai devreme sarcinile pe 1987.
- Şi Voicu ?
- A încheiat construcţia hidrocentralei cu o lună şi jumătate mai devreme.
- Sînteţi un fel de deschizător de drumuri !
- În general, drumurile sînt munca noastră. Noi avem la activ reţeaua de drumuri forestiere din zonă - circa 800 km. de drumuri.
- Alte lucrări ?
- Corecţii de torenţi şi combaterea eroziunii solului: ştiţi, Vrancea are o reţea hidrografică care ridică unele probleme. Am 'corectat' cam 2500 km. de ape.
- Pe care, acum, le puneţi să dea energie.
- Am mai construit pentru energetică: C.E.T. Focşani este tot opera lui Voicu.
- Cu asemenea opere şi cu asemenea oameni nu-i de mirare că de (cuvânt indescifrabil, probabil 'locul I' - n.a.) în întrecere în cadrul trustului.
- De fapt, oamenii sînt totul. Avem o forţă de muncă foarte stabilă, avem, mai cu seamă, un nucleu de comunişti care se bucură de stimă, de ascultare, sînt urmaţi în toate acţiunile şi sînt oameni de acţiune. [...]

SCÎNTEIA, organ al C.C. al P. C. R., miercuri 13 ian. 1988

**********************

BULETINUL OF. al R.S.R. Anul XIX Nr. 36 bis PARTEA I Marţi, 17 mai 1983
DECRET PREZIDENŢIAL
Privind conferirea de ordine şi medalii ale Republicii Socialiste România


Pentru contribuţia adusă la înfăptuirea politicii partidului şi statului de făurire a societăţii socialiste multilateral dezvoltate în patria noastră şi rezultatele deosebite obţinute în întrecerea socialistă pentru îndeplinirea şi depăşirea planului naţional unic de dezvoltare economico-socială pe anul 1982,
Preşedintele Republicii Socialiste România decretează:
Art.1. Se conferă Ordinul Muncii clasa a III-a tovarăşilor prevăzuţi în anexa nr.1. [...]

NICOLAE CEAUŞESCU, Preşedintele R. S. R.
[...]
Anexa 1, pagina 11. [...] Dumitrescu Şt. Constantin, maistru. Grupul de şantiere, construcţii forestiere Piatra – Neamţ, Şantierul Focşani. [...]


Ratacitul

"Anticomunistul" Ticu Dumitrescu dadea interviuri in "Scanteia", primea medalii socialiste prin decrete semnate personal de Ceausescu. Asta e, amigo, va imbatati cu apa de ploaie.

CNAS trebuie desfiintat in intregime. In locul a 70 de persoane cu salarii babane masini la scara, etc, trebuie adusi 20 de tineri informaticieni care sa lucreze la o baza de date cu dosarele alea, cumparate scanere performante, transformate toate dosarele in PDF-uri si expuse pe internet. Materialul brut, asa cum e, nu prelucrat de Ticu, Micu, Gicu. Sa-l vada toata lumea si sa-si dea cu parerea. Si daca-i necesar ca unii sa plece din functii, sa plece, dar sa fie asigurate conditii de plecare echitabile pentru toata lumea.

NU VREM OPERE ALESE, VREM OPERE COMPLETE.





Da click aici ca sa vezi totul!

Un comentariu:

Anonim spunea...

hei, mai usor cu desfintarea CN..ului, unde vrei oamenii aia sa munceasca dupa o asa grozava sinecura. in plus, cat adevar pot suporta miticii cu acces neingradit la opere complete. sa ii protejam ca ei nu stie carte.
altfel toate's bune si romanii vor merge in paradis/la recoltatul porumbului.
gavrila

Google
 

Postări populare