Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

1.3.06

Petrecerea baietilor care conduc Romania





Autor: D.I.A..

Toti oamenii de casa ai lui Adrian Nastase s-au adunat sa sarbatoreasca botezul fiicei multimiliardarului Adrian Petrache

Pentru publicul larg, aceste persoane sunt necunoscute. Ei au fost, si pe alocuri mai sunt, "baietii destepti" care conduc din umbra Romania. Sunt oamenii de casa ai lui Adrian Nastase, un grup bine organizat, extrem de influent atat financiar, cat si politic, care controleaza o structura de oameni "cheie" infiltrati la toate nivelurile puterii politice si administrative din Romania. Ei s-au strans sambata la un restaurant din Capitala, unde au facut un chef de zile mari, care a costat aproximativ un miliard si jumatate. Le-au cantat cele mai mari nume ale muzicii romanesti: Irina Loghin, taraful de la Clejani, Mirabela Dauer, Gil Dobrica si, nu in ultimul rand, Adi de la Valcea, in care s-au aruncat sute de milioane de lei.

ADRIAN PETRACHE, zis "Seful"- prosper om de afaceri. Indisolubil legat de Alexandru Bitner, Petrache s-a specializat pe "tunuri imobiliare", devenind putred de bogat si detinator a numeroase imobile si terenuri. Bun prieten cu fostul premier Nastase, dar si cu Dorin Cocos (sotul Elenei Udrea), Petrache a impartit afaceri cu ambele tabere. Daca PSD castiga alegerile din 2004, Nastase ii promisese sefia Serviciului Roman de Informatii.


Sambata la pranz a avut loc la restaurantul italienesc "Al Dente" de pe Calea Floreasca din Capitala, botezul fiicei cunoscutului om de afaceri Adrian Petrache - celebru prin prietenia stransa cu fostul premier Adrian Nastase. Botezul a fost fastuos si minutios pregatit de "locotenentii" omului de afaceri: de la meniul extrem de rafinat, la selectia de vinuri italienesti si frantuzesti, la programul artistic. Au cantat Mirabela Dauer, Cornel Constantiniu, Gil Dobrica, Irina Loghin, taraful de la Clejani, Adi de la Valcea (in care s-au aruncat sute de milioane de lei), Loredana Groza, Fuego, precum si multi altii, la fel de celebri.

Alex Bitner a dansat superb, spre deliciul asistentei

Unul dintre personajele care a gustat cel mai mult fondul muzical a fost Alex Bitner, care a dansat superb, spre deliciul asistentei, pe fondul bauturilor fine.

Agapa a strans laolalta majoritatea oamenilor de casa ai fostului premier Adrian Nastase, nume "grele" cunoscute publicului larg din dezvaluirile de presa privind tunuri de zeci si sute de milioane de euro date in perioada 2000-2004 cu diferite afaceri pe muchie de cutit. Locatia a fost pazita de firma RomGuard, cu peste zece bodyguarzi si cu masini de teren de interventie.

Pe langa bodyguarzii acestei firme au mai asigurat paza mai multi bodyguarzi ai unor cluburi de noapte, fosti sportivi de performanta. Folclorul de informatii cu privire la acest grup, cum se spune acum "de interese", este extrem de bogat.

Se spune ca acesti oameni de afaceri au strans averi colosale, de domeniul stiintifico-fantasticului, si cand zicem asta vorbim de peste un miliard de euro, prin prietenia stransa cu fostul premier Nastase. Sunt multi care sustin ca in perioada 2000-2004, nu exista afacere mare in Romania, fara "girul" lui Petrache si al lui Bitner.

Normal ca circula si povesti mai greu de crezut, cu toate ca aceia care le povestesc sunt mai mult decat credibili. Una ar suna cam asa. Pe la inceputul guvernarii PSD, fostul premier l-a chemat la el acasa pe Miron Mitrea si l-a rugat, dar cu un ton mai mult spre a-i pune in vedere, sa ii "raporteze", sau ma rog, sa-l informeze pe Bitner, in scris, saptamanal, de toate contactele pe care marile companii straine le fac cu ministerul condus de acesta, in vederea diferitor investitii mari. Mitrea, care si el avea "baietii" lui, nu a acceptat asa ceva. S-a ridicat tonul si, pana la urma, ca sa iasa din situatia relatata, fostul ministru a amenintat cu demisia. Si a scapat de raportarea saptamanala.

Sa revenim la cele lumesti. Botezul a durat de la 14 la 23. Printre invitati s-au numarat figuri celebre, dupa cum puteti vedea si din fotografiile alaturate.

Ca un ultim amanunt, in noiembrie - decembrie 2004, inainte de "marele dezastru", respectiv de alegerile castigate de Traian Basescu, Petrache citea numai carti legate de serviciile speciale, de informatii, pentru ca se pregatea sa fie uns sef al Serviciului Roman de Informatii.

I s-a promis aceasta functie de catre prietenul si partenerul sau Adrian Nastase, caruia nici prin cap nu i-a trecut ca va pierde puterea.

ALEXANDRU BITNER, zis "Rechinul", "Alex", nascut pe 14.08.1957 - unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri ai Romaniei - si-a derulat afacerile permanent in jurul Primariei Capitalei inca de pe vremea lui Crin Halaicu - aproape "fratele" sau. Incepand cu tonetele din refugiile statiilor RATB, el a trecut la "vanatoarea" de imobile nationalizate, ai caror proprietari nu le mai revendicau sau nu mai aveau puterea s-o faca si, totodata, nu aveau relatiile sus-puse de care era nevoie. Apogeul afacerilor a fost atins sub guvernarea prietenului sau de casa, Adrian Nastase, cand a pus mana, prin firma sa PISCICOLA Tour, pe 70% din suprafetele din Delta Dunarii, concesionate de la stat, contra unor sume ridicole. Alte firme controlate: societatea de constructii Midas SRL, societatea cu un patrimoniu urias de spatii comerciale Lipsca 2000 SA, si multe altele.

RADU Mihai MARGINEANU, nascut pe 17.07.1965 - om de afaceri, nasul fiului lui Adrian Petrache. A devenit cunoscut in presa dupa ce a "intermediat" in vara lui 2004 fabuloasa vanzare a 45% din actiunile postului Realitatea TV, preluate cu doar 130 de dolari de la Silviu Prigoana, dar vandute imediat firmei Global Video Media (Sorin Ovidiu Vantu) cu 5,5 milioane dolari. Detine importante proprietati imobiliare in zone rezidentiale. Are o firma de intermedieri imobiliare, culmea, exact pe strada Zambaccian numarul 15 (la numarul 16, pe aceeasi strada se afla blocul-turn al lui Adrian Nastase).

ALEXANDRU MOISESCU, zis "Lica", "Mentorul", nascut pe 1.02.1927, este cel mai batran membru al grupului, dar si unul dintre cei mai venerati si respectati. Considerat un fel de Nas. A lucrat in alimetatia publica mai cu seama la restaurantele "Minion", "Gradinita" si "Dorna" de pe Litoral. Este mentorul lui Bartolomeu Finis.

DAN BARTOLOMEU FINIS, zis "Barto", nascut pe 8.08.1952- patron al bazei de agrement BTT(sapte hectare de teren in patrimoniu - cel mai scump pret pe metrul patrat din Romania), de pe malul Lacului Herastrau din Capitala, unde au loc multe intalniri de taina. Este o gazda extrem de primitoare, el organizand zilnic adevarate festinuri cu delicatese, la care participa atat cei din vechea guvernare, cat si cei din actuala guvernare. Este un fel de veriga de legatura (pe vremea Conventiei Democrate era vizitat la mesele organizate de el de Radu Vasile, pe vremea PSD-ului erau la el nelipsiti Petrache, Bitner etc. acum primarul Videanu, viceprimarul Murgeanu etc.) . Este una din persoanele care nu apare niciodata la vedere, ca actionar sau administrator in societati comerciale, dar care consiliaza din umbra multiple afaceri (sotia sa apare insa in mai multe afaceri). Fost membru alaturi de Roxana Bichel (celebra prietena a Danei Nastase) in consiliul de administratie al SC Neptun Olimp SA, unul dintre promotorii afacerii-esec Dracula Park, posibil general sub acoperire in cadrul unei anumite divizii economice a SRI, potrivit unor surse din sistem.


Da click aici ca sa vezi totul!

5 comentarii:

peromaneste spunea...

Nici nu stiu daca ar trebui sa ne doara mai mult de UE sau de noi insine. UE stie ce face, noi inca mai votam/umblam ca bezmeticii...

Bineinteles, raspunsul e putin ca hazul de necaz, dar cum ar putea fi spus mai potrivit peromaneste?

Anonim spunea...


Alin Petrache şi Raluca Surdu. La prima vedere, cele două nume nu spun mare lucru, nici măcar unor importanţi membri din PSD şi PNL. Însă, după o scurtă incursiune prin subteranele politicii, descoperim că aceşti tineri promovaţi datorită unor interese grele pe listele USL pentru alegerile parlamentare au mai multă susţinere în cele două partide decât lideri cu vechime ai actualei puteri.

Alin Petrache, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (funcţie cu rang de subsecretar de stat), membru de puţin timp al PSD şi candidat pentru post de deputat într-un colegiu din sectorul 3 al Capitalei, este nimeni altul decât fiul lui Adrian Petrache, unul dintre capii ”celebrului” grup de jongleri cu terenuri Petrache-Bittner-Finiş-Cocoş, grup afiliat odinioară cercului de interese al fostului premier Adrian Năstase, ulterior transferat lângă un alt cerc de interese, PDL-Udrea-Băsescu.

"Echipa" Bartolomeu Finiş, Dorin Cocoş, Adrian Petrache şi Alexandru Bittner a dictat cea mai mare parte a deciziilor Guvernului Năstase, mai ales în zona imobiliară, echipa fiind preluată apoi in corpore şi de următoarele guverne, ajungând astăzi probabil cea mai influentă "reţea de interese oculte" din România. Acest grup de interese, extrem de influent, din care face parte tatăl viitorului deputat Alin Petrache, a devenit cu timpul stat în stat şi pare că deţine controlul asupra unei părţi importante a deciziilor guvernamentale, indiferent cine s-a succedat la guvernare din 2000 până astăzi.

Pentru ca juniorul Petrache să fie aşezat pe listă într-un colegiu eligibil din Bucureşti, Ecaterina Andronescu, preşedinte interimar al PSD Bucureşti, s-a bătut ca o leoaică. Ba chiar a fost nevoie să îl înlăture pe Bogdan Niculescu-Duvăz, unul dintre oamenii de bază ai social-democraţilor, cel care îşi găsise loc să candideze la Camera Deputaţilor, în sectorul 3, fix în colegiul pe care Alin, fiul lui Adrian Petrache, îl dorea pentru sine. Şi dacă beizadeaua a ochit colegiul din sectorul 3, atunci doamna Andronescu s-a făcut luntre şi punte pentru a satisface capriciul fiului lui Petrache senior, trimiţându-l fără remuşcări la plimbare pe vechiul său coleg şi prieten Bogdan Niculescu Duvăz, care acum s-a văzut nevoit să se întoarcă în judeţul Argeş să încerce să îşi găsescă acolo un colegiu, undeva în zona Topoloveni.

Cât despre Raluca Surdu, membră a PNL şi candidată pentru un loc în Camera Deputaţilor, pe colegiul 5, din judeţul Călăraşi, din partea USL, principala calitate care se impune a fi menţionată este aceea de soţie a lui Georgian Surdu, şeful RA-APPS. Transpartinicul Surdu, personaj legat prin multe afaceri imobiliare de Elena Udrea, a rămas la conducerea bogatei regii, spre stupefacţia opiniei publice, care s-a întrebat multă vreme de ce useliştii, care s-au bătut cu pumnii în piept că nu va mai rămâne picior de afacerist pedelist în Guvernul României, totuşi au păstrat acest controversat personaj în fruntea RA-APPS. În vară însă, în momentul în care, în timpul campaniei pentru referndum, atunci când Victor Ponta a deschis pentru presă şi public uşile de la Vila Dante, am realizat de ce Georgian Surdu a rămas şef al RA-APPS şi ce deal a făcut pentru asta. Mai mult, iată ulterior aveam să descoperim că soţia bine orientatului Surdu, aflată în foarte bune relaţii cu importanţi lideri ai PNL, va candida la alegerile din toamnă pe liste USL (din partea PNL) într-un colegiu eligibil 100%, în judeţul Călăraşi, acolo unde a fost impusă cu ordin de la cel mai înalt nivel al conducerii centrale a PNL.

Cele două nume controversate de pe lista de candidaţi ai USL nu sunt din păcate singulare, iar actuala putere, promovând asemenea personaje pentru satisfacerea unor interese oculte, nu poate demonstra că face un alt fel de politică decât cea a regimului Băsescu-PDL.

Unknown spunea...

Anonim :)))) esti de ras

https://www.curentul.net/2009/11/24/nastase-scatiu spunea...

https://www.curentul.net/2009/11/24/nastase-scatiu

https://circulpolitic.ro/amanunte-picante-din-adolescenta-lui-ady-nastase-despre-orgiile-gay-cu-profu-de-istorie-suciu-si-despre-un-acut-simt-al-furtului-pe-care-si-l-a-slefuit-in-fruntea-psd spunea...

https://circulpolitic.ro/amanunte-picante-din-adolescenta-lui-ady-nastase-despre-orgiile-gay-cu-profu-de-istorie-suciu-si-despre-un-acut-simt-al-furtului-pe-care-si-l-a-slefuit-in-fruntea-psd

Google
 

Postări populare