Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

11.7.06

punct de vedere



Recentul scandal public dintre palate, avand ca miza declarata retragerea trupelor romane din Irak, a umbrit faptul ca ministrul Atanasiu (de la Aparare) foloseste un serviciu secret al statului in interese personale. Sa ne intoarcem la episodul Irak insa si sa ne bucuram sau nu de solutia propusa de ambasadorul SUA la Bucuresti. Iata un punct de vedere in sensul asta:

gheorghe vlasceanu
Naivitate si manevra


Sase! Hai c-a prins!
Aceasta "lucratura" circareasca, acest funebru act de guvernare sunt cele mai certe dovezi de "alianta DA". Nu e nici-o inteligenta romaneasca pe acilea, ci o lucratura perfect acoperita a serviciilor americane, in stilul lor, greu, credibil si oneros. Jocul asta de tango cu scrisneli de dinti e orchestrat perfect in acompaniament american. Si Tariceanu si Basescu valseaza perfect. Cine isi inchipuie ca exista cit de cit o frictiune intre cei doi, nu intelege sacii din carutele lor si dorinta lor de inavutire. Daca Patriciu trage cu Petromidia si Stolo cu Rafo, Basescu ce face? Aro Cimpulung? Resita? Nu, vrea un ciortan gros. Dar ABURIREA EUROPEI prin "hai sa retragem trupele" nu a fost decit un joc, manevra, de a aduce pe americani la productia strategica de armament de atac, elicopterele in Europa de Est. Forta de munca ieftina, calificata, facilitati etc.
"Sa traiti bine!" e un mare rahat politic. Romania nu are nevoie de avioane pentru ca nu are nevoie. Supravegherea spatiului aerian e monitorizata de NATO, pentru Romania politia aeriana se poate face din cind in cind si cu 2 batrine Miguri modernizate. Elicopterele, pentru spatiul aerian al Romaniei sunt exceptionale, relieful fiind variat, iar surpriza realizata poate pune in dificultate si tancurile, si trupele si adversari in situatii de criza. Lovitura de imagine realizata prin Pacea romano-americana de la Bucuresti, regizata perfect dar executata prost de ai nostri, a reusit pe ansamblu. Aplauzele la rampa sunt stinghere si se simte un miros fetid de incompetenta, aroganta si penibil. Un Atanasiu, citeodata prin prea fudulie, un Tariceanu calic, un Basescu vrindu-se dirijor. Nici nu s-a prea vrut ca turismul sa creasca pe la mare pentru ca zona trebuie ferita de ochi indiscreti si trebuie sa ne asteptam la o investitie majora americana militara in zona litorala. Flota rusa trebuie sufocata, inghesuita, scoasa din mare. E posibil si un scenariu crunt cu vreun submarin rusesc.
Bine, bine, dar baba Sveta din Murighiol la o discutie cu baba Ceadir ce spune? " Maica, barem acoperisul sa-l repar ca Ivan al meu zice sa nu mai punem stuf. Dar cu ce bani? Astia nici scoici nu ne mai lasa sa prindem, darmite peste, si o sa murim, maica, de foame. Ne omorira gainile cu aviara, banii s-au dus si ce mincam, maica?"
Si chiar daca o sa facem elicoptere, o sa vedeti ca cele doua elicoptere pentru cele doua fregate, o sa le luam, tot cu bani grei, tot second hand si tot cu spaga. De fapt, o sa le luam cind fregatele astea de croaziera ministeriala o sa le casam in cinci ani.
Sa traim bine! Un indemn pentru naivi, o manevra de import, o porcarie ca o acciza mentala pe prostia unui popor obosit de pierderea unei identitati pe care credea ca a avut-o.
Concluzie. Schimbam de la stiri si dam pe manele, fugim in munti la un mic, o dam pe bere si facem politica in poiana fierarului Iocan, ca la meci. Mai o fusta, mai o spaguta, mai o sapa pe la tara, trece vara, ori la capsuni prin Spania, ori mai turnam o alee de beton pina la latrina din fundul curtii. Serbam cu mare ameteala ca e ziua de nastere, ne rugam pe la sfintii din biserici de sanatate, dar nu ne ducem la doctor, mai furam ceva, il mai injuram pe vecin pentru un loc de parcare, trece vara, vine UE, intram in rahat mai rau si ne uitam la zimbaretul agresiv care tot ii da ca gaia matzul ca "sa traim bine".
Do you understand? Yeah! Pa coniam!



Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare