Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

25.1.08

24 ianuarie
prea mari pentru vulnerabilitati crescand







Presedintele Basescu afirma ca regreta politizarea mitingului de la Iasi si asta este clar reactia sa la huiduieli venite din multime. Sa fie asta rezultatul fluierasilor penelisti sau mai degraba reactia omului la masaje politice pe fondul traiului mai greu?



Discursul premierului Tariceanu este si el punctat cu ceva ostilitate. Sa fie astia portocaliii lui Basescu sau intr-adevar avem de-a face cu reactia omului la masaj politic?

peromaneste: Problema noastra ca natiune este ca s-ar putea deja sa fim prea mari pentru vlunerabilitati crescand acasa si imprejur. Antagonismul ruso-american din imediata noastra vecinatate este din ce in ce mai acut. Basescu a ales sa joace in echipa cu cel mai puternic jucator din lume, insa America e prea implicata in Irak, are resursele foarte solicitate deja, iar omul de la Casa Alba este asa cum am aflat deja cu toti in ultimii 8 ani. In alte cuvinte, planul lui Basescu a fost bun, insa coechipierul e fara posibilitatea de a-i ajuta/intari jocul lui Basescu/al Romaniei la nivel local/central-European.

Ce fac ceilalti jucatori locali? De examplu, germanii, bulgarii, ungurii si-au facut bine energetic lor insile jucand mai nuantat cu rusii. De fapt, ungurii au facut-o asa de bine incat Transnistria si vestul ei au devenit prioritati strategice ale politicii externe ungare. Francezii s-au apropiat de Casa Alba destul pentru a primi carte verde la exporturi nucleare si de arme. Cehii si polonezii s-au trezit ca trebuie sa LE CEARA mai mult americanilor pentru a fi PROTEJATI de NATO/americani; asta este o intorsatura remarcabila de la retorica acestor 2 tari care-si strigau dreptul la aparare acum cateva luni in urma. Rusia a gasit oportun sa converteasca taria petrolului si slabiciunile americanilor pentru a imparti si re-cuceri jucatorii europeni. La ce era sa te astepti, totul li se potriveste atat de bine...

Evenimentele din 2008 sunt:
Intalnirea NATO de la Bucuresti. Daca zvonurile largirii NATO sunt adevarate, lumea poate intra mai repede intr-un regim de instabilitate major.
Alegeri in Romania si SUA. Dat fiind faptul ca actualei administratii a SUA nu-i prea pasa cine-i va urma la Casa Alba, George Bush se poate simti ca un baietel cu chibrituri. Mai mult, este urmatorul presedinte american va trebui sa intoarca multe din politicile SUA la 180 de grade de unde sunt azi. In alte cuvinte, e greu pentru cel mic sa-si fixeze ceasul dupa un licurici asa capricios. Alegerile de la noi vor deveni teatru de operatii al celor din Caracal si Mizil la fel de mult ca al celor de peste zari si mari.
Incertitudine pe pietele majore de capital. Mini-miracolul economic romanesc al ultimului an poate sa se opreasca si/sau sa dea inapoi cu efecte economice, sociale si electorale dramatice. Statul nu este cu nimic pregatit pentru a face fatza unui soc economic ce poate declansa reactii in lant majore. MULTE evenimentele majore au punctat istoria ultimilor 100 de ani la momente de soc economic.




Da click aici ca sa vezi totul!

VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare