Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

26.1.08

ceausescu pe traiectoria puterii


Da click aici ca sa vezi totul!

VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

Un comentariu:

Anonim spunea...

1. Nicolae si Elena si-au meritat din plin gloantzele daca ne gandim numai la cele cateva mii de femei care au murit in avorturi clandestine si la cele cateva mii de orfani ai lor. Cunosc un caz de acest fel, cu un sofer al institutului nostru, a carei sotie de 45 ani a murit in acest mod la inceputul anilor 80, lasand 3 copii intre 18 si 3 ani orfani. Soferul, un munte de om, s-a chircit parca sub ochii nostri in cateva luni, asa ca ne putem toti inchipui tragedia.
2. Valentin, cel mare (nascut in 1947) este coleg cu mine de institut de vreo 20 de ani, fiind specializat in fizica teoretica. E un om deosebit, la locul lui, care a ajutat mult comunitatea de fizicieni si colegii directi in multe probleme. E un cercetator adevarat, nu mimat, dovada fiind ca in anii 80 l-am ascultat de cateva ori prezentandu-si comunicarile privind structura nucleara in engleza la cateva conferinte internationale de la Poiana Brasov, vorbind liber (pe vremea aceea nu existaau promptere si playback) si raspunzand competent intrrebarilor strainilor. A fost casatorit pana in 1989 primavara cu Dana (Iordana) Borila, muzeografa la Muzeul de Areta, fiica bulgarului Petru Borila si a unei mame de origine evreiasca. Aici a fost cuiul lui Pepelea cu Elena dar si cu Nicolae care si-au respins de la inceput nora. Nasterea nepotului Daniel a mai atenuat cate ceva . In 1990, dupa divort, acad. Cajal i-a ajutat pe Dana si Daniel sa plece in Israel unde au primit cetatenia israeliana conform filiatiei materne (Ironia soartei: singurul nepot al lui Ceausescu - evreu! Cred ca se rasuceste in mormant). Interesanta e paralela cu fiul lui Markus Wolf, spion-masterul RDG, nascut din mama rusoaica, care avand o criza de constiinta dupa 90 si dorind sincer sa revina la radacinile evreiesti paterne a fost refuzat de marele rabinat al Israelului la convertire (filiatia paterna nu e recunoscuta!) si a fost nevoie sa gaseasca cativa giranti personalitati evreiesti pentru a fi acceptat in cele din urma, desi omul se simtea sincer evreu si israelian spre deosebire de ilustrul sau tata care se declara si acum comunist pana la capat. Valentin s-a recasatorit in 1990 cu fata directorului de atunci al bancii Tiriac si e in continuare omul normal care a fost tot timpul.
3. Zoia (de la Kosmodemianskaya), nascuta in 1948, a facut matematica, a lucrat la institutul de profil, a fost relativ la locul ei dar a avut cam multe aventuri sentimentale in care intervenea brutal de fiecare data Elena. S-a pensionat in anii '90 si se spune ca avea cancer la san.
4. Nicu, nascut in 1952 a fost coleg cu mine de facultate (fizica). Imi amintesc cum in anii 70 Elena il astepta seara dupa cursuri intr-un Mercedes negru vizavi de facultate in dreptul librariei Eminescu. A fost rasfatat si, dupa facultate a devenit un derbedeu politic, din pacate incurajat de mama sa. A murit de cancer la ficat acum vreo 4 ani, neregretat nici de fostii colegi cu care s-a purtat destul de ne-elegant. Se poate spune ca V si Z semanau cu EL iar Nicu cu EA, asa confirma cei ce au cunoscut familia bine.

Google
 

Postări populare