Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

16.1.08

din blogosfera, despre demisia lui CTP




ochi de soim
Brigada de ziaristi fondatori ai GANDULUI era obisnuita sa lucreze ca pe vremea lui TINU. Acesta se lauda in stanga si in dreapta ca plateste- in urma unei intelegeri personale cu ministrul transporturilor, nimeni altul decat TRAIAN BASESCU- o suma derizorie pentru distribuitul ziarului cu CFR-ul in provincie si ca a mai pus la cale si multe alte inginerii financiare. La un moment dat, BCR avea abonamente lunare pentru 17 000 de exemplare din ADEVARUL. Nu s-a auzit ca institutia sa fi avut vreodata atatia angajati. Era tot o "inginerie". Nu trebuie uitat ca atunci cand brigada CTP, B Chirieac, AS Ursu, L Munteanu a parasit ADEVARUL, si-a justificat initiativa prin scoaterea ei in corpore din CONSILIUL DE ADMINISTRATIE al ziarului, unde putea sa imparta banii dupa cum vroiau muschii ei. Toti aveau firme capusa, toti isi dadusera salarii "americane" si isi creau si alte avantaje...evident financiare. Acum lucrurile s-au schimbat. Li s-a cerut performanta si au ...dat bir cu fugitii. Cat priveste pretinsa obiectivitate, brigada este in bune relatii cu PSD, chiar daca uneori, de ochii lumii, le mai tragea fostilor tovarasi de drum cate o sapuneala. Un amanunt: s-a tot vorbit de "patrimoniul" SCANTEII. TINU si ai lui ortaci au afirmat ca - la privatizare- au plecat doar cu pixurile si talentul. Ha, ha! A uitat sa mai adauge raposatul TINU cele 6 milioane dolari banii de abonamente facute la SCANTEIA inainte de decembrie 1989 pentru anul urmator, 1990, apoi blocurile gemene de la fosta OPERETA, donate gratios de primul-ministru de atunci, "incoruptibilul" PETRE ROMAN, FABRICA DE GLUCOZA, din Baneasa, transformata de scanteistul ION LAZAR intr-un complex hotelier, el reciclandu-se in om de afaceri milionar, hoteluri si cabane la PREDEAL. Fara sa mai vorbim ca toti baietii cumsecade au primit apartamente in buricul targului si si-au facut vile la munte, indeosebi la Breaza. Asa s-a scris istoria la SCANTEIA, alias ADEVARUL, alias GANDUL.

Emigrantul (http://kritik-blog.weblog.ro)
Cristian Tudor Popescu a anuntat ca demisionat de la conducerea ziarului Gandul. Motivul , cel oficial, este ca nu s-a intzeles cu Adrian Sarbu, patronul, asupra politicii editoriale pentru anul 2008. Eu unul refuz sa cred o asemenea motivare a gestului. Mai degraba cred este vorba de altceva. CE ALTCEVA ?, or sa intrebe unii. Pai, iaca ce:
acu`doua saptamani CTP a avut taria sa-l puna la punct pe procurorul cotrocenist, Turcescu, atunci cand acesta a dat pe post convorbirea avuta cu Orban. CTP si Realitatea s-au retras din Clubul Roman de Presa. Dar lucrurile nu au ramas la acest stadiu. Zeus, suparat ca unul din limgaii lui a fost deconspirat, l-a sunat pe Adrian Sarbu si ia spus: Adriene, ori il dai afara pe CTP ori te paste DNA-ul ! Ai termen pana maine !
Deci explicatia data, ca nu s-au inteles la politica editoriala , asa trebuie tradusa.


I.T. Serbanescu
CTP nu stia ca "obiectivele de neatins" constituie un deziderat pt. CEI CARE INVESTESC in presa? Sarbu nu este jurnalist; este doar un jucator financiar tenace pe piata media. Ma indoiesc ca dl. Popescu l-a invitat sa verse cateva milioane in visteria ziarului Gandul doar de amorul condeiului. Vine campania, fratilor si - vedeti dumneavoastra - cererea si oferta pe piata media trebuie sa fie imbracate de gala, nu in papuci de plastic. Chiar daca CTP a renuntat la anecdotica-i bluza de trening si la Dacie, ar fi bine sa isi aminteasca de "punga cu cateva mii de euro pe care a pus-o pe masa, la fondarea Gandului"(Mircea Dinescu). Cu cei doi poli din punga nu ar fi rezistat azi pe piata media centrala. Poate la vreun "local" din Ialomita sau Calarasi, mai mergea. Nu-i plang insa de mila; e puternic si talentat, iar putina zarva si cateva reflectoare indreptate spre d-sa fac mai mult decat o cura cu ape termale la Baile Felix.


cuirasatul
tiganul de sarbu a reusit cea ce era de asteptat, punerea pe uscat a crucisatorului de tip vechi CT Popescu. Manelistul de serviciu Adrian Sarbu, care a reusit sa tziganizeze stiri, spectacole, divertisment si tot ce tzine de televiziune, mai nou vrea ziar quality paper. Inexact domnilor ; Gandul v-a deveni al patrulea mushchetar, langa Libertatea, Click si Can Can in presa romaneasca. CTP-ul ar face bine sa-l mai studieze pe Kottler, Porter si altii, si sa lase inventarea cuvintelor gen "lifuroi""guzgan rozali"etc. Se vede bine ca facultatea de automatica terminata in '81, in hienismul capitalistic de azi, nu face doi bani.Oare CTP-ul daca se ducea la cateva cursuri de management si administrarea afacerilor, nu-si putea croi singur drum in presa scrisa de azi? A scrie si a aparea la tv este una, a administra si a sta cu ochii pe audientele si vanzarile unui ziar este cu totul altceva. Sarbu promoveaza cu obstinatie un tip de popor tziganizat si nu intelege ca audienta pe Acasa, ProTv, Sport.Ro, nu are nici o treaba cu televiziunea de buna calitate. Numai aici poti sa vezi palate cu bulibasa care fura curent si-si arata lanturile de vapor de la gat, si casatoresc copii de 14 ani. CTP-ule, halal sa-ti fie ! De parca nu stiai cu cine te combini !


romanverdepraz
De dragul succesului si al obiectivelor de performanta, Adrian Sirbu ar putea sa ordone transcrierea in Gandul a Stirilor de la ora 5, iar paginile de cultura ale ziarului ar merita sa devina muzicale, dupa modelul felicitarilor. Deschizi Gandul si cinta Minune lunea, martea Vijelie, merkuri DelaValcea si tot asa... Nea Sirbule, cu manelele si shushanelele e usor nenicule, pentru presa serioasa iti trebuie si niste creier managerial de alt tip decit cel probat de matale pina acum. Daca ai impresia ca ai pacalit niste evrei americani care s-au facut ca nu vad cum bagi tu botu in marmelada lor si ca asta inseamna management inseamna ca e vai de mama ta. Si e vai de mama ta! Asta nu inseamna ca ai de-a face la Gandul cu cine stie ce lumini jurnalistice si ca doar matale esti pe niciunde! Nu! Dar cine te-a pus, neicusorule, sa cumperi Adrian Ursu, Lelia Munteanu si Bogdan Chirieac? Femeia lucreaza in continuare la Scateia, unde la lucrat si inainte, Ursu are mari probleme cu arcodul in limba romana, iar Chireac nu mai merita comentat. Bref: un pachet de prosti, la superoferta! Pacat de CTP. Uneori - repet unerori - o mai nimereste, nu i se poate contesta talentul. Numai ca uneori isi bate joc de el. E de la nervii capului. Adios Gandul!

lucid
Cauza si efect: sambata noaptea, Sarbu chefuieste la ziua de nastere a manechinului; duminica dupa-masa, cand se trezeste, il da afara pe CTP. Daca te bagi cu porcii in troaca....

cepica
ha,ha,ha...ii ziceam acum citava vreme,lui cetepica ca va sosi si ziua...ca nici sirbu nu o avea rabdare la infinit,deh,erai bun cetepica cind iti dadea bombo publicitate de stat moca,cind a fost sa fi capitalist pe banii tai o dadusi zbirci,acum vreau sa te vad cit de gicacontra o sa mai fi pe banii altuia,poate faci o noua fituica buna la impachetat brinza si slana.ps.al dreakului matroz...uite ca inoata dar si trage sfori mai bine decit scrie cetepica,se duse grasul chireac,chivu stoica-ursu,pleca si el,acum cetepica,taman cind il sustineam din toata inima ptr.premiul...pulita.


peromaneste
Oricare va fi fost motivul, din compilatia de mai sus se desprinde si o idee mai veche de la peromaneste conform careia democratiile mediatice (mediacratziile) pun in discutie natura democratiei insesi. In alte cuvinte, iti trebuie din ce in ce mai multi bani sa poti castiga alegeri. Asta din cauza ca cetatenii ajung sa fie reprezentati de rezultatele unor campanii mass-media foarte elaborate si costisitoare. O asemenea campanie face in asa fel incat curcanii cei mai frumos impodobiti castiga un concurs de frumusete numit alegeri libere. Daca acceptam asta, intrebarea devine: Ce fac politicienii, odata alesi, pentru a plati datoriile campaniilor mai sus pomenite?



Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare