Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

16.1.08

o scumpire anuntata a leului


"Banca centrala va continua o sterilizare agresiva a lichiditatii" este genul de stire economica ce va reveni din ce in ce mai mult in saptamanile urmatoare.
Iata cateva din semnificatiile si implicatiile unor astfel de declaratii:
In Romania se vor ridica dobanzile (in alte cuvinte, va fi mai scump sa te imprumuti in lei, cel putin). Cetateanul de rand nu va mai putea contracta credite (cumpara pe datorie) in conditii la fel de avantajoase ca pana acum.

Problema este ca leul s-a apreciat odata cu intrarea in UE, ceea ce a condus la cresterea deficitului comercial (in conditiile in care a fost mai ieftin sa cumparam din import si productia interna a disparut).

Suntem de opinie ca aceasta ajustare devine din ce in ce mai necesara, insa ea se intampla acum mai ales din cauza anuntatei crize financiare pe plan mondial. In Romania trebuie sa se puna lucrurile in ordine pentru a incetini activitatea speculativ-economica treptat si nu dintr-o data.
Agentii economici trebuie sa faca fata unei scumpiri a materiilor prime si presiuni de crestere a salariilor.
Guvernul si Guvernatorul BNR sunt clar depasite de situatie si se va dovedi inca odata ca nu lucreaza cu si pentru noi (noi fiind si consumatori si producatori romani).

pentru mai multe opinii despre acest subiect, accesati:

Da click aici ca sa vezi totul!

Un comentariu:

peromaneste spunea...

Si ca tot veni vorba, nu cumva leul scade si trebuie proptit cu vizite pentru ca n-au mai venit "capsunarii"? Numai o ipoteza...

Google
 

Postări populare