Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

2.8.10

despre romanii de peste prut


Acordarea cetateniei romane romanilor de peste Prut creaza tot felul de conversatii. Urmatoarea nu este neaparat reprezentativa--macar si din cauza ca nu se stie cati ruso-fili au comentat. Ca avem si noi si cei de peste Prut prostii/rau-voitorii nostri nu trebuie sa surprinda. Oricum, citeste mai departe si fa-ti o opinie!



parere 11:10:46, 02 Aug 2010
sakke : Romania nu are nevoie de romanii de peste Prut . Sunt primitivi , rusificati , slab instruiti . Ne vor face de ras in Europa . Si au votat cu Basescu la prezidentiale . Din cauza lor a iesit iar presedinte .
ContraPro-10
Stati dom'ne asa un pic 11:48:11, 02 Aug 2010
Cetatean : Pai cum adica, pe noi aderarea la UE ne-a costat, sacrificii si bani, cetatenii nostri au suferit cumplit pana sa intram in UE si sa avem dreptul de circulatie, de munca, s.a.m.d. Si acum vin astia si primesc de-a gata totul, isi pun mana...pe palarie ca sa zic asa si trai neneaca. Ma simt sfidat si luat efectiv de prost ca cetatean si as dori niste explicatii, ca sa pricep ce castigam noi la faza asta.
ContraPro-7
aberatii 12:51:31, 02 Aug 2010
din Moldova : Cine fura in UE? Cine face de ris neamul roman? Tiganii vostri impreuna cu diaspora voastra. Ce scrie in articol e gogoasa, si voi cu "placere" o mancati. de cand e chestia cu redobandirea cetateniilor daca au obtinut 25000-30000 inca e bine (asta dupa anul 1991). Sunte-ti prosti ca v-o face-ti cu maina voastra, ca va laudat de ceea ce de fapt nu este, si apoi UE are invidie pe Romania. Suporta-ti consecintele. Basescu nu a castigat voturi din Moldova, ca au fost doar 10000 voturi, dar diferenta intre concurentul sau era de peste 100000. Nici matematica nu stiti nationalistilor.
ContraPro+8
Cetatenie 12:59:25, 02 Aug 2010
Roman din R.Moldova : Stiti pe mine ma mira faptul ca sunt rusofoni in Rep.Moldova care n-au habar ce este l*editat*mana insa ei sunt cetateni romani.Ce fel de examene faceti voi cei de la Min. Justitiei din Romania?Haos total, nu examene...Stiti sunt si eu nascut in Rep.Moldova dar cand vad ce se face si cum se acorda aceasta cetatenie ma doare sufletul si inima.Sau altceva moldovenii primind cetatenia si intrebandui ce limba vorbesc "vorbim moldoveneasca" tampiti de cretini ce sunt ei,fara cultura,le bate vantul prin creieri de prosti ce sunt si ei au cetatenie romana...ca doar la ce le trebuie, sa se urce cu fundul in avion,tren,autocar si pe aici le e drumul - Europa!!!Cand vin in Europa afirma cu toata gura ca sunt moldoveni si vorbim limba moldoveneasca, limba de doi bani...CURVE si mai mult nimic!!!De-as fi eu sa le acord cetatenie le-as da pumni in cap nu cetatenie...Nu-i bine ce se face...toti trebuie sa treaca aceste examene de limba romana, istoria romanilor. Sincer imi pare forte rau cum se acorda aceasta cetatenie...Prosti ca noaptea ei primesc cetatenie
ContraPro0
RASPLATITI ???? 13:05:42, 02 Aug 2010
Grigore : Ce inseamna rasplatiti???? Basarabenilor au fost lipsiti de cetatenia romana impotriva vointei lor in iulie 1940, in momentul in care Romania a predat fara lupta acest teritoriu in urma ulti matumului urss. De aia si se numeste REdobindire a cetateniei. ... sunt primitivi, rusificati, slab instruiti...???? Poate ca asa si este. Doar ca motivul este acelasi - predarea eritoriilor locuite de acei ROMANI ... primitivi, rusificati si slab instruiti s-a facut de catre guvernul Romaniei (repet, FARA LUPTA). Dar am o intrebare - i se pare autorului acestei pareri ca cei care umbla cu satra (si nu doar) prin Romania si prin europa sint cumva mai putin primitivi, mai mul integrati in comunitatea romana sau mai instruiti? Stimabile, am eu o temere ca NE faci de rusine chiar tu - nu doar in europa ci oriunde. Nu am mai auzit de la reprezentantii alto natziuni sa fie atit de mult porniti impotriva conationalilor sai din alte state (fie ei si primitivi, slab instruiti etc) Rusine sa-ti fie.
ContraPro+7
parere 14:05:22, 02 Aug 2010
valens : Toti tampitii ca sakke, cetatean sau bogdan care habar nu au de realitate, de istorie si singurele conversatii le duc pe mess sa afle ca: 1. Toti cei care traiesc in teritoriul dintre Prut si Nistru sunt romani (vorbesc romana, au aceleasi traditii si obiceiuri ca locuitorii de dincoace de Prut, gatesc aceleasi feluri de mancare, au acelasi vin si aceeasi tuica, pregatesc la fel paine si copiii invata la scoala aceeasi istorie si aceeasi limba ca ceilalti) 2. Teritoriul dintre Prut si Nistru si nu numai a facut parte din Romania, el a fost anexat prin ocupatie de catre sovietici odata cu intrarea in vigoare a pactului Ribbentrop-Molotov, iar romanii nu au putut face nimic pentru pentru ca aveau de ales intre ocupatia totala si neconditionata de catre URSS si cedarea unei parti din teritoriul sau. Au retras adminsitratia, armata, jandarmeria si au pus la dispozitia tuturor celor care vroiau sa paraseasca casa lor strabuna si sa treaca in Romania. 3. In cazul in care nu ati dat bacul la istorie ceea ce a urmat a fost in felul urmator. Toti cei care vorbeau romana erau executati in fata copiilor iar copii erau luati de la mamele lor; o parte din ei erau executati in lagarele ad-hoc iar cei mai mari deportati in Siberia, femeile executate, cei care refuzau noua oranduire comunista (dupa care acum tanjesc 40% din romani) erau deportati in Siberia fie ca erau barbati, femei copiii, multi dintre ei murind pe drum inghesuiti in trenuri de marfa ce nu se opreau decat odata la saptamana. Vagonul era ticsit cu oameni de toate varstele si pentru nevoi nu era decat o gaura. Nu are rost sa scriu cati dintre ei erau abandonati pe campurile de gheata si cati ajungeau. Dintr-o po*editat*tie ce numara 3mil si ceva 1milion a fost deportati, restul au fost impuscati de NKVD si aruncati in gropi comune. Majoritatea a aplecat capul scrasnind din dinti visand la desrobire. 4. Dupa ocupatie in acest teritoriu a fost desfasurat un proces de rusificare intensiv, cei care refuzau sa invete sfarseau in cu spatele la perete sau la taiat copaci in Siberia. Au fost aduse familii intregi din Rusia, a fost o campanie, un experiment de spalare de creieri condusa de taica Stalin. 5. Si daca credeati ca s-a sfarsit ei bine nu... ca romanii sunt greu de dat pe brazda a urmat si al doilea val de deportari... in stepa... asadar toti fostii invatatori, cei cu studii cei care stiua a preda, cei care erau depozitarii traditiilor romanesti (oameni simpli care stiau istorioare cu talc, povesti, snoave din batrani) au sfarsit la inaltat fabrici de ciment sau la forat sonde de petrol in Turkmenistan, Tadjikistan etc. Acum intelegeti DE CE TREBUIE? Si inca sa le cerem si scuze cand le inmanam foaia de cetatenie...
ContraPro+10
@Valens 14:46:03, 02 Aug 2010
Cetatean : Vorbeste frumos ca ti s-a vorbit frumos. De injurat pot si eu si 3 ore nu ma repet, sa fii tu capabil sa pricepi numa' ce pot eu sa-ti zic, ai inteles? A dori sa intelegi o situatie nu inseamna ca esti tampit. Sau tu faci ca la scoala, elevii care au ceva de intrebat sunt idioti si merita batuti, asa-i? Da, ne pare rau pentru ei, bunicii mei sunt moldoveni de aici si stiu ce povesteau. Esti primitiv si violent prin faptul ca nu poti argumenta linistit fara sa insulti, adica sa suporti o dezbatere, asa se cheama discutia asta.
ContraPro-2
pentru cetatean 15:12:05, 02 Aug 2010
din Moldova : Tu macar ai tras cu ochiul sa vezi cine injura si discrimineaza? Rusine sa iti fie. Rusine Romaniei ca a dat pamantul dintre Prut si Nistru si acum nu vreti sa recunoaste-ti greseala. Ce vina au oamenii din R.Moldova ca au fost batuti de soarta si chinuiti de toate popoarele? Cat priveste procedura de redobandire a cetateniei - il invit pe autorul acestui articol sa parcurga toate etapele de redobandire sa vada cum sta treaba, cum e cu birocratia si multe altele. Si pe urma mai stam de vorba. PS. Pe zi ce trece tot mai mult m-a dezamagesc in Romania. IMHO Si ca sa mai torn putin ulei in foc eu am cetatenie romana si locuiesc in Russia (acolo nu e UE). Ce spune-ti de asta?
ContraPro+5
bucuresti 15:26:41, 02 Aug 2010
liuda : si poti locui si la londra, care e treaba? sa fii sanatos si sa citesti niste carti de istorie, sa vezi de ce trebuie sa fii mandru de pasaportul pe care-l ai, atat.
ContraPro-1
pentru liuda 15:38:20, 02 Aug 2010
din Moldova : Treaba e ca toata Romania plange ca romanii-moldoveni ii fac de ris si ca doar fug in UE. Si chiar daca cineva pleaca in UE, pai ce rau face? 4 milioane de romani din romania se afla in UE si nimeni nu le reproseaza. Si sunt 5000-10000 moldoveni cu dubla cetatenie si gata, e tragedie. Adica cei dintre Prut-Nistru sunt neoameni? PS.Si sunt mandru de ce am, nu treb sa imi spui ce sa citesc ca stiu mai bine istoria decat tine, ca eu am invatat istoria romanilor. Daca consideri ca nu stiu istorie pai imi pare rau pentru tine.
ContraPro+4
Romani cu singe de tigan 15:40:21, 02 Aug 2010
Bunikul : Ziceti voi ca va facem noi de rusine prin actiunile noastre in statele UE?! Mai bine v-ati uita la voi in gradina si apoi sa dati vina pe noi. Ce facem noi? Suntem o natiune tradata de Romani, o natiune care a indurat multe si care a invatat a lucra cinstit si a sti ce insemna veata grea. Lucram in strainatate zicind ca suntem romani (cu cetenie, avem dreptul la ea mai mult ca voi) datorita noua mai au angajatorii incredere in lucrul ce il faceti. Va vaceti singuri rau, sunteti lenesi si fara habar. Pe cind era timpul greu si innainte de a intra in UE, tot voi ''romani nationalisti'' va vindeati pasapoartele ca sa se foloseasca altii de libera circulatie. Pentru bani ati faga sa va vindeti si sufletul. Am intilniti Romani cinstiti si muncitori si am tot respectul pentru asa persoane. Cum puteti sa ziceti ca ce am facut noi de profitam de ocazia ca ati intrat in UE. Ce ati facut voi, fara banii uniunii tot nu mai faceati nimic, si pina acum tot furati granturile bancii mondiale. Va pleaca doctorii de acasa fiindca nu sunteti in stare sa aveti grija de ei, de a le oferi conditii bune, necatind la faptul ca faceti parte din UE. Citit aici sa vedeti la ce ati ajuns, va vindeti si copii. *editat**editat**editat*mani-online.co.uk/stiri/133798-romanian-gang-of-fagins-smuggled-200-children-into-uk-to-beg-and-steal Nu zic sa suntem sfinti, insa nu faceme aceia ce faceti voi, nu o sa auziti multe cazuri cind vre-un cetatean roman de peste prut a facut infractiuni asa cum o faceti voi.
ContraPro+1
@cetatean 15:41:58, 02 Aug 2010
valens : Degeaba te intinzi si pretinzi violenta acolo unde sunt argumente. Din toate cuvintele insirate de tine nu am vazut UN singur contraargument la ceea ce am expus. Si de unde pana unde batutul copiilor? In cazul in care nu ai observat, NU am injurat, ci am dat o lectie de istorie, geografie si geopolitica si daca istoria este pentru tine o injuratura atunci nu ai niciun viitoar fara sa cunosti trecutul propriului tau neam. Autorului acestui articol, il invit la Directia Cetatenie sa stea o zi in rand cu toti moldovenii ce asteapta sa depuna dosarul sa vada cata umilinta, cat dispret au reprezentantii administratiei asupra lor, sa vada cum cetateni cu nume terminate in ...ulah, ....ahim sau ...stein, sunt invitati peste rand sa vina sa isi depuna dosarul pentru ca in cateva zile sa semneze foaia de cetatenie fara sa fie obligat sa cunoasca imnul, geografia, istoria sau codul bunelor maniere sau limba tarii noastre, fara sa fie obligat sa intoneze imnul si asta o spun fara nicio unda de rasism. Sa imi spuna mie ca romanii de peste Prut obtin foaie verde cetatenia romana cand sunt dosare depuse din '93 '95, '96 care abia anul asta se iau in discutie. Cand functionarii iti cer indiferenti tot felul de acte, copii si originale dupa documente care nu sunt specificate nicaieri in legea privind redobandirea cetateniei si te poarta pe drumuri de parca moldovenii ar trai in Pantelimon, pe Carol I, sau in Piata Sudului...
ContraPro+4
Stiati ca 15:45:46, 02 Aug 2010
cu pasaport rom. : - in medie un moldovean asteapta 4.5 ani pt obtinerea cetateniei romane? iar maximul este de 8 ani(asteptare) - moldovenii sunt muuult mai respectati in Itali decat Romanii -- etc. Adevaratii moldoveni care lupta cu birocratia romaneasca pt a obtine pasaportul sunt aici *editat*cetatenie-romana.info
ContraPro+5
Romani cu singe de tigan 15:47:01, 02 Aug 2010
Bunikul : Ziceti voi ca va facem noi de rusine prin actiunile noastre in statele UE?! Mai bine v-ati uita la voi in gradina si apoi sa dati vina pe noi. Ce facem noi? Suntem o natiune tradata de Romani, o natiune care a indurat multe si care a invatat a lucra cinstit si a sti ce insemna veata grea. Lucram in strainatate zicind ca suntem romani (cu cetenie, avem dreptul la ea mai mult ca voi) datorita noua mai au angajatorii incredere in lucrul ce il faceti. Va vaceti singuri rau, sunteti lenesi si fara habar. Pe cind era timpul greu si innainte de a intra in UE, tot voi ''romani nationalisti'' va vindeati pasapoartele ca sa se foloseasca altii de libera circulatie. Pentru bani ati faga sa va vindeti si sufletul. Am intilniti Romani cinstiti si muncitori si am tot respectul pentru asa persoane. Cum puteti sa ziceti ca ce am facut noi de profitam de ocazia ca ati intrat in UE. Ce ati facut voi, fara banii uniunii tot nu mai faceati nimic, si pina acum tot furati granturile bancii mondiale. Va pleaca doctorii de acasa fiindca nu sunteti in stare sa aveti grija de ei, de a le oferi conditii bune, necatind la faptul ca faceti parte din UE. Citit aici sa vedeti la ce ati ajuns, va vindeti si copii. *editat**editat**editat*mani-online.co.uk/stiri/133798-romanian-gang-of-fagins-smuggled-200-children-into-uk-to-beg-and-steal Nu zic sa suntem sfinti, insa nu faceme aceia ce faceti voi, nu o sa auziti multe cazuri cind vre-un cetatean roman de peste prut a facut infractiuni asa cum o faceti voi.
ContraPro+1
anti-moldovenism 16:59:24, 02 Aug 2010
valens : Pentru cei care cred ca moldovenii sunt supercuminti in Italia, se inseala. Conform statisticilor de acum o saptamana comunitatea cu rata cea mai mare de infractionalitate sunt... maldavanii, urmati de tunisieni si pe locul trei de romani. Cat de directia cetatenie, l-am intrebat mai deunazi pe un prieten, un militant pentru drepturile omului, de ce nu fac o plangere comuna, de ce indura atatea umilinte ca sa isi primeasca un drept care le apartine, ca la fel de bine ar boicota pur si simplu intr-un protest spontan Directia cerand introducerea numerelor de ordine electronice cu drepturi egale pentru Toti cei care solicita servicii la ghiseu fie ei ...escu, ...vici, ...louf, ...stein. raspunsul? Nu vor pentru ca asa s-au obisnuit. Ca mafia (doi-trei tipi)dicteaza relatiile cu adminstratia si ca ei le permit sa fie umiliti si de administratie si de ai lor. Are dreptate presedintele lor cand spunea ca moldovenii s-au obisnuit sa manance ingenunchi cu capul plecat. Sa fie clar ca nu am fost niciodata de acord cu impartirea in ai nostri si ai lor, intre moldoveni si romani (ca le zic mmaldavani la astia care viseaza la sintagma "inainte, ca inainte era bine" e altceva), sau ca sunt basarabeni, moldoveni, romani-moldoveni, basarabeni-romani. Suntem Romani si punctum!
ContraPro0
hazliu 16:59:34, 02 Aug 2010
moldovean in australia : romanii- nistre frustrati care si varsa 'amarul' pe basarabeni. daca tot romanii sunt codasii europeii incearca sa gaseasca un tzap ispashitor. oricum ft amuzante constatarile amicilor nostri tzigani romani in articolul cu pricina si mai cu seama in comentariile distinsilor tzigani. locuiesc in australia si singurele stiri aici legate d romania sunt despre tiganii si clanurile lor/saracia din ro si nimic despre moldoveni.. cheers mates
ContraPro+5
mindru 17:52:21, 02 Aug 2010
Bunikul : Sunt Roman, sunt Moldovean, sunt mindru de a fi basarabean. Fiintza umana se bazeaza pe acelasi principiu ca si animalele - supravietuire. Cel mare il maninca pe cel mic. Romania mare a fost ca un catel care a pus coada intre picioare atunci cind ''Ursul'' Rusia a cerut bucatica aceasta de tara care se numeste Moldova. Va-ti speriat si ati lasat-o in urma si ati fugit. Sunteti lasi si ar trebui sa va pasa. Da, e posibil ca avem alta mintalitate, alt dialect sa cum ii ziceti voi limba Moldoveneasca ce nu exista, da fugim peste hotare la munca si nu locum in Romania. Si ce? V-am furat ceva voua, v-am facut vre-o scirba de ne uriti asa de mult. Imi pare rau ca aveti asa reactii adverse fata de noi cei cu inima romana.
ContraPro+3
pt sake cetatean bogdan ambuscati 18:58:26, 02 Aug 2010
Incitatus : Oligofrenilor mai sus ciotati , sake, bogdan, cetatean , etc care sunt limpede mankurtizati si spalati pe creier, va mai dau o sansa ca sa vi se destupe klingerul din creier si sa vi se vada luminitele din tavan prin gavanele urechilor . Cititi mai jos ce a insemnat ocupatia Rusa in Basarabia , ocupatie pe care Romania a permis-o fara a trage macar un singur cartus . Veti afla poate ca acel obsedat sexual numit Carol la II-lea si guvernul lui de pitici si handicapti au cedat teritoriile romanesti Basarabia, Ardealul de Nord si Cadrilaterul fara impotrivire, fara un foc de arma. In 1940 Romania era NEPUTICIOASA, o tzara si un popor redusi la stadiul de clorofila de catre un dictator megaloman, incompetent inconstient si bolnav psihic . la fel ca si astazi ! Pe cine copiaza Basescu in tot ce face si in particular si in viata publica ? Ati ghicit, pe Carol al II-lea al carui epigon isi doreste a fi si in viata particulara si in cea publica. Ziua Naţională a Ocupantului de Acad. Nicolae Dabija Iată ca Adevărul poate atenta la independenţa unor state. Săptămâna trecută, deputatul ucrainean Alexei Logvinenco a estimat într-un discurs rostit în Rada de la Kiev: „Decretul preşedintelui interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, care a recunoscut Moldova ca parte a României, aşa cum a fost până în 1941, este un atentat la independenţa Ucrainei". Deci, în optica istoricului de la Kiev (doldora de enormităţi ca şi manualul de Istorie a Ucrainei), minciuna trebuie apărată aşa cum îţi aperi patria. Şi dacă, în cazul lui, minciuna face parte din patriotism – statul ucrainean şi-a înglobat în teritoriul său mai multe pământuri străine –, rămâi total nedumerit de atitudinea politicienilor noştri, care cred şi ei că Adevărul ar trebui tăinuit în continuare „în numele păcii civice" (cam aşa şi-au formulat concluziile şi cei trei lideri ai Alianței pentru Integrare Europeană, după apariţia deciziei anticonstituţionale a Curţii Constituţionale) şi că Decretul lui Ghimpu a fost „precoce", uitând că, dintotdeauna, pentru oamenii de curaj: Momentul aste Acum, iar Istoria se cheamă Azi. Partidul Social-Democrat a fost şi mai categoric: acesta a făcut câteva demersuri la Consiliul Municipal Chişinău să demonteze Piatra comemorativă în memoria victimelor regimului totalitar comunist din Piaţa Marii Adunări Naţionale, numită de liderii lui „piatra ruşinii", aceştia ameninţând că în caz contrar vor aduce chiar ei o macara ca s-o scoată din centrul Chișinăului. Pentru rusul Victor Şelin, liderul acestui partid, piatra stă ca un spin în inima capitalei, or, tocmai părinţii săi au fost cei care ne-au eliberat pe noi, românii, cu pistolul în mână de ceilalți români în 1940. Şi ca el sunt mulţi. Gheorghi Kutârkin, tatăl unui alt social-democrat, ex-ministrul Vladislav Kutârkin, fost şef al secţiei raionale Călăraşi a NKVD-ului, a împuşcat cu mâna lui sute de basarabeni – preoţi, pedagogi, ţărani – în iulie 1941 (despre acest lucru a scris „Literatura şi Arta"). Fiul acestuia mai crede că tatăl lui ne-a eliberat şi pentru el e o ofensă faptul că copiii şi nepoţii acelor masacraţi în pădurile de lângă Păuleşti – preotul Istrati Chiriţă, ţăranii Gheorghe Lozovanu, Ionel Lozovanu, Vasile Luca, Alexandru Matei, Vasile Pituşcan, Toader Toderaşcu, Ion Timofei şi alţii – nu-i sunt suficient de recunoscători părintelui său. Iar piatra comemorativă din centrul capitalei este nu doar un monument al memoriei, ci şi un simbol al demnităţii noastre. Aceasta ar urma să fie protejată aşa cum a fost străjuit de gărzi po*editat*re, înainte de 20 aprilie 1990, aproape un an de zile, tricolorul arborat lângă monumentul lui Ştefan cel Mare, ca un atribut al libertăţii pe care ne-o visam atunci cu toţii. Tot săptămâna trecută, urmând exemplul omologului său moldovean, Mihail Saakaşvili, preşedintele Georgiei, a instituit printr-un decret prezidenţial Ziua Ocupaţiei Sovietice. Curtea Constituţională a Georgiei l-a găsit perfect constituţional. Probabil, membrii Curţii Constituţionale de la noi n-ar fi trebuit să se ducă pentru „schimb de experienţă" la Bacu, cum au făcut-o a doua zi după ce au emis decizia lor rușinoasă, ci la Tbilisi, unde, în Muzeul Ocupaţiei Sovietice, care funcţionează acolo din 2006, i-ar fi bântuit, poate, şi unele remușcări. Am recitit de mai multe ori argumentele membrilor Curţii Constituţionale , apărute în sfârşit în Monitorul Oficial, şi am rămas mască: membrii Curţii afirmă că „preşedintele este în drept să instituie prin decretele sale doar sărbători profesionale", iar Ziua Ocupaţiei Sovietice nu şi-ar avea locul între ele, motivându-se că ocupantul nu ar fi „o profesie" (s-o spună lui mutu!), ca la 28 iunie acesta să-şi poată „serba" ziua. Dar membrii Curţii, care prin decizia lor din 22 ianuarie 1996 recunosc drept constituţionale decretele preşedintelui de atunci cu privire la instituirea sărbătorilor profesionale ale grănicerilor, lucrătorului bancar, inventatorului şi inovatorului, financiarului şi angajaţilor serviciului vamal, cred că şi aici cineva ar trebui să serbeze în fiecare an la 28 iunie. Dar cum să-ţi „serbezi" durerea?! Cum să-ţi „serbezi" nelibertatea?! Bietul Caragiale, unde e, să vă vadă?! O Curte Constituţională care a declarat neconstituţional Adevărul e una care s-a sinucis. În acest context aşteptăm de la preşedintele interimar Mihai Ghimpu să se conformeze deciziei Curţii Constituţionale a PCRM (partidul comuniștilor din Republica Moldova) şi să-şi anuleze decretul, şi – cu același pix – în aceeaşi clipă să semneze un altul cu acelaşi conţinut, doar cu niște redactări de stil, cele care l-au preocupat cel mai mult pe „lingvistul", devenit şi „istoric", D. Pulbere, preşedintele Curţii Constituţionale. Decretul urmează să conţină doar două fraze: 1) A declara ziua de 28 iunie Zi a comemorării victimelor regimului totalitar comunist de ocupaţie; 2) Guvernul Federaţiei Ruse să-şi îndeplinească obligațiunile luate la Summitul de la Istanbul de retragere a trupelor sale pe teritoriul Republicii Moldova. Atât. În rest, să lăsăm istoria să-şi facă lucrul său. Iar Curtea Constituţională n-are decât să o scoată în afara legii.
ContraPro+3
vlad 18:58:26, 02 Aug 2010
d : Pentru cei din Basarabia : Nu ii mai luati in seama pe toti tampiti ,astia sunt peste tot chiar si la voi in tara , noi romanii adevarati nu avem nimic cu Frati de peste Prut . Si va asteptam acasa . Cetatenia nu e o rasplata ! Este dreptul lor genetic vorbind .
ContraPro+5
@valens 21:10:55, 02 Aug 2010
uite care-i treaba : 1. Baiatule, nu te-am abandonat eu nicaieri. 2. Eu nu fac politica, spre deosebire de tine. 3. Mai reciteste ce am scris si poate o sa intelegi cand ti s-o ridica ceata de pe ochi. 4. Nu am nimic cu nimeni si spre deosebire de postacii de aici, nu am proferat jigniri la adresa nimanui, ca altii care ne fac tigani si alte alea. 5. Ce sunteti asa indarjiti, pareti cam periculosi mai baieti, cam violenti in atitudine, limbaj, expunere de idei, o dati in extremism, asa ca hold your horses boys.
ContraPro0
@Valens 21:19:45, 02 Aug 2010
PS : Na, ca uitai. Si pe noi ne-au abandonat altii dupa cum bine s-a vazut in gheara comunista si rusa, ca n-om fi fost in Rai si pe voi nu v-am luat. Dezbaterea istorica nu se rezuma la personajele expuse de tine, ci inglobeaza mult mai multe aspecte, dar care nu fac obiectul preocuparilor mele, insa sa stii ca istoria e mai vasta decat varful nasului tau. Si cu asta, m-am lamurit cat va duce capul, asa ca nu iti mai raspund la agresiunile verbale si ideatice.
Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare