Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

7.8.10

isarescu vs. basescu


9773_isarescu, originally uploaded by simpaticu_x.

Președintele Traian Băsescu a declarat la TVR că în perioada 2007-2008 s-a înregistrat o creştere economică "bolnavă", stimulată şi de băncile "care acum ţipă şi ne dau lecţii" şi care arată o "obrăznicie a celor care au dezechilibrat bugetul României". El a adăugat că băncile se derobează de orice răspundere pentru situaţia în care au adus România.

În replică la afirmațiile lui Băsescu, guvernatorul BNR a declarat că "dacă ne referim la comportamentul prociclic al bancilor atunci acesta e unul normal. Cel al Guvernului nu e normal. Băncile și-au facut calcule și au mărit creditul de consum. Bineinteles că asta a subrezit poziția fiscală a României dar comportamentul prociclic al băncilor este normal, însă cel al guvernului nu este normal"

_________________

Nu, dle isarescu, bancile n-au nici un drept la 'prociclicitate'! Mai ales dumneata, supraveghtor-sef al activitatii bancilor in numele poporului roman, ar trebui sa descurajezi 'prociclicitatea', iar a da vina pe Guvern mi se pare IRESPONSABIL.

Hai s-o spunem pe scurt, dumneatza faci orice pentru a tine leul puternic (dupa model german/Euro), dar nu faci nimic pentru a descuraja ciclicitatea (alta masura germana). E clar, dat fiind ca nu esti prost, esti omul lor in echipa noastra!

Pentru cititorii peromaneste, prociclicitate inseamna a incuraja tendinta autonoma a bancilor de a construi valuri speculative care INTOTDEAUNA se termina in tragedii.

Un comentariu:

peromaneste spunea...

Lui Isarescu, prea ocupat cu implementarea sa mai aiba timp sa gandeasca/studieze, ar trebui sa i se spuna despre efectele imobilizarii ratelor de schimb a banilor relativ la aur in perioada dupa 1929 si ce a urmat. La noi s-a tras in ceferisti...

Google
 

Postări populare