Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

8.3.11

Cand lucrurile isi pierd sensul la un nivel, incearca sa le intelegi de la un nivel mai abstract!

Regularii acestui blog stiu deja ce cred despre Codul Muncii; este o unealta in mana capitalistilor prin care forta de munca este impinsa istoric inapoi, la un statut mai degraba al iobagiei decat al contribuitorului la economie prefigurat de Alvin Toffler printre altii...


Cu toate astea, daca vreun fel de capitalism este sa functioneze in Romania, retrogradarea istorica a statutului muncitorului este o necesitate. Vedeti ca sunt cateva premize impachetate in asta! De exemplu, (numai) capitalismul poate functiona la noi; capitalismul trebuie facut pe spinarea noastra.

Cine nu-i de acord cu aceste principii n-are decat sa iasa in strada! Eu nu-s de acord la nivel conceptual si scriu aici despre asta de ceva timp. Dumneata, cititorule, ai putea gandi in felul asta: fie esti un angajat si va trebui sa asculti la ce-ti spune altul, fie te decizi sa intreprinzi ceva. Asa macar putem inerca sa facem capitalismul sa lucrezi si pentru romani, nu numai pe romani. Altfel, ori se duce la rigola totul, ori capitalistii vor fi de import.

Mult succes!

Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare