Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

2.3.11

Societatea Civila Romaneasca

Wikipedia ne spune ca
Societatea civilă este o noțiune care descrie forme asociative de tip apolitic și care nu sunt părți ale unei instituții fundamentale ale statului sau ale sectorului de afaceri. Astfel, organizațiile neguvenamentale - asociații sau fundații, sindicatele, uniunile patronale sunt actori ai societații civile, care intervin pe lângă factorii de decizie, pe lângă instituțiile statului de drept pentru a le influența, in sensul apărării drepturilor și intereselor grupurilor de cetățeni pe care îi reprezintă.
Cei mai multi oameni folosesc noțiunea de societate civilă în mod eronat sau restrictiv, referindu-se ori la noțiunea de civil (ca opus al celei de militar) ori numai la organizațiile neguvernamentale. Astfel, in ultimii ani s-a simțit nevoia unei completări aduse noțiunii, denumită acum sectorul nonprofit, sau cel de-al treilea sector al societății, unde primele două sunt instituțiile fundamentale ale statului și sectorul de afaceri.
Problema este ca dupa ce initial ni s-a spus initial ca lipsa societatii civile era motivul pentru care eram social si politic inerti, la aparitia primelor forme de organizare ale societatii civile, am vazut cum acestea din urma au fost deturnate, daca nu de-a dreptul infiintate, de interesele de care erau presupuse sa ne apere.  Asa ca noi am ramas ca in gara, desi multe trenuri ne trec prin fatza in numele societatii civile.

Mi-a atras atentia o recenta emisiune in care doi membri ai Federatiei “Societatea Civila Romaneasca”, o noua intrupare a societatii civile, dezbat si propun o alternativa econmica:



Sa le spunem SUCCES cetatenilor de la “Societatea Civila Romaneasca”, succesul lor este si al nostru!
Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare