Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

24.6.11

discutia cu cod_gabriel continua

Ce cred despre reforma basista si despre basisti in general - al doilea comentariu e al meu



  1. Nici n-am apucat bine sa postez comentariul, si am aflat cu stupoare ca Regele Mihai ar trebui sa fie criminal de razboi, dar a fost si sluga la rusi pe deasupra:
    Basescu si Iliescu: pana la urma, nu atat de diferiti
    Se cunoaste ca Chiormanliu' l-a avut pe google profesor de istorie. Sef de stat a fost Antonescu, nu regele.
  2. Volodea trebuie ca-i cu fiorul asta istoric--miscarea asta incontra fostului rege Mihai pute a facatura. Si spun asta fara a fi regalist.
    Am spus ce am avut de spus in ultimele postari:
    peromaneste.blogspot.com/ Am spus-o si aici, desi nu-mi impartaseai opiniile, Ba'secu nu face decat sa urmareasca foaia de parcurs. Sa-l ajunga blestemele si p'asta si pe Isarescu si cei din guvernul Boc. Boul de Vladescu, care a fost la finante, regreta ca n-a distrus tzaranimea, desi curvele proaste ce conduc la agricultura au stricat deja fondul bio-genetic...
    Mai bine ma opresc aici.
  3. Foarte corect ! Am exact aceeasi senzatie de "deja-vu, deja connu" si aceleasi temeri. Din pacate, scurtimea memoriei colective ne condamna la repetarea la nesfarsit a greselilor trecutului ... ne meritam soarta (noi, ca popor) ; 
    singurul lucru pe care-l avem de facut ca sa nu mai impingem iarasi bolovanul pana in varful muntelui doar ca sa aiba de unde sa ne cada in cap ramane arma electorala, desi tare mi-e teama ca tentaculele caracatitei sunt prea lungi, prea numeroase si prea alunecoase ca sa poata fi usor retezate ... !
  4. Crezi ca arma electorala mai poate functiona?
    Gandeste-te la cateva lucruri simple: Codruta Kovesi trimite mailuri catre organul de presa al politiei politice basiste, Evenimentul Zilei. Mailuri continand stenogramele unor interceptari telefonice din dosare la care ea nu trebuia sa aiba acces. Roberta Anastase (Alma) fura la vot in plin Parlament, filmata. Jurnalistii politiei politice precum Turcescu (am auzit ca ar fost hot de buzunare in tinerete, dar poate e doar o barfa) au acces la informatiile fiscale privind colegii de breasla si organizeaza demascari.
    Pot fura la liber. Pot face absolut orice. In cazul unor infractiuni, parchetul trebuie sa ia ia masuri. Codruta Kovesi. 
    Basescu s-a prins ca poate face absolut orice vrea. Poporul e inert, iar "organele" sunt ale lui. 
    Probabil pana la alegeri vor incerca arestari in randul politicienilor de varf ai USL - ma astept cel putin la Victor Ponta. Pe rege am inteles ca deja il cauta DNA la restituirea Pelesului. 
    Dupa alegeri, probabil se va dezlantui iadul si la nivelul legumei oparite care sade in fotoliu si se bucura privind la televizor cum l-au mai aranjat ba pe unul, ba pe altul, sau cere pe forumuri arestari, confiscari si executii.
    Nu, am lasat arma electorala sa rugineasca si am ratat cu brio fiecare sansa istorica de a scapa de psihopat: in 2007, in 2008 (cand l-am insurubat si mai bine la putere) si in 2009, cand rezultatul oficial nu cred ca a reflectat realitatea, dar era deja prea tarziu.
  5. Lansandu-ma azi in niste discutii pe facebook, mi-a venit in minte ca de fapt si el face ca si noi : e incapabil sa invete din greselile trecutului si o ia din ce in ce mai mult pe urmele impuscatului ... so... nu m-ar mira daca ar intinde coarda pana s-ar rupe plesnindu-l zdravan peste bot ! ...
  6. N-are cum sa se rupa coarda, nici la impushcatul n-am rupt noi mare lucru. Atat timp cat e un singur licurici pe lume si ba'secii nostri sunt de servici, nimic nu se intampla. Cred ca animalul asta politic a invatat ce era de invatat despre sobolaneala politica. Sper ca sa invete si de furia metafizica, el si cei care-l asista, inainte de sfarsitul vietii lor.
  7. Dinica, pana la urma, se pare ca nu Volodea i-a predat lui Basescu lectia de istorie privind pe regele Mihai si pe Antonescu, pe care geniul carpato-danubiano-pontic ne-a servit-o la televizor. Pana si Volodea s-a dezis cel putin de termenii folositi de Basescu, daca nu si de continut.
    S-a gasit insa unul mai basist decat Volodea: Roncea.
    roncea.ro/2011/06/23/basescu-comunist-securis t-legionar-s...
    Iata ca granitele dintre neostalinism si neofascism sunt extrem de confuze, iar cele doua concureaza pentru gratiile dictatorului.
    Rare pagini atat de rusinoase precum propaganda basista pe care o face Roncea.
  8. Lasa-i sa se consume, asa mai aflam si noi! Ba'secu a aruncat o piatra...
    Sa scoata dom'le din arhive, sa se mai asmuta unii la altii.
    Pe o nota semi-personala: Eu as fi mai rezervat cu epitetele. (fasciscm, stalinism etc.). Nu de alta, dar astia-s niste profitori care schimba doctrina ca omul ingrijit ciorapii.
  9. Vezi, Basescu este un mare maestru al epitetelor. Al injuriei. El sau cine-i scrie textele. Fie el insusi fie cineva din spatele scenei este un mic Goebbels. Foloseste "sticky terms", lanseaza termeni care intra in folclor, precum "mogulii", "tonomatele", "securisto-comunistii", recent "sluga rusilor", scurte sloganuri insultatoare care-i alcatuiesc textele de campanie precum "soyez le bien-venu", "noi cu voi, ei cu ei", etc. Ba nu se sfieste chiar de metafore din recuzita nazista, cum ar fi aceea cu omul gras care sta in spinarea celui slab.
    El nu a facut niciodata economie de epitete si din asta a castigat. Abia tarziu au inteles ceilalti politicieni puterea sudalmii si au inceput sa-l imite, dar fara talent. 
    Nu ei, ci noi trebuie sa-i aruncam inapoi in fata tot rahatul pe care l-a revarsat peste tara asta. Ei nu vor putea concura cu mitocania si stridenta care alcatuiesc charisma chiormanliului, pentru ca lui totul i se potriveste, ii vine natural, pe cand lor nu.
    Stilul injurios care nu li se potriveste, adoptat de nevoie de Crin si Ponta, nu poate rupe vraja pe care o exercita asupra mitocanimii, ci stilul unora ca Mircea Badea, Ciutacu, chiar Roxana Iordache sau noi, astia care-l injuram pe internet, pe strada, care-l huiduim la mitinguri si care aruncam cu oua. Noi l-am dat jos de pe piedestal.
  10. Da, inteleg acum unde batzi. Si mie mi se intampla sa folosesc epitete, insa na ma ating usor de astea ideologice. In rest e fair game.
    Blestematul de Ba'secu e mai vulnerabil decat arata. E o jivina incoltita ce ar spune orice numai sa nu faca ce trebuie. Cei care i-au inmanat foaia de parcurs il vor debarca cu sigurantza. Tontzii astia clientelari mai bine s-ar uita si intelege ca dupa Mubarak, nimeni nu mai e in siguranta, indiferent de cat de docile slugi sunt!
    Cred ca am sa pun conversatia asta la blog, daca nu ai obiectii, pentru ca-s cativa samburi buni aici!
Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna pe lista de discutii peromaneste

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare