Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

30.7.12

Experimentul deznationalizarii pasnice

Ieri nu s-a ratat votul pentru Ponta-Antonescu, ci votul impotriva mizeriei fara speranta in care ne-a carmuit Basescu.

Il consider responsabil pentru asta si pe Victor Ponta, care n-a motivat suficient poporul, a acceptat un diktat sau altul de aiurea, a vrut sa placa cu orice pret celor cu bani/putere dar fara dreptate.

Nu i-am dat vreodata un cec in alb lui Ponta, nu m-a convins niciodata.  Insa constat cata dreptate au avut criticii lui, iar scepticismul meu in ceea ce-l priveste era indreptatit.  Sa mearga la masinute cum il sfatuiam aici: Fa-o bine pentru romani, Victor, sau vezi-ti de masinute!

Ne mai pot convinge Ponta & prietenii?  Mai credem in minuni?

Sper ca Basescu sa nu-si refaca monopolul parlamentar, desi acesta s-ar eroda pana la alegerile mari.  Mai sper ca Basescu sa nu lase urmas, iar opozitia la Basescu sa se regenereze in cel mai scurt timp.  In fond, n-ar trebui ignorat faptul ca Basescu si-a pierdut legitimitatea ieri, indiferent de ce ar spune unii si altii.

Cat despre poporul roman, ce sa zic?  Experimentul deznationalizarii pasnice, condus cu mana lui Basescu, a reusit in masura in care poporul nu s-a prezentat ieri la vot.




Europa Deutschland Köln - ALLES SCHEIßE!


P.S.  Victor Ponta a declarat ca el ne reprezinta pe noi, cei care am votat pentru demiterea lui Traian Basescu.  


Gresit, domnule Ponta!  Dumneata nu ma reprezinti pe mine, pentru ca inca n-ai dovedit ca merti aceasta incredere din partea-mi.  Pentru asta, ar fi trebuit sa nu te invarti ca un titirez de fiecare data cand ai fost confruntat cu o dificultate.  Un lider care sa ma reprezinte ar fi argumentat cu logica si principii impotriva diktatului, ar fi pledat pentru justetea faptelor si declaratiilor sale.  La nivel general, insuccesul referendumului de demitere ti se datoreaza in parte pentru ca ai facut pe cativa sa creada ca aveau de ales intre dumneata si Basescu.  Ia-le banii inapoi sfatuitorilor, oricum pari a fi de ne-educat!  


Intr-adevar, n-ai cum a compensa lipsa de caracter...  Felul in care declari unora ca-ti sunt modele, dupa care tot te invarti in jurul punctelor fierbinti, este un model ieftin de a te ingratia cu cei puternici si a-i ne-socoti pe cei multi.   


P.P.S.  Sa inteleg ca Stanga din Romania a intrat in moarte clinica odata cu deraierea carierei lui Andrian Nastase?  Cu lideri ca Geoana si Ponta, pe fondul dreptismului ca sindrom al imbecilitatii politice si civice in capitalismul salbatic, Stanga n-are nico sansa.  Din pacate si in consecinta, nici cei mai multi dintre noi.   



Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

29 de comentarii:

peromaneste spunea...

Democraţia – violată în grup şi nesatisfăcută



Referendumul a fost violat înainte ca primul cetăţean să-şi depună votul în urnă.

În sine, consultarea cetăţenilor este cel mai cinstit act democratic cu putinţă, pentru că poporul hotărăşte el însuşi, în totalitatea lui, nu prin reprezentanţi.

Primii care l-au necinstit au fost Ponta, Antonescu şi USL, prin manevrele în forţă, ultrarapide, la limita legii cu care l-au suspendat pe T. Băsescu.

Au venit apoi la rând Băsescu şi PDL, care au necinstit, au violat esenţa democratică a referendumului prin îndemnul adresat cetăţenilor să nu vină la vot.

În sfârşit, a necinsti înseamnă nu numai a viola, ci şi a nu onora.

Poporul nu a onorat democraţia în expresia ei maximă, lipsind de la vot mai mult de jumătate.

Preşedintele Masăverde, Plagiatorul şi Fanfaronul au posedat democraţia împotriva voinţei ei, poporul nu a fost în stare s-o satisfacă.

Cristian Tudor Popescu

peromaneste spunea...

România-Băsescu, meci în prelungiri





Mai erau două ore de votat când Traian Băsescu a anunţat că a rămas preşedinte. Profeţie sau tehnică de manipulare? Sau ţăcăneală în toată regula? Orice rezultat înseamnă pentru Traian Băsescu acelaşi lucru. Că el trebuie să conducă. Adică el merită fără ca noi să-l merităm.

Un lucru este sigur. Că între 8 şi 9 milioane de români au votat pentru debarcare. Adică pentru un Traian Băsescu bun de revenit în marinărie. Sau, dacă rămâne, pentru un preşedinte cu Ciocu' Mic. Referendumul, indiferent care vor fi cifrele anunţate, a făcut din preşedintele-jucător un politician fără dreptul de a vorbi în chestiuni majore. Poate să râdă, poate să se hăhăie, poate să strige ce vrea. După 8-9 milioane de voturi împotrivă, Traian Băsescu va fi un marinar cunoscut sau un preşedinte aproape mut. Nimic mai mult. Şi dacă vom avea 48% prezenţă la urne? Sau 49,5%? Mai rămâne marinarul în Dealul Cotrocenilor? După mintea lui, da. După decizia CCR sau a Parlamentului, rămâne de văzut. Şi dacă aceste două instituţii îi dau dreptate lui Traian Băsescu, rămânerea şi plecarea sa de la Cotroceni încă se mai joacă. Adică se negociază sau se decid în urma protestelor de stradă. Rezultaele de până la această oră la care scriu (de considerat încă a fi ”în jur de”) tot nu mai lasă loc de revenire la situaţia inţială. Nici populaţia, nici partidele, nici Traian Băsescu nu pot zice să ne întoarcem la treabă ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Este absolut exclus!

Mai rămâne să vedem cum se stabileşte” calea de urmat”!

Un lucru mai merită adăugat. Că referendumul acesta era ca şi trecut. Mai trebuia ca politicienii români să nu înghită pe nemestecate cvorumul impus de UE, mai trebuia ca Statistica să termine datele recensământului, mai trebuia ca Parlamentul să se bată pentru consultarea populaţiei pe parcursul a două zile. Şi mai trebuia ca reprezentanţii USL să nu se vadă aşa de repeede cu sacii în căruţă. Cu asemenea condiţii îndeplinite, azi, la citirea acestor rânduri, Traian Băsescu s-ar fi aflat deja în trenul de Constanţa. Aşa, meciul România-Băsescu a intrat în prelungiri. Câteva zile sau săptămâni. Nu prea cred să poată fi vorba de ceva mai mult!


Cornel Nistorescu

peromaneste spunea...

Ce scrie presa internaţională




Presa internaţională a preluat primele rezultate ale exit-poll-urilor de la referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi declaraţiile politicienilor români, titrând că rezultatul poate fi invalidat din cauza ratei participării la vot.

Agenţia France Presse preia primele declaraţii făcute de preşedintele suspendat Traian Băsescu, preşedintele interimar Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta.

"Preşedintele român suspendat Traian Băsescu a afirmat duminică seară că a evitat destituirea, românii respingând, conform acestuia, "lovitura de stat" a majorităţii de centru-stânga împotriva sa prin neparticiparea la vot în număr suficient pentru validarea referendumului privind plecarea sa", titrează AFP, ştirile transmise de agenţie fiind preluate de numeroase publicaţii francofone.

"Premierul român Victor Ponta a apreciat duminică că nimeni nu poate "ignora voinţa" a milioane de persoane care au votat în cadrul referendumului pentru destituirea preşedintelui Traian Băsescu, a cărui validitate este încă incertă", mai scrie agenţia France Presse, preluând declaraţiile premierului român.

De asemenea, AFP preia declaraţiile preşedintelui interimar Crin Antonescu, titrând că "majoritatea de centru-stânga va respecta deciziile Curţii Constituţionale chemată să valideze sau nu referendumul pentru destituirea şefului de stat suspendat Traian Băsescu".

Bloomberg titrează: "Referendumul pentru suspendarea preşedintelui este invalid, arată exit-poll-urile. Preşedintele român Traian Băsescu a supravieţuit unei a doua tentative de destituire în cinci ani după ce un boicot al votanţilor a invalidat referendumul organizat de premierul Victor Ponta pentru eliminarea lui Băsescu".

Agenţia de presă Reuters titrează la rândul său: "Preşedintele român şi-ar putea păstra poziţia pe baza participării reduse. Participarea redusă la referendumul de sâmbătă pentru destituirea preşedintelui român Traian Băsescu pare probabilă să împiedice eforturile adversarilor săi de a îl elimina din funcţie".

Postul de televiziune CNBC preia în pagina electronică rezultatele exit-poll-ului organizat de Operations Research şi transmis de postul Realitatea TV conform cărora 87 la sută dintre participanţii la referendum "au votat pentru destituirea preşedintelui Traian Băsescu, însă participarea redusă ar putea invalida referendumul".

BBC News titrează: "Preşedintele român Traian Băsescu pare să fi supravieţuit unui referendum privind suspendarea sa. La închiderea secţiilor de vot cifrele arătau o participare mai mică de 50 la sută, cifră necesară pentru validarea rezultatelor".


Dan Zavaleanu

peromaneste spunea...

7 concluzii după referendum



1. Traian Basescu nu poate ramane presedinte cind 87% din populatia chestionata spune ca trebuie sa plece. Nu exista nici o formula democratica, europeana, morala si chiar legala sa-ti recistigi functia cu un procent urias impotriva ta. Asa cum el si echipa lui a indemnat la boicot la votul popular, ei trebuie boicotati de acum incolo.

2. Cei care n-au fost la vot nu pot prezenta nici o scuza. E clar ca s-au complacut in tambalaul de pina acum si se complac in continuare. Este o realitate, sunt cam 3-4 milioane de romani indiferenti, zeflemitori, mistocari, genul carora toti sunt de rahat si doar ei sunt smecheri. Pe scurt, exemplare balcanice perfecte

3. Comportamentul celor de la UDMR si al maghiarilor din Transilvania a fost incorect fata de restul populatiei romanesti. Daca la comanda premierului Orban de la Budapesta, se modifica rezultatul unui proces politic intern in Romania, ma ingrozesc la ce alte comenzi ar mai putea fi puse in aplicare de turma de maghiari din tara noastra pe viitor.

4. Uniunea Social Liberala n-are prea multe scuze pentru faptul ca nu a obtinut 50%+ 1 vot la acest scrutin. Daca nici cind ai 2300 de primari si 38 de presedinti de Consilii Judetene nu poti mobiliza lumea, atunci n-are rost sa mai discutam. Alegerile au fost pierdute in Moldova, unde in majoritatea judetelor a fost sub 45% participare. Lideri precum Relu Fenechiu si Viorel Hrebenciuc trebuie sa inteleaga ca au prea multe esecuri in ultimii 4 ani si e vremea sa paraseasca toate functiile in partidele lor. Acei primari si presedinti de CJ care n-au obtinut 50% + 1 ar trebui sa demisioneze din toate functiile detinute in PSD, PNL si PC. Judecata valabila si pentru liderii USL din Bucuresti, in frunte cu primarii bogati si indolenti, neimplicati in campanie.
Mai cred ca USL s-a facut de ris duminica seara cind au anuntat ca “sunt deja 9,2 milioane de voturi in urma numaratorii paralele” si ca a fost atins cvorumul. M-am saturat de nerealismul si optimismul idiot din noaptea alegerilor. A fost la fel in 2008, 2009 si 2012.

5. Ramine o mare mizerie povestea cvorumului impus cu forta, prin santaj de la Bruxelles. Nici o tara din UE nu are cvorum la referendum. Aici e o chestiune juridica importanta. Daca Victor Ponta si restul liderilor USL vor stii sa explice clar si sa argumenteze juridic in fata colegilor din Comisia Europeana, meciul se joaca inca. Mi-e teama insa ca n-au suficienta forta sa faca asta

6. Amenintarile proferate de cei din tabara lui Traian Basescu la adresa Antena 3 in general si la adresa noastra, a jurnalistilor, in mod particular, nu va ramine fara consecinte interne si externe. Viitorul apropiat va confirma ceea ce spun acum. Declaratiile lor extrem de periculoase constituie probe directe pentru acte de acuzare serioase si consistente

7. Curtea Constitutionala, Parlamentul, Guvernul si Administratia Prezidentiala au obligatia sa gaseasca o solutie decenta pentru iesirea personajului Traian Basescu din joc. Desi cu 87% impotriva nu mai poate pune conditii, nici un compromis nu poate fi prea mare pentru ca un presedinte complet ilegitim sa nu mai ramana in functie. Victor Ponta si Crin Antonescu au datoria sa duca la indeplinire ce au cerut peste 7 milioane de romani care au votat. Este de datoria lor sa gaseasca o solutie rapida, legala si acceptata de toti liderii democrati europeni

http://radu-tudor.ro/

peromaneste spunea...

Doru Coarna

Deci a iesit asa cum am anticipat in urma cu vreo trei saptamani, cand UE ne-a impus cvorumul! Acum ramane sa vedem daca Ponta si Antonescu sunt abili, adica partea a doua: CCR invalideaza, Parlamentul convocat in sesiune extraordinara valideaza, conflict intre instituiile statului, mediaza Crin, alege Parlamentul ca suveran prin Constitutie, Base devine comandat pe epava de la Costinesti.

Daca nu sunt abili insa, Base revine si cumpara repede vreo 30 de parlamentari, Crin pleaca, guvernul cade, Ponta pleaca, MRU redevine PM si toti borfasii se intorc la tzatza bugetului. Urmeaza plocoanele catre liderii UE, consistente.

Ce am invatat insa?

1. USL este cinstit, nu a furat si nu a viciat votul, cred orbeste in democratie. Si prosteste, bineinteles.
2. TB este dispus la absolut orice pt a pastra functia si a-si respecta promisiunile fata de PPE si clientii sai, dar si pt a scapa de Justitie.
3. Budapesta se pisa pe noi, mult si fierbinte, cand vor ei.
4. Bozgorii din Romania nu voteaza cu tara, asa ca nici tara nu mai trebuie sa voteze cu ei! Daca mai indrazneste vreunul sa vorbeasca despre minoritatea maghiara si drepturile ei, sa stie clar ca nu va vedea NICIODATA vreo lege in acest sens, iar daca va fi referendum pt ceva ce-i priveste, canci! De idiotii aia de secui nici nu mai vorbesc.
4. Poporul roman este extrem de prost si puturos, dar asta e, ii apartinem, n-avem ce-i face, dar sa intelegem ca asa se pierd elitele, ele trebuie sa plece sau sa se retraga, sa se extraga din acest popor. Finalul ramane ala fara tara, dar prostilor degeaba le spui orice. Se intelege de ce nu pot judeca in profunzime, cu anticipatie, nici Ponta si nici Antonescu.
5. UE se pisa si ea in capul nostru, tot mult si fierbinte, oricand. SUA idem, anytime.
6. Ardelenii sunt cea mai puturoasa populatie dintre romani, sunt inca dresati sa pupe in cur bozgori pe motiv ca asa este mai civilizat. Mai mult, nu mai vor sa aiba treaba cu Bucurestiul ci cu Budapesta. Asta o stiam.
7. Tiganii raman basisti. In toate zonele cu multi tigani, Base este iubit. Asta se confirma si in sectoarele Bucurestiului.
8. PP-DD s-a confirmat a fi oficina basista, anexa PDL.
9. BNR nu are treaba cu Romania, ei raspund la comanda externa, strict.
10. Romania nu e o colonie ci o rezervatie. Inca. Va fi repopulata pe masura ce aborigenii se vor imputina, inerent.
11. Numai seco mai poate realiza schimbarea, daca si cand va dori. Clasa politica si populatia, nu. La 22 de ani, am ajuns sa depindem iar de ei, romanilor… Evident nu-i cazul, regimul Basescu le vine manusa.

Concluzie: tara asta frumoasa si bogata este plina-ochi de imbecili, de puturosi si de ticalosi. Pt asta, are mari sanse sa dispara!

PS. Sa intelegem acum si atitudinea raposatului Ceasca, numai cu biciul faci ceva cu romanii.

PPS. Ceea ce m-a impresionat la maxim: ieri dupaamiaza, niste burtosi transilvani precum hipopotamii, se scaldau intr-un strand iar cand reportera TV i-a intrebat daca au votat deja, retardatii au spus ca intai se aranjeaza ei, se simt bine, si poate apoi, spre seara, sa voteze. Intreb: merita astia altceva decat pisatul ala de mai sus?

PPPS. Raman la a crede ca USL nu are lideri de forta ci doar lideri rapizi si naivi, adica tineri. Prefer inca doi ani cu Basescu, cu conditia sa nu-si pregateasca el succesorul, sa lase 2014 sa treaca normal. Si mai raman la a crede ca fortarea guvernarii a fost o prostie, daca regimul se eroda singur ce rost a avut precipitarea? S-a pierdut totul! Sa nu va inchipuiti ca la legislative USL va mai puncta ca la locale, s-a dus, s-a pierdut atractivitatea constructiei!

Pana la urma, Basescu a reusit sa compromita singur USL! Acum nu-i mai trebuie decat sa-si refaca majoritatea in Parlament, in tara a dovedit ca o are!!!

Evident, tara asta nu a fost niciodata pregatita pt un lider ca Adrian Nastase, vezi pct.4. trebuie sa fii prea ticalos si prea coada de topor…

peromaneste spunea...

Într-un comentariu al radioului guvernamental rus, Vocea Rusiei, se arată că România este condusă de premierul maghiar Viktor Orban şi că USL trebuie să "acţioneze în forţă", sa că-l demită pe Traian Băsescu.

"Premierul ungar, Viktor Orban a devenit persoana-cheie în politica românească şi pare a deţine controlul asupra votului unui număr impresionant de cetăţeni români. Evit în mod special să folosesc sintagma „cetăţeni români de etnie maghiară" pentru că absenteismul din Ardeal nu poate fi explicat doar prin neparticiparea la vot a maghiarilor etnici. Realitatea nu poate fi negată: un număr impresionant de români a decis să urmeze recomandările politice ale premierului maghiar. Viktor Orban a reuşit performanţa de a controla viitorul politic al întregii Românii, nu doar a unei enclave etnice din interiorul ţării", notează Vocea Rusiei.

De asemenea, radioul guvernamental rus mai atrage atenţia că USL îl mai poate demite pe preşedintele Traian Băsescu, dacă acţionează "în forţă" şi "renunţă la comportamentul defetist".

"Parlamentul poate decide repetarea referendumului pentru atingerea cvorumului. Până la urmă, există şi opţiunea organizării unor proteste de stradă. Dacă politicienii USL nu vor face nimic şi se vor complace cu ideea „coabitării", suportul popular de care beneficiază astăzi, va dispărea foarte rapid", apreciază Vocea Rusiei.

peromaneste spunea...

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, duminică noaptea, că el se consideră "mai puternic ca oricând" după votul de la referendum, chiar dacă premierul Victor Ponta a spus că nu poate fi legitim ca şef al statului după ce "opt milioane" de cetăţeni au votat împotriva lui, informează Mediafax.

"Din nefericire pentru Ponta, sunt mai puternic ca oricând după acest vot. Domnul Ponta uită că atunci când am fost ales preşedinte al României în decembrie 2009 împotriva mea erau 5,2 milioane de voturi. După trei ani de criză, pot accepta un milion în plus", a spus Băsescu, în conferinţa de presă de la sediul său de campanie, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor străini.

"Un preşedinte ales cu cinci milioane de voturi, dar împotriva căruia au fost înregistrate acum peste opt milioane de voturi împotrivă ar trebui să reflecteze mai serios la acest rezultat şi să decidă în ce măsură mai este legitim să reprezinte România", a declarat premierul Victor Ponta.

"Orice om politic care spune că poate ignora votul a în jur de nouă milioane de români este rupt de realitate", a spus Ponta

peromaneste spunea...

Premierul Victor Ponta l-a somat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, pe preşedintele Traian Băsescu, să "nu mai ameninţe nici persoane, nici instituţii publice, nici trusturi media şi nici pe cei 8,5 milioane de români".

"Referendumul a fost corect organizat. Traian Băsescu să înceteze imediat cu declaraţiile iresponsabile privind loviturile de stat şi încălcări de lege. Îl avertizez pe Traian Băsescu să nu mai ameninţe nici persoane, nici instituţii publice, nici trusturi media şi nici pe cei 8,5 milioane de români. Îi cer să înceteze imediat", a avertizat Victor Ponta.


Premierul consideră că "este esenţial pentru Guvernul României să-i ascult pe cei 8,5 de milioane de români. Ei reprezintă o voce mult prea puternică pentru a fi ignorată".

Victor Ponta a mai spus că, în acest moment, Traian Băsescu "se reprezintă numai pe el însuşi, şi pe Viktor Orban".

"Ca premier, apreciez că Traian Băsescu, în acest moment se reprezintă numai pe el însuşi, şi pe Viktor Orban. Traian Băsescu nu e un preşedinte susţinut nici măcar de el, neprezentându-se la vot", a declarat premierul.

Premierul a avertizat că îl va "trage la răspundere pe Traian Băsescu", cu toate mijloacele legale şi instituţionale.

"Cu toate mijloacele legale şi instituţionale îl vom trage la răspundere pe Traian Băsescu şi pe cei din jurul lui. Aşteptăm ca CCR să se pronunţe asupra referendumului. Sper că Traian Băsescu să înţeleagă şi mesajul meu şi mesajul celor 8,5 milioane de români", a spus Victor Ponta.

peromaneste spunea...

Viktor Orban, premierul Ungariei, le-a urat „românilor şi maghiarilor din România să ia decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică - n.r.) este o posibilitate", transmite Mediafax. Premierul Ungariei a făcut aceste afirmații referitoare la referendum la Băile Tuşnad, la Școala de Vară „Tusvanyos".

„Aş dori să le urez românilor şi maghiarilor din România să ia decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică - n.r.) este o posibilitate. Iar la alegerile parlamentare, să ia decizii cu care să poată proteja acel fundament care există în starea firavă care a fost făurită şi de maghiarii din România. Îi invit pe maghiari să simtă greutatea istorică a momentului, este posibil ca soarta României să se hotărască pentru câteva decenii", a declarat Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale, citate de agenția de presă menționată.

El a subliniat că nu este sarcina sa să evalueze ce face elita politică din România şi să îşi exprime părerea despre situaţia din ţară.

Viktor Orban a făcut afirmaţiile privind referendumul în contextul dezbaterii privind relaţiile dintre România şi Ungaria.

În opinia sa, România a cunoscut succese importate în ultimii zece ani şi este aproape de succesul Europei Centrale. „A reuşit să ţină în anumite limite datoria de ţară şi să producă modificări care, chiar dacă nu aduc o viaţă mai bună, poartă cu sine posibilitatea dezvoltării României, a ajuns aproape de Ungaria, dacă nu chiar ne-a întrecut", a declarat Viktor Orban.

Potrivit lui Viktor Orban, referendumul, pe care l-a calificat o „încăierare de cârciumă", ar reprezenta riscul ca România să piardă toate câştigurile pe care le-a dobândit până în prezent.

peromaneste spunea...

Draga Olteanu Matei: Dacă aş avea patru mâini aş vota cu toate




Artista Draga Olteanu Matei și-a exercitat dreptul de vot și spune ce părere are despre referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.

"Eu merg şi votez «Da». Şi dacă aş avea patru mâini aş vota cu toate patru. Ajunge cu suferinţa şi umilinţa. Suntem sătui că la cultură nu se face nimic, învăţământul este la pământ, iar sănătatea este practic inexistentă. Nu s-a făcut nimic pentru noi, oamenii simpli. De asta merg la vot, ca să-mi exprim punctul de vedere. Să scrieţi aşa cum declar. Voi mă întrebaţi dacă merg sau nu la vot, iar eu spun da, merg, şi vă spun că voi pune ştampila pe «Da» - demiterea. Nu-mi place tipul, e însemnat! Acest domn este urât sufleteşte şi îi iese urâţenia asta pe chip. Noi, românii, suntem oameni frumoşi şi luminoşi şi nu mai vreau să mă reprezinte el. Vreau un preşedinte frumos şi drept, de care să fiu mândră, să nu mă ruşinez când pleacă în vizită în alte ţări. Un preşedinte despre care să ştiu că îşi dă viaţa pentru ţara asta, pentru mine, pentru tine, pentru noi toţi. Aşa că vă spun şi vouă, dragi români, mergeţi la vot şi votaţi «Da». Asta este declaraţia mea şi mi-o asum", a declarat actriţa Draga Olteanu Matei.

peromaneste spunea...

Băsescu, despre electoratul lui Dan Diaconescu




Preşedintele Traian Băsescu estimează că electoratul PPDD nu va participa la votul de la referendumul de duminică, datorită sugestiei mascate făcute de către Dan Diaconescu. Totodată, Băsescu a spus că, în cazul în care nu ar fi cerut românilor să boicoteze referendumul, ar fi obţinut un scor de 42% la plebiscit.

"Cred că-mi va fi favorabilă atitudinea partidului lui Dan Diaconescu. Şi el le-a sugerat să nu meargă la referendum, iar după emisiunea de la OTV de aseară, consilierul meu Bogdan Oprea a plecat cu un top de hârtii cu mesaje trimise de telespectatori, dintre care 75-80% erau extrem de pozitive la adresa mea", a declarat Traian Băsescu pentru B1.

Băsescu susţine că suspendarea sa i-a adus beneficii pe plan electoral. "În campanie am plecat de la 16% şi înainte să se dea semnalul (boicotului-n.red.), ajusesem la 37% susţinere. Şi PDL-ul crescuse de la 19-20% la 25%. La televiziuni s-a acreditat ideea că sunt dictator, dar unii români au văzut ce-i aia dictatură în perioada 3-6 iulie", a spus preşedintele suspendat.

El a admis că această creştere nu i se datorează neapărat lui, cât modului în care a acţionat USL. "Poate aş fi prins 42% în ziua votului", a spus preşedintele. Acesta susţine că încă îşi păstrează priza la electorat.

"S-au pus şi întrebări-test, precum cu cine aţi vota dacă ar candida la alegerile prezidenţiale Crin Antonescu, Victor Ponta şi cu mine. Să ştiţi că sunt al doilea, la o distanţă recuperabilă pentru mine, ca politician, în două săptămâni. De fapt nu în două săptămâni, ci în confruntări cu Crin Antonescu", a mai spus Băsescu.

Adrian B. spunea...

Il ascult pe Viorel Hrebenciuc si nu-mi vine sa cred ceea ce spune ! Acuma realizez ca oamenii care conduc USL sunt o adunatura de tembeli naivi si de incoerenti ! Oamenii acestia nu cunosc cele mai elementare reguli ale unui RAZBOI :

1). La razboi sunt permise orice fel de arme !

2). Cu ticalosii te lupti ca si cu ticalosii ! Cu armele lor !

Eu personal , de la baietii astia nu ma mai astept la nimica bun .Sunt niste impotenti naivi !

Ghita Bizonu' spunea...

Ponta, pentru presa straina: Am tras invataminte. Nu voi mai cauta confruntari cu Basescu

A tras ce? Pai ori se va face pres ca sa fie “reevaluat” ori 2 ani ptr plagiat !!

peromaneste spunea...

Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă, la sediul său de campanie.

Principalele declaratii:

Aş remarca faptul că românii, circa 10,5 milioane, nu au participat la referendum sau au spus nu propunerii de suspendare a preşedintelui.

Trebuie să înţelegem că naţiunea română are 22 de milioane de cetăţeni şi nu doar 7 milioane. Dacă cineva îşi propune să-i reprezinte doar pe cei 7 milioane, eu nu pot fi preşedinte decât pentru cei 22 de milioane.

Instituţii fundamentale ale statului au fost blocate prin ordonanţe de urgenţă. Semnalul preluat de mine este că românii îşi doresc un echilibriu al puterilor statului şi nu vor să pună în mâna unui singur om instituţiile statului. Cer USL să încheie războiul împotriva instituţiilor statului. Trebuie să consolidăm instituţiile, nu să le subordonăm.

Partidele nu au ce căuta în funcţionarea instituţiilor independente. Referendumul ne-a arătat că în politică trebuie să existe limite. Aşa au acţionat cei 10,5 milioane de electori, au transmis un mesaj ferm. Propun tuturor politicienilor, indiferent de partid, să aibă în vedere că eforturile făcute de români în cei trei ani de criză nu trebuie neglijate din cauza bătăliei politice.

Obiectivul major al activităţii mele este diminuarea şi dacă va fi posibil eliminarea faliei care îşi are originea în istoria noastră posdecembristă. Falia a devenit riscantă pentru atingerea obiectivelor naţiunii române. Este o falie ideologică, economică şi socială. Toate acestea fac ca societatea românească să fie extrem de polarizată. Împotriva polarizării îmi permit să afirm că voi dedica cea mai mare parte a efortului mandatului meu, atât cât a mai rămas.

Prioritatea politică pe care o avem este exact reconstruirea credibilităţii României.

România are doi duşmani deosebit de puternici: criza economică şi seceta în agricultură.

Voi veghea ca responsabilii pentru iregularităţi să răspundă. E nepermis ca procesele electorale să fie viciate de iregularităţi concepute, pregătite şi executate în timpul votului.

România a suferit daune enorme financiare, investiţionale şi de imagine ca urmare a loviturii de stat din 3-6 iulie. Convingerea mea e că cei care au organizat această lovitură de stat trebuie să răspundă.

S-a ajuns la limita pe care societatea românească o mai poate suporta.

Anonim spunea...

Situaţia în care premierul maghiar, Viktor Orban s-a implicat în mod direct şi grosolan în bătălia politică de la Bucureşti poate avea mai multe explicaţii, notează postul de radio Vocea Rusiei.

Într-un articol apărut, marţi, pe site-ul postului de radio Vocea Rusiei, sub semnătura aceluşiaşi autor, Valentin Mândrăşescu, care luni îndemna liderii USL să continue în forţă acţiunile de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, se arată că o explicaţie a îndemnului premierului Ungariei către maghiarii din România de a boicota referendumul este că „Viktor Orban a obţinut de la Traian Băsescu nişte promisiuni atât de importante, încât liderul maghiar a considerat necesar să-i ofere tot sprijinul posibil".

„Cine nu crede în posibilitatea unui asemenea aranjament cinic, ar trebui să-şi amintească întreaga biografie politică a UDMR care întotdeauna s-a ghidat după principii extrem de pragmatice în relaţie cu politicienii de la Bucureşti şi a sprijinit orice putere politică dispusă să ofere „ceva în schimb", subliniază autorul.

„Trebuie luat în calcul faptul că Traian Băsescu se afla în faţa unui risc real de a fi demis şi de a repeta traseul în justiţie al lui Adrian Năstase. În săptămâna dinaintea referendumului, din sursele apropiate de USL venea informaţia că juriştii social-liberali deja pregăteau documentele pentru reactivarea cât mai urgentă a dosarelor „Flota" şi „Mihăileanu", ceea ce sugerează că preşedintele suspendat avea motive serioase să promită absolut orice pentru a-şi îmbunătăţi şansele de supravieţuire politică", se mai arată în articol.

„Pentru cetăţenii români, mai ales pentru ardelenii care au stat acasă la referendum, ar fi util de ştiut răspunsul la întrebarea: ce i-a fost promis lui Viktor Orban în schimbul susţinerii boicotului? Răspunsul exact este cunoscut doar de câteva persoane: Traian Băsescu, Viktor Orban. Probabil, câţiva funcţionari de la Partidul Popular European, la care sunt afiliaţi Băsescu şi Orban, au fost invitaţi să certifice tranzacţia pentru a asigura îndeplinirea ulterioară a angajamentelor asumate, şi nu este exclus ca câţiva colaboratori de la STS, aşa curioşi cum sunt, să fi 'tras cu urechea'", continuă argumentaţia autorul.

Anonim spunea...

„Noi nu ştim răspunsul exact, dar putem încerca să-l deducem. Procesul de deducţie logică nu este complicat şi presupune o simplă reluare a ordinii cronologice ale evenimentelor care au precedat imixtiunea premierului ungar în procesul politic din România.
Pe 25 iulie, vice-premierul maghiar, Semjen Zsolt a explicat foarte clar interesele şi intenţiile conducerii de la Budapesta:
'Nu vom renunţa niciodată la ideea autonomiei, toţi paşii trebuie să fie pentru autonomie - pentru ungurii din diaspora autonomie culturală şi autonomie teritorială pentru cei care trăiesc în bloc'
Oficialul maghiar s-a grăbit să ofere şi consolare pentru românii din Ardeal, dar este dificil de estimat cât de credibile au fost aceste declaraţii din perspectiva românilor etnici", spune Vocea Rusiei

'Le transmitem prietenilor români că nu este nimic special în asta, maghiarii nu au cerut niciodată nimic din ceea ce nu este în UE. Dacă alţii pot, şi noi putem. Nu putem accepta să fim cetăţeni, naţiuni de categoria a doua. Dacă alte persoane şi naţiuni au drepturile acestea, dacă alţii pot, şi noi putem. Prietenii români trebuie să vadă că nu vom renunţa niciodată la asta - dar asta nu înseamnă un lucru neauzit, ci este un lucru prezent în UE. Nu vom renunţa niciodată la acest scop.'

„După declaraţiile lui Semjen Zsolt, era imposibil ca echipa lui Traian Băsescu să nu înţeleagă semnalul venit de la Budapesta. Faptul că la câteva zile după aceste declaraţii, care nu au primit nici un fel de răspuns oficial din partea structurilor statului român, premierul Viktor Orban s-a afişat personal la lucrările Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad pentru a-i îndemna pe maghiari să boicoteze referendumul de duminică poate fi considerat drept o confirmare indirectă a existenţei unui acord între Traian Băsescu şi premierul Ungariei în privinţa autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc. Atât preşedintele suspendat al României cât şi premierul maghiar fac parte din Partidul Popular European, ceea ce înseamnă că Viktor Orban are la cine apela pentru a-l forţa pe Traian Băsescu să se ţină de cuvânt", continuă argumentaţia Valentin Mândrăşescu .

„Experienţa referendumului arată că electoratul român nu va avea nici un cuvânt de spus în privinţa acestui proces de atomizare a statului în care trăieşte. Are dreptate Victor Ciutacu atunci când scrie că „democraţia de tip nou nu funcţionează pe bază de majoritate, ci prin dictat politic extern. Până la urmă, votul vostru chiar nu mai contează. Dacă o fi contat vreodată. Sunteţi cetăţeni de rangul doi", încheie Mâmdrăşescu

Anonim spunea...

Ţara de după Ponta. Episodul 2
Autor: Sorin Ioniţă
Nu-i frumos să te citezi singur, ba chiar e un semn de paranoia incipientă, însă, cu tot riscul, trebuie s-o fac: acum fix o lună spuneam aici că Victor Ponta este un tânăr politician cu un mare viitor în spatele său, în care multă lume bună investise enorm (şi niţel naiv, dar nu le spuneţi, că sunt foarte orgolioşi), dar care s-a consumat rapid ca o feştilă în doar trei luni, mizând pe o strategie complet greşită.
Sursa: EVZ
În loc să încalece PSD şi să o lase mai moale cu grupul său de prieteni veseli dar provinciali gen Şova-Negoiţă-Bănicioiu, căutându-şi deschidere şi aliaţi în Europa, unde e mare căutare de băieţi tineri şi frumuşei care să dea o faţă nouă socialismului estic, el s-a aruncat într-o aventură care nu l-a servit personal cu absolut nimic. Doar l-a pus în braţele şi la cheremul baronetului PSD-ist de modă veche şi cu dosare. Ceea ce e păcat, pentru că Ponta, cu toate evidentele sale defecte de caracter, era unul din politicienii la vârf fără dosare în spate, deci n-avea a se teme de ANI sau DNA.
În loc de asta, premierul s-a angajat la scurt timp după învestire să care gunoaiele întregii alianţe USL, slujind cauze care nu erau ale lui. A devenit astfel un Daniel Constantin II, doar ceva mai iute la minte şi la vorbă, dar care acum va fi ţinut de partidul lui ca o momâie în geam doar atât cât va fi nevoie, iar după aceea va fi rejectat. PSD îl va lăsa unde e deoarece nu are nici un interes să murdărească acum pe altcineva, înainte de o campanie isterică ce va dura până în noiembrie, dacă Ponta e oricum plin de zoaie din cap până în picioare. Însă o dată ce puterea de a nominaliza premierul după alegeri s-a întors la Băsescu, iar USL scade la sub 50% în intenţia de vot, e clar că pe termen mediu îşi poate lua adio de la funcţie.
Va fi însă scandal – la fel cum scandal ar fi fost şi dacă era demis Băsescu, cu campanie pentru prezidenţiale în octombrie şi apoi încă una parlamentară la sfârşit de noiembrie. Nici o diferenţă în asta. O tabără clamează victoria tehnic şi constituţional, iar cealaltă moral, şi o vom ţine langa aşa restul anului 2012 până se va instala o nouă majoritate cu guvernul ei, deoarece pe moment nici Băsescu nici Ponta nu pot fi daţi jos din scaunele lor.
La scrutinul legislativ, după toate gafele tactice şi diplomatice comise de USL în ultima lună, nu este exclus ca alianţa să reuşească performanţa extraordinară de a pierde nişte alegeri pe care practic nu trebuia decât să şadă liniştită pentru a le câştiga, precum Geoană în 2009. În loc de asta ea şi-a pus toată Europa în cap pentru o prostie, s-a lăsat curtată de strategii de la Vocea Rusiei (poate că nu deliberat, dar ce contează) şi aproape că a re-energizat un partid (PDL) ce era cât pe-aci să intre în disoluţie, care nici nu merită norocul ce a dat peste el.Anul 2012 e pierdut cu totul pentru actul guvernării, dizolvat în diverse campanii electorale programate sau ad-hoc. Ponta ar trebui acum să facă ce a promis deunăzi, anume să lase gargara în seama celor fără serviciu (ex Antonescu) şi să guverneze, numai că asta pune o problemă de identitate mare, deşi nu nerezolvabilă, unuia care a crescut şi s-a legitimat politic doar prin retorică şi polemică.
Azi aterizează delegaţia FMI şi nu prea văd ce fel de idei economice luminoase ar putea prezenta poporului guvernul României după discuţiile ei. Pentru că ce trebuie făcut nu prea vor ei să facă, iar ce ar vrea să facă, nu se poate, în cadrele strânse ale bugetului. Dl. Ponta, ştiu că pentru dv nu mai contează, dar măcar nu-i luaţi şi pe ăştia la mişto, că ne trebuie banii lor.


Citiţi mai mult: Ţara de după Ponta. Episodul 2 - Opinii EVZ > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/tara-de-dupa-ponta-episodul-2-994345.html#ixzz22Cw04wGh
EVZ.ro

Anonim spunea...

Iri faci iluzii cu Nastase. Nici el nu era prea breaz in ce priveste Romania. Cazut in lomba sa fie acceptat ca "intelectual" nu indraznea sa fie prea roman ca sa nu fie acuzat de nationalism comunist adica antiintlectualism. Nu sari in sus .. am votata in 2004 cu AN , l-am sustinutsi ca urmare am fost de maim multe pri taiat pe blogul sau ... in favoarea inamicilor sai
Ghita Bizonu

peromaneste spunea...

Gita, era cumva din cauza ca AN isi facea calcule precum Ponta si/sau ca trebuia sa fim cuminti sa accedem? Ponta acum nu mai are nicio scuza.

Anonim spunea...

I
Rezultatul votului pentru referendumul de demitere a preşedintelui, din 29 iulie, este consecinţa lipsei de experienţă politică, la vârf, a tandemului Antonescu-Ponta şi a tânărului şi prea emoţionatului lor staff. Blitz krieg-ul pus la cale de cartierul general al Uniunii - oameni cu experienţă, care nu mai vor să apară, însă, în prim-plan politic - a funcţionat, prin surpriză, aproape fără cusur, în primele zile de la declanşare. Obiectivele au căzut, pe rând, în faţa impetuozităţii atacului trupei parlamentare, semn că tactica de luptă a fost gândită, pusă la punct şi aplicată în amănunt, fără apăsări constituţionale, de către cei mai experimentaţi.

Dar ca orice blitz krieg, şi acesta a avut neajunsurile sale. Anume că, odată cu estomparea elementului surpriză, pentru a avea finalitate, acţiunile ar fi trebui susţinute şi coordonate cu calm şi fermitate din avanpostul "spaţiilor" câştigate de conducătorii săi vizibili. Însă agitaţia măruntă a celor doi, dusă pe diverse planuri, colaterale, lipsite de consistenţă şi seriozitate, a dinamitat acţiunea principală.

După un vot sever, împotriva lui Traian Băsescu - aşa cum este el perceput -, Ponta acuză repetat că preşedintele trăieşte într-o lume paralelă şi că nu înţelege nimic din ceea ce i se întâmplă. Poate că nu înţelege. Dar, sincer vorbind, nici actualul premier nu a înţeles prea multe din ce i se întâmplă românului, în general. Este neadevărat, şi cel puţin inelegant, să-i acuzi, exclusiv, pe maghiari că au trântit votul, atâta timp cât, săptămâni de zile, "n" televiziuni au anunţat regula jocului - faptul că referendumul va fi validat cu 50 la sută plus unu -, iar la vot s-au prezentat doar 46 la sută dintre ei. În acest context, întreaga "vină" aparţie USL - fie că nu e credibil, fie că nu are forţă, fie că nu are comunicatori, fie că, pur şi simplu, nevotând, românii, indiferent de etnie, au dat un semnal. Oare în turnul de fildeş al tandemului conducător nu ajunge, niciodată, părerea muritorului dâmboviţean, în adevărul ei cel mai direct? În areopag nu se înţelege că majoritatea românilor (50 la sută plus unu) nu mai are încredere, în general, în politicieni şi, de principiu, n-o mai interesează războaiele lor; nu se percepe mesajul că, deşi foarte mulţi sunt sătui şi dezamăgiţi de Băsescu şi aroganţele sale, sunt într-o măsură şi mai mare, speriaţi de politicile PSD şi a remorcilor lor politice, PNL şi PC?

Marian Sultănoiu

Anonim spunea...

II
N-ai cum să declanşezi un război-fulger, renunţând la coordonatele constituţionale, deci democratice, pe ideea că "dă-l în mă-sa, şi el a făcut la fel", fără să-ţi asumi imaginea care decurge de aici. Nimeni, indiferent de cauza care generează reacţia, nu-şi poate face dreptate, într-o democraţia asumată, fără să ţină cont de reguli şi de legi, întorcându-se la un "care pe care", distrugător prin repetare fenomenului, a statului de drept. Nu pricepe nimeni din această clasă de "loseri" - vorba lui Victor Ponta - că alegătorul român, aşa naiv cum îl crede politicianul, s-a deşteptat şi că alege simplu, instinctiv, răul pe care îl consideră cel mai mic? Că oricât ar încerca unii să-şi palmeze politicile nedemocratice şi de recuperare, cu orice preţ extern, a puterii interne, anihilarea reguluilor jocului se vede, se simte şi se miroase, şi nimeni nu mai e dispus să schimbe o democraţie şchioapă cu una cocoşată?!

Ei bine, da. Surpriza este cu atât mai mare cu cât, aşa cum stă el la bere, numărând bulele din gaz, românul a început să priceapă "regula jocului" şi să nu mai reacţioneze, disproporţionat, la toate copilăriile şi prostelile de genul "Casa Dante", "Votul lui Mazăre cu bască roşie şi stripteuze" şi altele de gen, cel puţin la fel de penibile.

Iar cine abordează, acum, rezultatul votului doar ca pe un mesaj transmis de electorat, exclusiv, lui Traian Băsescu şi politicilor lui, ignorând semnalele foarte grave, transmise actualei puteri şi conducerii sale, dovedeşte, odată în plus, că încă nu are forţa necesară pentru a crea politici ferme şi coerente.

Marian Sultănoiu

Theo Marcovici spunea...

Finalul unui comunicat de presă al guvernului, emis vineri seara, poate arunca în aer voturile a aproape 8,5 milioane de români şi îl va duce cu siguranţă pe Traian Băsescu înapoi la Palatul Cotroceni.

Un comunicat mai mult decât dubios

În comunicatul de presă al guvernului, după ce se precizează clar, „Cetăţenii români care au domiciliul în străinătate au în continuare drept de vot, doar ca nu pot fi trecuţi pe listele electorale permanente din România”, urmează un pasaj
care aruncă referendumul, în sensul că acesta va fi invalidat fără probleme de CCR. „Din punctul de vedere al Guvernului României, în conformitate cu legea, toţi cetăţenii români au drept de vot şi trebuie incluşi în calculele privind cvorumul, alături de cei din listele electorale permanente, Curtea Constituţională fiind cea care va decide cu privire la acest lucru”.

Se ştie, conform legislaţiei electorale în vigoare, cetăţenii români cu drept de vot, dar cu reşedinţa sau cu domiciliul în străinătate, precum şi întreg personalul diplomatic, aflat la post în străinătate, militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii din afara graniţelor, fac parte din categoria alegătorilor care nu pot fi trecuţi pe listele electorale permanente. (Conform legislaţiei electorale în vigoare, la alegerile parlamentare, prezidenţiale, europarlamentare sau referendumuri, cei mai sus subliniaţi votează pe liste speciale sau liste suplimentare – n.a.) Tot conform legislaţiei în vigoare, pe listele electorale permanente se regăsesc doar cetăţenii români cu drept de vot cu domiciliul în România. De ce vrea guvernul a se reciti - „punctul de vedere al guvernului” – să aducă în cvorumul de participare pe alegătorii neprevăzuţi în lege şi, mai ales, de ce propune ca judecătorii CCR să se pronunţe pe articole de lege clare, fără echivoc şi constituţionale este total de neînţeles.

Theo Marcovici spunea...

De ce ţipă Băsescu şi PDL să nu se umble la listele electorale

De numărul de alegători aflaţi pe listele electorale permanente depinde, în proporţie covârşitoare, rezultatul unui referendum. Pentru simplul motiv că pragul de participare de 50% + 1 se referă la numărul de alegători aflaţi pe listele electorale permanente. Ori, după cum se ştie, pe listele electorale permanente se află încă – din diverse motive – foarte mulţi români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate (cazul generalului Pacepa este mai mult decât edificator), personal diplomatic, militari, decedaţi în străinătate. Dacă se respectă legislaţia în vigoare şi se scot (alături de decedaţii „interni”, interzişii etc) de pe listele electorale cei enumeraţi mai sus, atunci, aproape sigur, vom avea numărul real de alegători pe listele electorale permanente, care ar fi în jur de 16,5 – 16,8 milioane de cetăţeni cu drept de vot şi astfel, referendumul va fi validat.

Aceste este şi motivul pentru care Traian Băsescu şi PDL au avut vineri şi sâmbătă ieşiri violente la adresa intenţiei guvernului de a reverifica şi actualiza listele electorale permanente.

Ce înseamnă practic însă ultimul pasaj din comunicat? În primul rând că guvernul Ponta nu mai agrează o legislaţie normală şi corectă; În al doilea rând, că va duce la invalidarea referendumului; Şi, în concluzie, că face jocurile lui Traian Băsescu. Sau, este vorba de o gafă imensă?

Istoricul legislaţiei privind listele electorale permanente

Prin OUG nr.97/2008, guvernul Tăriceanu II modifică (printre altele) art.26 al legii electorale în vigoare şi stabileşte că pe listele electorale permanente sunt trecuţi doar cetăţenii cu drept de vot de pe teritoriul naţional. (modificarea a fost necesară pentru a înlătura haosul existent pe listele electorale şi, în special, pentru justificarea înfiinţării posturilor de parlamentari
pentru diaspora).
OUG 97/2008 este aprobată de Parlament, pe 29 septembrie 2009 (reţineţi data) cu cvasiunanimitate – un singur vot contra, un deputat PSD. Deci nu a existat nicio obiecţie din partea PDL pentru noua reglementare adusă listelor electorale permanente. Pe 30 septembrie 2009, guvernul Boc (cu miniştri PSD demisionari) emite OUG nr.103, care modifică alin.2 al art.5 din legea referendumului. Formula din legea originală - Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale – devine după ordonanţa lui Emil Boc - Referendumul este valabil dacă la acesta
participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
O adăugare a unui singur cuvânt, dar de o importanţă colosală. (Prin „liste electorale” se înţelegea: liste electorale permanente, liste speciale, liste suplimentare, deci un cvorum de participare mult mai ridicat – n.a.). De ce a modificat Emil Boc legea referendumului nu este greu de înţeles. Pentru simplul motiv de a genera un prag de participare mai lejer pentru
referendumurile convocate de Traian Băsescu în 22 noiembrie 2009. Acum, modificarea lui Boc se poate întoarce împotriva lui Traian Băsescu.

Blat sau gafă?

Ţinând cont de toate elementele prezentate, se impune următoarea întrebare: este vorba de un blat cu Traian Băsescu, sau de o imensă prostie.

A anunţa, printr-un comunicat de presă – postat pe site-ul guvernului – că intenţionezi să introduci în cvorum şi românii cu reşedinţă/domiciliu în străinătate, nu înseamnă altceva decât „creşterea cvorumului”. Adică exact ce vrea şi Traian Băsescu. Pentru că dacă în cvorumului de participare vor intra şi românii cu reşedinţa/domiciliul în străinătate, atunci, vom avea legal
în jur de 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot. Adică exact ce susţine şi Traian Băsescu.

Nu excludem însă şi varianta – involuntară – a prostiei. Imense. Nu ar fi pentru prima oară când la cel mai înalt nivel, de la Palatul Victoria se spun unele lucruri pe fugă, fără a fi gândite, după care se revine cu retractări.

Paul Spirescu spunea...



"DOMNULE VICTOR PONTA,
Dacă ar fi fost să vă scriu acum două luni, m-aş fi adresat, desigur, cu apelativul „stimate domnule Prim – Ministru!”. Numai că, în urma vizitei dumneavoastră la Bruxelles ( unde s-a văzut de la o poştă că n-aţi făcut nimic altceva decât să vă guduraţi pe lângă cei mari şi tari de la înaltele curţi şi să vă întoarceţi acasă cu coada între picioare şi cu răspunsurile prefabricate deja în laboratoarele lor), dacă ar fi fost să vă scriu, m-aş fi văzut obligat moralmente să renunţ la cuvântul din capul acelui apelativ, întrucât de atunci eu nu mai întrevăd nici un fel de argument de a vă stima. Astăzi, în urma ultimelor evenimente interne, crâncene şi dureroase, în care aţi fost şi dumneavoastră implicat ( printr-o neruşinată lipsă de implicare!!!), mă simt nevoit să renunţ şi la titulatura de prim – ministru, care nu se mai potriveşte de loc cu numele dumneavoastră. Teamă îmi este că foarte curând va trebui să renunţ şi la apelativul ”domnule”. Cu toate că, vă jur pe tot ce am eu mai sfânt că n-aş vrea să mi se întâmple şi această dramă! Dar nu depinde de mine!

Mă număr printre acele şapte milioane şi jumătate de cetăţeni ai ţării care au votat pentru demiterea caricaturii portocalii cu nume pestilenţial, din cea mai înaltă funcţie în stat. Am mers la vot cu ferma convingere că aşa nu se mai poate şi că, în sfârşit, a sosit momentul ca mămăliga românească să mai explodeze o dată.
Noi am făcut tot ce a ţinut de puterile noastre, domnule Victor Ponta! Pasul nostru a fost cel mai important! Dar, ca să...ce? Ca să vedem cu propriii noştri ochi cum ne lăsaţi de izbelişte, la ordinul unor golani, fie ei şi „europeni” ori „americani”, care deja ne-au şi luat în stăpânire? Ca să ne trezim cu el din nou la Cotroceni, de data aceasta şi cu sprijinul dumneavoastră tacit?

Ca să le permiteţi procurorilor şi celorlalţi hingheri portocalii să vină să ne scoată din biserică la interogatorii, ca pe nişte răufăcători, tocmai pe noi, cei care şi-au făcut datoria într-un stat chipurile democratic, în vreme ce dumneavoastră vă prefaceţi a vă închina cu pioşenie în zi de mare sărbătoare? Deja aţi început să vă ascundeţi prin mânăstiri, domnule Ponta?
Teamă îmi este că nu sunteţi cu nimic mai bun ca licheaua pe care noi am dorit din toată inima să o debarcăm. Atunci, ce căutaţi la Palatul Victoria: tot avantaje personale? Tot renumita piscină de la Vila Dante?
Mai spălaţi-vă, mai spălaţi-vă, dragiii noştri politicieni!

Dar orice posibilitate nerealizată se răzbună, domnule Ponta: tinde să se realizeze într-un alt fel, punând stăpânire pe alţi actori. Mă tem că deja istoria v-a retras rolul dumneavoastră de actor de primă mână într-o piesă atât de importantă pentru ţara aceasta năpăstuită. Vor veni alţii, poate asemănători dumneavoastră. Poate nu! Poate se vor găsi în sfârşit şi nişte oameni adevăraţi care chiar să dorească binele acestei ţări.
Iar dumneavoastră va trebui să vă reîntoarceţi la maşinuţele de curse, adică la lucrul pe care îl ştiţi cel mai bine şi îl iubiţi cel mai tare.
Ar fi nimerit să o faceţi cât mai repede! Pentru că, iată, peste trei luni vor veni alegerile generale, de care depinde substanţial şi scaunul dumneavoastră rabatabil.
Câţi din cei şapte milioane şi jumătate de români înşelaţi credeţi se vor mai lăsa minţiţi încă odată, domnule Victor Ponta?
Ghici ghicitoarea mea!"

unul din cei 7,5 milioane spunea...


Nu cred ca scrisoarea e portocalie. Asa m-am simtit si eu. M-am dus la vot crezand ca, macar la mine in tara, conteaza votul meu. Abia am asteptat suspendarea. Si apoi blah .... merge asta la CE si tace chitic omenindu-ne cu un prag electoral. Incep sa cred ca doar Antonescu vrea sa scape de Basescu in timp ce PSD se mai gandeste o tura. Cine stie. Ma astept sa mai puna de un guvern cu PDL. Sunt foarte dezamagit. Ma astept ca macar parlamentarii USL sa fie in satele calcate de jegosii de procurori ai Codrutei. Nu sunt. Sunt in concediu. Am impresia ca ei asteapta ca noi sa iesim in strada si sa il dam jos singuri. Nu imi explic de ce la mine in tara conteaza mai mult Barosu' sau Pasarica Reding sau snitelul american decat cetateanul roman. Daca cei de la PDL considera ca ei insis valoreaza mai putin decat ceilalti, n-au decat, teoria cu noi nu suntem singuri e blah, blah. Probabil ca cei ce zic asta nu stiu istorie. Nici macar aia recenta. Clinton in persoana i-a dat asigurari lui Mubarak . Ei si? Poporul egiptean a decis. Nici nu intreg poporul. Ci locuitorii din Cairo. Sic! Ce? America a dat Egiptul afara din Africa? Hai sa fim serios. Puterile occidentale au interese si nimeni nu vrea rascoala in strada. Nici chiar cu Basescu Presedinte. Sa nu fim toti prosti si sa credem ca se rupe lumea daca dispar Kovesi si Morar. Se vor burzului aia de afara si basta. Peste patru luni iar vom fi prieteni, se vor scuza ca au interpretat gresit, ca au fost mintiti ca blah, blah.

viciatul spunea...


Draga D-le Ponta .Si eu te sfatuiesc sa lasi politeturile , sa uiti legile facute de altii , sa uiti de asa zisa constitutie care da libertate procurorilor sa actioneze dupa bunul plac si care pune Parlamentul in situatie de a nu fi puterea suprema in stat si sa actionezi barbateste contra maimutelor lui Basescu. Cum este posibil ca procuratura sa intervina in verificarea votului la referendum .Sa intervina acolo unde apar hotii din bunurile intregii natiuni , sa intervina acolo unde se calca legea dar nu la referendumul acesta unde de fapt au iesit la lumina cele 2 mil. de voturi contra lui Basescu de acum 3 ani. De aia si vorbea Basescu ca vor fi 2 mil.de voturi furate .Stia el ce stia.

amicu spunea...


E si normal ca oameni cinstiti si hotariti sa se simta tradati de acest ins lipsit de orice urma de personalitate, de orice urma de curaj, inzestrat doar cu multa demagogie care, din pacate, e prim-ministrul Romaniei. El e gata sa coabiteze cu mirsavul national, el se duce la Bruxelles cu ideile USL si se intoarce cu 11 porunci Barrosiene acceptate, el da vina pe Boc pentru neplata olimpicilor la matematica desi in cazul respectiv idiotul lui Basescu se pare ca n-are vina, asta e Ponta, un pitifelnic nevertebrat. Daca USL vrea sa faca vreo treaba trebuie sa renunte la pacalici.

Spirit civic?! or ... spunea...


Asa se manifesta civismul la romani? Romania a fost bagata in rahat pana peste cap de guveranarea bashitului/pdl timp de 8 ani si crede autorul scrisorii ca printr-un vot la referendum a facut primavara in eradicarea caracatitei transnationale?!! LOL! Cetatene Spirescu, tare mi-e ca esti vreo "cartita" in misie sa demobilizezi si asa firavul spirit civic al romanilor. In afara votului si a acestei scrisori deprimante, altceva ai mai facut ca cetatean in apararea drepturilor si libertatilor cetatenesti, in apararea actualei guvernari de atacurile concertate?! Iti inteleg mania, toti suntem furiosi pana la punctul de fierbere si ne simtim tradati, dar nu de cel pe care il faci dta responsabil acum de toate relele. Cred ca nu intelegeti prea bine ce se intampla si pericolul in care se afla Romania. BasistiI mizeaza exact pe acest tip de reactii si muncesc la greu de luni de zile, cu profesionisti de propaganda si servicii sa destrame coalitia. Felicitari, cetatene Spirescu!

de acord! spunea...


Plagiatul ca plagiatul, dar tradarea este esenta carierei tale, d-le Ponta. Cred din suflet ca USL sa se dezintegreze rapid, pana la alegeri, ca sa putem separa din timp neghina din acest amalgam constituit ca speranta prin suferinta si deznadejde. De ce ne-a fost frica nu scapam, ADN-ul FSN, care nu piere ci se conserva si transforma la momentul oportun. Pentru mine, Ponta a devenit prematur o lichea extrem de transparenta, cu toate alunecarile si aburelile lui adolescentine.

Google
 

Postări populare