Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

13.12.12

la zi

Am senzatia ca suntem precum copiii la un teatru cu marionete. Papusarii lor, aceeasi, nu-si vor incurca paiatele pana acolo incat sa le pericliteze vreun proiect.  Ma astept asadar sa fim anunatati ca Rosia Montana, CupruMin si nu stiu ce autonomie teritoriala sa mearga mai departe.


'Tragediile' politice nu-s decat ciorovaiala pe niscaiva ciolane. Pe de alta parte, cred ca tensiunea intre Ba'secu si Ponta e reala, numai ca miza aici e deja capul lui Ba'secu. Cred ca animalul asta se simte intr-atat de incoltit de Voiculescu/Antonescu etc. incat sta in atac tot timpul pentru a-si vinde pielea scump si/sau determina pe astia din urma s-o dea la pace. Ponta nu-i decat de mingi, deocamdata.


Ma veti ntreba: Bine dom'ne, acum ne spui de papusari, acum ne spui ca astia-s la cutite.
 Si voi raspunde: Sigur, nu-i nicio contradictie, Mubarak era si mai 'iubit' decat a visat Ba'secu vreodata...


 Geoana poate fi o 'solutie' daca astia locali nu se astampara. Numai ca n-are suport in teren, fiind si el perceput ca degetul ginecologului/medicului ce te verifica de prostata.


Prioritatile lui Ponta ar trebui sa fie angrenarea elitelor, romani si nu numai, pentru cupla ciotul de economie romanesc la mecanismul mondial intr-o pozitie cu randament mai mare decat ceea ce a reusit Ba'secu pana acum. De fapt, eroarea lui Ba'secu, si a auto-intitulatei elite romanesti din juru-i, este de a crede in fata-morgana economiei de piatza.


Intre timp, de sub noiene, observam doar cum nenorocitii nenorocitilor s-au agatat ciorchine in Parlament precum aia de prin America Latina de autobuze sau cei din Asia de trenuri. Figuri jalnice care au mai pus-o odata, numai ca de data asta in vazul lumii, cu legitimitatea conferita de alegeri parlamentare. O rusine, oameni buni, o rusine costisitoare acest parlament al multor romani smecheri si rai.



Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

8 comentarii:

ovidiu spunea...


Am impresia ca liderii USL, in special Dl. Ponta, nu reusesc sa inteleaga diferenta dintre capacitatea lor de a face compromisuri, foarte necesara in politica, si capacitatea electoratului lor de a accepta acele compromisuri. Figurat vorbind, Dl. Ponta a trebuit sa inghita multe 'broaste', si din propriul partid si in cadrul USL si de la Barroso si de la seful sau de partid socialist european. Dar Dl. Ponta a ales sa fie politician roman si nu trebuie sa-si inchipuie ca daca el a putut inghiti atatea 'broaste' noi cei care am votat pentru demiterea lui Basescu si acum am votat USL putem inghiti tot atatea compromisuri precum poate Dl. Ponta. Iar un compromis cu UDMR implica mai multe riscuri decat beneficii, sper ca liderilor USL sa le vina mintea la cap si sa minimizeze colaborarea cu UDMR. Principalul risc fiind ca UDMR te lasa la greu: pentru suspendarea lui Basescu au votat, iar apoi s-au spalat pe maini si au agreat boicotul. Poate negociasera ceva cu Basescu, daca nu era suspendat nu aveau ce negocia.

Ion Cohara spunea...



Este de neinteles, de neacceptat si de neiertat intentia d-lui Ponta (via Hrebenciuc - artizanul combinatiilor antiromanesti cu UDMR), de a curta pentru un nou concubinaj guvernamental rusinos acest ONG care nu urmareste decat autonomie teritoriala ungureasca si federalizarea Romaniei si care ne trateaza pe noi, romanii din asa-zisul "tinut secuiesc", ca pe niste ostatici pe care - au si spus-o prin gura presedintelui UDMR si primar de Sf.Gheorghe - ne paste soarta sarbilor din Kosovo daca Bucurestiul nu le canta in struna. Mai urmeaza sa-i vedem pe d-nii Victor, Crin si Constantin ce bine joaca ceardasul in piata Victoriei... Domnule Ponta, cele ]ntamplate, spuse si (speram) simtite la marea Adunare de la Toplita au fost doar vorbe in vant ? Nu credeti ca era cinstit si corect sa ne spuneti inainte de alegeri despre acest plan politic cu UDMR, care, cel putin pe noi, ne afecteaza in mod direct si fundamental ?

mica spunea...


USL a avut, datorita votantilor , tot ce-si putea dori: o majoritate constitutionala ( cele cateva voturi lipsa le gaseau pe la tradatori de la PPDD) si acceptarea UE si SUA , care n-au mai putut contesta o majoritate de genul asta. In conditiile in care USL nu a facut nimic ca sa merite votul asta masiv ( votul a fost anti Basescu si anti guvernarea PDL-UDMR ) isi permite acum sa sfideze electoratul si sa nu-i respecte vointa.Nu au nicio scuza sa-si mentina propunerea de alianta cu UDMR dupa ce s-au confirmat exit-pollurile.UDMR a guvernat cu PDL si l-a sustinut pe Basescu la referendum Trebuie taxati pentru asta.Nu mai vorbim de scopul lor de a scinda teritoriul Romaniei si de mesajele profund anti-romanesti din campania electorala ( si nu numai ).Sa te aliezi cu ei e o lipsa clara de respect fata de electorat si o mare prostie. Cine va mai vota la referendumul pentru modificarea Constitutiei ?Cine-l va mai vota pe Antonescu la prezidentiale sau USL la europarlamentare ? In niciun caz votantii de astazi, inselati atat de grav.Riscati, domnilor de la USL ?

Nu mai puţin de 17 cazuri de soţi, fraţi, fii, naşi şi fini îşi dau întâlnire în noul Legislativ format după alegerile de duminică spunea...



Nepotismul pare să fi cuprins tot mai puternic Parlamentul României. Demnitari sau aleşi cu capital politic şi-au promovat drept candidaţi, pe liste sigure, rudele apropiate, conform Alianţei pentru o Românie Curată. Majoritatea sunt de la USL, care tocmai a câştigat alegerile, dar există şi un ales într-o situaţie asemănătoare de la PDL.

TATĂ ŞI FIU, COLEGI ÎN PARLAMENT

Adrian Mocanu- deputat USL (PSD) de Buzău. Este fiul lui Victor Mocanu, senator USL (PSD) de Buzău.

Manuela Mitrea – deputat USL (PSD) de Constanta. Este soţia liderului Miron Mitrea, fost secretar general al PSD, deputat USL-PSD de Vrancea.

Elena Ramona Uioreanu - deputat USL (PNL) de Cluj. Este soţia lui Horea Uioreanu, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, fost deputat de Cluj între 2004 - 2012.

Vlad Cosma – deputat USL (PNL) de Prahova. Este fiul lui Mircea Cosma, vicepreşedintele PSD Prahova şi preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Alexandru Stănescu – deputat USL (PSD) de Olt. Este fiul lui Constantin Stănescu, primarul PSD al comunei Vişina, situată în Colegiul deputaţi 7 unde a candidat fiul său. Fratele lui este Paul Stănescu, reales în iunie 2012 în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Titus Mircea Dobre – deputat USL (PSD) de Constanţa. Este fiul consilierului local PSD Mircea Dobre, prosper om de afaceri constănţean.

Florentina Anuşca – deputat USL (PNL) de Botoşani. Este soţia liderului PNL Botoşani Florin Ţurcanu, preşedinte al Consiliului Judetean Botoşani.

Doina Anca Tudor - senator USL (PSD) de Buzău. Este soţia lui Daniel George Tudor, noul şef al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Gabriela Vrânceanu Firea - senator USL (PSD) de Ilfov. Este soţia lui Florentin Pandele, primar al oraşului Voluntari, vicepreşedinte UNPR. Naşul ei de căsătorie este Gheorghe Becali, proaspăt ales deputat USL (PNL) de Bucureşti.

GEOANĂ ŞI-A URCAT FINUL LA DEPUTAŢI

Raluca Surdu - deputat USL (PNL) de Călăraşi. Este soţia lui Georgian Gabriel Surdu directorul Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), numit în funcţie de Călin Popescu Tăriceanu.

Gabriel Vlasie - deputat USL (PSD) de Bacău. Este finul lui Corneliu Iacobov, condamnat în dosarul
RAFO, iar fostul lider PSD, Dumitru Sechelariu i-a botezat fiica.

Cristian Rizea - deputat USL (PSD) de Brăila. Este finul europarlamentarului PSD Alexandru Athanasiu, fost ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale.

Radu Babus - deputat USL (PSD) de Constanţa. Este finul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu.

Eugen Nicolicea - deputat USL (UNPR) de Buzău. Este finul lui Miron Mitrea, candidat USL (PSD) la Vrancea.
Lucian Militaru - deputat ARD (PDL) de Teleorman. Este vărul lui Adriean Videanu, fost ministru PDL al Economiei.

Mircea Geoană - senator USL (PSD) de Dolj. Este naşul lui Florentin Gust, proaspăt ales deputat USL (PSD), tot de Dolj.

Dan Radu Ruşanu - deputat USL (PSD) de Hunedoara. Este naşul lui Daniel
Chiţoiu, deputat USL (PNL) de Giurgiu.

Doru Coarna spunea...


Asa mai Victoras, ai marit taxele si impozitele locale, din prima zi! Parca alt rahat manca useleul pana ieri…
Pe cand “corectezi” si tu pensiile si salariile? Nu se poate sa nu ai si tu viziunea ta… In Romania toti au viziuni largi, in minti stramte.

Va dati seama cat au sustras ei cu campania asta electorala, daca acum trebuie graba maxima in recuperarea veniturilor la buget? D-aia spuneau ca trebuie sa reconstruiasca urgent tara dupa alegeri…

Si va dati seama ca habar nu au de economie ci sunt ceea ce stiam, simpli maestri ai carpirii bugetului dupa delapidarea sa, tot pe spatele cetateanului?

Parca trebuiau derulate investitii sanatoase, creatoare de profit, parca asa promiteau… ei nici acum, la guvernare, nu stiu ce-s alea…

Va asteptati inca la ceva bun de la astia? Pai asteptati, dar retineti, sunt tot aia, nu-s deloc altii asa cum va inseala numele si denumirea…

Clasa politica si seco, a doua sta in umbra si profita adunand averi uriase, dirijand prin santaj pe prima, vezi alde Voiculescu si multi-multi altii, iar prima le asigura conditiile economice si legislative si joaca spectacolul democratiei ca sa le tihneasca astorlalti, bogatilor, si sa se simta securizati ei, averile lor, familiile lor, interesele lor si amantele lor.
Altminteri, toti pupa-n cur pe afara si bancile.
Asta-i formula statului roman, poate acum va explicati toate cate ni se intampla…
Pt voi nu exista decat democratie, stat de drept, reforma si austeritate, precum si alte asemenea povesti despre care v-ati convins cat valoreaza in realitate si ce legatura au cu ceea ce este in frigider…

Concluzia mea: se va fura si mai mult si vom trai cu mult mai rau!

Revin si cu spusele lui DD dupa ce a pierdut alegerile: ati votat pe cei care v-au inchis si vandut fabricile…

Cred ca acum nu exista decat o singura sansa pt a evita infometarea populatiei si apoi sfartecarea tarii, Basescu sa-l desemneze pe Florin Georgescu premier, cred ca ar trece de parlament si cred ca ar guverna realist, este de meserie. De fapt si in lunile astea el a guvernat, Ponta doar a mintit pe la televiziuni si a profitat politic cat a putut din functie si imprejurari, in mare parte create tot de el in mod naiv…

Adrian B. spunea...



Traian Basascu EXPORTA conflicte in Comisia Europeana !!! Dupa sceneta cu ” Draga Stolo ” si apoi sceneta balconului , d-ul Basascu ne-a prezentat astazi sceneta ” O scrisoare pierduta ” !
As vrea sa recapitulez ultimele evenimente :
- UDMR la guvernare
- cresc taxele si impozitele locale
- 588 parlamentari
- intalnire de taina USL- Basascu , miercuri seara !?
- balbe, balbe , …

Concluzia : USL este o adunatura de prosti , care daca va continua in acest fel isi va pierde toti sustinatorii ! Daca MAINE ar avea loc alegeri , USL nu ar mai lua nici 50% !!! Este inadmisibil ceea ce se intampla !
70% din populatie il vor pe Basascu plecat de la Cotroceni !!!!!!!!!!!!

http://iconoclastdebunker.wordpress.com/ spunea...

O dezamăgire de nedescris. Un început nu catastrofal, "catastrofal" e un eufemism. "Abisal" ar fi un cuvânt mai potrivit. Ponta e fiul lui Băsescu. Umflă votul iar din seara închiderii urnelor îşi anunţă agenda proprie, fără nicio legătură cu voinţa populaţiei. Toate proiectele băsiste merg mai departe. Mai rău încă decât în regimul Băsescu-Boc, s-a încercat pulverizarea ministerelor, ca să-i încapă Guvernul pe toţi. Până la urmă şi-au dat seama că nu se poate şi i-au făcut miniştri delegaţi.
Vrea să facă Guvern după structura Comisiei Europene? Păi să înfiinţeze atunci ministerul multilingvismului, că primul nostru comisar a fost la "multilingvism". Structura Comisiei Europene e determinată de numărul de ţări membre, fiecare desemnând câte un comisar. Dacă erau 50 de membri UE, 50 de comisari erau în Comisie şi 50 de miniştri în guvernul Ponta.

peromaneste spunea...

Gabriel, vad ca Ponta, acest om fara insusiri, nu se dezminte, te lasa intrebandu-te, E naiv sau e ticalos?

Vom afla, cu varf si indesat. Desi nu mizez pe capacitatea comuna de a realiza cine ne conduce considerand cum s-a pastrat Ba'secu la putere atata timp...

La multi ani!

Google
 

Postări populare