Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

10.4.13

Andrei Alexandru face o noua miscare buna si necesara, candideaza la sefia PSD

Acum o saptamana, Andrei Alexandru i-a adresat o scrisoare deschisa lui Victor Ponta, Scrisoare deschisa pentru Victor Ponta.  Acum se gandeste foarte bine sa candideze la sefia partidului cu ocazia Congresului PSD.  Este o miscare buna si necesara prin care lui Ponta i se ia controlul PSD-ului, facandu-l in felul asta mai receptiv la constituenti.

Iata ce are de declarat Andrei Alexandru:


Cu o săptămână în urmă, în calitate de membru PSD, am dat publicității o ”Scrisoare deschisă” adresată lui Victor Ponta, în care îi solicitam să renunțe la funcția de prim ministru al Guvernului și să nu mai candideze la un nou mandat de președinte al partidului. În spațiul virtual al ziarelor și agențiilor de presă, inițiativa mea s-a bucurat de un mare număr de cititori și de un procentaj neașteptat de mare de comentarii favorabile. În acest răstimp, am sperat să se înscrie în cursă măcar un contracandidat la alegerea viitorului președinte al PSD, un membru PSD care să se bucure de prestigiu și notorietate. Altfel, solicitarea adresată de mine și împărtășită de mulți alții nu s-ar putea realiza nici măcar teoretic. Pornind de la premiza că există în PSD destui oameni de valoare, sunt trei explicații pentru lipsa unui contracandidat: 1. Teama de represalii față de cel care s-ar înscrie în această competiție sau 2. Încrederea și acordul față de acțiunea politică a actualului președinte al PSD sau 3. Oportunismul.
> Mai sunt doar câteva zile până la Congresul PSD și nu s-a prezentat încă vreun contracandidat. În această situație, am decis ca în cursul acestei săptămâni, dacă nu se înscrie nimeni, să-mi depun cererea de candidatură la Secretariatul General al PSD pentru funcția de președinte al partidului. În drept, îmi voi întemeia cererea pe Statutul PSD, art. 185, al. 4, teza a 5-a.
> Motivele acestei decizii
> 1. Pentru sănătatea democrației într-un partid, e bine să existe măcar doi candidați pentru fiecare funcție.
> 2. Ca urmare a acțiuniilor sale politice, subsemnatul Andrei Alexandru, membru PSD, nu mai am încredere în actualul președinte, Victor Ponta, și nimeni din PSD nu și-a manifestat intenția de a-l contracandida până la această dată.
> 3. În ciuda diferențelor doctrinare între PSD și PNL, USL a fost creată în esență pentru neutralizarea politică a președintelui României, Traian Băsescu, în mod legal și constituțional și pentru ”dreptate până la capăt”. Victoria în alegeri a USL se datorează într-o proporție covârșitoare acestor promisiuni. Prin acțiunea sa politică, Victor Ponta a abandonat aceste obiective, înșelând
așteptările cetățenilor. Nici în plan economic nu se pot constata progrese sau perspective încurajatoare. Oamenii se tem din ce în ce mai mult de pierderea locurilor de muncă și de sărăcie. Dacă la Congres delegații îi vor acorda un vot majoritar lui Victor Ponta, înseamnă că PSD aprobă acțiunea sa politică. Un asemenea vot s-ar constitui într-o clarificare a relației cu PNL, practic o
renunțare la temelia pe care s-a construit USL.
> În lipsa unui contracandidat la președinția partidului, delegații n-ar avea de ales, fapt care ar prelungi confuzia privind adevărata direcție politică a PSD.
> 4. Votul de la Congres pentru funcția de președinte, în condițiile existenței unei competiții, este cel mai bun prilej pentru membrii PSD și pentru opinia publică să afle dacă doar Victor Ponta a ales calea colaborării cu Traian Băsescu și abandonarea promisiunilor electorale sau o majoritate a delegaților a validat politica sa. În cazul unui vot favorabil lui Victor Ponta, noi, cei din PSD, ne-am afla într-o situație mai mult decât jenantă: majoritatea românilor se dezice de
Traian Băsescu, propriul său partid, PDL, l-a abandonat și, paradoxal, chiar absurd, adversarul politic, PSD, îl readuce la viață.

Ponta, acest narcisist politic, trebuie influentat si de jos pentru a contracara in felul asta influentele de sus.  Sper ca suficient de multi pesedisti sa inteleaga ca e in interesul lor sa construiasca o contra-pondere la Ponta, democratia in partid scutindu-i de excesele, limitarile sau capriciile unui singur om.

Da click aici ca sa vezi totul!VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

6 comentarii:

alt mircea spunea...


Dle Andrei Alexandru nu am auzit pana acum de d-ta, nici scrisoarea pe care zici ca ai trimis-o acum o saptamana nu am citit-o. Nici mie nu mi-a placut atitudinea publica a dlui Ponta dupa numirile procurorilor (sa zicem mai finut "smechereasca"). Azi am citit insa in presa declaratia sa ca sloganul "jos Basescu" era doar pentru campanie electorala. Bufff! Iata, avem un demagog, mai bine zis inca un demagog care ne conduce. Cele trei explicatii pe care le dati (pentru lipsa contracandidatilor) sunt plauzibile, dar nici unul nu le face cinste PSDistilor: nici teama de represalii (deci capete plecate, slugi), nici increderea (adica accepta smecheriile si demagogia) si nici oportunismul (lupta pentru ciolan cu orice pret). Majoritatea (peste 80%) celor din PSD au aceste "tare de comportament" si de aceea cred ca vor "matura cu dvs pe jos". Proverbul lipit de dl Ponta pe firmamentul PSD in acest moment este: "lupul isi schimba parul dar naravul ba". Va doresc succes si sa ma insel eu...

sile spunea...


Un demers curajos dar lipsit de sanse pentru ca initiatorul lui este foaaarte antipatizat in PSD.

peromaneste spunea...

poate e lipsit de sanse, la runda asta. insa le poate da oamenilor idei.

Sasa spunea...


Cu o floare nu se face primavara.L-am banuit pe Ponta de duplicitate inca de la discursul din Parlament,cu ocazia desemnarii MRU-ului in fruntea Guvernului.Si iata,nu m-am inselat.Nu-i vad in stare pe pesedisti sa-l debarce pe impostor,desi ar fi de dorit.Imi pare rau de Antonescu,a pus mult suflet in creearea acestei aliante impotriva basescului,si ,pana aici,esecul a fost total.Mai raman celelalte proiecte pentru Romania,dar cu unul ca Ponta nu m-ar mira sa ramana doar in faza de proiecte.Cred si eu ca ar trebui sa iasa din uniune,diferentele de ideologie si de atitudine sunt vizibile si, poate ireconciliabile.Ponta sa guverneze cu PD- leprele, vad ca se aseamana foarte mult.

peromaneste spunea...

Pai da, nici cu Parvulescu nu s-a facut, dar bine ar fi fost sa mai fie cativa in Sala aceea...

http://peromaneste.blogspot.com/2007/03/dscsdf-targetblank-da-click-aici-ca-sa.html

gelu spunea...


1. Poate cu aceasta e santajat Victor Ponta de catre Traian Basescu??? Nu ar fi rau ca sa faca niste investigatii vis-a-vis de acest caz!!! "Victor Ponta e in politica datorita lui Metin Cerchez….Cit a fost spaga? In anii 2000 un tinar ajungea, desi nu avea experienta profesionala, procuror la Parchet Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doar 26 de ani. Trimis acolo de serviciile secrete, de grupari oculte, de Adrian Nastase si Ion Neagu, profesor de asa zis drept, la scoala de la Baneasa a securitatii, sef comisia juridica a Parlamentului Romaniei, avocat al marilor mafioti… Acest tinar purta intimplator, sau nu, numele de Victor Ponta. Ce grad avea? Sa intrebam Sri, condus de finul-nasul, George Maior baiatul parlamentarului PSD, Liviu Maior. Ce a facut Victor Ponta la parchet ICCJ? A avut in lucru 5 dosare penale….Oamenii lui Ristea Priboi-securistul care batea anticomunistii de la Brasov si incerca s-i ucida pe cei de la Radio Europa Libera devalizau statul prin returnari ilegale de tva, prin sageti ca Genica Boierica, M Stan-cel arestat abia acum cu evaziunea din banci-BRD si Keser Fatih. Protectia le o asigura un consilier prezidential de siguranta nationala al lui Ion Iliescu si sefii SRI, SIE, etc ."

2. "Unul din dosarele date in lucru lui Ponta e cel al lui Keser Fatih, descoperit de Metin Cerchez, membru al comisie de siguranta nationala. Furase teroristul 36 milioane euro din banii dvs banii de tva, adica impozite si taxe platite de amaritii de romani. Asa bine a facut Ponta rechizitoriul, ca membrul PKK-Keser Fatih e plecat bine mersi din tara cu bani cu tot, nu inanite de a da spaga unde trebuie. Ca sa musamalizeze cazul, lui Victor Ponta i s-a promis un titlu de doctor in drept-plagiatul, cit costa plagiatul. Sub indrumarea lui Adrian Nastase si dl profesor de drept-Ion Neagu. Nimeni altul decit avocatul mafiotului Keser Fatih, cel care tocmai ne furase 36 milioane euro. Dar mafia merge mai departe. Lui Keser Fatih i se dau 2 mari fabrici-Colorom Codlea si Nitramonia Fagaras cu acte false-0 angajati, 0 cifre de afaceri. Deci unui terorist, secretar general PKK, i se da cea mai mare fabrica de explozivi din Europa sub ochii lui Ion Iliescu, Adrian Nastase, C Nita din Brasov-sef psd, Radu Timofte sef SRI, O Musetescu-sef AVAS, Ion Neagu,Victor Ponta. Dispar zeci de tone explozivi cu un vapor Red Sky ce trebuia sa ajunga in Mauritania dar ajunge in Egipt la terorsti. Ba mai mult explozivul e folosit si in atentatele de la Madrid. Exista legaturi dovedite si recunoscute si de Victor Ponta cu Uday fiul lui Sadam Husein, CIA stia tot pentru ca firma care a luat Nitramonia era a unui terorist -era Fletcher Group -infiintata in SUA la Washington DC. Ce se intimlpa cu dl procurorVictor Ponta? Devine sef corp control al guvernului ptr a a musamaliza privatizarea frauduloasa a Nitramonia Fagaras. Lucru dovedit de sef Politie Romana-general Sandu-schimbat imediat, la solicitarea Metin Cerchez cel hulit."

Google
 

Postări populare