Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

10.4.13

Catalin Tache: Se schimba garda in serviciile secrete!





Spre desoebire de bulibaseala permanenta de la Interne si Justitie, lucrurile stau cu totul altfel in Serviciile Secrete. Unde schimbarea de garda este negociata inca de acum la sange, astfel ca mutarile de la varful structurilor speciale se vor face in liniste, fara „turbulentele” din alte institutii.

Astfel, strategii coabitarii au prevazut ca directorii principalelor patru servicii din Romania sa faca pasul inapoi impreuna, pentru ca primenirea sa fie una totala.
GEORGE MAIOR FANE 25 Se schimba garda in serviciile secrete!George Maior, la Washington
Actualului sef al SRI, fost bursier al statului american, i se va oferi ocazia sa lucreze in continuare la aprofundarea bunelor relatii existente intre tara noastra si SUA, din postura de viitor ambasador al Romaniei la Washington. George Maior urmeaza sa il inlocuiasca pe Adrian Cosmin Vierita, acreditat pe langa administratia americana din anul 2008 si considerat o prezenta extrem de discreta. Acelasi rol, insa de la un alt nivel de incredere ar urma sa il joace si George Maior, cel pe care partenererii americani l-au solicitat insistent pentru acest post. Iar tot acestia au cerut ca si actualul adjunct Florian Coldea sa fie conservat pe functie.
paho Se schimba garda in serviciile secrete!
Lucian Pahontu - sef misiune internationala
Lucian Pahontu, comandant trupe ONU
Directorul SPP va continua sa ramana activ si dupa retragerea sa din fruntea garzii prezidentiale, atat ca generalul Lucian Pahontu va fi transferat la conducerea unei structuri militare internationale, urmand sa conduca o misiune sub egida ONU a unui contingent de jandarmi. Pahontu va fi urmat pe meleaguri straine si de actualul sau adjunct, Gabriel Cretu.
MARCEL OPRIS directorul STS1 Se schimba garda in serviciile secrete!
Marcel Opris - om de afaceri
Marcel Opris, retras in afaceri
Desi s-a incercat de atatea ori mazilirea sa, iata ca generalul Marcel Opris va fi lasat sa paraseasca linistit corabia STS. Acesta nu va mai fi „activ” in sistem, urmand sa se dedice afacerilor. Iar cum bunul sau prieten Tiberiu Urdareanu aproape ca detine monopolul pe piata securitatii, este foarte posibil ca Opris sa fie inregimentat, „civil” , in imperiul UTI.
TEODOR MELESCANU FANE 5 Se schimba garda in serviciile secrete!
Teodor Melescanu - retras cu onoruri
Teodor Melescanu, linistit la pensie
Lucrurile se vor aseza pe un nou fagas si la varful SIE, de unde venerabilul Teodor Melescanu se va retrage cu onorul cuvenit.
Dupa cum sustin sursele noastre, planul stabilitatii prevede ca schimbarea de garda sa aiba loc undeva la inceputul anului viitor. Dar, daca negocierile pentru alegerea noilor sefi de servicii si avizarea obligatorie a acestora de catre Washington se vor finaliza mai repede, este posibil ca miscarea sa aiba loc mult mai curand. Deocamdata insa, alaturi de pastrarea pe functie a generalului Coldea de la SRI, nimic nu este insa sigur. Mai ales ca fortele implicate in controlul Serviciilor Secrete si, inclusiv, a intregii politici romanesti fac eforturi considerabile pentru a-si impune proprii oameni in locul actualului „careu de asi” Maior, Pahontu, Opris, Melescanu.


peromaneste:  Omul de urmarit (de) aici (incolo) este George Maior.  Va fie el un alt Geoana/MRU sau ce?



Propus de preşedintele Băsescu la şefia Serviciului Român de Informaţii, senatorul PSD Cristian George Maior a explicat cum s-a ajuns la această propunere.
El a spus că ar fi vorba de un principiu valabil în anumite ţări democratice potrivit căruia şeful unuia dintre serviciile de informaţii să fie numit din rândurile opoziţiei. Principiu care ar fi fost îmbrăţişat şi de preşedintele Băsescu, atunci când a făcut această propunere în spatele căreia, după spusele domnului Maior, n-ar exista nici un fel de alte aranjamente.
Care sunt însă atuurile cu care domnul Maior se prezintă drept posibil viitor conducător al principalului serviciu de informaţii din România?
Cristian George Maior este actualmente şeful comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României.
Comisie care i-a audiat recent pe şefii demisionari ai SRI şi SIE.
Domnul Maior este şi vicepreşedintele Comisiei de anchetă care investighează presupusa existenţă pe teritoriul României a unor centre de detenţie secrete ale CIA pentru suspecţi de terorism.
În legislatura precedentă Cristian George Maior a fost secretar de stat la ministerul apărării, şef al departamentului de integrare euro-atlantică şi politică de apărare.
El spune că a condus negocierile de aderare la NATO, soldate cu o integrare reuşită şi activă a României în alianţă.
De profesie jurist, a absolvit cursurile facultăţii de drept Babeş Bolyai din Cluj în 1991, după care a urmat cursuri master, pe probleme de relaţii internaţionale şi Drepturile Omului la Universitatea George Washington din Statele Unite, în 1992.
Şi-a început apoi o carieră diplomatică în Ministerul Afacerilor Externe. Între 1997 şi 1999 a fost însărcinat cu afaceri pe lângă Ambasada României din Republica Irlanda.
A absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare în 2001.
În 2002 Cristian George Maior a publicat o carte împreună cu istoricul american Larry Watts, considerat de presă un personaj cu legături controversate, apropiat al lui Ioan Talpeş, fost consilier prezidenţial.
Cristian George Maior este fiul fostului ministru PDSR al învăţământului Liviu Maior care la vremea respectivă era considerat un apropiat al preşedintelui Ion Iliescu. Cristian George Maior este ginerele scriitorului Augustin Buzura. (Sursa:  BBC)
Din activitatea sa parlamentara, iata propunerile sale de legi:

1.74/2007L855/2006Proiect de Lege pentru completarea art.9 din Legea nr.164/2001 privind pensiile militare de stat, republicatăLege 90/2007
2.137/2006L562/2005Propunere legislativă privind autorizarea interceptării comunicaţiilor în activităţile de realizare a securităţii naţionalerespinsă
definitiv
3.266/2005L519/2005Propunere legislativă privind comunitatea de informaţii pentru securitatea naţională a Românieila Senat
4.284/2005L602/2005Propunere legislativă privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţiila Senat
5.307/2005 Propunere legislativă privind autorizarea interceptării comunicaţiilor în activităţile de realizare a securităţii naţionaleprocedură legislativă încetată
6.381/2007L168/2007Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.393/2004 privind statutul aleşilor localirespinsă
definitiv
7.446/2006L238/2006Propunere legislativă pentru acordarea de compensaţii cetăţenilor români sau urmaşilor acestora pentru bunurile - inventar agricol proprietatea lor, trecute în patrimoniul fostelor gospodării cooperative agricole de producţie, ca urmare a colectivizării impuse de regimul comunist instaurat la 6 martie 1945respinsă
definitiv
8.494/2005L261/2005Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Decretului-lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonierirespinsă
definitiv
9.608/2006L436/2006Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscalrespinsă
definitiv
10.852/2006L709/2006Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu incidenţă asupra domeniului fiscal şi a sistemului pensiilor militare de statrespinsă
definitiv
11.921/2006L657/2006Proiect de Lege privind sprijinul acordat românilor de pretutindeniLege 299/2007

 
Da click aici ca sa vezi totul! VREI SA-I INTALNESTI? cin s-aseamana s-aduna la facebook peromaneste

Un comentariu:

Gavrila spunea...

se fac asemenea chestii /doar/ unde se poate

Google
 

Postări populare