Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

15.7.13

George Cristian Maior nu-i prost, a luat doar forma vasului


George_Cristian_Maior, originally uploaded by IonP2010.

Cei care se mai întrebau ce a căutat SRI-ul cu atâta sârg în chestiunea Bacalaureatului, asta în timp ce, spre exemplu, nu avea habar de atentatul de la Iași sau "nu vede" alte jafuri la scară națională, nu trebuie să-și facă "griji": șeful SRI a lămurit problema, iar filosofii ar putea fi invidioși pe răspunsurile lui.

George Maior a vorbit la sfârșitul acestei săptămâni într-un interviu pentru postul "colegului" Ghiță despre implicarea SRI-ului în anchetele privind fraudarea examenului de Bacalaureat. Directorul SRI spune că ofiterii au actionat în baza unei decizii pe care el a luat-o.

“Haideți să o luăm un pic sistematic. În primul rând, am observat această dezbatere, iarăși, destul de superficială și cu anumite accente patetice din punct de vedere al substanței. Unu - ce caută SRI-ul în aceasta problemă? Păi vreau să vă spun foarte clar, ca să fie răspicat și fără echivoc, cea mai importantă resursă a unui stat este resursa umană. Eu nu pot, ca institutie a statului, care se ocupă de securitatea națională, să stau pasiv la elemente de fraudare și elemente de corupţie legate de principala resursă a țării, nu pot, pentru că eu ipotechez viitorul acestei țări și îi afectez fibra naţională în esenţa ei dacă stau pasiv. (…) A fost explicit şi au fost foarte multe comentarii ce caută SRI-ul, cum să nu caute SRI-ul când e vorba de o problemă vitală de securitate natională? Doi, noi am acționat în baza unei decizii luate de mine, ca să nu fie nicio problemă, din acest punct de vedere, deci asumată. Și voi face şi anul viitor la fel, aşa ca să înţeleagă foarte bine cei care dezbat în acest mod toată aceasta chestiune, pentru că era vorba de un eveniment național, Bacalaureatul", a spus Maior.

Șeful SRI a mai dezvăluit că l-a anunțat și pe Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, despre ce avea de gând să facă.

"Deci s-a acționat național în majoritatea cazurilor, s-a actionat preventiv, a existat o cooperare bună, și vreau chiar să îi mulţumesc domnului ministru Pricopie că a înțeles acest lucru, eu am avut discuţii cu el înainte, era extrem de îngrijorat nu doar de acest aspect, de evenimentul în sine, Bacalaureat, ci de modul in care educaţia în general și evoluţiile calitative ale acesteia chiar afectează securitatea națională, în viitor, a României. Deci am avut această discuție cu el. S-au reușit multe elemente de prevenire și uneori, dacă nu s-a mai putut realiza acest lucru și am intrat în zona unor elemente de infractionalitate, normal că Serviciul a transmis aceste aspecte Parchetului. Să fie foarte clar! Un lucru care vreau, de asemenea, să fie clar, este faptul, și am văzut în această dezbatere acuzații sau, mă rog, tot felul de tânguieli că SRI-ul intra în scoli, SRI-ul ancheta elevi, SRI-ul monitoriza elevi. Deci vreau să fie si acest lucru foarte clar: nu s-a operat niciun mandat de siguranţă natională, pur si simplu s-a lucrat pe... nu doar monitorizarea telefonului este un aspect de culegere de informații, s-a lucrat în sensul neintruziv, nu a participat SRI-ul la nicio anchetă, că nu are cum să participe. Parchetul este independent în aceasta chestiune, nu a intrat în scoli, aşa cum s-a spus. Deci repet, una este informarea și actiunea asumată de SRI, și este foarte bine că s-a procedat așa, pentru că efectiv ne înșelăm pe noi înșine în evolutia noastră și nu admit acest lucru, si nu mă interesează comentarii care spun că nu aveam ce caută pe acest domeniu al educaţiei, dimpotriva cred că avem ce caută si vom avea și in viitor, dacă lucrurile nu vor evolua în niste parametri normali. Și doi, nu am făcut noi anchete, monitorizări de elevi, etcetera. Ca si acest lucru s-a folosit in retorica publica, tocmai ca să puna un soi de presiune, poate din alte ratiuni, pe Serviciu. (…) La scara nationala s-a lucrat in sens preventiv, au fost foarte multe cazuri de prevenire, unele venite pe baza informaţiilor noastre, altele pe baza informaţiilor din sistem”, a mai spus Maior.

(Ioana Radu din Cotidianul)






peromaneste: In ce vas o sta asta, ala de-l carmuieste Ba'secu? Numai asa s-ar explica diformatia astuia relativ la locul geometric al comenatriilor:


Lies & Liars


Elena 10:01:46, 14 Jul 2013 3
Ce justificare poate avea un bandit basit. Mutra de sobolan si caracter de golan. A terminat cu coruptia in sfere inalte si acum se ocupa de profesorii saraciti de tranzitie, cei care l-au invatat sa scrie si sa citeasca. Cine detin marile averi? Voi securistii trecuti la serviciile secrete. Va e frica sa nu fure profesorii mai mult ca voi. Sictir derbedeilor! Sunteti gnoaiele tarii.



gelu 10:05:46, 14 Jul 2013 4
Serios SRI+ule ?,,Cea mai important pt stat este resursa umana,,?.Dar milioanele de muncitori CALIFICATI din industrie, DEPROFESIONALIYATI, ALUNGATI in somaj, furati nu erau ,,sursa umana,, care trbuia sa va preocupe? DAR VALOAREA de PATRIMONIU a societatilor DISTRUSE, nu trebuiau sa va preocupe ?.Spionati TRADATORII din fruntea Statului,sefii vpostrii (!!!) nu copii din scoli !!!!


marcu 10:29:21, 14 Jul 2013 8
14000(!) de medici sunt in surghiun prin tarile lumii. Dupa 23 de ani de "conducere inteleapta" a colegilor dumneavoastra, iata ce a ajuns Romania: 3 combinate siderurgice vandute pe un cartus de tigari. Nu trebuie sa ai carte prea multa sau infor *editat* clasificate ca sa vezi ca in 10 ani Romania va avea soarta Iugoslaviei, iar romanii vor ajunge iobagii Europei. Unde sunt elitele Romaniei, unde sunt aparatorii ei?


"budozerul ", 10:28:00, 14 Jul 2013 7
vamesii, alcoolul, tigarile, legume -fructe, "benzinari ",droguri, toate au fost rezolvate si asa au ajuns la copiute ! MCV, ai auzit ?


Cata 10:16:06, 14 Jul 2013 6
maior e un trepanat devenit, in mintea lui afumata, sfatosul natiei. il preocpa resursa umana insa nu-l preocupa ca resursa umana va fi sclavizata traind in chirie in tara ei si respirind aer pe credit! asta ai facut maiore, idiotule, esti complice si pentru asta, capul tau vrem alaturi de capul lor! vreau sa va vad putrezind in puscarie pe toti borfasii, care in functii publice fiind, ati distrus tara asta aruncind oamenii in nevoi! stai linistit, cind vine scadenta, nu te vom uita! si fii sigur: va veni! ne vom stringe si va vom pulveriza pt ca nu vreau ca viitorul copiilor mei sa depinda de tradatori, borfasi, betiivi, mafioti! lucram la masa critica! stii cum va fi? tsunamiul a fost mic copil dar poate ai vazut filmul "When the Earth stood still". e scena in care acele minuscule creaturi incep sa readuca Pamintul la starea lui originala.... nimeni nu mai sti ca ati existat public! este suprema raslpata pe care o meritati de la noi!


sanki 10:15:07, 14 Jul 2013 5
... citeva sute de euro sunt securitate nationala ... iar miliarde, zeci de miliarde, sute de miliarde de euro NU sunt ... ei bravos ... ce credibil esti ... cui slujesti ... intereselor Romaiei !???


sheron tite 10:48:46, 14 Jul 2013 13
Siguranta nationala=suma tuturor dorintelor basesciene vis a vis de propriul cur.Noroc ca se gasesc destui sa-l linga...


Sasa 10:42:11, 14 Jul 2013 12
Doamne,ca prosti ne mai crede ! De fapt chiar suntem,ca prea stam ca boul pe coada in loc sa ne revoltam,sa ne cerem drepturile incalcate sistematic de o vreme incoace.Nu ma deranjeaza ca incearca sa diminueze coruptia din Invatamant,ma deranjeaza ca au lasat sa se ajunga aici,cand ei trebuiau sa PREVINA asemenea lucruri,si nu numai in Invatamant,ci in toate domeniile.Ma deranjeaza modul de operare,care n-are nicio legatura cu Justitia ,cu Statul de Drept...Dar ocupatia lor preferata este sa creeze dosare cu care sa-i santajeze Boicoteanu Masaverde pe adversarii politici.Asta este ocupatia lor de baza,si nu SECURITATEA NATIONALA in sensul adevarat al cuvantului.



NICU 11:35:36, 14 Jul 2013 18
Sa -ti fie rusine domnule maior pentru aceasta dizertatie mizerabila basisto-securista, chiar ne ei p e toti de idioti si dobitoci sau retardati mintali, pai nu-ti este rusine cetatean ro-man ce ocupi functia de sef al sri-ul pus sa apere avutia nationala si securitatea acestei tari , cum poti emite asemenea aberatii imputie , ca vezi doamne nu mai poti dumneata sa dormi noaptea de grija si viitorul copiilor nostri, nu-ti este rusine sa taci si sa nu scoti o vorba de jaful si talhariile de la posta ro-mana, de la hidroelectrica, de la cfr-marfa, de la oltchim care intradevar au distrus ro-mania si viitorul acestei natii , iar dumneata sa vii cu asemenea diversiuni mizerabile, sa fim clar intelesi exista profesori ce i pretind spaga dar nu trebuie distrus intreg sistemul de invatamant, observ ca acest lucru se urmrareste , cum se ia spaga in justitie in politie in sanatate , in politica asa si in invatamant dar nu distrugeti si compromiteti si copiii acestei tari.Daca aveati bunul simt va dadeati demisia din aceasta functie in urma jafurilor si talhariilor comise in ultimi 4-5 ani si atunci deveneati erou al acestui popor, cu parere de rau sunteti un impostor fara demnitate si caracter, va invartiti intre politica , interes personal si beneficii restul este o mizerie ordinara ,,


Kovesita 11:30:28, 14 Jul 2013 17
Dar cand e vorba de nelegiuirle si tradarile lui basescu si ale altor politicieni corupti si vanduti, de ce nu cautati? SRI mimeaza doar ca apara interesul national! In legatura cu planul criminal al RMGC ce dezvaluiri a facut SRI? Nimic, sunt si ei manjiti pana in varful urechilor.


Bugiardo!



emil 11:18:25, 14 Jul 2013 16
HA, HA, HA, CAT POTI SA FII DE PENIBIL, BASISTULE !!


Oana 11:13:53, 14 Jul 2013 15
Maior este complicele jefuitorilor tarii. Distrugerea economiei nationale, restituirile ilegale din Transilvania mai ales si nu numai de acolo, praduirea bugetului national, mentinerea la putere a unui descreierat, indatorarea tarii la finantele straine pentru multe generatii si multe altele de care se face vinovat SRI cu Maior in frunte. Nu este suficient sa-i fie rusine, daca are asa ceva, ci trebuie sa plateasca cu ani grei de temnita el si cei ca el. Nu vor scapa de furia mocnita a romanilor!



VAE VICTIS ! 11:05:31, 14 Jul 2013 14
Tot asa de ...preventiv actionati si in cazul MARII EVAZIUNI FISCALE din Romania , maestre?! Oltchim , RAAN , Romaero , Romtehnica , UM Sadu din ce categorie fac parte ?! Noroc cu ...NISTE ELEVI care puneau in pericol SCAUNUL LUI FUNERIU , consilierul de specialitate de la Cotroceni !



tataia 11:50:53, 14 Jul 2013 23
TUPEU maxim. Dupa ce va scaldati in bugetul tarii care va este pe mana la discretie. Dupa ce ca nu va faceti sarcinile ptr care tara va plateste. Dupa ce ca ati luat tara asta in posesie... ne mai si scuipati in fata cu nerusinare. Pai cum sa nu va faceti mendreele cand turma de prosti sta si inghite orice?



ioana 11:49:01, 14 Jul 2013 22
De siguranta nationala tin jafurile din industrie,plecarea medicilor in masa,retrocedarile masive multe pe documente ilegale,vanzarea pe nimic a resurselor naturale ale tarii si unele cu repercursiuni de mediu ireparabile, taierea padurilor in nestire ,si nu un amarat de examen de bac ,care mai poate fi luat si sesiunea viitoare si anul urmator .S-a oprit la a face informari la OLTCHIM ,iar la bac a trecut la ascultari si intruziunea in scoli intre elevi si profesori pentru culegere de infor *editat* ,mai sa fie ! Domnule Maior ,ne crezi tampiti ! Se zvoneste ca vei fi rasplatit cu titlul de ambasador in SUA.Pai in locul lor nu te-as primi ,dat fiind functia actuala ,sau oricum si la ei tot securitatea este la putere ,asa ca "SUCCESURI ".




Bistrita 11:42:10, 14 Jul 2013 21
SRI era ocupat pană peste cap cu ascultatul telefoanelor elevilor care dădeau Bacul și nu vedeau cum se plimba descreeratul acela cu proectilul in rubsac. Dacă exploda cați morți putea să fie ? Nu era asta sarcina principală a SRI-ului. De găinăriile de la bac trebuia să se ocupe o secție de poliție Nici DNA nu avea ce să caute acolo. Trebuie să se ocupe de lucruri intradevăr serioase unde sunt pagube de zeci de milioane de euro. De problemele de la bac trebuia să se ocupe un simplu procuror. Domnule Maior nu aveți nici o răspundere pentru incidentul de la Iași, nu să vă dați o demisie de onoare pentru acest fiasco a instituției care trebuia să ne protejeze de asemenea evenimente.




TERORISM INTERNATIONAL 11:41:15, 14 Jul 2013 20
De maxima importanta pentrui sioguranta nationala romaneasca este complictatea luiBasescu Traian la terorism international, astfel dovedita si de European Defence Agency dupa ce in 2008 mafiotul Basescu Traian a refuzat sa semneze Codul de conduita a Uniunii europene in materie de achizitii militare, fapt ce a permis famigliei Basesuc traficul cu arme catre teroristi internationali. Iata acum apar noi dovezi ca arme romanesti sunt ajunse in mana sirienilor. *editat* /



livia 11:35:39, 14 Jul 2013 19
In ceea ce privesc scolile atacul la siguranta nationala este dat prezenta in scoli ale prostituatelor gruparii de crima organizata PDL-ARD -MP(MiscarePo *editat* ra) - Basescu-Udrea-Boc. Este imposibil sa nu fi stiut ca la banchetul de bacalaureat de la un liceu din Baia Mare prostituata -infractoare ramasa nejudecataUDREA ELENA , astfel consemnata in politiile de moravuri din tara si-n evidentele securitatii -ceausiste, a tabarat pesteelevi cu acordul dir. de liceu unde A INSTIGAT LA PROSTITUTIE SI PROXENETISM. Desi chemata de parinti si elevi, nici politia ,nici SRI nu au descins la scoala . Este o traditie ca elevii sa stranga bani si sa cumpere apa, sucuri ,fursecuri pentru profesorii care corecteaza lucrarile de la examenul de bacal;aureat, asa s-a facut de foarte mul;t timp si aceasta este acceptata tacit de toate guvernartile post decembriste.Chiar daca acesti bani de protocol ar fi incadrati la mita ,fapta ar fi trebuit pedepsita inca din 1990 si inclusiv in 2011 si pana in norezent.Ceea ce SRI a facut acum este o incercare PENALA de amusamaliza o alta fapta extrem de grava care se savarseste la Presedentia Romaniei, aparitia unei miscari de sorginte stalinist -nazista, inarmata si formata ,in marea majoritatea din coloneii regimului declarat internatioanl mafiot ,regimul Basescu Traian. Pana acum SRI nu s-a interesat de consecintele criminale ale acestei miscari, batjocoritor zisa MISCARE PO *editat* RA care bantuie prin tara si isntiga la violenta si insecuriatte publica, conform propriului manifest.




alex Platon 12:46:10, 14 Jul 2013 33
Astept cu nerabdare ca SRI sa se aplece cu inversunare, folosind "mijloacele din dotare" , si asupra marii probleme de securitate nationala , si anume problema ciinilor vagabonzi sau comunitari , urmind maretul exemplu al fostului primar general al Bucurestiului ,Traian Basesscu, mentorul si beneficiarul "serviciilor", deci si al SRI si care (Traian) a dat dovada de abnegatie si simt de raspundere si a adus problema si in atentia lujmii artistilor de talie mondiala !!!Nu glumesc ! Daca il musca pe Traian un ciine comunitar ? Nu se destabilizeaza politica internationala ? Dar, poate sa si turbeze , ceea ce ar fi si mai grav ! Tov Maior ! Apleaca-te !


mugur 12:37:30, 14 Jul 2013 32
GUVERNUL ROMANIEI SA CEARA ANCHETA LA TRANSPORTURI ! CINE CONTROLEAZA DEVALIZAREA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR DUPA DEBARCAREA LUI FENECHIU ? ORGANELE ABILITATE ALE STATULUI TREBUIE SA-SI FACA DATORIA . OPRITI JAFUL LA CFR CALATORI, INFRASTRUCTURA, MARFA , METROREX, ETC !


muresan 12:29:41, 14 Jul 2013 31
Dar crimele morale savarsite de hortystii din udmr in SCOLILE din Covasna-Harghita,nu va preocupa dle Maior? Sau acolo sunt pretinii vostrii care v-au facut ,,capitalisti,, si cu care de 23 de ani distrugeti industria Statului Roman !!!!?. V-ati inceput prietenia(=tradarea) cu ungurii in martie 1990 la Tg Mures, DAR atunci nu v-a reusit planurile FSN-iste ? !!!!Nu toti romanii suntem COZI de TOPOR,tovarasi securisti !!!!!


Exile 12:21:52, 14 Jul 2013 30
Maior: "resursa umana, fibra natiei trebuie prinsa de mică dacă vrea sa plagieze,ca uite altfel ajungem la situații de securitatea naționala, cum a fost un caz recent, nu-i dau numele, care fiind prim ministru a fost acuzat de plagiat. Numai eu știu cât am umblat cu băieții sa fac sa nu mai fie caz de securitate naționala. Asa ca am decis eu, ca sa actionez din timp sa nu mă trezesc peste vreo 10 ani cu aceeași situație. Un pic, sper ca ati înțeles."


completare , 4 12:15:17, 14 Jul 2013 29
dar medicii ? asistentele? politistii ? chair securistii si APV-istii vechi, normal profesionali si patrioti?aia care nu au permis sa fim desfiintati in 1989??/ sau poate tocmai de aceea.... IQ100


samd samd




Pinocchio

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare