Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

17.7.13

Traian Basescu, un bulache cu pereche


Traian Basescu, originally uploaded by lkalamujic.

Traian Băsescu s-a întâlnit marţi la Palatul Cotroceni directorul general al FMI, Christine Lagarde.

Băsescu i-a spus şefei FMI, potrivit Mediafax, că România are nevoie să fie asistată încă doi ani.

"Am reuşit să finalizăm al doilea acord cu FMI. Să fim cinstiţi, au fost câteva probleme, dar cu bunăvoinţa tuturor acordul a fost finalizat. Acum trebuie să pornim unul nou Voi fi direct. Iniţial, Comisia Europeană nu prea a fost în favoarea unui nou acord, doar pentru că nu au astfel de reglementări referitoare la ţări cărora nu li se mai aplica procedura de deficit bugetar excesiv - ştiţi problema...dar am reuşit să avem o înţelegere cu Comisia Europeană, acum putem continua", a afirmat Băsescu la începutul întâlnirii cu directorul FMI.

peromaneste: Prostaciunea asta tradatoare n-a aflat ca FMI-ul n-a reusit in niciun loc altceva decat sa falimenteze totul?! Fraieri sunt cei care au votat pentru el, romanii basitidin diaspora chiar neavand nicio alta scuza decat prostia... Oricum, Ba'secu s-a'mperecheat cu pisoiul Ponta, iar dezatrstrul Romaniei va fi progenitura nenaturala a celor doi.

6 comentarii:

AGERPRES spunea...

Comisarul european pentru justiţie Viviane Reding a cerut marţi ca troica formată din Comisia Europeană (CE), Banca Centrală Europeană (BCE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) să fie dizolvată, relatează agenţia Reuters, preluată de Euronews.com.


"Vremea troicii a trecut", a spus Reding, potrivit textului mesajului principal transmis într-un dialog cu cetăţenii la Heidelberg, în sud-vestul Germaniei.

"Cooptarea FMI în ultimii ani a fost o soluţie de urgenţă. În viitor, noi, europenii, va trebui să fim capabili să ne rezolvăm problemele pe cont propriu", a adăugat Viviane Reding, care este şi vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Troica negociază cu ţările în criză - aşa cum sunt Grecia, Portugalia şi Irlanda - măsurile de austeritate şi reformele pe care trebuie să le aplice în schimbul unor planuri de salvare. Troica supervizează de asemenea implementarea unor astfel de măsuri.

Reding a spus că instituţiile europene s-ar putea descurca şi fără FMI. "Comisia este guvernul economic al Europei. Împreună cu Banca Centrală Europeană şi cu statele membre putem să ne asigurăm că, în schimbul solidarităţii, ţările cel mai puternic lovite de criză implementează reformele", a afirmat ea.

Potrivit unui articol programat a fi publicat miercuri în ziarul regional Stuttgarter Zeitung, Viviane Reding este de părere că Executivul UE este mai bine plasat decât FMI în a acţiona pentru o economie de piaţă socială, în contextul în care Tratatul UE îi cere să facă acest lucru.

Germania şi Finlanda au insistat asupra implicării FMI în managementul crizei.

Totuşi, ministrul german de finanţe Wolfgang Schauble a declarat luna trecută că implicarea FMI nu poate fi o soluţie permanentă, deşi a precizat că Fondul nu se va putea retrage decât pe termen lung deoarece actualele programe trebuie să fie duse la capăt.

Viviane Reding a spus că FMI s-ar putea retrage din troică în câteva luni, potrivit ziarului menţionat.

Şi alţi oficiali europeni, printre care Klaus Regling, şeful fondului de salvare al zonei euro, au spus de asemenea că, pe termen lung, FMI nu ar mai trebui să joace un rol în pachetele de ajutor ale uniunii monetare.

Anonim spunea...

FMI avertizează că noi tensiuni politice ar putea duce la scăderea încrederii investitorilor, majorarea costurilor de finanţare şi deprecierea monedei naţionale. O altă problemă semnalată este absorbţia scăzută a fondurilor europene.

Experţii Fondului Monetar Internaţional au întocmit un scenariu optimist pentru România, cu o creştere economică de 1,6% în acest an şi de 2% anul viitor, în timp ce rata inflaţiei este estimată la 4,5% în 2013, respectiv la 3% în 2014. Într-un raport publicat miercuri, FMI atrage atenţia că principalele riscuri care ar putea submina perspectivele de creştere economică sunt tensiunile politice şi lipsa progreselor în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene. Altfel spus, o nouă perioadă de tensiuni politice, asemănătoare cu cea din 2012, ar putea duce la scăderea încrederii investitorilor, majorarea costurilor de finanţare şi deprecierea monedei naţionale. La aceste riscuri interne se adaugă şi riscuri externe, precum o recesiune mai profundă în zona euro sau reînceperea turbulenţelor financiare care ar afecta exporturile României.
În acelaşi document este reamintit şi faptul că actuala coaliţie aflată la guvernare a câştigat o majoritate semnificativă în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2012. Întrucât în 2013 nu sunt programate alegeri la nivel naţional, experţii FMI recomandă autorităţilor de la Bucureşti să folosească această perioadă pentru a lua măsuri care să aducă îmbunătăţiri în domenii precum sectorul sanitar sau infrastructura. De asemenea, nu este uitată nici „restructurarea companiilor de stat ineficiente”.
Executivul se bazează în acest an pe „o creştere economică prudentă, de 1,6% şi de 2,2% în 2014. În schimb, BERD estimează că în 2013 România va avea o creştere economică de 1,4%, respectiv de 2,2% anul viitor.

Guvernul începe mâine negocierile pentru un nou acord cu FMI

Guvernul intenţionează să încheie un nou acord de tip preventiv cu FMI şi CE. Negocierile vor începe astăzi, la Ministerul de Finanţe. Mihai Tănăsescu spune că acest nou acord este „mai mult decât binevenit”. „România nu are nevoie de bani, însă un acord de acest tip atrage o încredere mai puternică a investitorilor străini, în special, în potenţialul economic enorm pe care-l are economia românească în momentul de faţă”, a explicat Tănăsescu, într-un interviu pentru RFI. În plus, „un parteneriat cu Fondul Monetar este o asigurare că, în cazul unei turbulenţe puternice în zona euro şi nu numai, România are asigurate resursele necesare de care ar avea nevoie”.

Anonim spunea...

Grecia a obținut în cele din urmă o concesie din partea creditorilor internaționali care dictează acum politică fiscală a țării: FMI, Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană. De la începutul lunii august, TVA-ul aplicat în domeniul serviciilor alimentare (inclusiv baruri, restaurante, cafenele, magazine) va fi redus de la actuala cota de 23%, la 13%, oferind un balon de oxigen micilor afaceri.

’’Am spus troicii că dacă coborâm de la 23% la 13%, veniturile statului vor crește iar evaziunea se va reduce’’, a spus premierul Antonis Samars într-o intervenție televizată, miercuri, scrie ediția în limba engleză a publicației Kathimerini. ’’Ei nu ne cred încă, dar au fost de acord cu aplicarea acestei reduceri’’, a mai spus premierul grec. El a subliniat că a ajuns la decizia de a reduce TVA-ul pentru cafenele, baruri și restaurante în urma discuțiilor cu grupurile de afaceri, camerele de comerț și proprietarii de magazine. Samaras a avertizat însă că patronii de magazine vor trebui să emită bonuri fiscale pentru orice produis vândut, pentru că, dacă evaziunea persista, atunci TVA-ul va fi majorat la loc. Pe de altă parte, dacă măsura se va dovedi una de succes, ar putea urma și alte reduceri de taxe.

Este de amintit ca guvernul României a solicitat FMI să accepte o reducere a TVA-ului nu la toate produsele alimantare, ci doar la pâine. De la 24% la 9%. Iar România a venit cu același argument al reducerii evaziunii, ca și Grecia. FMI a refuzat, spunând că măsura nu va duce la rezultatele sperate de guvern. Iar guvernul s-a conformat. Acum, guvernul Ponta va încerca din nou, după cum spunea ministrul Liviu Voinea, sa obțină reducerea TVA-ului la pâine. Se pare însă că, daca FMI va fi mai îngăduitor după vizta Christinei Lagerde la București, guvernul va trebui să găsească resurse pentru a acoperi posibila scădere a încasărilor din TVA-ul pentru pâine.

Interesant este că anunțul lui Samaras vine cu doar o zi înainte de vizita la Atena a ministrului german de Finanțe, Wolfgang Schauble, unul dintre cei mai rigizi negociatori cu care a avut de a face guvernul elen și unul dintre aprigii susținători ai austerității. Mai mult, Samaras a mai anunțat că nu se vor mai opera reduceri ale pensiilor militarilor și impunerea unor taxe suplimentare pe veniturile companiilor, măsuri pe care troica dorea să le impună în 2014.

Guvernul speră că reducerea TVA-ului la alimente va duce la o relansare a turismului in Grecia, dupa ce patronii de baruri și restaurante au fost ruinați de majorările succesive de taxe, într-o țară în care evaziunea fiscală era o tradiție tacit acceptată de executiv. Acum, populația mai speră și la un anunt privind reducerea taxelor impuse gigacaloriei, gândindu-se la iarna care va urma.

Tot în ajunul vizitei la Atena a ministrului german de Finanțe, un inalt oficial european a declarat pentru Suddeutsche Zeitung că Grecia re nevoie de un imprumut suplimentar de 10 miliarde de euro, în caz contrar țara urmând să intre din nou într-o criza puternică. Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a intervenit imediat pentru a spune că ’’știrile din presa germană sunt greșite. Programul din Grecia este complet finanțat pentru urmatoarele 12 luni.’’ Oricum, Grecia este supraîndatorataă cu împrumuri succesive făcute începând din 2010 care se ridica la aproape 300 demiliarde de euro, iar reîntoarcerea tarii pe piețele de capital în 2014 este tot mai mult pusa sub semnul întrebării.

Maria Diana Popescu spunea...

OPRIŢI VAPORUL! AM AJUNS ÎN COLONIALISM! / Gata cu distracţia! La dreapta! La stînga! Culcat! Drepţi! Stînga-mprejur! Înainte, marş! În faţa noii şefe F.M.I. pentru România, Frau Schächter, care va deschide rapid şi exact drumul altor alogeni în Ţară, greii sistemului politic, economic şi financiar-bancar, vor uita de tot cui aparţin şi i se vor înclina cu neţărmurită dragoste şi supunere. Stagiile de pregătire politică, masteratele şi doctoratele achiziţionate pe galbeni în 23 de ani de capitalism chiaburesc nu le-au alterat deloc viziunea de slugoi şi nici comportamentul vasalic. Alogenii şi toate companiile străine se cazează în România pentru mîna de lucru extrem de ieftină. Angajaţii români sînt trataţi precum sclavii pe plantaţii. Doar nu vin de dragul României, ca să-i aducă bani! Aici e raiul lor! Păcătoşii ne exploatează muncitorii, fură statul şi pleacă miliardari. Cel care lucrează la privat încasează salariul minim pe economie, e umilit ca un sclav şi dacă încearcă să-şi ceară drepturile, e trecut pe lista neagră, i se instituie o vină falsă şi aut. Nu acelaşi lucru se va întîmpla cu Lagard. Cercetată de Curtea de Justiţie franceză pentru „complicitate la fals” şi „complicitate la deturnare de bunuri publice” în dosarul Bernard Tapie, Lagarde vine sprinteioară la Bucureşti, ca să ia notiţe cum să furi banii publici fără să fii prins, fără să fii condamnat. Numai un naiv îşi imaginează că F.M.I. e organizaţie de caritate într-un sistem procopsit din speculă. Înlăuntru colcăie o adunătură şcolită la cursuri de şantaj şi de muls resursele statelor. De acolo s-a extins jungla financiară (mediu propice prădătorilor fără scrupule), acolo se năşesc monştrii financiari, acolo se hrănesc fioroase grupări mafiote, care fac mai dezesperante sărăcia şi mizeria popoarelor. Acolo hoţul are carte de muncă şi este extraordinar de productiv şi de bine plătit. „Daţi-mi controlul asupra monedei unei ţari şi nu mă interesează nici cine o conduce, nici ce politică face.” (Rockefeller) Generaţii la rînd au muncit ca să ridice economia statelor şi vine un Sörös, pariază la bursă pe nişte bani virtuali şi gata criza. Băncile sînt băgate la înaintare, oficial victime, în secret, călăi. Pentru bănci n-a fost criză deloc. Cine a îndatorat statele pînă la falimentare? Noua Dictatură (F.M.I.- B.M.- U.E.) prin ciracii săi, mulţi dintre ei urmăriţi în procese penale de corupţie, deturnări de fonduri, fals în acte şi inscripţii, abuz de încredere, facilitarea infractorului, asociere în grup infracţional e.t.c.. Aşa se face că suflarea multilateral-coruptă a politicului ne-a îmbarcat sub conducerea înţeleptului cîrmaci pe vaporul care duce către visul de aur al puterilor lumii: colonialismul. Încă puţin şi se vor termina rezervele de apă! S-a terminat cărbunele, nu mai avem siguranţă naţională, nici grîne, nici căldură, nici lumină, nici sănătate, nici învăţămînt, nici mîncare, nici linişte. Ţara va fi ruptă în regiuni! Opriţi vaporul, atunci! – spune cîrmaciul. Am ajuns în colonialism!

Maria Diana Popescu spunea...

Prin proasta delimitare, falimentul regiunilor este previzibil! Nu există niciun studiu care să ateste eficienţa şi rentabilitatea regionalizării. La mijloc, doar interese oculte. Democraţia balcanică virusată a generat slujbaşi de stat foarte slabi, laşi, corupţi, fără viziune, determinare şi demnitate. Dacă Justiţia nu se sesizează să-i ia la bani mărunţi, ar trebui să procedăm precum bulgarii, care i-au ţintit cu ouă şi roşii pe deputaţii lor. Bulgarii au avut cu ce arunca. Astuţioşii noştri pot sta liniştiţi. Românii sînt prea săraci, ouăle şi roşiile prea scumpe, ca să le strice pe figurile lor. Ca şi cum toate veştile rele n-ar fi suficiente, încă una caldă: în problema gazelor, U.E. ne aruncă înapoi în braţele ruşilor. Eşecul proiectului Nabucco înseamnă gaze mai scumpe, dictate de Gazprom, pierderea investiţiilor aferente proiectului şi slăbirea securităţii energetice naţionale. Un eşec eminamente politic! Ce dovedeşte? Că Rusia îşi menţine influenţa în zona caspică, uniunea nu prea are multe de spus, iar România e insignifiantă în ecuaţie. Ţarul Putin nu se joacă atunci cînd e vorba de siguranţa poporului său. În părţile esenţiale, ruşii încep să renunţe la internet în favoarea maşinilor de scris. Kremlinul a decis să folosească în unele activităţi birocratice maşinile de scris de provenienţă germană, pentru a evita scurgerile de informaţii, pericol tot mai prezent în era virtuală. Potrivit publicaţiei britanice The Telegraph, care citează o sursă din Serviciul de Pază Federal al Rusiei, se pare că maşinile de scris au fost reintroduse după publicarea mai multor documente de către WikiLeaks, dar şi după relatările lui Edward Snowden, omul care a dezvăluit reţeaua de spionaj a S.U.A.

Maria Diana Popescu spunea...

Prin proasta delimitare, falimentul regiunilor este previzibil! Nu există niciun studiu care să ateste eficienţa şi rentabilitatea regionalizării. La mijloc, doar interese oculte. Democraţia balcanică virusată a generat slujbaşi de stat foarte slabi, laşi, corupţi, fără viziune, determinare şi demnitate. Dacă Justiţia nu se sesizează să-i ia la bani mărunţi, ar trebui să procedăm precum bulgarii, care i-au ţintit cu ouă şi roşii pe deputaţii lor. Bulgarii au avut cu ce arunca. Astuţioşii noştri pot sta liniştiţi. Românii sînt prea săraci, ouăle şi roşiile prea scumpe, ca să le strice pe figurile lor. Ca şi cum toate veştile rele n-ar fi suficiente, încă una caldă: în problema gazelor, U.E. ne aruncă înapoi în braţele ruşilor. Eşecul proiectului Nabucco înseamnă gaze mai scumpe, dictate de Gazprom, pierderea investiţiilor aferente proiectului şi slăbirea securităţii energetice naţionale. Un eşec eminamente politic! Ce dovedeşte? Că Rusia îşi menţine influenţa în zona caspică, uniunea nu prea are multe de spus, iar România e insignifiantă în ecuaţie. Ţarul Putin nu se joacă atunci cînd e vorba de siguranţa poporului său. În părţile esenţiale, ruşii încep să renunţe la internet în favoarea maşinilor de scris. Kremlinul a decis să folosească în unele activităţi birocratice maşinile de scris de provenienţă germană, pentru a evita scurgerile de informaţii, pericol tot mai prezent în era virtuală. Potrivit publicaţiei britanice The Telegraph, care citează o sursă din Serviciul de Pază Federal al Rusiei, se pare că maşinile de scris au fost reintroduse după publicarea mai multor documente de către WikiLeaks, dar şi după relatările lui Edward Snowden, omul care a dezvăluit reţeaua de spionaj a S.U.A.

Google
 

Postări populare