Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

28.8.13

Internaţionaliştii...


...români pe Coasta de Azur

O lungă vară cu români pe Coasta de Azur
Jaful secolului petrecut la Carlton-InterContinental de pe Bulevard de La Croisette, no. 58, din Cannes, în data de 28 iulie a fost principalul eveniment al acestei veri în hotelul în care şi-a petrecut şi vacanţa şi grupul de bogătani români, obişnuiţi ai Coastei de Azur.
În 28 iulie, un mascat a dat lovitura vieţii sale, furând din holul celebrului hotel o colecţie impresionantă de bijuteriii (valorând între 50 şi 100 de milioane de euro), aparţinînd omului de afaceri Levy Leviev, nimeni altul decât proprietarul mall-ului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti. De altfel, oamenii lui Leviev au şi anunţat o recompensă de 1 milion de euro pentru cine poate da relaţii în legătură cu furtul bijuteriilor din holul Hotelului Carlton-InterContinental. Să nu râdeţi, dar Dorin Cocoş şi Adriean Videanu ar mai putea câştiga un ban bun pe lângă enormele afaceri pe care le-au făcut în România în timp ce Elena Udrea şi Traian Băsescu dominau Guvernul României şi psihologia Palatului Cotroceni. Grupul de bogaţi români şi-a petreecut vara la acest hotel sau prin preajmă, fiind toată ziua obişnuiţii restaurantelor de lux şi ai plajei de pe Croisette. Dorin Cocoş, însoţit de noua sa iubită, Diana Roibu (26 ani), o moldoveancă de la Chişinău, şi-a făcut vara în celebrul hotel în care, în plin sezon, o cameră costă cam 1.000 de euro pe noapte iar un apartament modest sare binişor de 3.000 de euro. Tot pentru o singură noapte, de bună seamă, şi fără nici un sandviş care să ţină de foame.
Dorin Cocoş s-a dus la Carlton cu noua sa iubită pentru a petrece vara şi pentru a sărbători, ca şi altădată, ziua sa de naştere din 1 august. La care petrecere au fost aceiaşi celebri tunari români care îşi fac veacul pe Coasta de Azur. Adriean Videanu, Bebe Ionescu, Vlad Moisescu, Raul Doicescu, Costel Bobic, Radu Dimofte, principalul beneficiar al afacerilor cu spaţii comerciale şi cu terenurile de la Băneasa, cel care a stat în spatele lui Puiu Popoviciu în marele tun imobiliar de la Băneasa (Gabriel Popoviciu fiind singurul care a semnat toate actele, dar care a împărţit cu Dimofte toate beneficiile uriaşei afaceri din nordul Bucureştilor). Anul acesta, la aniversarea lui Dorin Cocoş a participat şi caricaturalul deputat Cristian Rizea, un soi de figură politică searbădă, necercetată de Parchet, dar verificată de ANI pentru o avere şi un nivel de trai imposibil de explicat. De altfel, la Carlton-InterContinental din Cannes, deputatul Cristian Rizea a venit cu un uriaş buchet de trandafiri pentru noua iubită a lui Cocoş, bănuită de mulţi a fi deja gravidă de câteva luni. Ca din întâmplare, în acele zile, Dorin Cocoş a avut parte de un joc de artificii extrem de bogat, noi neputând să stabilim o legătură între spectacolul feeric de lumini şi steluţe şi comanditarul feeriei. De precizat că şi în această vară, pe Coasta de Azur, românii nu s-au strâns pe grupuri în funcţie de partidele politice din care provin (sau de pe urma cărora îşi fac banii) sau în funcţie de specificul afacerii. Mai exact spus, între Nice, Cannes, Saint Tropez şi Monte Carlo se mişcă brownian grupul marilor ţepari din România, cei care fac şi desfac politica românească, pun bani cu care plătesc numirea de reprezentanţi în guverne şi instituţii sau plănuiesc privatizări şi achiziţii profitabile.
Ce se putea vedea la Cannes în această vară? Adriean Videanu jucând table (sport intelectual pentru cei doi afacerişti) cu Bebe Ionescu. Şi Mioriţa Videanu bătând buticurile de lux de pe Coasta de Azur, însoţită de soacra Elenei Băsescu, anonima Sidonia Ionescu (de unde ginerele preşedintelui s-a ales şi cu porecla de Syda Ionescu). Toată vacanţa, Adriean Videanu a jucat table, convins fiind că zarurile şi pull-urile generează aceeaşi gimnastică cerebrală ca şi şahul sau ca o lectură din Shakespeare. Şi mese, multe mese, scumpe, de mii şi mii de euro, chiar de zeci de mii, plătite de cei care joacă la dublu în diverse licitaţii. Sunt ajutaţi să câştige ca mai apoi să facă aşa-zisul para-ndărăt, plătind costurile enorme ale meselor de lux de pe Coasta de Azur.
Elena Udrea a poposit şi ea pe Coasta de Azur, fiind una dintre familiarele hotelurilor şi restauratnelor de lux, dar a dat fuga direct la Monte Carlo, înconjurată de o gaşcă de snobi şi interlopi români.
Super-fresh, bronzaţi şi cu conturile scuturate, nababii tranziţiei se întorc în septembrie cu mai mult elan, cu alte idei de făcut bani pentru vacanţele de iarnă de la Saint Moritz, Courchevel şi Cortina d'Ampezzo. Asta aşa, ca să nu se plictisească şi să nu umble la depozitele pe termen lung!

Vlad Dumitraş



Internationalistii romani sunt de mai multe feluri.  Desigur, nu-i punem aici la socoteala pe cei plecati in pribegie sa scape de saracie, ci pe nababii ce se tot infrupta din hoitul Romaniei de pe timpul lui Constantinescu incoace.  Ma intreb, ce sanse ar avea Romania in conjunctie cu astia si nu mi-e clar ca macar copiii lor vor fi acei nababi iluminati ce vor ctitori pentru Romania.  Pe cealalta specie de internationalisti, ticalosi si/sau idioti utili, aflati in/direct in serviciul nababilor, ii recunoasteti ca fiind reciclatorii sloganelor--daca nu mai e vorba de Stalin si poporul rus, atunci sigur e democratia, ce zice Evropa etc.   
Mai bine o sa fie abia cand romanii, dela Vladica la opinca, au sa vrea sa fie romani, sa le fie bine pe romaneste.  Internationalistii de azi sunt convinsi in sinea lor ca-s mai buni decat toti ceilalti romani, care nu-i merita, ca locul lor de drept e in Vest, cand in fapt acolo-s doar niste guţani cu guşa... 

Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare