Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

2.3.14

va deveni moda pamantului ca Basescu sa fie numele diavolului incarnat

Cand evenimentele se intampla ca si cum istoria s-ar afla in gatul clepsidrei, e putin mai dificil sa spui ceva care sa merite consemnarea publica.  Merita totusi amintit ca in urma cu cca. 11 luni nu-i dadeam aici mai mult de un an lui Victor Ponta.  Ma bazam pe faptul ca acesta statuse deja mai bine de 6 luni la putere cand si-a castigat alegerile din decembrie 2012, dar in ianuarie 2013 nu avea un plan de dezvoltare/guvernare, dupa cum nici o echipa pe masura provocarilor timpului.  In plus, anticipam adancirea Crizei Mondiale, ceea ce tensiona si mai mult situatia interna.

Iata ca situatia interna s-a deteriorat, miscarile de strada sunt mai multe/ample decat ce l-a dat jos pe Boc la inceput de 2012 (iar asta ma face sa cred acum, dupa atatea demonstratii anti-Pungesti si RMGC-uri, ca acele miscari au fost un pretext al schimabrii Maurului Boc, nu o cauza).  Mai mult, USL-ul s-a spart si el, desi putin dupa cele 12 luni.

In momentul acesta observ cateva lucruri:

  1. Ponta a gresit ignorandu-si atat baza electorala social-democrata cat si votul national anti-Basescu.  A facut asta probabil confundand aprobarile atat de costisitoare de afara cu sprijin/garantii.
  2. USLul n-a fost decat un vehicul conjunctural a carui directie a inceput a se narui rapid dupa renuntarea la unul din putinele elemente liant, debarcarea lui Basescu.  Privind in urma, Ponta si capii uselisti ar fi trebuit sa-si joace cartea vietii lor pe demiterea lui Basescu; acum devine evident ca ei au jucat sa umple timpul, s-au dat de-a guvernarea, sperand cine stie in ce minune.
  3. Ponta e responsabil pentru irosirea a 70% din electorat, si asa foarte atomizat in starea 'normala' la care a fost adus--vezi dificultatile in jurul solutinoarii problemei cainilor vagabonzi din Bucuresti ca indiciu al noii 'normalitati'.  Desigur, Ponta nu-i decat un costum de haine impaiat, dar el putea sa-si joace mai bine mana daca nu se inconjura de zgonei, rusi/clujeni, afabili de Teleorman si alte lighioane subunitare.  De consilierii lui Ponta, numai de bine--sunt ca si morti, cu exceptia ras/cripto-Basistului de Gurel Palavra intr-o zi cu haz. 
  4. Riscul cel mai mare acum, adica pretul suflarii in vant a uselistilor, este relegitimizarea Basescoizilor.  Pe de-o parte lumea se asteapta la o a 3-a forta, de parca in 25 de ani de politica la romani nu s-au redus canalele catre putere la doar cateva prin care nu poate circula altceva decat suspectii obisnuiti.  Pe de alta parte, Ponta a actionat de ca si cum s-a chinuit sa demonstreze ca cei care strigau 'PDL-USL, aceeasi mizerie!' aveau dreptate.  Le-as recomanda celor 70% sa nu voteze pentru vreo entitate care a fost atinsa de Basescu, chiar si cand va deveni moda pamantului ca Basescu sa fie numele diavolului incarnat--semn de neam mic si prost.
  5. Ponta si altii din jurul sau, inclusiv compania de sunete hazlii MRU&Neamtu, confunda energia tineretii cu aptitudinile si lipsa activitatii cu necoruptia.  Sper ca varsta candidatilor sa redevina criteriul ce era odinioara, desi costul acestei lectii creste cu incapatanarea de a gasi salvarea printre miei.  Ponta in particular nu pare a fi inteles mare lucru din traiectoria lui Adrian Nastase, se agata si mai mult decat acela de promisiuni in limbi straine, iar pesedistii ardeleni si eternul prostanac vin cu costuri mult peste beneficii.  Degeaba merge Geonelu la Breakfast Prayer daca tot ce spune si face pe intern e conform unei logici micimane (vezi toate sagetile alergene ale astuia in directia peneleului/Antonescului).  
Acum sa ne intelegem, toate astea n-ar conta in schema planetara nici cat un zefir al Basescului.  Numai ca nori grei se aduna de jur imprejur, iar la timpuri ca astea se vede cel mai repede si sigur cine a inotat fara chiloti.  Mi-e teama ca ceea ce trece nominal drept Armata Romana e cum mult sub cerintele timpului--mai ales dpdv al dotarilor.  In plus, tot prost-modernismul (sic!) antIntelectualilor publici romani (Plesu, Pata, Liiceanu &co SRL,  adica ghedesisti si alti stipendiati) a reusit sa nauceasca acele valori care la nevoie pot cel putin temporar face cat un anti-tanc/aeriana... 





Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare