Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

9.8.14

MASA CRITICA





Oamenii de stiinta au efectuat pe o insula japoneza experiente pe maimute. Li s-au aruncat cartofi dulci in nisip, pentru a le testa comportamentul. Maimutele i-au luat si i-au inghitit, dar au observat insa neplacutul efect secundar al nisipului intre dinti. Una dintre maimute a fost ceva mai desteapta decat celelalte si a mers la cartoful sau la paraul apropiat, unde l-a spalat. Curioase, asa cum sunt maimutele, ele au urmarit-o pe cealalta pentru a vedea ce are de gand.

Cand au observat ca gustul cartofilor era mai placut fara nisip, au inceput sa o imite. Cand cercetatorii le-au aruncat mai departe cartofii in nisip, ele i-au dus direct la parau si i-au spalat acolo. Asa au procedat toate, nouazeci si noua la numar, pana cand a o suta n-a mai mers cu cartoful la parau, ci la mare, si l-a spalat acolo cu apa sarata. Si maimutele si-au dat apoi seama ca acei cartofi sunt si mai buni cu sare. Insa acum s-a intamplat ceva interesant. Acum nu numai ca au imitat-o toate maimutele, de pe acea insula, ci si acelea de pe insula invecinata, la 90 km departare. Si acestea au mers dupa ce li s-au aruncat cartofii in nisip direct la mare si i-au spalat acolo. Si pe continent s-a intamplat la fel. Prin a o suta maimuta s-a adunat destul potential energetic astfel incat acest gand s-a transmis celorlalte maimute. Rupert Sheldrake, care a scris mai multe carti despre aceasta tematica, vorbea in legatura cu aceste transmisii de „zonele morfogenetice“.

Daca destui oameni de pe Pamant au atins un proces exact de gandire sau de simtire sau urmatoarea etapa superioara a constiintei, atunci va fi mai usor pentru restul omenirii sa reuseasca acelasi lucru pentru ca s-a creat deja un anumit potential prin pionierat, care s-a transmis apoi automat si asupra restului.

Multi oameni vin cu scuza: „Ce pot face eu de unul singur?” Exemplul de mai sus este acela de a evidentia ca poate chiar voi sunteti a suta maimuta intr-un proces exact (un gand poate, un sentiment sau o cunostinta); asta inseamna ca 99 au lucrat deja inaintea voastra la o anumita problema, dar nu au reusit sa o depaseasca pana acum. Si poate ca mai e nevoie doar de straduinta unui singur om, posibil dumneavoastra, pentru a umple paharul, pentru a se transmite si celorlalti, si pentru a deveni bun general.

Intr-adevar putem spune cu siguranta, ca dumneavoastra chiar sunteti a o suta maimuta si de aceea aveti sa ne si dati ceva printr-un proces de experienta pe care-l parcurgeti pentru noi toti. Este un semn al vietii catre dumneavoastra ca aceste lucruri nu vor continua asa pentru totdeauna, asa cum ni se explica zilnic prin spalarea creierului. Este o sansa de a iesi acum din joc. Nu neaparat din cotidian sau din slujba, ci din perspectiva veche asupra lumii. Puteti lucra mai departe ca pana acum, dar incetati sa va mai tineti gura si sa va ascundeti parerea fata de altii. Deveniti un pionier in lumea dumneavoastra. Deveniti un exemplu pentru ceilalti, fiti un indraznet!

Oamenii de stiinta au efectuat pe o insula japoneza experiente pe maimute. Li s-au aruncat cartofi dulci in nisip, pentru a le testa comportamentul. Maimutele i-au luat si i-au inghitit, dar au observat insa neplacutul efect secundar al nisipului intre dinti. Una dintre maimute a fost ceva mai desteapta decat celelalte si a mers la cartoful sau la paraul apropiat, unde l-a spalat. Curioase, asa cum sunt maimutele, ele au urmarit-o pe cealalta pentru a vedea ce are de gand. Cand au observat ca gustul cartofilor era mai placut fara nisip, au inceput sa o imite. Cand cercetatorii le-au aruncat mai departe cartofii in nisip, ele i-au dus direct la parau si i-au spalat acolo.

Asa au procedat toate, nouazeci si noua la numar, pana cand a o suta n-a mai mers cu cartoful la parau, ci la mare, si l-a spalat acolo cu apa sarata. Si maimutele si-au dat apoi seama ca acei cartofi sunt si mai buni cu sare. Insa acum s-a intamplat ceva interesant. Acum nu numai ca au imitat-o toate maimutele, de pe acea insula, ci si acelea de pe insula invecinata, la 90 km departare. Si acestea au mers dupa ce li s-au aruncat cartofii in nisip direct la mare si i-au spalat acolo. Si pe continent s-a intamplat la fel.

Prin a o suta maimuta s-a adunat destul potential energetic astfel incat acest gand s-a transmis celorlalte maimute. Rupert Sheldrake, care a scris mai multe carti despre aceasta tematica, vorbea in legatura cu aceste transmisii de „zonele morfogenetice“.Daca destui oameni de pe Pamant au atins un proces exact de gandire sau de simtire sau urmatoarea etapa superioara a constiintei, atunci va fi mai usor pentru restul omenirii sa reuseasca acelasi lucru pentru ca s-a creat deja un anumit potential prin pionierat, care s-a transmis apoi automat si asupra restului.

Multi oameni vin cu scuza:

„Ce pot face eu de unul singur?”

Exemplul de mai sus este acela de a evidentia ca poate chiar voi sunteti a suta maimuta intr-un proces exact (un gand poate, un sentiment sau o cunostinta); asta inseamna ca 99 au lucrat deja inaintea voastra la o anumita problema, dar nu au reusit sa o depaseasca pana acum. Si poate ca mai e nevoie doar de straduinta unui singur om, posibil dumneavoastra, pentru a umple paharul, pentru a se transmite si celorlalti, si pentru a deveni bun general.

Intr-adevar putem spune cu siguranta, ca dumneavoastra chiar sunteti a o suta maimuta si de aceea aveti sa ne si dati ceva printr-un proces de experienta pe care-l parcurgeti pentru noi toti.

Este un semn al vietii catre dumneavoastra ca aceste lucruri nu vor continua asa pentru totdeauna, asa cum ni se explica zilnic prin spalarea creierului. Este o sansa de a iesi acum din joc.

Nu neaparat din cotidian sau din slujba, ci din perspectiva veche asupra lumii.

Puteti lucra mai departe ca pana acum, dar incetati sa va mai tineti gura si sa va ascundeti parerea fata de altii.

Deveniti un pionier in lumea dumneavoastra.

Deveniti un exemplu pentru ceilalti, fiti un indraznet!


Critical mass

Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare