Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

30.1.15

Iata-ne agentii de "stanga"!

Acesta e un exemplu de manipulare mediatica dezgustatoare. Ieri, la dezbaterea organizata de FES Romania pe marginea Startegiei Anti-Saracie, Ponta a facut o afirmatie, in care vorbea despre cat pierde Romania datorita faptului ca avem 3 milioane de romani ce muncesc in afara si cat ar beneficia bugetul de stat daca acestia ar contribui in Romania. Informatia fost decupata de EVZ si Hotnews, scoasa din context, dandu-se de inteles ca Ponta ar vrea sa taxeze nitam nisam cu cate 10 euro pe luna romanii din diaspora.
Este pur si simplu fals. In cariera sa de politician si PM, Ponta a facut destule declaratii halucinante, dar asta nu e una dintre ele. Probabil VP putea sa gaseasca o exprimare mai exacta, care sa nu lase loc de interpretari. Dar trebuie sa fii ori rauintentionat, ori stupid sa intelegi afirmatia asta in sensul in care a fost ea prezentata in presa. Pentru ca am organizat dezbaterea de ieri, dar si pentru ca mi-e drag adevarul, trebuie sa spun ca reporterii de la Hotnews si EvZ manipuleaza. Rusine. 

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19240415-ponta-daca-ce…
Premierul Victor Ponta a afirmat joi ca o contributie de doar zece euro a celor trei milioane de romani care se afla in afara granitelor ar fi benefica pentru sistemul...
HOTNEWS.RO


  • Vlad Levente Viski Manipulare, da, insa cand esti premierul Romaniei nu arunci vorbe'n vant. Se referea la nivelul scazut al fiscalitatii in Romania. Poate mai inspirat ar fi fost sa vorbeasca de sistem progresiv de taxare si de alternative la cota unica si sa nu vorbeasca de diaspora.

  • Stefan Alexandru Iordache Vai tu splendoareo, ai ajuns sa-l cainezi pe plagiatoru nationale!

  • Stefan Alexandru Iordache Ia-l acasa daca ti-e asa de drag cu zicerile lui cu tot.

  • Bogdan Budeș Nu e nimic manipulator, Victoria. Citatul e mai jos. Nici nu avea sens să se refere la situația în care aceștia ar munci în țară. În ACEL caz, contribuția lor ar fi fost MULT MAI MARE DE 10 euro, anume impozitele pe care le percepe prin lege statul român. Exemplul cu 10 euro/capita se aplică EXCLUSIV situației în care aceștia rămîn și muncesc în străinătate și AR CONTRIBUI DIRECT, nu indirect cum o fac acum. Iată citatul (doar nesocotind logica iese ce spui tu): "Avem o realitate, trei milioane din populatia dinamica cu capacitate de munca din Romania sunt in afara tarii si nu platesc niciun leu la sistemul social. Stiu, se spune ca trimit bani acasa, dar nu-i trimit la scoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la somaj. Ii trimit pe cai private, foarte bine acest lucru. Dar ganditi-va, daca cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe luna la bugetul social al Romaniei, ar fi o contributie pe care am simti-o. Deci, e o problema si cred ca cresterea numarului de contribuabili este singura solutie sustenabila pe termen lung", a afirmat premierul, citat de Agerpres.

  • George Epurescu Si ziare.com la fel. Presa se afundă singura.
    Ziare.com- Ziare romanesti, revista presei, reviste...
    ZIARE.COM

  • Žarko Zlatković numai o declaratie de social democrat nu e. asta e o nesimtire crunta, merita bataie pt. asa ceva,doar pt. ca se intituleaza social democrat si declara rahaturi oribile de genu` . fiscalitatea grea pica tot pe umerii omului simplu, bogatii sunt scutiti...pffff un jeg un cacat cu ochi,deh profita de analfabetismu politic crunt din randul maselor debusolate. evul mediu , sclavii si boierii fanarioti

  • Justin Onoris Sunt de acord cu plata unei taxe pentru eradicarea saraciei din Romania de catre cei din diaspora. Drepturile de cetateni ai României nu sunt numai cele de a fura ci si a sustine tara si pe cetatenii acesteia prin impozite. Nu platesti impozite in Romanie este echivalentul renuntarii la cetatenia Romana. Sa nu vorbim de dubla impozitare, nu-si are sensul.

  • Bogdan Budeș Nu există renunțare la cetățenie. Astea sunt baliverne naționaliste.

  • Bogdan Budeș Victoria, sursa e Agerpres, nu EVZ și nici HN.

  • Bogdan Iancu EvZ nu e presa. Punct.

  • George Epurescu Apoi se referea la scoaterea la alb a economiei negre si gri. De aici aparea cresterea numarului de cotizanti. Nu sa plateasca cei din Diasporă.

  • Justin Onoris Intr-o societate civilizata si nu de starea lumii a III-a de care dorim sa scapam, speram ca acest gen de propuneri sa vina chiar din partea acestei laudate diaspora, insa realitatea este mult mai cruda, personajele denumite diaspora se lupta cu conceptele evului mediu si cu dificultatile de integrare sociala in tarile in care locuiesc acum.

  • Radu M Oleniuc Uuu.. "rau intentionat". Sa inteleg ca exista si varianta cu "bune intentii"? Cine zice ca sunt bune, tu? Exista aceasta distinctie dintre "bine si rau", poate fi ea pentru toti la fel? 

  • Bogdan Budeș Justin Onoris, da’ o naționalizare micuță nu v-ar bucura? Și un gulăguț pentru cei care se opun?

  • Alina Caia De mentionat ca exista si cazuri de romani care lucreaza in afara tarii si care continua sa contribuie benevol la asigurari sociale si aici in Romania si sunt descurajati pe cat posibil sa o mai faca...in conditiile in care Casa de Pensii nu accepta plata prin transfer bancar, ci numai la ghiseu, cash...ar fi bine daca s-ar asigura si intrarea in secolul XXI a unor institutii de asemenea calibru...se discuta de sume, dar calitatea abordarii contribuabililor si facilitarea contributie nu pare o prioritate.

  • Justin Onoris Ex. multi romani nu platesc impozite nici in tarile de resedinta si nici in Romania pentru ca nu sunt inregistrati, evident vorbim de dubla evaziune fiscala, insa cand este vorba de exercitarea dreptului la vot, se inghesuie penalii din diaspora sa isi exercite un drept care nu are relevanta, doar pentru cei 20 eur mita, nu merita sa mergeti oameni bune, stati acasa (acolo unde sunteti).

  • Ovidiu Gherasim-Proca citatele par reproduse ok, tendențioasă și manipulatorie este interpretarea care lasă să se înțeleagă că e vorba de introducerea unui impozit nou... deși Victor Ponta doarea probabil doar să se disculpe "Acesta a readus pe tapet tema impozitelor mici platite de romani, care se traduc prin servicii sociale mai reduse fata de alte tari dezvoltate. "

  • Victoria Stoiciu Bogdan Budeș Citeste stirea de pe Agerpress...care pune afirmatia in context si unde sensul e cu totul altul.

  • Catalin Palade Ce idiot... pai de afara intra mult mai mult de 10 euroi per capita... care se duc direct in piata locala, din care mincinosul national trage macar 24% TVA. Mai bine ar zice ce face cu banii din sistemul social, ca bani intra multi acolo si se duc pe cai ascunse sa acopere alte gauri din buget.

  • Justin Onoris Bogdan Budes, scuze, dar nu vorbesc dialectul tau.

  • Bogdan Budeș Bun link-ul la Agerpres. Se dovedește că Ponta exact asta a spus: o cutia milei. Altfel, ar fi primul dobitoc socialist care vrea impozit fix (10 euro de căciulă).

  • Žarko Zlatković Victoria Stoiciu Vasile Ernu pe paginile voastre abunda discursurile neoliberale la comentarii. faceti colectie de neoliberali? nu v-ati plictisit de imensa cantitate de argumente pro-capital cu care sunteti bombardati?nu va scarbiti?,nu v-a ajuns pentru a va dezvolta suficient spiritul critic si de debate ? daca nu as stii, la prima vedere a paginilor voastre de facebook, as spuen ca sunteti linia dreapta.sau daca incepeti trierea si ramaneti cu 4 5 persoane in lista de prieteni cu opinii 'sanatoase' , apoi nu va mai luati banii de la friedrich erbert ca nu mai aveti dsicutii pe facebook? chiar asa de mult conteaza activitatea vaostra de pe facebook?

  • Bogdan Budeș Justin Onoris, la Sorbona nu vă învață să nu vă tutuiți cu necunoscuți? Ce v-ar mai plăcea haiducia asta cu luatul de la bogați și datul la săraci!...

  • Bogdan Budeș Am citit, Victoria, fix asta zice.

  • Mihai Colonelu pai sa dea de la Daciana si tata socru... ca ei tot de la noi au luat  si dna mama a lui... nu e simplu?

  • Ovidiu Gherasim-Proca mda, primul "dobitoc socialist" printre ceilalți, nu mai pot cu politețurile "deștepților capitaliști" de pe fb...

  • Justin Onoris Bogdan Budes, mediul virtual nu poate fi cuantificat si personificat, in spatele tastaturii poate sa fie si un robot care stie sa apese tastele dupa un algoritm...sau chiar sa se conecteze la tastatura, poti fi chiar tu robotul despre care vorbesc... Ai inteles partea asta?

  • Bogdan Budeș Ia uite, Victoria, nu te-ai scîrbit încă de discursuri neoliberale? Ia bagă o epurare, ceva, că se întrece măsura! :-)))

  • Vasile Ernu Žarko Zlatković nu prea citesc... si am vro 7000 cu tot cu abonati ce ma fac?  ma intereseaza pozitia mea, celalalt e liber sa creada ce vrea... ce sa-i faci, asta e: stinga ro incape intr/o duba  si daca Isus statea la masa cu cruvele si pacatosii de ce n-as avea la abonati si eu neoliberali. noroc ca mai verifici tu si ne mai anunti...

  • Bogdan Budeș Justin Onoris, dacă ai fi dotat cu creier de om, și nu de robot -- ce insinuezi că aș fi eu -- ai verifica profilul. Dacă nu faci asta, înseamnă că ești un mic postac socialist. Hai, pa!

  • Victoria Stoiciu Žarko Zlatković Roamnia abunda de neoliberali, au si ei dreptul al opinie. Bogdan Budeș Vezi si la VP pe wall, dezminte afirmatia.

  • Bogdan Budeș Păi, ce să facă?! Normal că dezminte! Speră că nu există înregistrări. Eu sper să apară! :-))

  • Žarko Zlatković serios acum,la varsta voastra nu va scarbiti sa citit atatea tampenii? stiind ca din cauza tampeniilor de genu` care sunt pe orice strada si sunt imbratisate de oricine de la aurolac la inalt demnitar , calitatea vietii ( si culturala si materiala) in romania e demna de luema a treia. nu va revolta chestia asta intr-o tara in care si boschetarii sunt de dreapta? sau sunteti masinarii filosofice ? cred ca va zbor din lista de prieteni

  • Victoria Stoiciu Exista inregsitrare pe privesc.eu, daca ai abondament  Dar am fost acolo si te asigur ca nu asta era sensul. E adavarat ca formularea a fost nefericita si inexacta.

  • Bogdan Budeș Victoria, nu trăda puritatea cauzei! Curăță lista de neoliberali! :-)))) vezi că pierzi un leninuț din listă 

  • Victoria Stoiciu Žarko Zlatković Acum, suntem deviationisti de dreapta pt ca nu epuram neoliberalii  Multuemsc si la revedere, in acest caz, abia astept sa zbor din lista cuiva care gandeste asa.

  • Vasile Ernu Žarko Zlatković hai ca e weekend... nu inteleg ce vrei... da, ne/am saturat de multe, acum ascult muzica geogiana de exemplu.. e ok? nu i-am intrebat ce hram poarta politic dar suna bine

  • Bogdan Budeș Ups! Bravo, Victoria, știam eu că ești pe drumul cel bun! :-)))

  • Victoria Stoiciu Bogdan Budeș Nu sunt pe nici un drum, sunt intr-un punct fix, unde eram si mai demult si unde se cheama stanga...dar fara idei fixe 

  • Bogdan Budeș :-))) bine, bine, cum zici tu!

  • Žarko Zlatković Victoria Stoiciu ,lasand laoparte diplomatia, esti proasta.a fi selectiv/ a pe facebook nu echivaleaza cu epurari. dar se pare ca nu te deranjeaza idioteniile continue care au adus un dezastru national . adio , mars

  • Dan Muresan ^ cam neprietenos vocabular, dar acum ca stiu ca e OK sa fie folosit pe aici, voi apela si eu la el, la nevoie 

  • Madalina Chitulescu Victoria Stoiciu, n-a spus ponta "Avem o realitate, trei milioane din populaţia dinamică cu capacitate de muncă din România sunt în afara ţării şi nu plătesc niciun leu la sistemul social. Ştiu, se spune că trimit bani acasă, dar nu-i trimit la şcoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la şomaj. Îi trimit pe căi private, foarte bine acest lucru. Dar gândiţi-vă, dacă cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe lună la bugetul social al României, ar fi o contribuţie pe care am simţi-o. Deci, e o problemă şi cred că creşterea numărului de contribuabili este singura soluţie sustenabilă pe termen lung"?

  • Leonard Manta saracu de Ponta, asta-i poanta?

  • Ioana Constantin Panescu Cheta pentru PSD?!?....Nu,nu,au destui care au avere ilegala....sa cotizeze...hotii!

  • Lia Stoica Victoria, uite eu nu am citit in Evz sau pe hotnews, ci direct pe agerpress, cu tot contextul. Nu am inteles declaratia ca pe ceva batut in cuie, gata, mai baga ponta o taxa, ci ca pe o aroganta si o sfidare a unui bagabont de cartier. Cand te joci de-a primul ministru nu ar trebui sa iti permiti sa iesi cu declaratii de genul "se spune ca trimit bani acasa" si "ar fi o contribuitie pe care AM simti-o". Cine e NOI din AM-ul ala? Cand esti prim ministru faci planuri si vii cu idei si calcule, te duci la discutii cu diaspora, vii si arati si fiecare leut cheltuit de la buget si explici cum se vor regasi concret eventualii bani dati de cei din diaspora in spitale, scoli, etc. Nu arunci un "daca ar cotiza cu 10 euro". De ce nu 15 sau 100? Uite, eu sunt mai de stanga, dar de stanga suedeza, nu romaneasca, as fi de acord sa trimit lunar de aici bani in Romania, desi nu beneficiez de absolut nimic si nici nu ma gandesc sa imi recuperez cumva taxele si impozitele platite timp de 12 ani muncind legal si oficial acolo, dar vreau luna de luna justificarea fiecarui euro. Si mai vreau in paralel sa renunte parlamentarii romani la masini si locuinte de serviciu platite de la buget, ca stiu eu o tara unde politicienii isi vad de treaba si mergand cu transportul in comun, masina personala si stau si in apartamente de doua camere sau garsoniere.

  • Dan Muresan ^ Si mie mi-ar place sa se investeasca mai mult in transportul in comun, iar o statie de metrou in 13 Septembrie chiar n-ar strica.

  • Casandra Priam Ei, nu este manipulare. Este vechea metodă a abaterii atenției de la subiectul dureros: câți săraci sunt în România, cât de săraci sunt salariații români, copiii români, țăranii români, ș.a.m.d. De ce este atât de adâncă sărăcia la noi și cum se poate schimba situația nu constituie teme de interes pentru lipitorile sistemului actual.. Este evident că subiectul adevărat al dezbaterii deranjează rău de tot. Și se montează false subiecte.

  • Žarko Zlatković Victoria Stoiciu, scuze ca revin dupa ce am incheiat si te-am sters de la prieteni.cum impaci pitiponcismul made in capitalism cu militantismul socialist ?

  • Apostol Marian si unde i surpriza cu privire la manipularile ordinare ce fac obiectul exclusiv al presei de toate culorile! noi aplaudam sa injuram in functie de simpatiile politice pe care le avem! adevarul nu este drag nimanui si de aceea nu mai intereseaza pe nimeni! pacat totusi....

  • Apostol Marian respectele mele....Lia Stoica!

  • Munteanu Vlad Stefan declaratie halucinanta tot este pentru ca oamenii aia trimit o gramada de bani in tara

  • Victoria Stoiciu Lia Stoica Sunt de acord. Formularea e nefericita - inexacta, superficiala si chiar ambigua. Dar asta e altceva - de aici si pna la a prezenta stirea asa cum au facut-o cei de la EvZ e distanta lunga.

  • Apostol Marian Ai dreptate Victoria! Eu nu l iubesc pe Ponta din cauza de...
    promisiuni neonorate! Dar...chiar si in acest context nu mi se pare corect sa i scoti cuvintele din context si sa faci din acestea motive ptr demonizare! Numai ca...cine vrea sa faca asta nu
     are nevoie de precizarile tale ptr ca il incurca, iar efectul este ca devine agresiv si mitocan! Nu este greu ptr ca aceasta i adevarata lui structura umana! Nu sunt cu nimic mai buni decat cei pe care i critica iar discutia cu ei reprezinta o cauza pierduta! solutia? block! scapi de disconfortul de a le citi comentariile!

  • Victoria Stoiciu Apostol Marian Unii oameni nu au fost la dezbatere, nu stiu ca afirmatia a fost facuta intr-un anume context argumentativ, deci e normal sa dau explicatii, cand am informatii. Cine nu vrea sa inteleaga, e treaba lui - eu pot spune lucrurilor pe nume, dar nu pot schimba lumea. Iar de dragul libertatii de exprimare sunt dispusa sa imi iau si cate o insulta cum e cea a lui Zlatkovic...altfel, nu as fi consistenta cu mine insami 

  • Claudiu Burlac Daca nemernicul nu ar fi un om perfid.. nu as fi deranjat de nici o declarație , în oricare context .. dar îl cunosc si urmaresc .. e un om periculos capabil de tot .. absolut tot!! nu mie teama dar imi provoacă .. multe !!!!

  • Victoria Stoiciu @ Claudiu Burlac Sa intoruca o taxa directa, fie si de 0,1 centi pt romanii din strainatate nu are cum, asta ar fi neconstitutional si practic nefezabil. Romanii din strainatate platesc impozit pe locuintele din RO, platesc TVA cand vin acasa sau trimit bani in RO spre consum samd. Singura alta modalitate de a-i taxa ar fi sa ii angajezi in RO - ceea ce nu e cazul. Altfel, e imposibil sa le aplici orice taxa.

  • Stefan C Coman Victoria, nu intra in albia porcilor. Ponta nu merita nici un fel de credit, este un impostor, un ingalat ajuns prim ministru datorita unui alt puscarias cu aere de academician de renume mondial. Sunt deja in subsolul istoriei si nu merita atenția unui think thank de talia celui pe care il reprezinti.

  • Victoria Stoiciu Stefan C Coman Eu nu il apar si nu ii acord credit lui VP, pur si simplu sustin ca relatarea din presa e partinitoare. Nici o antipatie nu justifica mistificrea adevarului,si as fi procedat exact la fel indiferenta ce e vorba de Ponta, Basecu sau papa Francisc.

  • Claudiu Burlac Te cred si cred si Victoria .. nu ma pricep si nu știu.. as putea accepta totusi sa imi ajut tara cu 10-20..o suta de eu. dar sa vad ca merge , sa vreau sa ma intorc... intelegi !! si apoi tot ce face acest nemernic ma inebuneste ..bine ca sunt departe..!! sufăr ins si ma deranjează cumplit..!!!

  • Victoria Stoiciu Apostol Marian Mii de scuze, din greseala am apasat ceva si s-a sters comentariul Dvs inainte de a-l fi citit! Scuze!

  • Apostol Marian nici o problema! poate nu este nevoie sa se stie ca sunt destui oameni care-ti apreciaza munca si modul corect in care incerci sa o faci!

  • Gratziani Cristian Indiferent ! Micul Pitulescu, rămâne un bou! Asta si daca zice ca azi este vineri, ma uit in calendar. Nimeni nu se caca cat mănâncă Tonta.



peromaneste:  Dela Ponta, pontisme.  Dela Stoiciu, agentie.  


Da click aici ca sa vezi totul!

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare