Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

28.7.15

"Crin, mergi mai încet, să te ajung şi eu din urmă"

Construcţia numită USL, ce părea acum trei ani şansa revenirii României la normalitate după deceniul groazei din vremea lui Băsescu, îşi consumă acum ultimele zvîcniri. Plecarea lui Ponta de la Palatul Victoria este o chestiune care ţine doar de găsirea unei oportunităţi ca PSD să nu piardă ACUM guvernarea!
Nu cred că există vreun analist politic serios care să nu-şi pună şi azi întrebarea: „De ce s-a retras Crin Antonescu din politică, deşi perspectiva de a deveni Preşedintele ţării era aproape o certitudine?”. Oricare răspuns la această întrebare dă cu un rest inexplicabil. Dintr-o zonă obscură, parcă i-a spus cineva să renunţe pentru a evita surprize neplăcute şi Crin Antonescu s-a conformat.
Cred că şi lui Victor Ponta, aceeaşi voce din spaţiul obscur i-a spus acelaşi lucru, însă social-democratul, mai cîrlan fiind, şi-a asumat riscul de a merge singur mai departe şi, din acel moment, a pierdut toate bătăliile politice, atît la nivelul politicii naţionale, cît şi în interiorul propriului partid. Nu l-au învins nici liberalii, nici pedeliştii, nici colegii de partid, ci un sistem care nu este interesat decît de sporirea puterii oculte, aceea care nu-şi arată niciodată faţa, deşi este prezentă peste tot. Spargerea USL este, fără îndoială, cea mai spectaculoasă victorie a Sistemului!
Acel Sistem despre care vorbeşte toată lumea s-a simţit în pericol doar atunci cînd USL părea că va reuşi să schimbe faţa politicii, avînd cea mai puternică susţinere populară înregistrată după anul 1990! USL punea Sistemul acela ocult în situaţia de a nu mai avea pe unde să-şi infiltreze influenţa, căci în acea construcţie politică se reuneau şi stînga, şi dreapta, mai exact cele mai mari şi mai puternice formaţiuni de pe eşichierul politic, iar el nu mai avea pe unde să se strecoare! O asemenea structură cum era USL nu mai putea fi dărîmată prin acţiunea partidelor-bondar sau cu ajutorul „infiltraţilor”, aşa cum se întîmplase deseori pînă la apariţia USL, aşa încît singura variantă cîştigătoare a Sistemului era încercarea de a sparge USL-ul şi de a-i înlătura pe rînd pe cei doi lideri, asmuţindu-i mai întîi unul împotriva celuilalt, speculînd, desigur, vulnerabilităţile fiecăruia: beţia Puterii, orgolii, grandomanie, suficienţă de sine, interese materiale etc.!
Aceste arme s-au dovedit atît de puternice încît a fost nevoie doar de două personaje care să apese pe butoane: Corina Dragotescu şi Lili Ruse, cele care, imediat după alegerile din 2012, cîştigate detaşat de USL, n-au făcut altceva decît să-i asmută permanent pe Victor Ponta şi Crin Antonescu unul împotriva celuilalt, după care s-au retras ca după o misiune îndeplinită, apărînd apoi sporadic în spaţiul public! În final, după cum vedem cu toţii, planul a reuşit şi cei doi lideri ce păreau a rămîne mult timp la conducerea României sînt acum, cu bagajele făcute, la uşa politicii: unul ieşit deja, celălalt aşteptînd să i se înmîneze permisul de plecare!
Recent, într-o emisiune TV, l-am auzit cu toţii pe Victor Ponta spunînd că, dacă regretă ceva, este faptul că nu a reuşit ca, împreună cu Crin Antonescu, să păstreze USL! O concluzie tardivă, care nu-i mai poate folosi acum la nimic. Vorba unui prieten, cunoscut realizator TV, care-mi spunea, uitîndu-se cum Ponta se chinuieşte să-şi dea demisia din toate funcţiile, că parcă-l aude pe prim-ministru strigînd către Antonescu: „Crin, mergi mai încet, să te ajung şi eu din urmă”!
Exprimarea aceasta plastică mi se pare a fi cea mai clară radiografie a momentului politic pe care-l parcurgem acum, cînd personaje pînă mai ieri secundare în viaţa politică, precum Klaus Iohannis sau Gabriel Oprea, fac jocurile în aşa fel încît să se revină la ceea ce da putere acelui Sistem ocult: nimeni să nu deţină Puterea decît cu ajutorul reprezentanţilor lui! Altfel spus, Sistemul să deţină totdeauna controlul.
Oricine poate să vadă diferenţa dintre ceea ce ar fi însemnat USL la conducerea ţării şi perspectiva care ni se arată acum: USL era o structură politică bazată pe un program de guvernare, formată din cele mai mari blocuri politice, cu importante reprezentări în teritoriu, pe cînd alternativa care se arată acum prin alianţa PNL-UNPR deschide spre o guvernare cu un PNL din care au fost ejectaţi aproape toţi liberalii, la care obligatoriu trebuie să se alăture, în afara pedeliştilor lui Băsescu, şi traseiştii lui Gabriel Oprea!
Într-o asemenea construcţie de genul struţo-cămilei, în care „infiltraţii” sînt la tot pasul, încît calci pe ei ca pe dude, Sistemul se simte iarăşi în largul lui, ca peştele în apă, putînd din nou să facă jocurile în zona ocultă, acolo unde noi nu am avut niciodată şi nu vom avea vreodată acces.
Mulţi se întreabă şi acum ce l-a apucat pe Victor Ponta să-şi dea demisia din PSD şi de ce spune mereu că s-a gîndit serios să demisioneze şi din funcţia de prim-ministru, deşi, aparent, avea susţinerea şi în partid, şi la guvernare. Oricît ar încerca să găsească un răspuns în zona logicii, nu vor reuşi decît să sporească şi mai mult incertitudinile, căci pisica neagră care i-a fost arătată lui Victor Ponta, aşa cum i s-a arătat cîndva şi lui Crin Antonescu, şi-a făcut deja datoria, iar spaima premierului este acum ireversibilă.
Să fie clar pentru toată lumea: Victor Ponta n-a vrut să plece doar din conducerea PSD, ci şi din funcţia de prim-ministru, dîndu-şi seama că soarta lui politică este pecetluită! Însă, dacă a putut, spre surprinderea doar a unor colegi de partid, să demisioneze uşor din conducerea PSD, în privinţa Guvernului n-a mai fost aşa de simplu, căci PSD nu vrea să-l lase să plece înainte de a pregăti momentul, astfel încît să încerce să rămînă la butoane! Ponta este ţinut acum în fereastră de către PSD la fel cum îşi ţinea cineva mama moartă pentru ca poştaşul s-o vadă şi să-i aducă în continuare pensia!
P.S. Ponta anunţase anularea Ordonanţei care tripla salariile marilor demnitari, însă, după preluarea conducerii PSD de către Liviu Dragnea, s-a anunţat că ea va intra în vigoare peste o săptămînă! Să fie oare parte a unui compromis pentru cumpărarea de timp atît din partea lui Gabriel Oprea, care a introdus acea Ordonanţă, cît şi din partea lui Klaus Iohannis, cunoscut pentru pasiunea lui pentru veniturile suplimentare?
ION SPÂNU

7.4
A fost foarte clar de ce Crin nu a mai putut sa candideze. Foarte clar. A pierdut sprijinul PNL printr-o lovitura interna. S-a vazut foarte clar ce miscare a facut Iohannis, Orban , Petrache, Athansiu si restul. Nu e niciun mister pentru cine a urmarit ce s-a intamplat, intreviul lui Crin de la Realitatea TV, congresul PNL in care si-a depus candidatura Iohannis si Crin Antonescu. Mai tineti minte ca Antonescu a candidat la congres si PNL l-a votat pe Iohannis pentru prezidentiala? Ce nu e clar pentru numele lui Dumnezeu??? Ati uitat cand tradatorii lui Crin din PNL au aparut cu sondajele false in care spunea ca Iohannis e inaintea lui Crin?? Doamne pe ce planeta traiti? Ce medicamente luati de nu mai aveti memorie sau nu pricepeti ce vedeti, auziti si cititi ? Vroiati ca Antonescu sa candideze independent sau poate sprijinit de Ghita SRI care l-a tocat mereu la Romania TV sau de Ponta care sa facea ca a uitat de intelegere?
Db @ 7.4
Hmmm, Crin a pierdut, intradevar, sustinerea din partid, dupa ce pierduse deja sustinerea publica, tocat fiind incontinuu de "gurile" PSD-ului si ale lui Basescu, direct si pe dupa visin (PSD-istii, media PSD-ista, basisti si media basista)! si dupa ce pierduse cam toate pozitiile de putere reala din administratie, de ramasese doar cu posturile de complezenta! Pe Crin nu aveau cu ce sa-l agate, dar au avut destui de "ciuruit" in jurul lui, din pacate pentru PNL si toti "ciuruitii" i-au fost lui pusi in carca! Nu e adevarat ca sondajele erau false, Crin era intradevar in urma lui Iohannis si cu tendinta de scadere in continuare in sondaje. Nu exista emisiune politica in care Crin sa nu fie luat in primire - Antena 3, Realitatea si laB1tv il tocau marunt-marunt in fiecare zi, in fiecare emisiune, ii rastalmaceau vorbele, ce mai, tot raul venea de la el. Asa ca Crin a inteles clar ca singura solutie e sa paseasca inapoi. Ca nu i-a convenit ca nici pnl-istii nu-l mai sustineau, ca nu i-a picat bine ca se ajunsese in punctul ala, dar a inteles clar care era punctul in care ajunsese si ca nu mai avea timp pentru alte solutii pana la alegeri. Crin nu strangea puncte de la talpa tarii, imaginea lui de elitist, speech-ul alambicat si prea putin inteles de mase nu-i aducea sustinere si stia clar ca intr-o confruntare la prezidentiale cu Ponta, el iese pe locul 2. De altfel a si marturisit asta dupa prezidentiale - ca el n-ar fi reusit in nici un caz sa scoata scorul lui Iohannis.

C.G.
Am citit articolul,comentariile pana la data scrierii comentariului meu.Sa fim pragmatici-SUA si fosta URSS,''umar la umar''in ultimul secol au cazut la o invoiala si au daramat comunismul,a mai rezistat si rezista in China ,si in Serbia !In China demult este o tara doua sisteme comunist,capitalist,nu mai dezvolt,in Serbia in 1999 in 78 de zile de bombardamente salbatice comunismul a fost desfiintat de N.A.T.O., au murit 2200 de sarbi ,pagube 200 de miliarde de dolari, nu mai dezvolt!In ROMANIA in dec'89 amaraciunea de Ceausescu spunea tare: ''agenturilii vor sa jefuiasca ROMANIA ,sa nu mai spuna adevarul asta a fost impuscat ca un caine la Targoviste ,alaturi de ''tovarasa sa de viata''!ROMANIA pierde din dec'89,trec peste eveniment ce a fost...,peste 2000 miliarde de dolari pana azi adica este jefuita salbatic in anii astia de ...TOT!In contextul asta avem in politica romaneasca doi politicieni de fatada ,Ponta si Antonescu,care au pus de USL ,cred ca in spate a fost Adrian Nastase care este un politician si de continut !Antonescu a iesit din scena,deoarece nu avea continut era o fatada, avea verbul cu el dar nu spunea nimic,a fost adus de...unii Johannis,nu stiu cat continut are si respectivul,dupa traznaiile facute in ultima perioada,la fel si Ponta este doar o fatada,probabil ca are sa vina in locul sau un om si de continut ,probabil ca are sa gaseasca Nastase in PSD pe cineva!p.s.- pe langa doamna Nuland este si un celovec care are si el oarece contributie ...,sper sa nu avem soarta fostei Yugoslavii!S a auzim si de mai bine !

VOLODEAPATRIOTULGLOBALIST
Destul de general prezentat de aceea sa recapitulam: - cu 2-3 saptamini inainte ca Antonescu sa rupa USL-ul am avut stirea ca "romanul" Schnecker (consilierul de campanie pt prezidentiale a lui Crin si "prieten" apropiat) - se retrage! Misiunea lui a fost intrerupta! - nu mai stiu daca Voiculescu era deja la puscarie! - urmeaza Crin Antonescu - care s-a retras strategic posibil sub presiunea santajului si mai ales la "destainuirile" lui Niels - a ce va urma sa fie daca nu o face! - a urmat urgia arestarilor - de-a valma! - A urmat prigoana cu Sova, Hrebe apoi Cocos, Udrea etc. Era momentul rasturnarii situatiilor si bagarii la gramada ... la "mititica". Toate virfurile financiare de origine romana si necolaborationistii au fost eliminati - Voiculescu, Ion Nicolae, Taritza, Patriciu, Cocos, Bombonel, Vintu etc. Au ramas neatinsi - Videanu, Berceanu, Popoviciu, famiglia Basescu etc. Sistemul OCULT international a trecut la EPURARE! Dragotescu plecase in America si spunea ca nu se mai intoarce.Sanchi ... ce rufe sa spele acolo? Urmeaza odiseea lui Ponta care acum speriat de catre "STAPINI" a ajuns sa ii numeasca pina si pe Ungureanu Unguent si Baconschi in functii babane! Totul e un TROC ORDINAR - scapi daca faci ce iti spunem "NOI"! Cine ramine lucreaza pt "SYSTEM". Si se vede asta si de pe Marte! Numai SOCIETATEA ROMANA SECRETA mai poate rasturna situatia!

Alegator

ce le deţineţi ca rezultat al votului popular, nu au curajul să vă spună o dată pe zi, odată pe săptamână, o dată pe lună, o dată pe an: ALJUNGE! PÂNĂ AICI! ASTA NU SE POATE!ASTA E DOAR O VICTORIE DE MOMENT,DAR CU BĂTAIE LUNGĂ, PIERDEM CU TOŢII! Sunt lucruri pe care doar dumneavoastră şi cercul dumneavoatră intim le cunosc. Închideti-vă amândoi o noapte într-o cameră unde să nu aveţi telefoane, senzori, televizor, secretare, consilieri. Puneţi pe hârtie TOATE, dar toate problemele ce vă frîmântă, focurile fără fum, trecutul, prezentul şi viitorul, juraţi cu mâna pe Biblie şi în faţa icoanei că între fapte şi gândire, între vorbe şi acţiune este semnul egal. Schimbati rolurile între voi 1 -2 ore, o noapte de lumină, renunţaţi la cei care bagă băţul prin gardurile televiziunilor, la cei care pun gaz pe foc şi gânditi-vă că ţara trebuie guvernată, condusă, iar muncă românilor, preţuită şi răsplătită. V-aţi pus întrebarea ce haos va fi şi ce satisfacţii vor avea unii neprieteni dacă pică guvernul? Ce să înţeleagă electoratul,milioane de români, părinţii, copiii, tinerii, şomerii, străinătatea din aceste certuri demne de grădiniţă şi de trimitere acasă? De peste 2 luni Avocatul Poporului nu are conducere pentru că nu aveţi timp, răbdare, pricepere, preocupare să desemnaţi candidatul la funcţia de Avocat al Poporului şi adjunctul acestuia. Oare sunt interese ca acesta să nu mai atace la Curtea Constituţională codurile, ordonanţele, legi ce încalcă drepturile omului? Legea amnistiei poate fi un nod gordian al neîntelegerilor, dar lipsa mai multor jurişti de înaltă ţinută profesională de pe listele electorale vi se datorează în egală măsură. În urmă cu 2 ani m-am pus la dispoziţia domniilor voastre cu “Mişcarea pentru Justiţie, Producţie Naţională şi Drepturile Omului.” Cu excepţia domnul Antonescu care mi-a răspuns elegant că programul USL cuprinde déjà principii şi acţiuni pentru STATUL DE DEPT ŞI DOMNIA LEGII, am fost tratat
Domnilor copresedinţi ai USL, nu vă cerşesc vreo funcţie, chiar dacă de 2 ani v-am solicitat să revin la Avocatul Poporului, că la CNSAS n-aveţi curaj să mă desemnaţi,pentru a nu deranja oamenii umbrelor care vă bagă în ceaţă, întuneric şi gura lumii, nu vă lasă să gândiţi şi acţionaţi lucid, nu-mai fac iluzii că mă veţi chema intr-o audienţă de 90 secunde să vă încredinţez secrete şi un program legislativ de urgenţă. De Legea Lustraţiei nu v-am auzit pe niciunul, de aici începe BUBA! Până nu vom avea această lege, clară, limpede, eficientă, certurile, scandalurile, circul convine umbrelor, sforarilor, culisarilor pentru a vă transforma cu ajutorul mass mediei, prietenilor şi neprietenilor, în simple marionete. Credeti că drumul lui Nastase a fost pavoazat de el? Credeţi că alegerile pentru Parlamentul European vă iartă bijbîielile, bâlbîielile, boroboaţele, vanităţile?Vedeţi că Legea 33 din 2007 privind alegerile pentru PE este discrimninatorie şi neconstituţională prin dispoziţiile art. 121 ce solicită minim 100.000 de semnături pentru un candidat independent!!! Personalităţile, valorile, academicienii, profesorii universitari, tehnocraţii, juriştii, economiştii, oamenii de cultură şi de ştiinţă nu vor putea strînge in 40 de zile x 8 ore x 60 minute, decît maxim 19200 semnături. Ar fi echitabil reducerea numărului de semnături la 10 mii dacă vreţi ca la PE să ne reprezinte patrioţii, specialiştii, profesioniştii şi nu listele de partid. Gânditi-vă la ce aşteaptă românii de ani de zile şi îndeosebi după ce v-au dat votul , la priorităţile şi oportunităţilor naţionale, la disoluţia autorităţii şi a instituţiilor centrale, în multe dominând haosul , incompetenţa, corupţia, rubedenia, acoperiţii, la legea vânzării pământului către străini, la exploatările de la Roşia Montană, Pungeşti, Băile Felix, Costineşti, Baia Sprie, la şomeri şi tineri absolvenţi, la pensionari şi producţia naţională, la cele 1256 de intreprinderi falimentare
Gânditi-vă la ce aşteaptă românii de ani de zile şi îndeosebi după ce v-au dat votul , la priorităţile şi oportunităţilor naţionale, la disoluţia autorităţii şi a instituţiilor centrale, în multe dominând haosul , incompetenţa, corupţia, rubedenia, acoperiţii, la legea vânzării pământului către străini, la exploatările de la Roşia Montană, Pungeşti, Băile Felix, Costineşti, Baia Sprie, la şomeri şi tineri absolvenţi, la pensionari şi producţia naţională, la cele 1256 de intreprinderi falimentare cu peste 1000 de muncitori fiecare, la bugetari şi multe salarii nesimţite, la morţii revoluţiei pentru libertate şi democraţie, la România-săraca ţară bogată! Cum veţi privi în ochii milioanelor de români după un eventual divorţ şi le veţi cere votul în luna mai pentru PE şi eventual alegeri anticipate?Stilul acuzator şi inchizitorial nu va mai merge! Creaţia şi construcţia USL, despre nevoia căreia am scris de peste 10 ani, nu este rezultatul unui grup elitist, ci a solidarităţii şi interesului naţional! Nu le îngropaţi pentru că ISTORIA, NU UITĂ ŞI NU IARTĂ! În speranţa că veţi găsi în sinceritatea şi pledoaria mea, doar dorinţa lui Alexandru Ioan Cuza:”Deie domnul Dumnezeu să meargă ţării mai bine fără mine, decît cu mine!” Altfel, vin cu un singur gând: ”Când doi se ceartă, al treilea câştigă!”Desigur, nu eu, nu românii. Ştiţi voi mai bine! SUNTEŢI CONDAMNAŢI SĂ CÂŞTIGAŢI ÎMREUNĂ SAU SĂ EŞUAŢI ÎMPREUNĂ!ALEGEREA VĂ APARŢINE! 18 feb. 2014
Stan @ Alegator
USL - o constructie fara nici o fundamentare in practica politicii, iar cei doi, ce sa mai vorbim...au pacalit destul lumea nerabdatoare sa scape de Basescu. Niste debili.

Moftangiu
Analogia dintre retragerea lui Crin si a lui Ponta poate fi vizibila si mai puternic intre E Constantinescu si Iohannis. Ambii erau fara sanse si au castigat surprinzator. Dupa alegeri ambii au inceput sa fie criticati de media si de toti sustinatorii partidelor. Ei sunt utilizati doar pentru credibilitate in fata cancelarilor occidentale, dar nu ca sa devina lideri politici de cursa lunga. Basescu a fost tratat ca Iliescu de occidentali. Puterea oculta avea nevoie de un individ acceptat de cancelarile occidentale.

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare