Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

21.10.15

Unde esti, tu ...?

Ieri scriam aici despre miscarea lui Talpes si intrebam cui arata acesta pisica. Talpes ne spunea ca in 6 luni ar putea face cunoscute numele celor aflati pe 17 decembrie 1989 in avionul din/spre Moscova, nume care mai dainuie si azi in viata publica romaneasca. Iata ca azi aflam cum cateva nume grele sunt convocate la Parchetul general pentru a da lamuriri despre rolul lor in Mineriada din iunie 1990: Ion Iliescu, Virgil Măgureanu si Victor Athanasie Stănculescu. Sa fie aceste convocari la Parchet o miscare colineara cu aceea a lui Talpes? Daca da, se nasc doua intrebari: 1) De ce acum?, respectiv 2) Cum va reactiona ceilalalt cogarant, la momentul acesta Rusia?

Ileana Rollason
Acuzatia de "crime împotriva umanitatii" e grotesca, unde-i genocidul sau tratamentele neomenoase, în lagare de concentrare sau închisori, care s-o fi justificat ? ca minerii au venit la Bucuresti înarmati cu ciomege, cu care i-au si altoit pe indivizii din Piata Universitatii (un Maidan cvasi-reusit, numai ca vremile erau altele, si românu', naiv ...) tine de dreptul penal comun, de violenta (reciproca, numai ca n-am vazut nici un "maidanez" bucurestean inculpat - pentru tulburarea ordinii publice, pentru încercare de lovitura de stat, pentru murdaria fizica, pentru promiscuitatea de luni de zile din Piata Universitatii ... ), n-are a face cu justitia de exceptie, si n-a produs nici victime. Daca era de inculpat, Iliescu ar fi trebuit inculpat pentru Craciunul '89, cu "veniti cu totii, suntem atacati de teroristi", fiindca asta tine, într-adevar, de justitia de exceptie, oamenii atuncea au murit, nu-n iunie '90. Plus ca Miron Cosma, autorul din iunie '90, n-a fost inculpat de crime-mpotriva umanitatii. Grotesc. Asa cum si Adrian Nastase a fost inculpat pentru nu-stiu-ce-alegeri, si nu pentru privatizarile dezastruoase, cu subminarea, prin subevaluare, cu distrugerea patrimoniului industrial national, sau Voiculescu, fiindca avea un post TV disident. Faptul de-a-i fi fost confiscata cladirea spune totul despre adevaratele motivatii ale "procesului" Voiculescu. Si se mai mira lumea ca România-i tara lui Dracula. O dictatura feroce. La asezarea careia, nu-i vorba, Iliescu a contribuit si el. Numai ca toti oamenii politici, si toate institutiile statului ar trebui, atunci, inculpate. "Unde esti, tu, Tzepes-doamne ?"!

Adrian Nastase relua recent o pilda pe blogul sau, pe care o redau in intregime, in loc de comentariu:
In fiecare zi, invăt ceva nou. Astăzi, un amic politic mi-a spus o anecdotă plină de tâlc, discutând despre ultimile evenimente:
„Itzig se ruga in fiecare săptămâna să câstige la Loto. După mai multă vreme, Dumnezeu il intreabă: ‘Itzig, nu crezi că ar fi bine să si joci, măcar o dată, la Loto?”
Pescarii, in Deltă, aleg stiuca de caras si de plătică. Atunci când sunt prinsi in năvod, toti pestii stau insă impreună.



5 comentarii:

Camelian Propinatiu spunea...


Chiar in postromânism, adica dupa ce clasa politica intelectuala a ratat tot ce se putea rata (re-Unire, re-Monarhie, dezbolsevizare, capitalism, Schengen, Luminarea Poporului), dl Ion Iliescu ar fi fraier sa nu-i spuna pe toti cu care a colaborat, de la Guvern si de la Televiziune, atât la Mineriada cât si la Contrarevolutia Terorista.

Navodaru spunea...

Cele spuse de Curea mai jos reprezinta o mica parte din planul diabolic de desfiintare a statului roman cu ocazia evenimentelor din decembrie 1989. Romania in care itreaga avutie si bogatie nationala apartinea poporului roman a reusit o dezvoltare economica spectaculoasa intr-un timp relativ scurt. Concura serios pe pietele lumii a treia tarile fost coloniale prin exportul de locomotive, de autoturisme Aro, de tractoare, de instalatii petrolifera.Construia fabrici de constructii de masini, cladiri, autostrazi. Evident ca mafia financiara internationala era deranjata. Mai intai, in anul 1980, aceasta mafie atotputernica si astazi , a organizat intrarea Romaniei in incetarea de plati. Ceausescu lea dat cu tifla si a achitat datoria externa si a negociat cu alte tari puternice din lumea a treia sa faca o banca mare care sa dea credite tarilor in curs de dezvoltare cu dobanzi mici. Un vel de grup cum este astazi BRICS. Evident ca deranja mult mafia. In decembrie 1989 prin agenti la vedere ca Brucan si multi alti agenti ascunsi mafia a organizat asasinarea lui Ceausescu si distrugerea economiei nationale. In acelas timp Romania trebuia sa dispara asa cum a disparut Iugoslavia, maghiarii sa ia Transilvania iar rusii Moldova pana la Carpati si sa apara provinciile istorice Muntenia si cea mai ramas din Moldova, Banatul urmand sa fie dat sarbilor care au trimis agenti la Timisoara ca si ungurii pentru a destabiliza Romania. Din fericire Serviciile din Romania stiau planul mafiei si au contracarat punerea lui in aplicare. Actiunea nu s-a incheiat, ea continua iar in mare parte cei ajunsi la conducerea tarii fac jocul acestei mafii.

Curea spunea...


Iliescu stia bine care a fost planul pus la cale de mafia internationala pentru distrugerea Romaniei. Inainte de ceeace s-a intamplat cu Iugoslavia trebuia sa se intample in Romania: 60.000 de morti si desfintarea statului unitar prin revenirea la provinciile istorice cu planul bine pus la punct ca noua Ungarie hortista sa ia Transilvania iar moldova sovietica sa se intinda pana la Carpati. Au incercat cu incaierarea sangeroasa de la Tg.Mures dar nu le-a reusit planul. Piata Universitatii a fost organizata tot in acest scop. Amintiti-va ce fauna isi petrecea zilele acolo. Cozile de topor incearca inca sa destabilizeze Romania dupa ce au furat averea poporului roman si au gonit peste granita peste 3 milioane de romani. Sa speram totusi ca in randul organelor de ancheta mai sunt si patrioti care vad drama acestui popor.

Ioan spunea...


...nea nelu le-a facut pe toate.Evident ca serviciile au lucrat, si nu numai cele romane -nu mai bateti campii, in USA, cand a fost omorat tanarul negru de catre un politist, de curand, demonstratia era pasnica , dar ilegala, ca si la noi, si in USA s-a intervenit in forta, fara comentarii, fara ancheta justitiei americane. -va rog sa va amintiti ca s-a dat ordin de evacuare,legal, dar care n-a fost respectat si cand s-a trecut la evacuare a inceput totul, evident , cu manipulari, incendieri tot tacamul.Ce era sa faca autoritatile ?, sa se uite ? Inca odata, nu uitati contextul de acum 25 ani . -cum a reactionat , alt presedinte, Constantinescu, la ultima mineriada ? si acolo au fost morti, a fost incalcare a legii si autoritatile au intervenit in forta.Se mai discuta legalitatea ?, dar trecusera niste ani, experiente, statul si autoritatile erau consolidate.Nu mai fiti patimasi, inafara decat cei implicati cu care sunt de acord , ceilalti trebuie sa judece la rece evenimentele.

Gabriel spunea...

Acesta este un proces al României, nu al lui Iliescu sau al genocidului de 4 persoane pe care acesta l-ar fi comis împreună cu guvernul de atunci şi cu minerii, având în vedere că Iliescu se bucura în acele momente de o sustinere populară excepţională pe care nu şi-a pierdut-o prea curând, câştigând încă două alegeri prezidenţiale după aceea. Pe principiul mulţi am fost, puţini am ramas, puţini din acei 85% din Duminica Orbului mai recunosc astăzi că pe atunci erau de acord cu Iliescu şi minerii - printre care mă număr şi eu.
Pe de altă parte au rămas neelucidate sau nu s-a făcut publicitate rezultatelor anchetelor privind evenimentele premergătoare - ocuparea TVR, incendierea vehiculelor, blocarea îndelungată, sistematică şi abuzivă a carosabilului de către manifestanţi.
Puţin se mai dezbate despre extremismul sau nu al Mişcării pentru România şi al liderului acesteia, deşi pe vremuri se mai găseau materiale pe internet care astăzi văd că nu mai sunt sau nu mai reuşesc să le găsesc. Este un capitol închis nejustificat şi nu ştim care este realitatea privind acea mişcare - poate nu erau tocmai băieţi răi, dar aveau probleme de comunicare. Dacă spuneau de pe atunci că ei se opun jafului avutiei naţionale, că sunt pentru demnitate naţională, că nu vor privatizare cu orice preţ, etc. - cam ce spune azi Munteanu - poate alta era situaţia, dar discursul de atunci era cel puţin prezentat ca reformist de dreapta şi extrem contestatar, nu ce aud azi de la Munteanu. Dacă era distorsionat sau astăzi el îndulceşte realitatea de atunci mi-e imposibil să ştiu.
Până la urmă, reprimarea din 1990 doar a întârziat ce a venit în 1996. Nu avem niciun motiv să credem ca o guvernare de dreapta în 1990 ar fi fost mai bună decât în 1996 - ba chiar dimpotrivă, ar fi fost şi mai nepregătiţi. O fi fost bine ce s-a întâmplat în 1996 - 2000? Eu zic că nu. A fost cea mai dezastruoasă şi coruptă guvernare, mai rea chiar decât cea a lui Boc.
Din perspectiva minerilor, reforma economică ce a urmat ascensiunii dreptei după 1996 a distrus aproape complet mineritul. Până la urmă, reformele împotriva cărora ei s-au bătut în 1990 şi au reuşit doar să le amâne i-au distrus, deci judecând la rece interesele "de clasă" ca să zic aşa, ei aveau dreptate în elanul lor antireformist.
De asemenea, nu se ştie nimic despre batălia de la Stoeneşti - înfrângerea finală a minerilor în 1999 - şi victimele de acolo. Se vehiculează zvonuri că ar fi existat victime dintre mineri, dar atât. S-au făcut anchete? Au existat sau nu mineri ucişi? Nu se găseşte nimic credibil pe internet şi nici din altă parte n-am aflat în afară de unele publicaţii locale care afirmă care ar fi fost vreo 10 morţi.
Rămâne necontestat - o veritabilă axiomă - caracterul democratic al unui protest care urmărea să înlăture o putere votată cu puţin timp în urmă de 85% din participanţii la vot.

Google
 

Postări populare