Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

10.2.17

​Polonia dă de pământ cu Mitul Mesianic al Investitorului Străin.

Polonia dă de pământ cu Mitul Investitorului Străin. Ministrul polonez al Educației și al Științei "S-a terminat cu tratamentul privilegiat și cu ajutoarele acordate firmelor străine. Vom lupta mai presus de toate pentru interesele firmelor poloneze"


Pe baza acestui Mit Fondator al Regimurilor Post-Decembriste, mit recitat de presa și de televiziunile de propagandă timp de 26 de ani, până la epuizarea mentală a ascultătorilor, am ajuns ca țară cu un picior în groapă, dacă nu suntem deja cu amândouă înăuntru.

Iată că, în Polonia, o țară "vecină și prietenă" - "vecină" până când Stalin le-a furat și lor și nouă ceva teritorii, s-a pus punctul pe "i".

Ministrul polonez al Educației și al Științei a declarat "S-a terminat cu tratamentul privilegiat și cu ajutoarele acordate firmelor străine"

Ministrul a făcut aceste comentarii jurnaliștilor în urma unei întâlniri cu membri ai Camerei de Comerț Americane în Polonia, ceea ce reprezintă peste 300 de companii.

"Suntem pentru susținerea unui patriotism economic.

"Vom lupta mai presus de toate pentru interesele firmelor poloneze".

"Acesta este modul în care fiecare guvern al unui stat-națiune ar trebui să acționeze.

Acest lucru nu înseamnă că avem orice iluzii despre autarhia economică".

Desigur niciodată nu vom auzi așa ceva în țara Ponților, a Pippidilor, a Băsiștilor, a Cioloșilor, a Borcilor, a Klaușilor și a Dâncilor.

Dar fiți siguri că vom auzi așa ceva în țara lui Decebal, a lui Avram Iancu, a lui Ștefan cel Mare, a lui Mihai Viteazul și a lui Mihai Eminescu.

Depinde de noi pe cine alegem să ne conducă.

Ca să înțelegeți dimensiunea jafului, în România, ajutoarele și facilitățile oferite de Statul Român de-a lungul anilor, francezilor de la Dacia-Renault, francezi care au scos miliarde de euro profit real, au fost mai mari decât impozitul pe profit plătit de firma Dacia-Renault Statului Român.

Ca să nu mai spunem că tot petrol românesc se scurge pe nimic în buzunarele austriecilor de la OMV, că firmele de utilități jefuiesc populația cu prețuri astronomice și că dobânzile practicate de băncile străine sunt de-a dreptul cămătărești.

(Varșovia, 04.Feb.2016) Ministrul Educației și Științei Jarosław Gowin a spus investitorilor străini că Guvernul Polonez va termina ceea ce el percepe ca tratament privilegiat față de firmele străine.
"S-a terminat cu tratamentul privilegiat și cu ajutoarele acordate firmelor străine" - a spus ministrul polonez.
"[Investitorii străini] vor fi primiți cu brațele deschise, cu toate acestea ei trebuie să se aștepte să nu mai fie tratați într-un mod privilegiat cum a fost cazul până acum, dar vor concura cu firme poloneze sub reglementarea echitabilă", a mai spus el.
"Suntem pentru susținerea unui patriotism economic.
"Vom lupta mai presus de toate pentru interesele firmelor poloneze.
"Acesta este modul în care fiecare guvern al unui stat-națiune ar trebui să acționeze.
Acest lucru nu înseamnă că avem orice iluzii despre autarhia economică.
Avem nevoie de investitorii străini ",
a explicat Gowin.
Ministrul a facut aceste comentarii jurnaliștilor în urma unei întâlniri cu membri ai Camerei de Comerț Americane în Polonia, ceea ce reprezintă peste 300 de companii.
"Sunt foarte fericit despre modul în care ședința a mers. Prezența mea aici, precum și modul în care investitorii americani au reacționat la anunțul planurilor economice guvernamentale ale noastre este o dovadă că vor fi relații bune intre acest guvern și lumea afacerilor și a investițiilor străine "
, a comentat Gowin cu privire la întâlnire.
Anul trecut, Polonia s-a dovedit a fi pe locul trei în Europa în ceea ce privește numărul locurilor de muncă create prin ISD (investiții străine directe), în special la activitățile de back-office pentru marile corporații care au reprezentat aproape un sfert din locurile de muncă create.
La sfârșitul lunii ianuarie, guvernul polonez a dezvăluit detalii cu privire la legislația viitoare, care va introduce o impozitare mai strictă a marilor distribuitori.
Guvernul a explicat că proiectul de lege va proteja afacerile mici.

Sursa: Agenția poloneză PAP

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare