Anunţ publicitar al Statului Român in ziarele mari ale lumii:

Cine a putut, ştiut şi vrut a plecat.

Avem nevoie de ajutor!
Plătim la nivelul pieţei.
Preferăm vorbitori de Româna!

______________________________


poante § intelart § cafeneaua
© 2005
cel mai vechi blog peromaneste

17.3.18

Ar trebui să vă concentrați pe problemele sociale și economice ale românilor, nu să deveniți un partid „progresist” care importă ideologii și modele „antineoliberale” din Occident

Dacă vă îngrijorează soarta Europei și vă sperie ascensiunea forțelor care vor dezmembrarea acesteia, e bine să căutăm cauzele din spatele acestui fenomen.
Noi am început deja. La Napoli, partide și mișcări progresiste din toată Europa s-au reunit pentru a propune o alternativă politică, una care să combată atât neoliberalismul care generează crize economice și sociale, cât și naționalismul suveranist care minte, oferind soluții inadecvate pentru problemele actuale. Am găsit acolo parteneri de dialog în Yanis Varoufakis, Benoit Hamon, Luigi de Magistris, precum și în colegii din Estul Europei care poartă aceleași lupte ca și noi. Mai multe informații despre eveniment găsiți aici: https://goo.gl/GJ815a.
Demos a participat în calitate de observator la această Convenție, aducând perspectiva Estului și României în discuție. Ne-am exprimat dorința de a avea o Uniune Europeană socială și sustenabilă, care pune oamenii înaintea profiturilor.
Luptăm pentru ea, la nivel local, național şi european. Te așteptăm alături de noi!
Dinica Roman

Comments
Ilias Kalokerinos
Ilias Kalokerinos Ohhh...a fost si Varoufakis ,am inteles .
Manage
 
Andrei Holter
Andrei Holter Care e problema cu el?
Manage
 
 
Ilias Kalokerinos
Ilias Kalokerinos "teoria ca teorie dar practica ne omoara "ziceam in tineretea mea .Cu asa diletant am si si trait-o .
Manage
 
 
Horea Avram
Horea Avram Varoufakis, garantul progresului european :)
Manage
 
 
Ilias Kalokerinos
Ilias Kalokerinos Nu a fost in stare in casa lui sa faca ceva va fii in stare pe la ceilalti .
Manage

George Constantin
George Constantin Poate că sunt și lucruri care i se pot reproșa lui Varoufakis, dar pentru moment este printre puținele voci care contestă constructiv statu-quo-ul european actual. A creat o mișcare care chiar oferă o alternativă la austeritatea germană care umple Europa de mișcări naționaliste.
Manage

Ilias Kalokerinos
Ilias Kalokerinos George Constantin Varoufakis vorba ellenului vinde "aer batut" .
Manage

George Constantin
George Constantin Poate, nu exclud. Timpul va decide presupun. Ceea ce încerc eu să spun este că atitudinea asta cinică de ”lasă că toți sunt la fel și eu știu mai bine” ucide orice demers civic și schimbare în societate. Neparticiparea la viața cetății e o opțiune și critica un drept democratic, ba chiar unul care trebuie exercitat constructiv. 

Cinismul golește totuși cetatea, iar într-o zi ne trezim singuri între ziduri și barbarii bat la porți.
Manage


Ilias Kalokerinos
Ilias Kalokerinos George Constantin o cunosc si o traiesc de cand sant fiindca sant produsul acestei participari la "viata cetatii " cum zici .
Manage
 
 
George Constantin
George Constantin Atunci cu siguranță o să puteți accepta o poziție politică validă, chiar dacă contravine principiilor sau viziunilor dumneavoastră.
Manage
 
 
Ilias Kalokerinos
Ilias Kalokerinos O aud de ceva ani buni inainte sa devina vedeta si nu m-a convins niciodata si mai rau am vazut sa o si aplice cu un rezultat dezastruos .
Manage
 
 
Sigartau Pierre Daniel
Sigartau Pierre Daniel Nu neaparat austeritatea a dat nastere miscarilor nationaliste in sine, ci actuala orientare culturala a Europei.
Manage
 
 
Gabi Cretu
Gabi Cretu Illias nu vrea sa accepte ca fiul lui are dreptate macar o data iar el nu. De acolo i se trage tonul hipercritic! 😀
Manage
 
 
Claude Karnoouh
Claude Karnoouh Nu e lupta serioasà impotriva dreapta fàrà suveranism.. Cititit sau recititi Steigler si Sapir... ce faceti asemenati ca agiotanti ai liberalilor... pentru cà excat liberal fàrà granita au declansat aceastà crisà... care e si economica sis de identitate.. oamenii nu sunt Heimatloss, nu sunt nomazi mergând de un aeroport la altu... sunt intr-un loc si intr-o limbà ....
Manage
 
 
Blanca Croitor
Blanca Croitor Ar trebui să vă concentrați pe problemele sociale și economice ale românilor, nu să deveniți un partid „progresist” care importă ideologii și modele „antineoliberale” din Occident. Un partid axat pe proiecte concrete de îmbunătățire a vieții românilor, nu un partid de ideologii concepute în bibliotecile facultăților de științe politice, care nu spun nimic celor ce au cea mai mare de voi -- electoratul tradițional al PSD: pensionari, oameni cu venituri mici etc. Altfel nu văd cum ați putea atrage voturile lor, probabil veți lua doar niște voturi de la intelectualii de stânga (puțini, amintirea comunismului e prea puternică) și câțiva tineri idealiști. Mergeți prin satele României și prin orașele mici de unde se pleacă pe capete în străinătate și unde oamenii țin evidența prețului la litrul de ulei în fiecare supermarket din oraș (caz concret...), de acolo trebuie să vă vină inspirația, nu din Europa occidentală care are alte frământări sociale și alt trecut recent.
Manage
 
 
George Constantin
George Constantin Observațiile tale sunt corecte și Demos își dorește să meargă mai aproape de oameni și comunități. Lucrăm și vom lucra constant pentru a ne apropia de oameni, a-i înțelege și a găsi soluții, mai ales pentru cei care au fost dezamăgiți de sistem și care nu se mai simt reprezentați în politica actuală. Sugestiile precum cele formulate de tine ne sunt de ajutor și încercăm să îmbunătățim constant felul în care ascultăm și comunicăm.

Relaționarea noastră cu organizațiile din afara României este necesară și utilă, multe din aceste organizații având probleme asemănătoare cu ale României în țările lor de origine. Proiectele concrete nu se pot naște decât din schimburi de idei, iar asta ne dorim cel mai mult: măsuri reale care chiar să îmbunătățească calitatea vieții și să dea tuturor o șansă.
Manage
 
 
Blanca Croitor
Blanca Croitor Mulțumesc de răspuns. Cred că trebuie să identificați cât mai repede măsurile prin care mesajele voastre pot ajunge la electoratul social-democrat, mulți dintre ei nu folosesc social media sau internet. Poate un săptămânal difuzat gratuit? Atragerea unor persoane cu notorietate care pot să vă sprijine politicile? E mare nevoie de alt partid de stânga care să înlăture PSD sau măcar să-i mai ia o parte din votanți.
Manage
 
 
Constantin Negrău
Constantin Negrău Nu de un alt partid de stânga, ci de un partid care să fie cu adevărat de stânga. Orice ar spune ei înşişi cât şi de ce spun adversarii lor de dreapta, PSD nu-i de stânga. Cât despre scopul Demos, cred că trebuie să fie nu divizarea electoratului PSD sau înlăturarea PSD în sine, mai ales dacă asta e în favoarea partidelor de dreapta fie ea liberală, conservatoare sau naţionalistă, ci promovarea ideilor lor. Apropo, Demos e partid sau deocamdată nu?
Manage
 
 
Mihai Ene
Mihai Ene Corecte observații si exact la asta s-a lucrat in aceasta perioada. In scurt timp Demos va ieși cu un program punctual, pentru fiecare domeniu în parte, dincolo de principiile generale care rămân neschimbate si le puteti consulta si pe site. Dar nu mai putem fi autarhisti intr-o lume din ce in ce mai deschisa, mai ales că multe probleme care il privesc inclusiv pe omul din mediul rural despre care amintiți dvs. sunt globale si necesita rezolvări mai ample, la nivel european. O reconstrucție a UE ar determina si modificarea cetățenilor dezavantajati de modul în care e gestionată acum Uniunea. Si pentru a schimba lucrurile trebuie să cauți aliați, sa identifici oameni care gandesc la fel si sa creezi politici împreună cu ei, care sa ajute mai apoi cetățeanul despre care vorbim. Altfel, ne rezumam la o insailare de măsuri care nu se vor putea închega in politici coerente, solide si eficiente. 
Viorel Nistor
Viorel Nistor Faceți dar grabiti-vă că e destul de urgent.
Manage
 
 
Alexandru Handrea
Alexandru Handrea Varoufakis cel proeuropean :)
Manage
 
 
Andrei Mocearov
Andrei Mocearov Intrebati-l pe Varoufakis de ce a acceptat documentul de capitulare pe care l-a propus Eurogrup in februarie 2015 după câștigarea alegerilor de Syriza? Iar Hamon pe cine reprezintă? Socialiștii francezi?
Manage
 
 
Mihai Ene
Mihai Ene Păi nu prea a acceptat, cauza pt care a si demisionat.
Manage
 
 
Andrei Mocearov
Andrei Mocearov Mihai Ene Demisia si-a dat-o abia in iunie sau iulie. In februarie , a acceptat capitularea pe sest. Apoi s-a negociat cu aripa de stânga sa accepte si ea capitularea. Nu am nicio încredere în Varoufakis. Este o percepție pur personală, dar se bazează totusi pe niste fapte.
Manage
 
 
Mihai Ene
Mihai Ene Cred ca el a sperat ca se poate împotrivi... nu mai stiu cronologia exactă, dar stiu ca au organizat un referendum in care grecii le-au dat verde la opoziție, iar Tsipras, strâns cu usa, a acceptat compromisul. Y. V. explica in cartea lui f bine ce s-a întâmplat. In plus, nu e doar el in Diem25, sunt acolo oameni care imi plac mai mult si sunt chiar ceva mai radical.
Manage
 
 
Andrei Mocearov
Andrei Mocearov Ok, sunt convins că sunt oameni de stânga, nu trebuie să fie neapărat radicali, ci normali. Dar sunt si foarte multi neoliberali camuflati in stânga. Dacă cu Varoufakis nu e asa de clar, în schimb cu Tsipras e 100% clar. Si-a vopsit tricoul si acum l-a decolorat.

Niciun comentariu:

Google
 

Postări populare